לכבוד ההוביט: קרב חמשת הצבאות

Macphista

New member
ראיתי אתמול את הסרט השלישי

ולא בדיוק הבנתי על איזה 5 צבאות מדובר, ספרתי 4.
לא קראתי את הספרים.
היה לי מוזר שלגולס הולך לחפש את ארגורן בו בזמן שבילבו צעיר למרות ששניהם ביחד כשבילבו בן 111. האם גם בני אדם מזדקנים לאט?

רק הדונדיין (האנשים מהמערב) מזקנים לאט

לעניין הצבאות, בספרים זה היה (אם אינני טועה)
בני אדם
העלפים
הגמדים
האורקים
והנשרים
&nbsp
מקווה שאני לא עושה ספויילר למי שמתכנן לראות...

ככל הזכור לי הווארג, ולא הנשרים

הנשרים היו ספורים מכדי להיחשב צבא.

הווארג, לעומתם ואם כבר מדברים על תבונה אצל טולקין, הם יצורים הולכים על ארבע אבל נבונים לא פחות מבני אדם או אורקים.
האירוניה הגדולה הנוספת היא שווארג הם זאבי בלהות, הסמל של הסטארקים...

לחלוטין לא אירוניה, נראה לי שזה מכוון לחלוטין.

אבל מצד שני, רוב הזאבים יחשבו טובים בספרי הפנטזיה האחרונים שקראתי, בזמן שסופרי פנטזיה מזמנו של טולקין יכללו אותם ברשימת הרעים.

Macphista

New member
אז איך, בשם האלים והאלות,

אבא של לגולס אומר ללגולס ללכת לחפש את ארגורן בסוף ההוביט, בזמן שבילבו צעיר, כאשר בתחילת משחקי הכס ארגורן ולגולס אחוקים וארגורן צעיר, אבל בילבו הזדקן בשישים שנים.
ולמה, בשם האלות והאלים, בשר הטבעות נאמר שזו הפעם הראשונה שאלפים ובני אדם נלחמים ומתים זה לצד זה מאז שסבא רבא רבא רבא של ארגורן שהיה מלך ניצח את סארון ולקח את הטבעת כאשר ראינו גם בהוביט בני אדם ואלפים נלחמים ביחד?

ומה קרה לאוונג'לין לילי? האם היא מתה משברון לב? מדוע היא לא היתה בשר הטבעות יחד עם לגולס נלחמת על ... משהו!

הו למה הייתי צריכה לראות את ההוביט?! עולמי התהפך!

g l o r y

New member
תשובות

למיטב הבנתי, אבא של לגולס אמר לו ללכת לחפש את אבא של אראגורן משום "שהאיש גדול, אבל בנו יכול להיות גדול יותר" או משהו דומה. אני גם מניחה שאבא של לגולס מכיר את הנבואות הקשורות לעניין.
והאלפית לא הייתה קיימת בספר המקורי. הכניסו אותה לתסריט כדי ליצור עניין, אם הבנתי נכון. אני לא זוכרת שום דמות כזאת בהוביט. בגלל זה היא גם לא נמצאת בשר הטבעות. המפיק עדיין לא חשב עליה בתקופה ההיא.

איל51

New member
תשובה

בתחילת "שר הטבעות" אראגורן בן 80 (!!!) ולכן בסיום ההוביט הוא כבר חי.

סבארבא

New member
לא ברורה לי הטענה בעניין אורך החיים והאינטיליגנציה.

נחשים מסוימים חיים מאה שנה לערך ובניגוד ליונקים - הם חסרי "אופי" כביכול ומונעים בעיקר על אינסטינקטים.
לעניין השאלה - אני מעדיף דרקונים שניתנים "לביות" כביכול כמו של דאנריז, לא מסתדר לי בראש דרקון שמדבר. לא יודע.

דרקונים מזויפים

בעיני דרקון מדבר הוא בדיוק כמו שועל מדבר: ילדותי, לא אמין ומיותר.
יתכן שזה מגיע מסטיגמות כלשהן.

למעלה