לכבוד יום הולדתו ה- 16 של תפוז, ישבנו וחשבנו

EdisonGirl

New member
לכבוד יום הולדתו ה- 16 של תפוז, ישבנו וחשבנו

- באיזו מתנה אפשר להפתיע אותו?
פורום חדש באריזה מנצנצת? בלוג עם ציפוי שוקולד וסוכריות? קומונה דור רביעי תלת מימד? כרטיסים לסרט?
אחרי 16 שנים בהן מילאתם את הפורומים בהודעות, מילאתם את הבלוגים ברשומות, את הקומונות בדיונים, את האלבומים בתמונות, את flix בסרטונים... הבנו שזאת לא תהיה חגיגת יום הולדת אמיתית בלעדיכם!
אז אומנם מדובר ביום ההולדת של
אבל את המתנות אנחנו מעדיפים לחלק דווקא לכם

בעמוד הפייסבוק שלנו תוכלו להתעדכן בכל התחרויות והאירועים במסגרת חגיגות יום ההולדת של תפוז !
https://www.facebook.com/tapuz.co.il

ועבור הפורום שלנו, סקר כלבבנו

sweet sixteen

איך ניתן להגדיר אותך בגיל הזה? מרדת? היית "ילד טוב ירושלים"? אולי בכלל עזבת את בית ההורים לטובת חיים עצמאיים? התפנקת יתר על המידה?
מה מילא את שעות הפנאי שלך באותה תקופה?
הערצת אמן מוזיקלי כלשהו? מה היה הז'אנר שעשה לך את'זה?
איך היית בלימודים? מה היה המקצוע האהוב עליך?
מה היה הסוד שלקחת איתך באותה תקופה? החלק האפל בך שלא חשפת לאף אחד?
באיזה מקום היית מהבחינה הזו? "שלום-שלום" או "תבוא כל יום"?
ולסיום, ממרום גילך, מה העצה הכי טובה לעצמך של גיל 16?

spaysi8

New member
אוו אני אוהבת סקרים!

איך ניתן להגדיר אותך בגיל הזה? מרדת? היית "ילד טוב ירושלים"? אולי בכלל עזבת את בית ההורים לטובת חיים עצמאיים? התפנקת יתר על המידה?
מורדת. התחלתי למרוד בגיל 13 ככה שבגיל 16 כבר איכשהו נהייתי יחסית פחות מורדת.

למדתי בתיכון לאמנויות (אדריכלות) וסיימתי כל יום בחמש ככה,
אז בערך זה כל מה שעשיתי..
היום גם יציאות וזה, אבל שוב, בגיל 16 כבר הייתי בסוף של המרד..

באותה התקופה נראה לי שמטאל. אבל לא זוכרת..

וואי הייתה לי תעודת הצטיינות חתומה מהמנהל :p
ואהבתי אדריכלות כמובן :p

שאני לא בתולה..
הגעתי לתיכון חדש, לא רציתי שידעו עלי את כל מה שידעו בזכרון (התיכון היה בחיפה)

הייתי יותר בקטע של מערכות יחסים. היה לי חבר ל3 חודשים ואחריו חיפשתי מערכת יחסים.. לא אהבתי סטוצים וכאלה..

די עם הפוזה, זה לא עובד וזה מביך.

חננה אש. סתם, הייתי ילדה טובה ממש. ה"מרד נעורים" שלי היה בחטיבה, שלקחתי לעצמי איזה שנה שפשוט לא היה לי כוח להשקיע בלימודים.
אבל בגיל 16 (וגם היום, תכל'ס) הייתי ילדה טובה וממושמעת. היו וויכוחים בקטנה עם ההורים, לא יותר מזה.
עד אמצע י' הייתי ב"צופים". ציור תמיד היה בסביבה, וגם קריאה.
את הטעם המוזיקלי שלי די ירשתי מאחי, אבל האמן הראשון שאהבתי ולא קיבלתי בירושה זה עברי לידר. הייתה תקופה שהייתי ממש חזקה ומעודכנת במה שקורה איתו.
כמו שאמרתי, חננה למופת. בסופו של דבר סיימתי עם בגרות טובה, לא מצויינת, אבל הייתי אחלה תלמידה.
מקצוע אהוב? באופן כללי אהבתי ללמוד. מלבד מתמטיקה ששנאתי בגלל המורה, הכל זרם לי. בעיקר המקצועות ההומניים, אבל גם ביולוגיה.
לא הייתי אפלה מעולם, אבל הייתה לי איזו תקרית לא נעימה במכולת השכונתית שמעולם לא סיפרתי עליה לאף אחד (מלבד ההורים). רק נגיד שהיה מעורב בזה ארטיק "מגנום" ומוכר ערס.
לא הבנתי את השאלה והקשרה

