לכווולם!

O F I R L

New member
לכווולם!

שלום לכולכם! מכיוון שסווגתי על ידי governor כאדיוט חסר תקנה. ומאיש חכם שכמוהו ודאי ששוה לקבל חוות דעת. אשמח אם אחד הכותבים בפורום יוכל ל"הוריד" אל הרמה שלי את דבריו ולהסביר לי איך הוא בדיוק ענה לי על טענותי - משום שכנראה לרמת העומק של דבריו איני מצליח להגיע. מרוב טפשותי נראה לי שהוא שוב ושוב חוזר על אותה טענה שגויה ומנסה לחזק את עוצמתה(או יותר נכון לתת לה תוקף) על ידי קללות וגידופים(דבר שמן הסתם נראה חזק יותר), מתחמק מטענות אמיתיות שנטענו ומנסה להסתיר אותם על ידי כתיבה של "ההודעה האחרונה". מן הסתם אני טועה טעות חמורה - שהרי אני אדיוט - ואשמח אם מישהו מהאתר יוכל לאזור כוחות ולהתאמץ להסביר לאדיוט כמוני את תורף דבריו הקדושים של ה"מושל". אני ממליץ לנסות לעבור גם על השרשורים הקודמים שלי איתו(שהם אינם ארוכים כל כך - ישנם בערך ארבעה מוקדי שרשור קצרים). ולך governor תודה על הקישורים בנושא ה- icecores אשתדל לקרוא אותם במהלך השבוע הבא. אשמח אם תוכל לתת לי גם קישורים בנושא ה MRCA על מנת שאוכל להבין טוב יותר את השאלה. ועוד דבר קטן אליך כבוד המושל שוב ושוב אתה חוזר על אותה טענה שההזדקקות לעל טבעי מראה שאין המבול עומד במבחן המציאות, שהמבול בפורמט המקראי לא יכול היה להתרחש. שהפניה לעליון זועקת - נכשלתם. ובכן - מושל יקר - בוא ונראה מהו הפורמט המקראי! "ויאמר ה' - אמחה את האדם אשר בראתי מעל פני האדמה..." "...והנני משחיתם את הארץ..." "ואני הנני מביא את המבול מים על הארץ..." "כי לימים עוד שבעה אנכי ממטיר על הארץ ארבעים יום וארבעים לילה..." זה ולא אחר הוא הפורמט המקראי - אל תמשיך לנסות ולהתעלם מכך - אינך רוצה להתיחס אליו - אל תתיחס - אולם אל תמשיך לטעון את אותה טענה "שגויה" על כך שההזדקקות לכוחות על טבעיים להרחשת המבול הינה נסיון אחרון להחזיק במיתוס. מכיון שכל כך חכם הינך - נראה לי שאת הטענה הזאת כבר מזמן הבנת - אולם משום מה אתה שוב ושוב בוחר להתחמק ממנה ולהסתיר זאת מעיני הקהל. אין ולא היתה מעולם(בין מזמן קושיותך, בין מלפני 50, 100, 1000, 2000, 3000 וכו' שנים) טענה אחרת על המבול מאשר הנוסחה הבאה: כוח על טבעי הביא מבול על הארץ. אז תפסיק להזדקק לאותו טיעון של דחליל הקש ולהציג זאת כאילו זו פרכא על כמות המים במבול. ושוב, רק על מנת שהדברים יהיו ברורים - לא טענתי דבר וחצי דבר לגבי שאר טענותיך (חוץ מלגבי הicecores שאת שגיאתי בהם עדיין לא הסברת לי - נראה - אולי בכל זאת אצליח להבין אותה לבד מהקישורים שנתת לי). הטענה היא אך ורק לגבי כמות המים במבול. שוב המון תודה לך על טרחתך להשיב לאדיוט שכמוני שתהיה לך שבת שלום מהאדיוט ולכל שאר כותבי וצופי הפורום שבת שלום אופיר

Igra Rama

New member
Hi

? Where did god get the rain from Your claim is that nothing supernatural happened. Now you must understand that rain comes from water on earth's surface. Governor proved to you that the amount of water on earth can not cover the land. Hence you will need a supernatural force to do it. Hence the "mabul" could not have happened without a supernatural force.

