לכבוד ראש הממשלה!!!!!!

gershon17

New member
משנה איך?

שמקבלים שם משכורות נמוכות יחסית? גם קופאיות בסופרמרקט מקבלות מעט, וגם מורים בבית-ספר. זה לא אומר שצריך לבטל את המקצועות האלה. יש מגוון פתרונות לשכר המינימום הנמוך - העלאת שכר המינימום, מס הכנסה שלילי ושאר ירקות. ביטול חברות כח אדם הוא לא פתרון לבעיה.

"העלאת שכר המינימום"?

מתי תמכת בהעלאת שכר המינימום ליכודניק? פתאום שמדברים על ביטול חברות כו"א שאתה חלק מהם, אתה בעד העלאת שכר המינימום?

gershon17

New member
אוי, אתה באמת משהו

אתה מוכן למצוא את המילה "בעד" או אולי השורש ת.מ.כ. בהודעה שלי?

gershon17

New member
וליתר דיוק - מה אתה חושב שיקרה?

אם במקום להעסיק חברה שמנקה משרדים כל חברה תעסיק מנקה - כמה אתה חושב ישלמו לה? ישלמו לה שכר מינימום, כי היא תהיה מוכנה לעבוד תמורת שכר מינימום, ויעסיקו אותה ברוב המקרים פחות שעות כי משרד לא גדול לא זקוק למנקה במשרה מלאה. גרמת לה להרוויח פחות, או שאתה מכריח אותה לדאוג לתאומי מס או להפוך לעצמאית כדי שתוכל לעבוד במספר מקומות. אם היום כ---ל אותם עובדים חיצוניים של הדואר יעברו לשוק החופשי ויחפשו עבודה, אתה חושב שהם לא יהיו מוכנים לעבוד במיון דואר בדיוק באותה המשכורת אותה קיבלו מחברת כח האדם? יהיו מוכנים - בדיוק כמו שהם מוכנים גם היום. ולכן זו גם המשכורת שהם יקבלו.

תמשיך לבנות על זה קפיטליסט

שהם יהיו מוכנים להמשיך בדיוק עם אותה המשכורת אותה קיבלו מחברת כו"א... שלא לדבר על זה שאותה חברת כו"א לוקחת מהמשכורת שלהם אחוזים, וגם אם המשכורת שלהם היתה אותה משכורת, ללא מתווך הם היו מקבלים את כל הסכום, ולא היו נאלצים לתת לאף אוכל חינם פרזיט כמוך אפילו אחוז אחד ממשכורתם.

Fasz

New member
גרשון אוכל חינם פראזיט?

או מעסיק הגון הדואג לרווחת עובדיו תוך שימוש בכלים לוגיים ישרים לחלוטין?

כל חברות כו"א הם אוכלי חינם פרזיטים

שחיים על חשבון העובדים שלהם שאותם הם מנצלים, ושאת כבודם הם משפילים ורומסים ברגל גסה. גרשון נוטל חלק בחברת כו"א, ועל כן תסיק לבד את המסקנות מהו...

gershon17

New member
תוכל לספר לי בבקשה

על עובד אחד שלי שחש מושפל ורמוס? אלה שאני ראיתי נראים די מרוצים, וכולם כזכור מרוויחים מאד יפה ומקבלים זכויות סוציאליות הרבה מעבר לדרוש בחוק (מצד שני, זו חברת כח אדם בשוק ההי-טק, אצלנו כוחות השוק פועלים חזק מאד לטובת העובדים).

טשאפק

New member
ראה בהודעה "ניצול של פרצה בחוק"

למעלה. מעסיק רגיל, במציאות, אינו משלם בהכרח לכל העובדים את המינימום האפשרי ע"פ התיאוריה הכלכלית וגבולות החוק. (שאינם תמיד מוגדרים היטב, ואינם נשמרים היטב). חברות כוח אדם, שנאבקות על מכרזים, נדחפות לעשות כן. הרווח של קבלני כוח אדם בא בעיקר מניצול כוח אדם זול, והגמישות שלהם קטנה. עובד מן המניין יכול לבוא לבוס ולבקש או לדרוש שיפור בתנאים. הוא יכול גם, סליחה על המרקסיזם, להתאגד. לעובד קבלן אין עם מי לדבר. צריך לחשוב, איזה מודל של העסקה עדיף לכלל. ואם תאמר שזה לא עניינו של הכלל, הרי שעצם חוקי העבודה הם כבר התערבות ביחסי העבודה של השוק החופשי. אגב, גם חוקי העבודה לפרטיהם אינם תורה מסיני, ולדעתי אפשר לשקול גם הליכה לקראת המעסיקים בדברים מסוימים, כדי להפוך את העסקת העובדים באופן ישיר לכדאית יותר.

