לכבוד ענת מקן כרמל צרפתי

לכבוד ענת מקן כרמל צרפתי../images/Emo46.gif

בתור חיפאי גאה אני דורש לדעת איזה בעיות יש לצופים בחיפה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ואםשר לחשוב כמה קינים יש לכם בחיפה...

One In A Milion

New member
אוווו,הוא דורש......./images/Emo7.gif

תנו לו תנו לו!!!!!!!!! איזה חומד!!! הנוער העובד והלומד היה בחיפה הרבה לפני ששבט "מגשים" [ישמור האל] או כל שבט אחר,היה קיים בכלל ויש מספיק קינים בחיפה,מחוז חיפה הוא מחוז גדול!!! חוץ מזה,מה למען השם אתה עושה כאן ?? תתאדה מכאן,אתה לא שייך לכאן באת בשביל לעשות בלאגן? אז נחמד שאתה חיפאי,וחבל שאתה צופיפניק,אבל מקומך הוא לא כאן,הרבה יסכימו איתי,אז....אתה יודע מה לעשות עם עצמך נעמה, כרמ"צניקית חיפאית צפונית ישראלית כבר 16 שנה!!! נ.ב-הבעיה היחידה שיש לצופים בחיפה,היא שאתם פשוט מקבלים על כפית מזהב את הכל,יש לכם ראש שבט או מה שזה לא יהיה שמממן לכם הכל,מי יתן ותעברו את שבע מדורי הגיהנום, בברכת הפאוור פאף גירלז

retro

New member
חשבתי שיהיו תגובות מתלהבות...אז הנה

מבחינת ותק...אין לכם מה לומר על הצופים אנחנו תנועת הנוער הראשונה בארץ-82 שנה בחיפה פועלים שבטים כבר 76 שנה 60 שנה 40 שנה ויש עוד הרבה שבט מגשים הוא ההכי צעיר שלנו וכמה שנים אתם? עכשיו...מה ההגדרה שלכם למחוז גדול? מה הגבולות שלו וכמה קינים יש בו? בקשר לכפית זהב-את פשוט מדברת במושגים שאת לא מבינה ולא קשורים אחד לשני אז אני פשוט לא אענה על זה...כי אין על מה וכל מה שאמרתי ושאלתי זה לא היה בכוונה להתקיף אלא לדעת ולדבר!!! מחכה לתגובות נורמליות... הצופיפניק

One In A Milion

New member
תגובות מתלהבות? אני לא חושבת

ומאיפה הבאת את המספרים האלה? הא? פשוט החלטת לרשום מספרים <? כי בפעם האחרונה שאני ביררתי,המספרים היו שונים לגמרי! בקשר לגדלים של מחוזות,כל מחוז לגופו,מחוז חיפה הוא בין הגדולים מבחינת שטח ומבחינת קינים ואני לא אקח בחזרה את מה שאמרתי על זה שאתם מקבלים הכל על כפית זהב/מגש מכסף,זה המצב-תגיד מה שתגיד,לא תוכל לשנות את זה התנועה שלך,פשוט תנועה של אנשים קפיטליסטים,אנחנו לא יכולים להסתכל על השבט המסריח הזה שתקעו לנו באמצע החיים עכשיו בחיפה,מבלי לצחוק וכל מה שאמרת ושאלת,נניח את זה ככה-היה בטון של תקיפה,אנא-חסוך תגובות נורמליות? לך חפש ת´צמך בפורום צופים שיהיו לך המשך חיים נעימים כי אני לא מתכוונת להגיב יותר,זה ויכוח שאין לו סוף נ.ב לפי הנתונים הכי עדכניים,הנוע"ל היא היא התנועה הכי גדולה בארץ שלום ותודה

תגובה

איזה מספרים? של שנים? זה מדויק מאוד ואני יכול להביא הוכחות כמה קינים יש לכם במחוז ומה השטח שלו? ועל זה שהנוע"ל הם הכי גדולים מבחינת רשומות-על זה אין ויכוח ומה הכוונה בזה שאנחנו מקבלים הכל על מגש של כסף? אני באמת לא מבין מה הכוונה ואם מה שרשמתי התפרש בתור תקיפה אני מצטער כי זו לא הכוונה-הכוונה שלי היא ללמוד על התנועה שלכם במקום להיות מוזן מכל מיני שמועות שאני שומע בצופים...וכנראה שיש גם שמועות כלפינו אצליכם מחכה לתגובות צופיפניק

