לכבוד ענת מקן כרמל צרפתי

ובכן..

א. כמה נחמדה ההכנסת אורחים שלכם.. ממש מרנין.. ב.אני די בטוח שהצופים היו בחיפה לפניכם כי את שבט משוטטי בכרמל הקימו לפני 85 שנה אם אני לא טועה (אולי 83). ג. מי בא לעשות בלאגן.. סתכלי בפורום שלנו בוואלה ופה.. תראי איך במשך 500 עמודים בוואלה בא בערך פעם בשבוע אחד ממכם שחושב שהוא המציא את הגלגל ומתחיל להתקיף. וכמה שהוא מפגר תמיד הוא מקבל התייחסויות רציניות. ד.לצופים ולא משנה איפה (גם בחיפה שבה מיסי שבט הם 600 שקל לשנה!) אין כסף. הכסף שאנחנו מקבלים הוא רק מהמועצות המקומיות, תרומות, ו2,000,000 שקל ממשרד החינוך - בדיוק כמוכם רק שלכם גם יש מימון מפלגות. ה. כל התשובות נכונות. יום טוב

אין מה לעשות

קודם כל אני רוצה להדגיש שאני בכל מאודי אוהב את הנוער העובד שתופס חלק נכבד וחשוב מהחיים שלי החל מכיתה ח´ דרך תקופת ההדרכה ועד התפקיד הנוכחי שלי כמש´´צ משימתי בקן נשר יש נושא שאני לא מצליח להבין אני במקור מקן נוה שאנן שזה קן שלפני כעשר שנים למשל היה אימפריה אדירה מלאת חניכים שאני אפשר עליה בבניין ענק ומפואר לעומת זה היום מדובר בקן עם מספר אנשים נפלאים שבאמת משתדלים אבל בפועל יש מעט מאוד חניכים שלא לדבר על זה שלקחו לנו את החלק העיקרי שלי הקן לעומת זאת שבט אפיק שנמצא בסמוך לקן שלנו ונפתח לפני כמה שנים בודדות (כשאני הייתי בז´ - היום אני בי´´ב)ואני הייתי אז חלק ממנו והוא היה אז די עלוב לעומת זאת היום הוא אימפריה מפוארת וכך שאר השבטים שאני מכיר בחיפה והשאלה שלי למה אצלהם כן ואצלנו לא פעם זה נורא הכעיס אותי היום זה נורא מסקרן אותי אבל זה לא משנה את העובדות הצופים ואני מדבר רק על מספר חניכים בקינים ובאוכלוסיה היוהדית בלבד כי זה האפשרות הכי נכונה להשוואה אמיתי פשוט עוברים אותנו בסיסוס עם כמה שזה עצוב

amirimon

New member
תגובה קצרה ומלאת זעם ...