gershon17

New member
גם חברת כח אדם היא מעסיק רגיל

כלומר, אם היא מקיימת את חוקי העבודה. יש גם כאלה. אין שום מניעה מעובדי חברת כח אדם להתאגד ולהקים ועד עובדים. להיפך - אסור למנוע מהם את זכות ההתאגדות - כל הזכויות שמוקנות לעובדים "רגילים" מוקנות גם להם, כמובן. מבחינה חוקית, מצבם לא צריך להיות גרוע יותר ממצבו של עובד בחברה שאינה חברת כח אדם. אני לא מתווכח עם העובדה שיש חברות כח אדם שעוברות על חוקי העבודה. יש. אני רוצה לברר האם אתה טוען שגם לחברת כח אדם שלא עוברת על חוקי העבודה וכן מעניקה לעובדיה את כל הזכויות שמגיעות להם (ובוא נניח לצורך העניין שחברות כח אדם כאלה יכולות להתקיים בעולם המציאותי) אין זכות קיום. אני לא מצליח להבין מדבריך אם אתה מתנגד לקיומן של חברות כח אדם שלא עוברות על החוק, או שאתה טוען שחברת כח אדם כזו היא בסדר - אבל בעולם האמיתי היא לא תוכל להתקיים ולכן אין הרבה טעם לדוש בה. לגבי השוק החופשי - אין שוק חופשי לחלוטין. אפשר לדון בכזה באופן תיאורטי במשך שנים ארוכות, אבל שוק חופשי לחלוטין הוא בעצם אנרכיה כלכלית - אנרכיה היא לא שיטת שלטון טובה והיא גם לא שיטה כלכלית טובה. כלכלת שוק חופשי בעולם האמיתי משולה לדמוקרטיה ולא לאנרכיה - יש חוקים, אבל כדאי לחשוב טוב טוב לפני שמגבילים זכויות.

טשאפק

New member
...

חברת כוח אדם אינה מעסיק רגיל. הסברתי מה היא שונה ממקום עבודה רגיל. דוגמה מתחום אחר: מונופול ממשלתי אינו עסק רגיל. מונופול ממשלתי יכול להיות יעיל, אבל חברות פרטיות בשוק תחרותי נוטות להיות יעילות יותר. חברת כוח האדם יכולה לנהוג בהגינות כלפי עובדיה, אבל מעסיקים רגילים נוטים לכך הרבה יותר. זו עובדה. חלקם של עובדי קבלן בישראל גדול מאד, וזה רע לחברה. לצד טיפול נקודתי בתיקון פרצות ובהפרות של החוקים הקיימים, יש לשאוף, ע"י חקיקה, שאנשים יועסקו ישירות ע"י המקום שהם עובדים בו. אני מודע לכך השינוי יכול לפגוע בחלק מהעובדים.

gershon17

New member
זו לא עובדה, זו הערכה

כיום, בסביבה בה קל מאד להפר את חוקי העבודה, חברות כח אדם מרבות לעבור על החוק. את זה צריך לתקן באמצעות אכיפה מוגברת - הרי זה לא כזה קשה, חברות כח האדם מפרסמות בכל עיתון, המדינה יכול לבדוק מה קורה בהן בקלות. אם מנטרלים את חברות כח האדם שעוברות על החוק - מי אמר שהן לא נוהגות בהגינות עם עובדיהן? הטיפול בהפרות של חוקים העבודה הקיימים לא צריך להיות נקודתי, הוא צריך להיות מערכתי וכולל. זה נכון לא רק בעניין חברות כח האדם, אלא גם באכיפת שכר המינימום. יש הרבה מאד מעסיקים (ולא רק חברות כח אדם) שלא משלמים שכר מינימום - כשאין אכיפה ואין לחוק שיניים, אפשר בהחלט להעלות את שכר המינימום גם ל-40,000 שקל בחודש וזה לא ישנה שום דבר. יש שלושה נושאים שאם החוקים בהם יאכפו בצורה טובה - מצב הכלכלה הישראלית ישתפר: חוקי המס (ברור שככל שיש פחות מעלימי מס, הכנסות המדינה ממיסים עולות בלי שמשנים את שיעורי המס), חוקי העבודה (אם יש פחות מעסיקים שמשלמים פחות משכר מינימום, מצב אלה ששכרם עלה והגיע לשכר מינימום השתפר) והקצבאות (אם לא משלמים קצבאות לכל מי שעובד בשחור, יש יותר כסף לחלק למי שבאמת זקוק לקצבאות). זה לא משהו נקודתי, זה משהו מהותי מאד שצריך לטפל בו. הוצאתן של חברות כח האדם מחוץ לחוק (ואני מניח כרגע שהדבר בכלל אפשרי - מה שלא בטוח בכלל) תטפל אולי בסימפטום אבל לא בבעיה עצמה.

