לכבוד הדיון: זיוף מול אותנטיות

neoM

New member
לא חושב שכלכך קשה לנסח אתיקה

של אומנות. אני חושב שאומנות מחוייבת מוסרית רק לעצמהּ. כלומר, שיקול ה"ראוי"; "לא ראוי" מתעלם מתוצאות הפעולה האומנותית שמחוץ לה, אלא תקף רק ביחס לעצמה.

אלי 00

New member
הנח לרגע את כובעו של היוצר על ראשך

נראה לי שאתיקה זו שניסחת, מצדיקה את אי-העשייה, זה נרקיסיזם עד מוות. זה קנוס מתוח היטב, על מסגרת הניצבת בחלל ריק, הצופה הלא-קיים מתבונן בקנווס הריק ומדמה למצא שם אידאה שהאמן לא היתכוון אליה, כי לא היתכוון שהצופה הלא-קיים ייצפה בקנוס. אני חושב שהעשייה היא מהותית לאמנות. על אף שאני רואה גם את הנרקיסיזם באמנות, או שהוא לא מהותי, או שלפחות הוא מאוזן ע"י כח אחר שחסר לי בהגדרתך (שהיא מוצלחת).

אפיפני

New member
תיעוד מול אמנות

הצהוב המתפרץ האלים הזה הוא עץ השיטה . צילום בלי שום מניפולציה גסה, לא פוטומונטאז או עיבוד בפוטושופ ...טפוי.... העץ הרי לא באמת נראה ככה בRL בגינה הצילום הזה נבחר מתוך כ- 20 צילומים מכמה זויות מקומות וזומים ובחינת התוצאה. דרך העדשה לפני הקליק במצלמה אני לא יכולה לדעת בדיוק איך זה יצא. אני יכולה לבחור את הצילום שאני רומה שייצג את מה שאני רוצה: או במקרה הזה ההתפרצות הסוערת הצהובה . שיטה עץ רגוע בדרך כלל מאוד לא אלים ורק בזמן התפרצות הורמונלית קצרה לקראת עונת היחום הבאה שלו הוא נראה ככה ולא בדיוק ככה, למרות שאני מתעדת עונת שנה בכל זאת המצלמה שלי וההעמדה שעשיתי לו לא העבירו תיעוד נטו אלא אינטרפטציה "עצית" לנושא אחר .

אפיפני

New member
הצילום המדגים לא עבר

הוא כבד מידי , אני לא יודעת עיך לסדר את זה אולי תפוז יכול לעשות לי הנחה חד פעמים נניח משקל של שניים במחיר אחד?

למעלה