העבודה היא חיינו../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif
ראשית,
על ההזדמנות לדון בנושא המרתק הזה. יש לי כל כך הרבה מה להגיד, וקשה למצוא את הדרך לתמצת אותו לכמה משפטים שיסבירו היטב את דעתי בנושא... לי, אישית, הפריע למן הרגע הראשון בו נולד ה -
שעליי לחזור בעוד זמן לא רב לשגרת העבודה. המחשבה על כך שאהיה מנותק ממנו לכל כך הרבה זמן במשך היום - הטרידה את מנוחתי. זו היתה נקודת המפנה. מאותו הרגע, התחלתי להתבונן פנימה ולשאול עצמי האם העבודה היא אכן "הכרח" או "צורך" והאם מה שאני עושה באמת שווה את ההפסד הגדול שאני עלול לחוות בבית בגידול הילדון (וגם, כמובן, בזוגיות, אך לא זה עיקרו של הדיון). בתחילתו של דבר, הכל בזכותו...
כל ההקדמה הזו נובעת מן הצורך לפצוח בגילוי נאות: אני לא בצד של "האנשים העובדים" במובן המסורתי והמקובל-בימינו של המושג. בעיסוקי, אני אדון לזמן שלי ויכול להיעדר ללא תלות באף אחד וללא צורך בהסברים. כתוצאה מכך, כאשר הילדון חולה באופן מפתיע, או שיש צורך בהגעה מוקדמת הביתה - אין לי כל בעיה לעשות זאת. אם כן, לאחר הגילוי הנאות, אומר שלדעתי העבודה הפכה, בימינו, לעבדות-כמעט, ודווקא אלו בעלי העבודה ה"טובה" יותר (בעיני המתבוננים מבחוץ) - היינו, עובדי ההיי-טק ודומיהם (שה -
נמנית עליהם) - הם אלו אשר נקלעים לדילמות ההורות-עבודה בתכיפות גבוהה ביותר (וזאת אני אומר מנסיוני הדל בקרב בועת מכרינו). אישית, אני מאמין ש
העבודה היא רק התירוץ לחוסר השוויון בבית, אם אכן קיים כזה. עזבו אתכם מתפיסות מודרניות או מיושנות - איך אמר Tuco בסצינה הבלתי-נשכחת של "הטוב, הרע והמכוער?":
When you have to shoot, shoot, don't talk
ואני אומר: אם אתה רוצה להיות אבא אשר מעורב בחיי ילדיו - שום דבר לא יפריע לך. גם לא עבודה. למרבה מזלנו, אנחנו לא נולדים עם עבודה, אלא מתגלגלים אליה איכשהו. אני מאמין את הגלגול הזה אפשר לנווט ולשנות את מסלולו, אם יש באמת רצון בכך. מצטער על הנימה התמימה שבדבריי, אך כך אני באמת מאמין. ארנון