O F I R L

New member
לאיגרא רמא

שלום רב מצטער על כך שאינני כותב באנגלית - אומנם עם קריאה אני די מסתדר הבעיה שלי היא בכתיבה(ועוד, מן הסתם כדאי שכולם יוכלו לקרוא גם אלו שאינם מבינים אנגלית) לא טענתי מעולם שלא התרחש דבר על טבעי - אני מעריך שלא הבטת בשרשורים הקודמים שלי עם כבוד המושל - הטענה שלי היתה בדיוק הפוכה. כל טענתי היתה שמים בכמות המספיקה לכסות את ההרים יש מספיק בכדור הארץ גם ללא צורך במקור חיצוני - כך שיהיה צורך להעלימו לאחר מכן דבר הנראה כמעין שקר על פי טענות מסוימות (למרות שאינני חושב כך - כמובן שגם אינני טוען שזה מה שהיה - אם כל כך הרבה מים מכסים גורמים להשחתת העולם - אין שום סיבה להשאיר אותם לאחר שהם עשו את פעולתם) החישובים שהוצגו לגבי כמות המים התיחסו להוספת כל מקורות המים הנסתרים(וגם להכנסת הקרחונים) אל תוך הימים ושיעור מה תהיה התוספת במפלס המים בכל העולם. על פי חישוב זה אם הוא נכון - אין מספיק מים על מנת להעלות את המפלס כל כך גבוה כפי שמתואר במבול. אלא שאם תקח את המים בימים עצמם - ובהם תשתמש על מנת להעלות את המפלס במקום היבשה בלבד - כלומר איך שהוא(וזו הנקודה העל טבעית כאן) תמנע מן המים לחזור ולהתפשט ולהגיע לימים חזרה - מפלס המים שיצטבר יספיק גם יספיק על מנת לכלכל את הגובה הנצרך למבול תודה ושבת שלום אופיר

Igra Rama

New member
A gute shabes

Ofir look, If you claim that something supernatural did occur, then there is no point for discussion. In using the method of scientific analysis, your claim that water only covered the land does not hold much water.

O F I R L

New member
הרי זו בדיוק טענתי!

אם תביט היטב בשרשורים תוכל לראות שאני טוען שהשאלה אם ישנם מספיק מים או לא אינה באמת שאלה בכמות המים אלא שאלה האם קיים כוח על טבעי או לא. זו השאלה היחידה! (אלא שרציתי בדברי להוריד את הצורך במים הבאים ממקום אחר, זה הכל) ולא זאת בלבד אלא שהוספתי גם שהמהלך של הגעת המים אל היבשה, כלומר גשם שנמשך ארבעים יום ולילה כאשר כל מעינות תהום רבה בוקעים וכו' גם זו היא טענה הזקוקה לכוח שהוא על טבעי - וממילא גם - אי אפשר להניח(אפילו אם זו הנחה מוסתרת כפי שמצוי הדבר אצל Governor) שעם זה אפשר להסתדר ורק השלב הבא הוא בעייתי. לסיכום טענת המים השאלה היחידה היא האם ישנו כוח על טבעי או לא! לגבי שאר השאלות ישנם דברים שאכן מענינים והעיקרי שביניהם הוא טענת הMRCA שעדיין אינני מבין אותה היטב. ולגביה אני מעונין לבדוק את הדברים טוב יותר. אני מציע לך, שוב, לפני שאתה מגיב - לבדוק את השרשורים על הדיון הזה כדי שלא תחזור על טענות שכבר נידונו. שבת שלום אופיר

O F I R L

New member
אגב,

שיטות מדעיות - אבל לא שיטות אמיתיות השיטות שדברת עליהם מבוססות מראש על הנחות שעיקרית שבהן היא שלא התרחש מאורע על טבעי - או שאין כוח על טבעי שמתערב - זוהי הנחה אבל ללא הוכחה(ואל תבין אותה לא נכון, לא שאני טוען שאתה צריך לעשות כרגע דבר אחר אלא שהוכחה אין לך ובכלל כעקרון רמת המדעיות של המסקנות בחישובים לאחור המבוססים על הנחות אינה מוכרחת כלל - נפלו ההנחות - נפלו המסקנות) שבת שלום אופיר

Igra Rama

New member
Ofir

Leave alone the assumptions about validness of scientific methods for a moment. As far as science is concerned the flood did not happen as a global phenomena. 2. What is real ? Science is the only method that approximates real. Anything else is crap.