חבל על הזמן שאת מבזבזת בליצור קשרים עם האנשים מהשכבה, זה לא יחזיק מעמד יום אחרי המסיבת סיום. אבל תקשיבי לאמא בעניין הש"ש, היא צודקת.

אהההה, הייתה לי תחושה כזו.

אז לגמרי רחוק. בנים זה כזה איכסה. (סתם, לא. אבל החבר הראשון היה רק בשנת שירות וכאלה)

Optimistic Girl

New member
מי בכלל זוכר בגילי?!

וואו
זה היה בדיוק לפני 10 שנה!!!

אך למרות הכל קצת זוכרת
הייתי ילדה יותר מידי טובה... למעשה בובה על חוטים...

מקצוע:
אהבתי את כללל המקצועות
תמיד אהבתי ללמוד...
ועד היום השאפתנות הלימודים שלי
מובילה אותי לאן שאני רוצה.

סודות?
יש סודות שמתגלים
יש סודות שלעולם לא יתגלו
לי אין דבר כזה סודות
כל דבר שאני עושה זאת ההחלטה שלי
ואני אף פעם לא מצטערת על ההחלטות העבר.

Light18m

New member

איך ניתן להגדיר אותי בגיל הזה:
תקופות של מרידות וחזרה בתשובה לסירוגין. עדיין המשכתי להיות ילד טוב בני ברק.
מה מילא את שעות הפנאי:
לא היו שעות פנאי. בזבזתי את הכל על לימודים מ 7:00 עד 20:00 ואז שיעורי בית.
הערצת אמן מוזיקלי?
לא, אבל הייתה לי תמונה של ניוטון בארנק. בעצם עדיין יש.
איך הייתי בלימודים:
חנון. המקצוע האהוב היה מתמטיקה.
מה היה הסוד:
ניסיתי להסתיר מהרבנים את הספקות שלי.
באיזה מקום הייתי מהבחינה הזו:
רחוק מאוד.
עצה לעצמי:
הייתי שוקל להגיד לעצמי הצעיר שיעבור לבית ספר חילוני עם בנות, ולהשקיע בתחביבים חוץ ממתמטיקה כמו פינג פונג או שח. אולי הייתי מגיע להשגים.
אבל אני מרוצה מהדרך שעברתי בכל מקרה.

EdisonGirl

New member
לי היה פוסטר של איינשטיין (לא הבנאלי)

את הכביסה המלוכלכת (פוסטרים קטנים שהיו למעשה גזרי עיתון), הווי אומר, אמינם, D12 ולאונרדו היו תליתי בצד הפנימי של הארון...
בארנק בכלל הייתה לי מפה מקופלת, שהייתי מוצאת בה את הדרך לאנשים שהיו שואלים אותי "איפה רח' X?" ולא ידעתי לומר..
לא היה בעיניי דבר כזה. הייתי חנונית של מפות ואטלס.

מקנאת באהבה שלך למתמטיקה.. בבי"ס יסודי שנאתי מתמטיקה בגלל מורה. בתיכון אהבתי מתמטיקה בגלל מורה, ובדיוק לכבוד הבגרויות החליפו מורה, שגרמה לי שוב לשנוא את המקצוע, וממש הייתי רוצה לאהוב!!

Light18m

New member
לכן אני רוצה להיות מורה לפחות לשנתיים.

וכבוד על הפוסטר של אינשטיין

עונה....