אתה מדבר על אכיפת חוקים וישראל

שני דברים שכל ישראלי ממוצע יודע שאינם הולכים ביחד. על כן במקום לסבך את העניינים ולהמציא עוד חוקים שאף אחד לא מתכוון לעאכוף אותם, עדיף פשוט לבטל אחת ולתמיד את חברות כו"א בישראל, וחסל חברות קבלן ועובדי כו"א ובא לציון גואל.

אגב חברת כו"א הכי גדולה והכי מרושעת

שיש היום בישראל היא תוכנית ויסקונסין שפועלת כרגע בחמישה מוקדים ברחבי מדינת ישראל. תוכנית שבגללה מפוטרים כל יום עובדים מהשורה מעבודתם ובמקומם מכניסים את משתתפי התוכנית שאותם קל יותר לנצל ולהשפיל, וגם לא צריך לתת להם משכורת כמו לעובדים רגילים.

טשאפק

New member
לא מדובר על הוצאתן מחוץ לחוק

אלא על חקיקה כזו, שתחזיר אותם למקום המתאים להם: אספקת כוח אדם זמני. המצב שבו אדם עובד זמן רב במקום מסוים, ואינו מקבל משכורתו מאותו מקום, אינו רצוי. זו טעות לראות את שכר המינימום כעניין היחיד בחוקי העבודה. אתה יכול לכפות על חברות כוח האדם לשלם את שכר המינימום, אם אינן עושות כך, אבל זה חלק קטן מאד מהבעייה. העניין החשוב הוא יחס הוגן לעובד: למשל, בדוגמה שפתחה את הדיון, היחס לעובדי הדואר הוא כאל מכונות. כאשר אינם יכולים לעבוד בגלל הפסקת חשמל - לא משלמים להם. אני חוזר שוב על עניין הגמישות של מעסיק רגיל, לעומת חברת כ"א, ועל האפשרות של עובד לדבר עם המעסיק כאדם אל אדם, ואולי להתאגד, מול חוסר האפשרות הזה בחברות כוח אדם. ראה עוד בקישור.

גברי 22

New member
מה הקשר?

ברור שמוסד כלשהו לא צריך להכשיר את המאבטח סבבה אבל לאחר 9 חודשים המאבטח צריך להיות עובד של המקום שאותו הוא מאבטח ולא של חברת שמירה נצלנית יש מבין? כנ"ל לגבי כל עובדי כ"א כנראה שאין לך מושג מה זה חברות כ"א אם אתה כל כך בעדם אני מאחל לך שתהיה נזקק לשורתהם ואז כנראה תדבר אחרת.

gershon17

New member
למה? למה בכלל?

למה שהמאבטח לא ימשיך להיות שכיר באותו המקום בו היה שכיר באותם תשעה חודשים? למה שיעבור מעסיק? כל עוד חברת כח האדם משלמת לו כחוק (שכר מינימום ומעלה, ימי חופשה ומחלה, שעות נוספות וכו') - מה איכפת לך שהוא עובד שלה ולא של מסעדה?

gershon17

New member
מה איכפת לך מי מרוויח על חשבונו?

כשהוא יעבוד בסופרמרקט, הסופר ירוויח על חשבונו. בכל מקום בו הוא יעבוד - מישהו ירוויח על חשבונו. מה זה משנה לך מי זה?

למעלה