עכשיו אני אדבר

קודם כל תודה נעמה שדיברת בשמי ובשם התנועה שלנו אבל אני יכולה להגיב בעצמי. טוב אז, מבחינת חניכים בחיפה זה נכון שלצופים יש יותר ועל זה אין ויכוח יש לכם 7 או 8 שבטים רק בחיפה ולנו יש רק 5 שהם בכלל לא גדולים. אבל בקשר למה שנעמה אמרה על זה שאתם מקבלים הכל על מגש של כסף, אני לא יודעת מאיזה שבט אתה אבל שבט מגשים ושבל לוטם באמת מקבלים הכל על מגש של כסף, לוטם הם בדניה (למי שלא מכיר את חיפה דניה זו שכונה של עשירים כמו בסביון) ומגשים בחטיבה שלידינו והראש שבט שלהם הוא המנהל של הבי"ס שלנו, זה מן שבט בן של הבי"ס והרי הבי"ס הקפיטליסטי שלי מפוצץ בכסף ברוך השם ואתם מקבלים הכל, מה שאתם לא רוצים אתם מקבלים. ולפי הפעם האחרונה שאני בדקתי, היינו התנועה הגדולה בארץ, ועל זה אין להתווכח. קודם כל תגיד באיזה שבט אתה לפני שאתה בכלל שולל מה שאנחנו אומרות.

ענת!

לגבי לוטם-לוטם לא מקבלים הכל על מגש של כסף אלא נותנים הכל על מגש של כסף...ז"א שהם שכונה של מליונרים ופשוט יש להם כסף של ע-צ-מ-ם לתת לשבט לגבי מגשים-זה שבט חדש ובגלל זה הוא מקבל הרבה כסף ונעמה-דבר ראשון יש לך שם יפה-כמו של אחותי בקשר למספרים אני בטוח במאה אחוז לזה שאנחנו יותר ותיקים-ואני לא אומר את זה בתור התלהבות אלא בתור עובדה.וגם ככה אנחנו יותר ותיקים ממכם רק באיזה 6 שנים מקסימום. בקשר למספרים רשומים-אני שמעתי פעם שאחד הקריטריונים להיות בנוע"ל זה פשוט להיות בן מושב או קיבוץ או מפלגה שמלאנית ולא בהכרח לבוא לפעילויות. האם זה נכון? וכשאתם אומרים שאתם הכי גדולים בארץ-אתם גם כוללים גם את תנועות המחנות העולים ובני הקיבוצים ובני המושבים ו..לא יודע...כל מיני...? מקווה שעניתי על הכל-צופיפניק (שמכל מיני סיבות אני לא אזדהה עכשיו אבל אני צופה גאה מחיפה)

iftach17

New member
תן לי לתקן קצת

דנתי על זה כבר בפורום של השומר הצעיר לפני כמה זמן והנושא קצת מאוס אבל אני אחזור: מפקד החניכים שנערך פעם ב-4 שנים סופר כמה חניכים יש בכל תנועת נוער, והוא אפילו קצת גזעני - חניך אתיופי נחשב כשני חניכים, וגם מדריך נחשב כשני חניכים כי הוא גם מעביר פעולות וגם עובר. זאת השיטה של משרד החינוך לספור. הנוער העובד והלומד הוא לא רק המגזר החינוכי שהם 150 ומשהו קינים בארץ, אלא גם האיגוד המקצועי של הנוער העובד והלומד שמטפל בזכויותיהם של נערים עובדים וקיימים אף שלושה בתי ספר (אם אני לא טועה - אתם מוזמנים לתקן אותי) של התנועה בהם נערים אלו לומדים פעמיים בשבוע ובשאר הימים עובדים. כמו כן, יש את המגזרים הערבי והדרוזי שגם להם קינים משלהם (בהזמנות זאת אני צריך להגיד שלדעתי הקשר בין המגזר החינוכי לערבי והדרוזי לא מספק כלל! סמינר יהודי-ערבי-דרוזי(?) בחופש הגדול נראה כנסיון פתטי לצאת ידי חובה ולהגיד:" כן אנחנו עושים מפגשים של יהודים עם ערבים למען השלום" למרות שהתכנים יכולים להיות חשובים ומעניינים. טוב זה קשור להודעה אחרת כבר). חטיבת בני המושבים היא גם חלק מהנוע"ל אך הקשרים איתם מצומצמים, לא כמו פעם. קיימת גם תנועת הבוגרים שהקימו שני קיבוצים:"אשבל" ו"רביד" שנמצאים באזור משגב. מה שאני בא להגיד כאן זה שיש סיבה למה הנוער העובד והלומד היא התנועה הכי גדולה בארץ (נכון ל-1997...). היא מקיפה הרבה מאוד תחומי חיים ופועלת במישורים שונים, ואני מניח שכל הגופים האלו לא היו קמים אם לא בשביל לעשות את החברה קצת יותר טובה. תודה

הבנתי...