איך ניתן להגדיר אותך בגיל הזה? מרדת? היית "ילד טוב ירושלים"? אולי בכלל עזבת את בית ההורים לטובת חיים עצמאיים? התפנקת יתר על המידה? הייתי ילדה טובה אבל יותר מידי,והפנקתי יתר על המידה, ואני די מאשימה את התקופה הזו בתלותיות שלי כיום.
מה מילא את שעות הפנאי שלך באותה תקופה?בעיקר צופים,ריקוד,מחשב,טלוויזיה,וכן גם לימודים.
הערצת אמן מוזיקלי כלשהו? מה היה הז'אנר שעשה לך את'זה?אביב גפן כמובן, ולא זוכרת מה עוד,רק זוכרת שאותו..
איך היית בלימודים? מה היה המקצוע האהוב עליך?למדתי כי צריך,השתדלתי,הוצאתי ציונים סבירים,היה לי קשה לשבת וללמוד,מקצוע אהוב היה ספרות ולשון...
מה היה הסוד שלקחת איתך באותה תקופה? החלק האפל בך שלא חשפת לאף אחד?לא היה סוד מי יודע מה,אבל היה לי מאוד קשה לקבל את עצמי... הייתי שמנה! ועם משקפיים, ולא אהבתי לא את המראה שלי ולא את האופי שלי....רק אחרי הצבא התחלתי לאהוב את עצמי ולהשתנות ולקבל את מה שאני ולשנות את מה שאני לא מקבלת.
באיזה מקום היית מהבחינה הזו? "שלום-שלום" או "תבוא כל יום"?החבר הראשון שלי (והאחרון אפשר להגיד אם מדברים על רציני...) היה בתקופת הצבא,בגיל 16 לא ידעתי כל כך מה זה בנים,היו לי ידידים בשכבה ובכיתה אבל לא מעבר לזה...אז זה היה יותר שלום שלום ואל תבוא לי בחלום

ולסיום, ממרום גילך, מה העצה הכי טובה לעצמך של גיל 16?ממרום גילי? אני בת 27 ואני מרגישה לפעמים בת 16 לגמרי..אני חושבת שאני לפעמים מרגישה ככה בגלל שהפסדתי משהו מהתקופה הזו שאני די רוצה איך שהוא לקבל את מה שלא קיבלתי.... אני לא חושבת שמציתי את "גיל ההתבגרות" שלי כמו שהייתי צריכה למצות,ויש ימים שאני הכי מרגישה בתקופה הזו בעיקר עם ההתמרדות לאמא שלי והרצון לשקט והסתגרות וכאלה, 27 זה גיל ההתבגרות החדש! ומה שיש לי לייעץ לבני 16,שבאמת אבל באמת אל תחכו להתבגר...החיים של הבוגרים לא מי יודע מה קלים,עדיף להיות פיטר פן

Black Balloon

New member

איך ניתן להגדיר אותך בגיל הזה? מרדת? היית "ילד טוב ירושלים"? אולי בכלל עזבת את בית ההורים לטובת חיים עצמאיים? התפנקת יתר על המידה? הייתי ילדה טובה
.
מה מילא את שעות הפנאי שלך באותה תקופה? הרבה מחשב, חברות...
הערצת אמן מוזיקלי כלשהו? מה היה הז'אנר שעשה לך את'זה? אהבתי בון ג'ובי.
גם ניהלתי את הפורום שלהם בתפוז באותה תקופה
איך היית בלימודים? מה היה המקצוע האהוב עליך? הייתי בסדר, חוץ ממתמטיקה.
אהבתי אמנות הכי הרבה
מה היה הסוד שלקחת איתך באותה תקופה? החלק האפל בך שלא חשפת לאף אחד? לא היה.
באיזה מקום היית מהבחינה הזו? "שלום-שלום" או "תבוא כל יום"? תהיו בריאים עם השאלות סקס שלכם... הייתי רחוקה מזה.
ולסיום, ממרום גילך, מה העצה הכי טובה לעצמך של גיל 16? הייתי מחטיפה לעצמי כאפת התעוררות, וגורמת לעצמי להשקיע קצת יותר ולחשוב מעט (ממש מעט) על העתיד שלי.