תנו לי לפתוח במעט עובדות. הצופים, "תנועת נוער" שבאמת לוקחת ילדים מן הרחוב ונותנת להם מסגרת כלשהי שמעסיקה אותם לא ליפול לסמים, אלכוהול או פשיעה. ועל כן מבורכים הם. אך הבעיה היחידה היא שפה זה מסתיים. הצופים אינם מעניקים לחניך שום כלים לחיים אשר יהיו גם בעלי משמעות. כפיתות וקשרים זה נפלא, אבל זה לא מתקרב להיות חלקיק קטן ממה שהתנועות הכחולות נותנות. וכמו שהחברה תמר רייס כתבה, הכלי החשוב ביותר שתנועת הנוער הכחולה נותנת היא החשיבה העצמאית, הטלת הספק, וקבוצתיות – לא כי קבוצתיות זה נחמד, לא כי זה נוח – אלא כדרך חיים ! ואם כבר בחיים עסקנו, תנועת הצופים היא תנועה אשר לא מספקת פתרון לחיים. את ערכי הצופים ( היה נכון ושאר ירקות ) אדם יכול לממש גם אם הוא אייל נפט אשר מעסיק ילדים בני 6 בשכר זעום. נכון, גרעיני עודד זה דבר קיים, אבל תכל´ס – ביננו – זה פתטי – אין המשכיות לתנועה, ובטח שלא הגשמה קבוצתית כמו שגרעין צריך להיות. ואם כבר עסקנו במונח תנועת נוער, אני תמיד חשבתי לעצמי שתנועת נוער היא תנועה אשדר מתמקדת בחינוך ה א-פורמלי של הילד – לתת לו את האלטרנטיבה לשיעורי ה"חינוך" בביה"ס, וכאלטרנטיבה למכונת הציונים הממוסדת. כנראה שטעיתי קשות, כי משרד החינוך החליט שתנועת הצופים תהפוך לתנועה ממלכתית של המדינה ! כל הכבוד לכם. אתם כבר לא תנועת נוער, אלא מתנ"ס, המשך ישיר של ביה"ס ולימור לבנת. עכשיו נשאלת השאלה המטרידה שכל כך התעלמתי ממנה במשך כל הנאום הארוך שלי, למה בצופים יש יותר חניכים ?! פשוט. להיות בצופים זה נוח ! לא בוחנים את משרד החינוך לעומק, כי ... אנחנו בבעלותו ... לא מבקרים את בעלי ההון ... כי ... אנחנו בבעלותם ... לא מקנים לילדים כלים לחיים – כי פעולת שוקולד זה הרבה יותר כיף ! לא מוציאים להגשמה – כי שנת שירות זה בזבוז זמן של הצבא והחיים. וחוץ מזה ... כולם בצופים, אז אני אלך לצופים. תעצרו שניה, תסתכלו סביב, האם להיות אזרח טוב ( ו"נכון" ) זה הכל ?!? אמיר רימון, קומונר בקיבוץ שפיים, מחוז תיכון, גרעין יחזקאל, הרצליה.

מעט עובדות וקצת אמירה

לצופים יש בחיפה בסביבות ה- 3500 חניכים שזה בערך 500-600 פחות חניכים משלנו- לנו יש (יחד עם קרית חיים, שזה חלק מהעיר חיפה), יחד עם הקן הערבי בוואדי ניסנאס (שרק שם יש יותר מ- 1000 חניכים) ויחד עם הנערים העובדים בעיר חיפה אנחנו פשוט יותר גדולים. עוד נתון מענין- חניך בשכבה הבוגרת בצופים לא עובר פעולות! אני אחזור על זה שוב- חניך בשכבה הבוגרת בצופים לא עובר פעולות! תבדקו את הענין, תבררו, תשאלו את החברים שלכם. חוץ מאשר להדריך ולקשור קצת סנדות, אין פעולות, אולי פעולה אחת לחודש וגם זה בקושי. בטח לא פעולות רעיוניות ולך היודבניק (עילי, לא?) (צופיפניק במדבר?!?) זה הזמן לשאול את עצמך בסוף י"ב, מה הלאה? מה התנועה תרמה לי לגבי מחר בבוקר. באיזה אופן החיים שלי עומדים להשתנות? מהו אפיק ההגשמה שלי? איזה קיבוצים הקימה תנועת הצופים בעשרים השנים האחרונות? האם הכסף הוא הכל עבורכם? איך ההרגשה לעבור פעילות כשאתה יודע שמהמדריך שלך הוא שכיר ומקבל מאות שקלים עבור כל פעולה? ואולי שאלת השאלות - בעיקר אם אתה חיפאי, איך אתה מסביר את העובדה שהצופים פועלים כמעט אך ורק בשכונות המבוססות על הכרמל? איך? איך זה יכול להיות שדווקא הנוער העובד והלומד פועל בשפרינצק, בבת גלים, בקרית אליעזר, ובמקומות הפחות קשים. יבוא היום, יעיר הבוקר ובו הילדים המפונקים מדניה, ילדיהם של בעלי ההון יתעוררו בבוקר ויחליטו למרוד. כשהם יבחרו למרוד הם יבואו לעשות זאת אצלנו - בתנועת הנוער האמיתית.