O F I R L

New member
שבוע טוב לך

ובקשר לטענותיך המדענים עצמם מבינים שישנו הבדל עצום בין בדיקת הדברים כפי שהם קורים היום והשתמשות כיום במידע הנצבר לבין השערות לאחור המבוססות על הנחות שתוקפן לא ישוער. לא טענתי דבר לגבי הפיזיקה ביולוגיה וכו' אלא רק שבחישובים לאחור השם מדע במשמעותו העברית מאבד הרבה אם אתה משתמש בו לתאוריות המוצעות. אופיר

Igra Rama

New member
Let us suppose

for a moment that you are right. And there was a flood brought about by a supernatural force(god) and Look at the archeological findings of the 20th century. British archeologists that dug up Mesopotamia found a rich layer of tin which is dated to byblical time scales. and is suggestive of local flooding. why wasn't such a layer found elsewhere ? If god so allmighty and brought about the flood and erased all evidence why could he have not erase this local evidence? Have a nice week

וכן אופירל היקר

אתה מנסה להתחכם ולהתבצר במשבצת שלך ולא להפעיל את השכל הישר, הגיע הזמן שתעזוב את הקטנינות שבתוכך, ותסתכל בתמונה הכללית, חבל שאתה מבזבז את הקישורים שלך לריק.

O F I R L

New member
מה?! לא שמעת?!

הרי אני אידיוט, אין לי שכל ישר. בלי לפגוע דבריך נשמעים יותר כאמירה מעורפלת מאשר כהסבר עניני ומובן לשאלתי אשמח אם תרחיב את כוונותיך על מנת שאבין אותך טוב יותר שבת שלום אופיר

O F I R L

New member
תשמע...

אולי כדאי לי ללקט משפטים שלך ולהפוך אותם לספר. עדיין לא הבנתי מה אתה רוצה ממני. אני לא סתם כותב זאת, באמת לא הבנתי אותך - אשמח אם תסביר לי ביתר פירוט - כראוי להסברה הדרושה לאדם קשה תפיסה שבת שלום אופיר

אופיר, העניין פשוט

אם אתה מניח שיש ישות על-טבעית שמסוגלת לעשות כל דבר, אזי כל דבר אפשרי. יכול להיות שהיה מבול כמתואר בתנ"ך, יכול להיות שהעולם כולו נוצר לפני 5763 שנים או שתי דקות ויכול להיות שכל העולם חוץ ממך הוא אשליה. בעצם, מה שאתה מנסה לומר לנו הוא שאם אנו מניחים שהכל אפשרי, אז הכל אפשרי. אז מה השגת בזה? השאלה היא, מבחינתנו, כפולה. קודם כל, מנין לנו שיש בכלל ישות כזאת? ושנית, מדוע עלינו להאמין בישות על-טבעית בעלת שכל ויכולת אינסופיים, במקום פשוט להבין שמישהו קצת הגזים באיזה ספר עתיק?

O F I R L

New member
לסיברדין governot וגם לכולם

לסיברדין היקר אם תתבונן היטב תוכל להבחין בכך שאלו דבריך שנטענו על ידי בהודעות הקודמות בשרשור זה וכן בשרשורים אחרים, כלומר, בערך דבריך - עם כמה סייגים חשובים. א. הטענה הרגילה הקשורה לכמות המים למבול באה לומר שקלושה היא האפשרות שהובאו אלינו מים מעולמות רחוקים ולאחר מכן הוחזרו לשם בריאים ושלמים. משום שדבר זה מתחזה כרמאות על ידי הבריות - האותו בורא גדול ניסה לרמות אותנו כך שהעולם יראה כאילו המבול הוא דבר שלא יכול היה להיות. את הבעיתייות בטענה זו בלבד באתי לפתור עלי ידי כך שהראתי שכמות מים מספיקה קיימת לה ברחבי כדורינו הקטן - אומנם היא נמצאת במקומות הלא מתאימים - אומנם קשה לה להגיע לבד למקום הנדרש - אלא שעם "קצת" עזרה הדברים יכולים להסתדר. כמובן שאותה עזרה מועטה אינה יכולה להגיע בצורה טבעית או בעזרתו של האדם אלא אותה עזרה יכולה לבוא על ידי בורא עולם. פתרון שכזה אינו מצריך אותנו לחשוד את אותו עליון ברמאות ובשקר - אבל כמובן שמצריך הוא אותנו להגדיר את אותו אחד כבעל כוחות העזר זהו הפתרון שבאתי לתת באותו רעיון קטן שאותו ניסו למוטט. (אם כבר התחלתי בסגנון אז...) ב. אלא שאותו שליט(רק בשבילך governor) שרק לו הרשות לקלל - לגדף או "לרדת" וכך את השכל לבלבל המשיך וחזר על אותו רעיון - שבגלל שנואשנו נזקקנו לעליון כשחזור והראה הראתי בכתובים - שהצורך בעליון לא בא בשלבים זו היתה מלכתחילה טענת התורה - "ואני הנני מביא את המבול" למחות את היקום שנברא ג. כלומר זאת היא טענתי, היא ולא אחרת ששאלת המים היא שאלה מעוורת השאלה האמיתית שנשאלת בענין - האם נמצא לו פה כח שליכולתו אין מנין אין זה נכון וגם לא מבוקש לחזור ולטעון את טיעון איש הקש שעל פי כחות הטבע הדי רגילים - המבול מן הנמנעות הוא מחוסר מים באוקינוס, ימים ונחלים גם אין אנחנו נזקקים כאן ליכולת אין סופית(ואין מקשין מן השורות העליונות) אלא רק לכזה שבשבילו להעמיד מים זו משימה אפשרית אין גם צורך לטעון "אולי ניסו להטעותינו - להחביא את המים ולבחון את אמונתינו" כוח להעמיד את המים כפי שהראתי לא מכבר - היה נדרש גם בקריאת ים סוף כפי שזאת במקרא מוזכר טענה נוספת שעל ידי נטענה - שצריך לשים לב גם לדרגה הראשונה לא רק העמדת המים היא בעיה מסובכת - גם הבאתם אל הארץ אינה טבעית כשלכת לקפוץ ישר אל השלב השני מניח מראש שאותו עליון זה כבר ענין רציני ואם כבר קפצנו אל זו הדרגה - העמדת המים אינה חידוש מעורר דאגה ואם לראשון לא הסכמנו להגיע - על השני קושיה אין ענין להופיע(הכוונה בלהופיע היא להוציא אל הפועל) שבוע טוב לכוווולם!

