לכבוד שבוע הספר העיברי וארועיו

  • פותח הנושא siv30
  • פורסם בתאריך

אפיפני

New member
או לחילופין אם בעניני זוגות

כדאי לקרוא ממשנתם המשותפת של סארטר וסימון דה בובואר , אפשר גם ל"התענג" על סבלה של סלביה פלאת האשה היה לה הכל ולא היה לה כלום.
 

siv30

New member
אוי, את יודעת שהתחלתי את "פעמון

הזכוכית" לא הבנתי על מה המהומה. הוא מתחיל בצורה מאוד איטית ועד שהקורא נכנס אליו, עוברים משהו כמו 20 עמ'. אבל שנכנסים אליו, אני חייבת להתוודות, הספר הזה הצליח לזעזע את אושיות אישיותי...התיאורים של הטיפולים (משהי כאן ראתה את הסרט על הזמרת שהיתה חולה במחלת נפש ועשו לה טיפולים בחשמל ובסוף החליטו על ניתוח של ניתוק שתי האונות, עם ג'סיקה לאנג? - אני לא זוכרת את שם הסרט. התיאורים שלה בספר ממש מזכירים את הסרט כל הזמן רצו לי תמונות מול העניים.). היא מצליחה להעביר את תחושת הפחד, הכאב, חוסר האונים, חוסר כבוד לזכויות החולה ורצונו. הכי הפריע לי זו תחושת הכאב העמוקה שנבעה מתוך חוסר אונים שלה מול המערכת הרפואית ומול המחלה שכירסמה בה. ולחשוב שהיא מצאה אושר ואז שוב נשברה, פשוט כואב הלב.
 

אפיפני

New member
פעמון הזכוכית הוא בעצם אוטוביוגרפי

ובכל זאת הוא ספרות, תקראי את היומנים שלה יצאו לאור לפני כשנה בתרגום מצויין. הכל היה לה , הכל , פרט לשלוות נפש , והיא, אחד הסיפורים הנשיים העצובים ביותר של המאה העשרים.
 

דוסטו

New member
מעניין הגורל הדומה של שתי נשים

גדולות פיזית ואינטלקטואלית: סילביה פלאת וורג'יניה וולף. שתיהן סיימו בהתאבדות.
 

siv30

New member
אולי נשים יצירתיות שעוסקות באומנות

יש להן יותר נטיה לבעיות שגורמות להן להתאבדות? אולי הנחיתה מהעולם היצירתי לעולם הממשי גורם לפער שלא ניתן לגישור מבחינה רגשית ונפשית?
 

Rivendell

New member
יש לי כמה מילים מדעיות על זה ../images/Emo13.gif

אני אפתח עוד מעט שרשור למעלה על הקשר בין יצירתיות לדכאון ולהתאבדות, בסדר?
 

דוסטו

New member
יש ספר "הדינמיקה של היצירתיות"

של אנטוני סטור. המסקנות שלו שונות. הוא טוען ההפך. לדעתו אכן אנשים יצירתיים הם יותר "נוירוטיים" אבל האני (אגו) שלהם יציב כ"כ שהם מסוגלים להתמודד עם זה ולעשות לזה סובלימציה ע"י מימוש הכשרון שלהם.
 

roni64

New member
התרשמתי אחרת

מאירוביץ אכן יוצא רע, כשאני שופטת אותו מבחוץ. אבל מהספר, כפי שהבנתי אותו, עולה שיהודית הנדל כלל אינה מתחשבנת אתו על אופיו ועל ההקרבה שלה. להפך, עושה רושם שבעת כתיבת הספר היא עדיין שבויה בתוך הקשר, עדיין ממעיטה את עצמה. התחושה שלי היתה שהיא העריצה ומעריצה אותו בדיוק כפי שהיה, לא שופטת, לא תוהה על מקומה.
 

roni64

New member
בקצרה על ספר ארוך

ואולי לא ממש רלוונטי לימינו. מדובר ב"מידלמארץ'" של ג'ורג' אליוט, שכתבה בתקופה בה כלל לא דובר על קריירה לנשים. יחד עם זאת, הלכי הנפש של הדמות הנשית הראשית בספר משקפים נאמנה את התסכול הנובע מן המצב הכפוי של אשה יושבת בית, תמיד שניה לגבר. במקרה המתואר היא מוצאת את הדרכים הקטנות שלה לבוא לידי ביטוי בתוך המסגרת החונקת, ונדמה לי שלמרות התקופה הכל-כך שונה משהו בבסיס הדברים נותר גם היום.
 

אפרתי 17

New member
השעות

עדיין לא ראיתי את הסרט, אבל מחר אני מתכננת ללכת לקנות את הספר. מישהי קראה אותו? ממליצות עליו?
 

אפיפני

New member
דיון עליו ועל וירג'יניה וולף

התקיים בכמה המשכים בפורום ספרים וספרות לא מזמן. תנסי לבדוק ברשימת המאמרים שם ואם לא תמצאי אולי המנהלת החמודה של פורום ספרים תתכבד ותעביר לך לינק לדיון
 
למעלה