סליחה???

לשכבות הבוגרות יש ועוד איך פעולות שכבה!!!!!!! פעם בשבוע!!!! ואני לא בשכב"ג אז אני לא יודעת לענות לך בקשר לשאר הדברים

One In A Milion

New member
שמתם לב למשהו מוזר..?../images/Emo12.gif

היא בטוחה שלשכבה הבוגרת יש פעולה...אבל היא לא בשכב"ג... המממממ..............אני תוהה.......

תגובה

אני עונה לשתי הודעות שהיו כאן ואולי זה יצא לא מסודר כי אני עובר נקודה נקודה מי שאמר שהצופים לא נותנים חלקיק ממה שנותנים אצליכם? מה נותנים אצליכים שלטא אצלנו? כפיתות זה חלקיק ממה שאנחנו מעבירים גם אצלנו יש חשיבה עצמאית הטלת ספק וקבוצתיות...אולי לא קבוצתיות כדרך חיים(לא ברמה מודגשת כמו אתליכם בכל אופן) אבל...זה מכיוון שזה לא הערך המרכזי שלנו-וזה לגיטימי לדעתי איל נפט יכול לקיים את הערכים הבאים: הצופה חבר מועיל בחברה, אוהב עבודה ועוזר לזולת הצופה רע לכל אדם ואח לכל צופה הצופה חובב את החי והצומח ומגן עליהם הצופה טהור בדיבורו ובמעשיו אני לא חושב... אני לא יודע מה זה גרעיני עודד..אבל ישנם הרבה הרבה מאוד דרכי המשך בתנועת הצופים מה הקשר בין הממלכתיות שלנו לבין זה שאנחנו תנועת נוער??? אנחנו לא בבעלות החינוך הפורמלי פעולות שוקולד??? אתה אומר את זה מתוך איזושהי ידיעה? אגב...על המושג מטודיקה שמעת פעם? אין לנו ערבים בתנועה מכיוון שאנחנו תנועה ברוח יהודית ציונית,למרות שאם הם יבואו הם יתקבלו בברכה.ויש גם צופים ערבים אגב. איך זה מסתדר באמת אצלכם? אתם לא תנועה ציונית? אני לא עילי-אגב השכבה הבוגרת עוברת פעולות,עם ערכים.ערכי הצופים-וזה ממש מעבר לכפיתות... אני לא יודע בדיוק איזה אבל התנועה הקימה קיבוצים-מן הסתם פחות מכם הכסף לאאאאאאא הכל עבורנו!!!! מאיפה הרעיון הזה??? המדריך שלי לא שכיר ובקשר לשכונות-אני אגיב מחר כי אמא מתחילה לאיים...

