לכולם, סיפור אהבה יוצא דופן [מוקדש במיוחד לאלה שאוהבים לבכות

lEchoesl

New member
לכולם, סיפור אהבה יוצא דופן [מוקדש במיוחד לאלה שאוהבים לבכות

"אף אחד לא תפזול לכיווני, אני דובר רוסית"]. הוכחה חיה שפשוט זה לא קשור. מי שרוצה משיג, פשוט צריך למצוא את הבן אדם המתאים.

Astroo

New member
זה לא כל כך פשוט

אם נכה אחד מתוך מיליון השיג בחורה בריאה, זה לא אומר שלכל נכה קיים סיכוי מציאותי לקשר כזה. מה גם, שייתכן שיש פה פרטים שאנחנו לא מכירים. אולי הוא עשיר או גאון בתחום כלשהו או ממשפחה מיוחסת או הכיר את הבחורה בנסיבות מיוחדות. "מי שרוצה משיג" זה מה שנקרא "victim shaming". לא, לא כל מי שרוצה משיג.

אכן לא כל אחד שרוצה באמת מסוגל להשיג,

וגם הרבה מאלה כן מסוגלים נאלצים להכפיף למרוץ השמלות את כל חייהם כדי לקושש פרורים, כאשר לגברים מהסוג הנחשק לנשים סקס זמין כמו אוויר.

Astroo

New member
כמו כן, הקשר שמתואר בסרטון הוא לא שוויוני בעליל

במקרה והזוג ייפרד (ורוב הזוגות נפרדים בסופו של דבר), בת הזוג הבריאה והיפה תמצא בקלות בן זוג אחר, ואילו בן הזוג הנכה ייתקשה בכך מאוד. לכן יש כאן יחס תלותי ולדעתי קשר כזה איננו בריא מלכתחילה.

לגמרי

lEchoesl

New member
גם בינך ובין אישתך יש יחס תלותי, גם כמעט בין כול גבר ואישה

יש יחס של תלותיות. נגיד, רוב הנשים תלויות כלכלית בגברים אז למה לדעתך זה כן "קשר בריא" וזה לא?

lEchoesl

New member
מה לא כך? רוב הנשים בישראל ואני בטוחה שגם בעולם מקבלות

פחות הגבר. הגבר עדיין המפרנס הראשי. לא היחיד, אבל הראשי אין בגלל מה להתווכח. תשאל כול זוג בישראל.

SupermanZW

Well-known member
זה לא הופך את האישה לתלויה בבעל

כיום ברוב העולם, כולל ישראל רוב הנשים מסוגלות להיות עצמאיות כלכלית בדיוק כמו הגברים. רק אישה שאינה עובדת כלל או עובדת במשרה חלקית בשכר מינימום אינה יכולה או מתקשה להיות עצמאית (דהיינו לא תלויה כלכלית בגבר), לשאר אין שום בעיה להפוך לכאלה אם ירצו.

הטיעון שלך מגוכך מכיוון שלהרוויח פחות אינו מעיד בהכרח על תלות בדיוק כפי שגם אם שני בני הזוג עובדים, אם אינם מרוויחים יותר משהם מוציאים הם לא ישרדו כלכלית.

זה שאישה ממוצעת מקבלת פחות מהגבר הממוצע,

זאת אפלייה בעיני והוא דורשת תיקון.
ועם זאת, אישה ממוצעת מקבלת פחות מהגבר הממוצע, ואילו הגבר הממוצע "מקבל" פחות מהאישה המוצעת. גם סוג של עוולה.

Feanor75

New member
חיים נחמן עלאק= נכדו של המשתמש הותיק אלי צפון

נחמן עאלק הוא אלי צפון

Feanor75

New member
מוזר

הוא כותב כמעט במדויק אותם דברים, והופיע נדמה לי פחות או יותר כשאלי נעלם מפה (וחבל שכך כי הוא דווקא היה אדם חביב שתרם לפורום הזה).
&nbsp
אבל אם אתה כל כך בטוח אולי אתה יודע משהו שאני לא.

Astroo

New member
כן יש בזה משהו. אבל מה זה משנה?

הרי אתה לא מכיר לא את אלי ולא את נחמן אישית.

beatman

Member
דעות דומות, אבל עדיין לא זהות

נחמן כתב במקביל לאלי הרבה זמן.

לי ולאלי צפון יש תכונה משותפת בולטת,

והיא אהבת צדק, למרות ששנינו מבינים שהעולם לא מתנהל בדרך זו.

Feanor75

New member
לאיזה עולם אתה מתכוון

אתה חי בעולם שנותן יתרון לרוע, אבל הוא רק אחד מתוך מערכת שלימה שמונהגת בצדק מדויק מאוד. הרוע פה בסוף לא משתלם, האמן לי.
ויש לך הרבה יותר במשותף עם אלי צפון מאשר מה שציינת. בהנחה שזו לא סכיזופרניה, הגיע העת להפסיק עם המתיחה הזאת.

תפסיק כבר, אני לא אלי צפון

ובעניין תשובתך, לא נראה לך שאתה מספר בדיוק אותו סיפור שהדתות מנחמות בו את נדקאי וחלכאי האנושות מימים ימימה? "בעולם שלנו רק כוח הוא החשוב, וכל דאלים גבר, אבל הנחמה היא בכך שהוא רק אחד ממערכת עולמות מסועפת, אחרי המוות הקיום שלנו לא מפסיק ואנחנו עוברים לאחד העולמות האחרים, איפה שכל אחד מקבל כגמולו, הצדיקים ניצָלים, והרשעים נִצְלִים?

למעלה