טוב...האמת היא שלא אני מגדיר תנועת נוער כתנועה שנוער מעביר פעילויות לנוער שבא לתנועה מרצון לעבור פעולה... כמה כאלה יש לכם? (כולל הבוגרים והערבים והדרוזים)

כאן הטעות שלך

שאף אחד לא טרח לתקן... אין קריטריונים להיות חניך בנוער העובד והלומד. אתה לא חייב להיות שייך למפלגה מסוימת או בעל דיעה פוליטית מסוימת. אתה גם לא חייב להיות קיבוצניק או לרצות להגשים את עצמך בקיבוץ. התביעה היחידה שיש לתנועה ממני, חניכה בתנועה הבוגרת זה לרצות להגשים את עצמי. את עצמי. להטיל ספק. לפתח חשיבה עצמאית. יש שלב בו מגיעים להחלטה אישית וקבוצתית. אני נמצאת בשלב הזה- הגרעין. כן, יש נורמה מסוימת. התפקיד שלנו הוא לבור ולבטל אותה. בקיצור נמרץ- האמרה "דלתינו פתוחה לכל נער ונערה" עדיין עומדת בעינה ואין, למרות שאולי אתה מעדיף לחשוב שיש, אין קריטריונים להיות חלק מתהנועה. תבוא לפעולות, תהנה, (בתור חניך בשכבה הצעירה) תלמד קצת ותמשיך לשכבה הבוגרת שכדי להגיע למה שעושים שם... צריך קצת יותר מ-1500 המילים שמותר לרשום פה...

iftach17

New member
תשובה פשוטה לשאלה פשוטה

ד-ח צעירה ט-יב - בוגרת יש לי שאלה אליך. אצלנו בקן אין הבדל בין י"בטניק לטטניק מבחינת היחס או כמה שהם שווים בקן. כמובן שקיים איזשהו ריחוק בין הבוגרת לצעירה, אפילו חטניקים. איך אצלכם? (גם חברה מהנוע"ל לענות בבקשה)

תשובה

אצלנו השכבה הבוגרת מתחילה מכיתה י´.ואני לא יודע למה בדיוק אתה מתכוון בהבדלי יחס...אבל אין אצלינו בכל אופן. אבל אני עדיין לא מבין משהו...כל מי שרוצה להגשים את עצמו בכל דרך בא לנוע"ל...ומה הלאה? איזו מסגרת זו? אין לכם ערכים ודרכים שאתם פועלים בהם ולפיהם? ועוד הערה קטנה-אני חבר בצופים כבר 8 שנים ועכשיו אני בי"ב.