lolly87

New member
sweet sixteen

איך ניתן להגדיר אותך בגיל הזה? מרדת? היית "ילד טוב ירושלים"? אולי בכלל עזבת את בית ההורים לטובת חיים עצמאיים? התפנקת יתר על המידה? הייתי ילדה טובה ירושלים.
מה מילא את שעות הפנאי שלך באותה תקופה? חברים, לימודים, אירובי וציור.
הערצת אמן מוזיקלי כלשהו? מה היה הז'אנר שעשה לך את'זה? רוק, שמעתי הרבה אביב גפן והיהודים.
איך היית בלימודים? מה היה המקצוע האהוב עליך? כימיה, פסיכולוגיה ותנ"ך.
מה היה הסוד שלקחת איתך באותה תקופה? החלק האפל בך שלא חשפת לאף אחד? לא היה חלק אפל, אבל כן היה משהו שקרה ולא סיפרתי למשפחה שלי, עד היום הם לא יודעים. אבל היום זה נראה פחות רלוונטי כי עברו 9 שנים מאז.
באיזה מקום היית מהבחינה הזו? "שלום-שלום" או "תבוא כל יום"? שלום-שלום ואל תבוא בחלום
התרכזתי בעיקר בלימודים, היה חשוב לי ממוצע הבגרויות.
ולסיום, ממרום גילך, מה העצה הכי טובה לעצמך של גיל 16? להאמין בעצמי שאני מסוגלת להתמודד עם דברים קשים, לקחת את הלימודים פחות ברצינות (יהיו עוד מלא שנים של לימודים אח"כ שיותר חשובות), ולנצל את הזמן שעוד אין יותר מדי מחויבויות ולעשות יותר דברים שאני אוהבת.

N o R i K o

New member
מצחיק לי לענות על זה,

כי עד לא מזמן הייתי טוענת שנתקעתי בגיל 16. אחת הסיבות שהתחלתי לקרוא בפורום הזה הוא להתנער כבר מהגיל ומהתחושה שאני עומדת במקום ולהתחיל להפנים את העובדה שאני כבר אחרי... להפסיק להיות פיטר-פנית וזה
אבל בכל זאת נענה...

המממ... הייתי איפשהו באמצע. הייתי פנימיסטית אז לא הייתי תלויה בהורים שלי יותר מדי, אבל הייתי קצת קטנה מכדי לקבל החלטות בעצמי, אז יצא שהייתי קצת מעופפת, לא השקעתי מספיק בלימודים (ואני משלמת על זה עכשיו) והייתי עסוקה מדי בחיי החברה שלי... וזה

מממ הייתי קצת חנונית. זו הייתה תקופת החיבה שלי לאנימה ומנגה, ואני די שמחה שהיא עברה
והייתי קוראת המון. אני מקנאה בקצב הקריאה שלי אז

אע... דברים של טינאייג'רים...
האמת שזו התקופה שבה התחלתי להקשיב ללהקות שאני אוהבת עד היום.

הייתי בסדר. לצערי רק בסדר, כי הייתי יכולה יותר... הרחבתי תקשורת וחברה וממש אהבתי את זה, זה היה המקצוע החזק שלי

סוד אפל? בגיל 16?

אוי, עד גיל 15 שיחקתי בברביות... באמת שהייתי הכי תמימה בעולם

אע... לא יודעת.
"אל תדאגי, יגיעו צרות גדולות יותר ממה שלא הטריד אותך אז"? |מרמור|

EdisonGirl

New member
יו, גם אני!

שיחקתי בברביות עד גיל 15.. לקראת כיתה י' כבר אמרתי לפרטנרית (אחותי) שנכנסים למבחני בגרות, ואני חייבת להתבגר, ולכן אנחנו מפסיקות לאלתר לשחק, אבל כשסיימתי את התיכון שוב רציתי וכבר לא היה מי שירצה לשחק איתי..

מה היית משחקת? רוצה שנשחק ביחד?

N o R i K o

New member
חחחחחחחחח הרגת אותי

לא באמת שיחקתי בברביות... זה ביטוי כזה, נו...