אופיר, אינני יודע מה מידת

היכרותך עם עולם הטבע, אבל מי שיכול להעמיד מים על היבשה בלי שיגלשו חזרה למקומות הנמוכים יותר, יכול כבר לעשות הכל.

המדע לא הצליח להסביר את כל

תופעות בראשית אם היתה אפשרות לייצר חיים במעבדה זו היתה נקודה לזכותכם.בינתיים לא הכל מובן, ויש עוד דרך ארוכה עד שהכל יובן, או עד שיגיעו למסקנה שאין תשובות מדעיות. התורה היא גם לא ממש ספר עתיק שהגזים בדבריו. זו דת עמוקה וחכמה עם נבואות שהתקיימו. אפשר להתווכח על הדברים אבל לבטח זה לא עוד ספר עתיק.

Igra Rama

New member
Science does not have

to explain a mythology. 1. Life can be created in a laboratory it is only a matter of time. Experiments carried in the 1950s showed that organic molecules can be created in the premordial soup (seek "premordial soup" in GOOGLE). Also Thing that were considered unexplained 2000 years ago are now explained. People like you who try to stop science and progress in the context that not everything is scientifically explainable are a dying breed. Show me one prophecy that came true, but first prove that it was written before the event took place. In short the bible is nothing but an ancient book written for the primitive tribes and is held sacred only by the most primitive of people. Idiocy is something that will never disappear. Apparently as long as there is ignorance people will always ask for religion.

גוססי2

New member
והדת לא כל שכן

במקום בו המדע אומר "איננו יודעים" הדת אומרת "אלוהים ברא", אולם אין בכך משום הסבר. החלפת נעלם אחד - חוסר ידיעה - בנעלם אחר - אלוהים - אינה מקדמת אותנו אפילו מילימטר אחד בדרך להבנה טובה יותר של העולם. לא "אלוהים" עוזר לנו להבין מדוע יורד גשם בחורף, אלא דוקא צפיה בטבע והבנת התהליכים המרחשים בו. לא "אלוהים" הוא שהבהיר לנו כיצד להשתיל לבבות בבני אדם, אלא מחקר מדעי אינטנסיבי שנוהל ע"י אלפי מדענים במשך עשרות שנים. לא "אלוהים" הוא שלימד אותנו כיצד להעביר אינפורמציה תוך שניות מקצה העולם ועד קצהו, אלא פעילותם של מדענים בלבד. אם אתה מסתמך על מילת המפתח "עדיין" מוטב שתשכח ממנה; ככל שהשנים עוברות רשימת הדברים שהמדע עדיין לא יודע לעשות הולכת ומתקצרת בקצב מסחרר. המדע ידע לעשות את כל אשר ניתן לעשות.

למעלה