בקשתך התקבלה
נראה לי הוד רוממותך שהצלחתי לעצבן אותך באמצעות הניסוח שהתקבל כחד משמעי באוזניך או לעיניך בלבד. לא היתה לי כוונה לייצג עמדה חד משמעית, אלא דעתי, ומבחינתי בלבד היא חד משמעית ואיננה גורפת כלל. יש הבדל בין פורום צלילה לבין הפורום שבו אנו נוטלים חלק בעצם כתיבתנו. שכן הגבר בעולם המודרני הוא סוג של ניסוח לא יותר. אפשר היה לקרוא לפורום בהמון שמות אחרים והתכנים היו תופסים. אין לי מושג איזה בעיות מתקיימות ברומה של נפשו של הצולל. בפורומים דוגמת זה, אנשים שוטחים בעיות אישיות שיש להם נגיעה בציפור נפשם או שלפחות נוצרת תחושה כזו בליבו של הקורא. ולכן ככל שאתה יורד פנימה מבחינת איכות הקושיות שאתה מקשה, כך הופכת השיחה לאינטימית יותר, וכאן שורש הבעיה של המעבר בין העולמות. אין טעם בהבאת מובאות מתוך שלל הסוגיות הפרטיות אינטימיות שהועלו בפורום, אבל נראה לי סולימאן שאתה יורד לסוף דעתי, עד הסוף. ויש המון פורומים כאלה. לעומתם יש המון פורומים עם עניין צר לחלוטין, כמו פורום ג'אז, או צלילה וכאלה, שלמרות שלא ביקרתי בהם ממש, אפשר לגמרי להמשיך את השיחה האינטרנטית בשיחה בעל פה, שהיא אפילו מפרה ומעשירה בידיעות. אין בכלל ספק שציפיה עלולה לגרום לאכזבה. אכזבה לא נוצרת מעצמה. רף הציפיות נוצר מעוצמת החשיפה האישית, ולנתוני האמת אין שום קשר, כי אין סרגל שיכול למדוד את עומק הצלילה של החשיפה. לטעמי האישי, ומהמעט שקראתי בפורומים אמופריים (נכנה את אלה שהם רחבים עד מאד מבחינת העניין של המשתתפים) שהמפגשים הם אלה שחיבלו באותנטיות מזויפת ככל שתהיה בעולם האמיתי, טבעית לגמרי בעולם האינטרנטי בו מתנהגות הדמויות המומצאות על ידי מחבריהן. אשמח להבהיר את הדורש הרחבה