צופים

שלום חבריא, קודם כל, גם אייל נפט יכול לענות על 4 הדרישות האלו, ובלי קשר להיות איש עסקים מוסרים (לפי התפיסה הסוציאל-דמוקרטית ושמאלה ולא הקפיטליסטית), היו הרבה אנשים חשובים וקפיטלסטים נצלנים ביותר שהיו מתומכי הצופים. הממלכתיות היתה פעם הרבה יותר חזקה, אזה גם קצת נעלם. אבל העניין הוא שהצופים בדרך כלל אינם נוקטים עמדה בבעיות שונות, ואינם בדרך כלל תופסים צד, גם שלקיחת צד היא הדבר הנכון והמוסרי לעשות. וכאן הביטוי לממלכתיות עצם כך שאין נקיטת צד ויש מאין השקטת רוח למען הגעה קונצנזוס הבסיסי שממלא את הממלכתיות בקיום. השאלה מי הקים יותר קיבוצים היא די לא רלוונטית, והיא אפילו טפשית, הקיבוץ הוא לא בהכרך צורת ההגשמה והחיים הנכונה ביותר, במקום זה עדיף להסתכל על השתלבות הגרעינים הבוגרים ששל שתי התנועותבחיים לאחר הצבא, ומידת פעילתם של בוגרי התנועות בסביבתם. כמה יש באזורי פיתוח, כמה בתל-אביב, כמה חיים עדיין יחד וכו´ אנחנו כבר לא ממומנים ע"י שום מפלגה, פעם, הינו, זה היה לפני שנים רבות, זה התחיל מתמיכה של מפלגות הפועלים בתנועת נוערים פרולטרית עד שנשארה רק מפלגת העבודה, אבל גם התקציבים מהם נעלמו כבר לפני שנים, ישנם תקציבים ממשרד החינוך ההסתדרות החדשה (אנו תנועת נוער הסתדרותית) ועוד מספר מקומות. הערבים והשתלבות בתנועה, זה שאלה קשה, אחד קשה לי לענות אליה מכך שאני יהודי. ומכיוון שהפורום הזה לרוע המזל נועד יותר למגזר היהודי, אינני יודע כמה ערבים ישנם פה. מלבד זאת, התפיסה הציונית סויאליסטית של הנועל אינה נוגדת קיום ערבי בארץ, היא אפילו מעודדת זאת, למען בניה משותפת של ארץ זה ע"י שני העמים. באנו לא באנו לכאן לגזול מאף אחד,אלא להחיות חיים העמנו, ואנו רוצים שיתוף פעולה למען ליצור חברה צודקת ונכונה יותר על פיסת האדמה הקטנה הזאת. בברכה שורץ

תגוווובה

דבר ראשון-אני רוצה לציין שהתגובות שלכם מאוד בוגרות ומאוד לעניין קבלו ח"ח! (חיזוק חיובי למי שלא יודע...)
דבר שני-
לא כל כך משהו...יש להם כמה באגים.אבל לא משנה... ודבר שלישי: אני אשמח אם תסביר לי איך האיל (איל לא אייל...נראה לי...) נפט יכול לענות על הקריטריונים האלה.ויש הבדל בין תומך צופים לצופה! ועל שאר ההודעה...אני פשוט עייף מת!!!! היה לי יום ארוך...אז ברשותך אני אענה מחר והבהרה-זה לא נסיון התחמקות!

המשך לתגוווובה

בקטע של הערבים-אני מבין אותך. אני רק לא מבין למה הם מצטרפים אליכם כי אתם תנועה ציונית יהודית.אני לא נגד...אני פשוט לא מבין איך זה התגלגל לנו אין ערבים מהסיבה הפשוטה שיש צופים ערבים-למרות שאם ירצו להצטרף אלינו לי אין בעיה בקשר לקיבוצים בתור מדד-אני מסכים שזה לא מדד...פשוט מישהו הדכיר את זה בקשר לכסף-את הקצת שאתם מקבלים מעוד קצת מוסדות-לנו גם את זה אין בקשר להבעת דעה-מה שיפה בצופים שכל אחד יכול להביע איזו עמדה שהוא רוצה-אנחנו פתוחים לכל בגלל זה אנחנו לא יכולים לנקוט עמדה פוליטית

esterberk

New member
אתם לא רואים כמה זה דבילי../images/Emo46.gif

אתם לא רואים כמה זה דבילי? מזה משנה מי היה פה קודם, או מי מקבל יותר תקציב ומאיפה, ואם חיפה של סבתא שלי, הויכוח הזה דבילי ביותר הוא לא על עיקרון אלא על התחרותיות מטופשת של דורות בין הנוע"ל לצופים. אלו שתי תנועות שונות בתחליט-הנוע"ל תנועה פולטית והצופים הם לא פוליטים, לנוע"ל יש ערכים-x ולצופים יש ערכים-y. אין שום מצע להשוואה בין התנועות משום שאנו מדברים "בשפות שונות לגמרי". ולסיכום - "איש באמונתו ייחיה"!!! עלו והגשימו!

למעלה