לכבוד החזרה ללימודים

EdisonGirl

New member
לכבוד החזרה ללימודים

#יינו לנו את השכל הרבה בילדות, שחשוב ללמוד, כי חומר הלימוד יעזור לנו בעתיד, ואנחנו נצטרך את כל הידע הזה ואוי, כמה שזה חשוב....

אבל בינינו
מי היום פותר משוואות עם נעלמים כדי לבדוק איפה הוא השאיר את המפתח? אם לא במסגרת עבודה או לימודים, המגע היחיד שלנו עם מתמטיקה היום הוא בחישובי שכר במחשבון

ואזרחות? הכל טוב ויפה בספרים. בפועל, הפוליטיקה שלנו באמת מתנהלת ככה?
ואמרו לנו שאם נוציא ציונים טובים, תהיה לנו עבודה טובה. בפועל, מי מסתכל היום על תעודת הבגרות שלנו? אפילו תואר נחשק לא מבטיח לאף אחד עבודה טובה!

אז מהו בעיניכם, ולא בהכרח במסגרת השיעורים, היה השקר הגדול של תקופת ביה"ס?

ebi83

New member
השקר הגדול ביותר היה

שהבגרות חשובה

אבל עכשיו טיפה יותר בהכוונה, הדבר הכי פחות רלוונטי בתיכון היה המוכוונות אחרי הציונים. לאור השורה לעיל ואני באמת מאמין שאמנם יש חשיבות לבגרויות אבל לא כמו מה שעושים ממנה, מערכת החינוך די מפספסת את הקטע שלה ומגדלת אנשים ללא דגש על ערכים או כישורים חברתיים ומחשבתיים שרלוונטיים לחיים.

לפחות לא שרפתי שעות ימים ותאי מח על לימודים של מגמה לא רלוונטית בעליל

גם זה השקר שלי :) שהבגרות חשובה... אין לי בגרות מלאה חסר לי מקצוע אחד להשלים ולשפר בעוד שתי מקצועות.
מה שכן חשוב זה פסיכומטרי למי שרוצה ללמוד משהו שיש לו צורך בכך..

בכל מקרה אני מסודרת ללא בגרות וללא פסיכומטרי, מצאתי את התחום שבו אני טובה ושבו אני נהנת וטוב לי (חוץ מהשעות עבודה כמובן)

טוב נו אחרי שחשבתי על זה קצת (אני חושבת על זה כל כך הרבה עלק קצת...) אני מבינה שלפחות בלילה אני ישנה , יש כאלה שעובדים בלילה, אז יש צרות יותר גדולות

אני לפחות את ה7-8 שעות שינה שלי ישנה!

בכל מקרה!!!! אפשר להסתדר בחיים גם בלי בגרות,וזה חופשי שקר....

ואני כן שרפתי ימים שעות חודשים שניםםםםם!!!!! על לימודים של מגמה לא רלוונטית,הייתי במגמת אופנה... מעבר למקצועות הרגילים היינו תקועים מול שרטוטים ומכונות תפירה...

והמורה לתפירה לא סבלה אותי!!!!!

goldy

New member
קוראים לזה "לגדל מצביעים"

אח"כ התישקורת נותנת את ההרגשה שרק ש"ס עושה את זה.

לא יודע מה איתך, אבל...

יוצא לי להשתמש לא מעט במתמטיקה במהלך העבודה שלי (ולא בשביל חישוב השכר
)

חבל שבבתי הספר לא יודעים ללמד (ומלמדים המון דברים תפלים ולא חשובים) והתלמידים, ברובם, לא באמת רוצים ללמוד....

mad alot

New member
השקר הגדול של בית הספר הוא

היא, הם, הן...
מערכת החינוך
ככה זה שהשיטה נראת כמו פס יצור של בית חרושת
מכניסים חומר למערכת ואחרי 12 שנה מצפים לקבל מוצר.

אבל עכשיו אדיסון הולכת להרוג אותי שאני מדבר בסיסמאות :)

Optimistic Girl

New member
השקר הגדול היה

שאין שום שקר

בית ספר נועד במקור להורים ולא לילדים!
החברות שלי, שיש להן ילדים, לא יודעות איך להעסיק אותם בחופש

אז הגעתי למסקנה כזאת:
שבית ספר בנו במיוחד כדי להעסיק את הילדים , וכדי להקל להורים את החיים.

h a j b i

New member
היו כמה שקרים

אחד הגדולים: "הערה לתיק האישי", אף אחד לא מסתכל על התיק הזה ולאף אחד לא אכפת ממנו.

h a j b i

New member
כן, משום מה התיק האישי שלי ה"עשיר" בהערות

ממש לא הפריע לצבא לגייס אותי למקום שבחרתי, לא פגע לי לא בקב"א ולא במתאם קצונה. לא הפריע לי לעבור תחקיר בטחוני ועוד.
אני עדיין מחכה ליום שאיזה מישהו יציג לי נייר מתפורר עליו כתוב:
"לידיעתכם, בנכם ____ חג'בי, החסיר לאחרונה 6 שיעורים ואיחר ל - 3 בהיסטוריה, עותק יישלח לתיק האישי.
חתימה:_________"
(סיפור אמיתי)

תודה לאל שנגמר החופש

[עובדת בחנות ספרים]
מבחינתי השקר הגדול היה התחושה הזאת שקיבלתי שאם רק אעבוד מספיק קשה אוכל להשיג כל מה שאני רוצה.
חוצמזה- ב"מערכת החינוך" אין שמץ של חינוך בעיני- ערכים בסיסיים!!

goldy

New member
זה בגלל שאת לא צריכה לדעת להתנהג

את רק צריכה לעשות את מה שאמרו לך ללא כל קשר לתוצאות כלשהן.

goldy

New member
ציונים הם השקר הגדול ביותר אי-פעם!

"ציונים" הם מספרים חסרי תועלת.
אני זוכר את הבקרים הנהדרים מהיסודי: קרירות נעימה + אור שמש. במקום להנות מבוקר שמרגיש נפלא היתבאסתי 'לשבת ולכתוב מול מי שעומדת ומדברת'
מה זה משנה *היום*, כשאני 'מבוגר' בן 20+; אם עברתי מבחן ביסודי בציון 80, או בוחן בחטיבה בציון 65, או אם בכלל 'ישבתי וכתבתי מול מי שעמדה ודיברה' בשיעור בכיתה י"א?!?!
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=740132&blogcode=12871208

FIngertIps

New member
חה.

אצלנו היה בי"א קיר כיתתי ספונטני (אני חושבת שהכותרת הייתה "מצעד הגאווה", או משהו כזה:)) שתלינו עליו מבחנים עם ציונים נמוכים במיוחד. גם לייקים היו אופציה...

goldy

New member
מורה לטימטומטיקה נתנה אפסים והקיפם בעיגול

וזה נראה בדיוק כפי שאתה מדמיין (מתישהו בחט"ב)

FIngertIps

New member
לא הבנתי, כמו מה זה נראה?

(אגב, ולא שזה משנה למישהו במיוחד - אני את, לא אתה :))

למעלה