EdisonGirl

New member
מוכרחה לומר שאהבתי את התשובות שלכם! :)

איך ניתן להגדיר אותך בגיל הזה?
כמו שהגדרתי את עצמי אז, והסברתי לחברות - אני לא נלחמת על משהו שלא מספיק עקרוני לי, וככה כשמשהו באמת חשוב לי, אני מקבלת אותו, כי מבינים שאני לא עושה "דווקא". אז כלפי חוץ הייתי ממש ילדה טובה, והמרד שלי התבטא בדברים בלתי מורגשים, שרק עזרו *לי* להרגיש שאני לא בובה על חוטים. לקבל הסכמה על דברים שאחרים צריכים להילחם עליהם לא נקרא בעיניי למרוד - זה נקרא להיות מתוחכמת

הסתגרות לבד בחדר למשך שעות רצופות של האזנה למוזיקה + בהייה בתקרה או בראי + קריאה של המון ידע בתחומים שונים
שמעתי מגוון סגנונות שלא קשורים ב
אחד לשני, אבל זו הייתה ה-תקופה בשבילי למוזיקה קלאסית + המון EMINEM ו- D12.
הלימודים מקומם היה בביצפר. לא הכנתי ש.ב בבית אלא תמיד בכיתה בהפסקה/ לפני/אחרי השיעור, היה לי לוקר שבו היו כל הספרים של כל מערכת השעות השבועית, ולא למדתי למבחנים. הציונים היו טובים בד"כ, אבל רק בגלל שהיה לי זיכרון צילומי ולא החסרתי מהלימודים בכלל למעט פעמיים- פעם אחת בכל מחצית מתוך בחירה. מקצוע האהוב באותו שלב: לשון והבעה!
מממ.. פינטזתי שאני רוצח ואנס..? לא שעשיתי עם זה משהו אי פעם. וכן, בלשון זכר. בכלל, בדיוק באותה תקופה (גיל 16) היה לי קטע, שביקשתי מכולם לקרוא לי "ליאו" (קיצור של לאונרדו דיקפריו), ביקשתי לפנות אליי כגבר ודיברתי בלשון זכר.
לא התעניינתי בכלל. אפילו לא היו לי ידידים. ידע היה הדבר הכי חשוב לי וחברות משום מה היו פונות אליי כדי שאייעץ להן לגבי היחסים שלהן עם "בנים", ולכן כעדה למתרחש זה נראה היה לי תמיד כמו בזבוז זמן מטורף ולכן התרחקתי מזה.
הידיים שלך לא כבולות! תראי, הן לא! אין עליהן אזיקים! את רוצה ללמוד באוניברסיטה ואף אחד לא מעודד את זה? אף אחד לא צריך! לכי ותבררי בעצמך! את לא באמת כלואה בשום מסגרת

אוף, מתחשק לי לחזור בזמן עכשיו ובאמת להגיד את זה לעצמי!

(וזה נותן לי רעיון לשרשור.....)

לא השתנה הרבה

מרדתי בדרכי, בשקט כך שרק מי שהביט ממש מקרוב יכל לראות. בגדול- הייתי ביישנית מאוד, מתבודדת, שקטה, נחבאת אל הכלים, לא מי יודע מה מתקשרת.

מה מילא את שעות הפנאי שלך באותה תקופה? לא הייתי טיפוס חברתי אומנם ובבית הספר לא היו לי חברים בכלל אבל מחוץ לבית הספר היו לי 3 חברים טובים שאיתם ביליתי את רוב זמני. עשינו הרבה שטויות.

הערצת אמן מוזיקלי כלשהו? מה היה הז'אנר שעשה לך את'זה? לא הערצתי אף אמן. אהבתי רוק על כל גווניו, פאנק, וממש מעט מטאל.

איך היית בלימודים? מה היה המקצוע האהוב עליך? הייתי על הפנים בלימודים ולא טרחתי להגיע לבית הספר חלק גדול מהזמן (לפעמים חודשים רבים ברצף).

מה היה הסוד שלקחת איתך באותה תקופה? החלק האפל בך שלא חשפת לאף אחד? הסודות שלי- הם עדין סודות
לא מתכוונת לספר לכם.

באיזה מקום היית מהבחינה הזו? "שלום-שלום" או "תבוא כל יום"? לא כל כך הבנתי את השאלה. מבחינה חברתית? בבית ספר כשכבר הייתי מגיעה הייתי לגמריי לבד גם בשיעורים וגם בהפסקות. מחוץ לבית ספר, מספר חברים טובים.

ולסיום, ממרום גילך, מה העצה הכי טובה לעצמך של גיל 16? לקחת את החיים קצת יותר בקלות

למעלה