iftach17

New member
טעות בסיסית יש בהודעה שלך

אבל אני חייייב לרוץ היום בערב אענה

iftach17

New member
טוב אז הנה

אמרת איזשהו משפט שלא הצלחתי להבין אותו עד הסוף. למה אתה מתכוון כאשר אתה אומר הגשמה? כי כשאני אומר הגשמה זאת אומרת לבצע בפועל את הערכים בהם אתה מאמין. כל אחד יכול לעשות את זה באופן עצמאי, עם הערכים הפרטיים שלו (זה לגבי כל אחד בעולם הזה). בנוער העובד והלומד יש כמה ערכים המשותפים לרוב חברי התנועה (לא כולם - רובם הגדול) והערך המרכזי שאותו בעצם מגשימים בפועל - שיתופיות. זאת אומרת שלאחר פעולות ותהליכים עם הקבוצה (שהיא בעצם תכלית התנועה-ליצור קבוצה מן הפרט אל הכלל), התלכדות לגרעין באמצע-סוף י"א, אתה מחליט בסוף י"ב האם להקדיש את השנה הבאה כולה לחיים עם הגרעין שלך באותה דירה, בצורה שיתופית (קופת גרעין משותפת, (כמעט) הכל של כולם וכו´). משיחות שהיו לי עם כאלה שקימנרו ועשו שנת שירות, זאת חוויה מדהימה שמפתחת אותך בצורה בלתי רגילה. אוקיי. עברה השנה. אם הגרעין החליט בתחילת השנה הקודמת שהוא גרעין ש"ש(מה שקורה מעט יחסית) כל אחד הולך לדרכו בצבא. אם הגרעין החליט שהוא גרעין עד הסוף, לאחר השנה הזו הבנים והבנות מתגייסים לנח"ל, אם בשירות משותף ואם הבנים לחוד והבנות לחוד. לאחר שנה של שירות צבאי הולכים חברי הגרעין ל"פרק משימה" - תקופה מסויימת בה הם חוזרים לתנועה וממשיכים בה בתפקידים אחרים כמו רכזי קינים למשל. אחרי שסיימו את שירותם הצבאי , אם הגרעין עדיין חי וקיים, יחזרו לגור בחווה (בדירה) ימשיכו לחיות חיים שיתופיים וכמובן שיהיו בתנועה (בתור רכזי מחוזות, יסודות וצמיחה הדרכה וכו´). מספר גרעינים של הנוע"ל הקימו ב-1998 את קיבוץ אשבל, וקיבוץ רביד (שאת שנת הקמתו אני לא יודע). שניהם נמצאים בצפון באיזור משגב. אם תלך אחורה בדפים תראה שאלה לגבי ה"אני מאמין" של הנוער העובד ובהודעות יש תשובה.

עוד שאלה כללית ואחת ליעל

הבנתי מה אמרת אבל יש לי עוד שאלה התנועה שלכם לא מוגדרת כשמלאנית? לימניים לא קשה להשתלב? ויעל...מאיזה בית ספר את?

iftach17

New member
היא בהחלט

תנועה בעלת ערכים שלא יכולים להשתלב עם מצע רוב מפלגות הימין. חוץ מזה שכמדברים על שמאל אנחנו מגדירים את עצמנו בַּשמאל הַחברתי. שאלת לגבי הימנים.. אין ספק זאת בעייה. מכיוון שאנו חורטים על דגלנו "ביתנו פתוח לכל נער ונערה" ואכן זה כך. מצד שני לתנועה יש עמדות! זאת אומרת שכל אחד שרוצה יכול לבוא, אפילו אם דעותיו שונות, אבל שייקח בחשבון שדעת רוב חברי שתנועה שונה משלו. למשל: בנשיאות חניכים לפני הבחירות האחרונות, התקבלה ההצעה של לתמוך באהוד ברק לראשות הממשלה ברוב מאוד גדול, והיו מעטים מאוד שתמכו באריק שרון או באי-נקיטת עמדה. וכאן הבעייה.. חברי התנועה שלא תמכו באהוד ברק הרגישו מצב לא נוח שבו התנועה שבהם הם חברים יוצאת למשהו המנוגד לדבר בו הם מאמינים.

פה אחד ההבדלים ביננו חבוב!

אנחנו פתוחים לכל דעה באשר היא (כל עוד היא לא סותרת את ערכי הצופים-שהם אוניברסליים הומניים) זה אחד הדגשים הגדולים בתנועה שלנו

כן היא שמאלנית...

אבל יש אנשים אני ביניהם שהם נחשבים לימניים, אבל אני מאמינה בחלק מערכי התנועה ואני דוגלת בהם,יכול להיות שאני פשוט בן אדם לא מוגדר

One In A Milion

New member
אני שמחה ששינית את טון הדיבור שלך

תעזוב אותך עכשיו מסטטיסטיקות מספרים הוכחות ועובדות מה שבטוח,זה ששנינו לא יודעים בדיוק בדיוק את המספרים. אתה רוצה ללמוד על התנועה שלנו? תתחיל בזה שאתה לא מעורר ויכוחים חסרי טעם כמו זה-כמה חניכים יש בנוע"ל/צופים מה מספר השנים שהתנועה קיימת ושאר ירקות. שמועות? אם לא היו שמועות בעולם-איך היינו חיים ? שמועות יש בכל מקום תשמע לי,אם אתה מספיק חכם-אל תכנס לזה אפילו מה אתה רוצה לדעת ? תשאל ואני אנסה לענות,או שאר החב´ה פה נעמה

למעלה