לכבוד ראש השנה היהודית...

gwizard

New member
אתה יכול לתת דוגמה ?

ל"זבל וויקאני מתחסד" ? חוץ ממה שכרמית ציינה על witchcraft.

Justin Angel

New member
בשמחה

בעיקר הקטע עם הw הוא דוגמה נהדרת. אין לזה שום קשר לישראל, שום קשר לשום דבר, אבל עדיין אנשים מתעקשים על זה. יש עוד מספר דוגמאות שאפשר לנקוב בהם בדברים וויקאנים שעדיף שיישארו בארצות שחשבו עליהם, אבל מכיוון ואני מתחיל להתקרב בצורה מסוכנת לתחום "עלבון דתי" אז נשאיר את זה להזדמנות אחרת.

gwizard

New member
אז איפה השמחה ?

אני מבטיח שאני לא אעלב. בבקשה תגיד את מה שיש לך להגיד או לפחות תשלח בפרטי.

כרמית.

New member
אני יודעת שלא ברור לך

כבר אתמול בערב הבנתי שלא ברור לך. אפילו רציתי לכתוב מילון מונחים שקשורים לשיח (discourse) כדי שסוף סוף יהיה ברור, אבל היה לי אירוח מתיש במיוחד בפורום ספרים בוואלה ובאופן כללי נדמה לי, שאין לי שום דרך להסביר בפורום הזה דברים כי אנשים החליטו שהם אלוהי הידע לא רוצים ללמוד. So whats the point, damn it. תרגיש טוב, ג'סטין.

Justin Angel

New member
נהדר.

אני מקווה שאת נהנת לדבר עם עצמך, כי אין לי מושג מה את מנסה להגיד. הבנו הבנו, w קטן לעומת W גדול משנה את משמעות המילה. אושר מציף אותי. מה הבעיה כאן? איפה אנשים לא רוצים ללמוד? מאיפה את שולפת את השטויות המתחסדות האלו? סה"כ אמרתי שאני חושב שזוהי שטות לעשות הבדלה כזאת ופתאום את טוענת שאנשים חושבים כאן שהם אלוהי הידע. אני מצטער שלקחתי עמדה, אולי הפעם הבאה תעדיפי שאני אשתוק ותמשיכי לקיים את השיחה עם עצמך כפי שאת בכל מקרה נראה שאת עושה במהלך השבוע האחרון שאת פונה אליי בפורום? או שמה את רוצה לעדכן אותי במה בדיוק הולך כאן? שיהיה לך יותר יותר טוב כרמית! :)

כרמית.

New member
לא נותר לי

אלא להציע לך לקרוא שוב את כל ההודעות שלי ולנסות להבין שוב. הדברים כתובים בצורה פשוטה מאוד וישירה מאוד ואני חושבת שיש שם לפחות שלוש התייחסויות לכך שזכותך לעמדה שלך - אבל שאין לעמדה או לדעה קשר לדברים. יכול להיות שאתה רגיל כל כך לאנשים שתוקפים אותך אישית ולכן אתה שופט כל הודעה על בסיס ניסיון עבר מר ורואה שדים ורוחות במקום שרק וילונות מתעופפים להם ברוח. לי אין מה לעשות בקשר לזה ואני גם לא מעוניינת. אני רק יודעת שמבחינתי אין מה לומר יותר בנושא הדיסקורס, כבר אמרתי הכל. ואם לא ברור, פשוט נסה לקרוא שוב. כל ההודעות שלי, בכל נושא שהוא, גם אם הם במסגרת שיחה עם אדם מסוים, הן אוניברסליות וחובקות כל. כיוון שזהו פורום ציבורי, אני יוצאת מנקודת הנחה שהן מכוונות אל ציבור קוראים רחב. אחרת לא הייתי טורחת. מה שכן, הדברים שלי תמיד יוצאים מנקודת הנחה שאני מדברת עם אנשים בעלי רקע וידע בסיסי בדיסקורס. מי שאין לו רקע כזה, לא יבין לעולם על מה אני מדברת. תודה על איחולי הטוב, יפה מצידך.

gwizard

New member
.....

ובאופן כללי נדמה לי, שאין לי שום דרך להסביר בפורום הזה דברים כי אנשים החליטו שהם אלוהי הידע לא רוצים ללמוד בדיוק ההרגשה שלי.

gwizard

New member
אני מתכוון

ל-Witchcraft
משהו שבו עסקו הסבתות שגרו בבית עם רגלי תרנוגלת. גם במבחינת הפולקלור וגם במבחינת המעשה. אני לא מאחד בין וויקה ל-Witchcraft, למרות שהראשון צמח מהשני. למה ?

כרמית.

New member
כי זה לא ככה ../images/Emo22.gif

הויקה לא צמחה מכשפים עממיים של סבתות. הויקה צמחה על רקע מאוד ספציפי. כבודן של הסבתות במקומן מונח (ואני אטען, שאפילו רב יותר מזה של הויקנים), אבל ההשפעה של הפרקטיקות שלהן על יצירתה של הויקה היתה מינורית והיא ממשיכה להיות מינורית גם היום בקרב הויקנים המסורתיים. יש לה השפעה הרבה יותר גדולה בקרב הנאו ויקנים, אבל זה עדיין לא הופך את הפולק מג'יק לרקע שממנו צמחה הויקה.

כרמית.

New member
להסביר מה?

למילה יש מספר משמעויות ואני פשוט שאלתי לאיזו מהם אתה מתכוון, כי באף משמעות של המילה אי אפשר לומר שמ-witchcraft צמחה ויקה. אז תהיתי, קיבלתי תשובה, הבנתי ותיקנתי. המשמעויות השונות של Witchcraft: 1. כשפים עממיים ("סבתות") ופולקלור מאגי. 2. טכניקות של מאגיה "נמוכה" מתקופת ימי הביניים והרנסנס. 3. (ב-w גדולה) - שם נרדף לויקה, שהיום פחות משתמשים בו. חשוב לזכור שהמילה היא מילה אנגלית, כלומר המשמעויות שלה מבטאות את התרבות האנגלו סקסית. בתרבויות אחרות למקבילות שלה יש משמעויות דומות, חופפות אבל גם שונות. למשל "כשפים" או "סטרגה" או "הקסריי" או "ברוג'ה" וכולי: לכולן יש אסוציאציות תרבויות אחרות.

כרמית.

New member
לידיעתך ג'סטין

את ראש השנה חוגגים בספטמבר בארץ ישראל כבר באלף החמישי לפני הספירה. זה היה ראש השנה הכנעני הרבה לפני שבכלל נוצרה תרבות עברית והוא גם נקרא "רש שנה". בפורום פגני גם לא הייתי משתמשת במילה "ארורים" כעוקבת למילה "ברברים".

Justin Angel

New member
לא, לא ידעתי את זה.

ולמקרה שהרעיון מאחורי הציטוט לא היה ברור לחלוטין הכוונה הייתה לעמוד על כוונתו המקורית של כותב המאמר בעיתון ולא להביע את עמדתי שלי. מה שחשבתי שהיה ברור, אבל ניחא, חוש ההומור המיוחד שלי מובן רק למעטים בעלי סגולה.

למעלה