לכולם,

ygantman

New member
ניחוש בול ! ../images/Emo39.gif

וזה באמת קומספירציה! להארי פוטר קוראים בתרגום גארי ולFRENK HARBERT { חולית}קוראים פרנק GERBERT חכו חכו נשנה לכולם את השמות ואז נראה! איזה פנטזיה היא כתבה?

ygantman

New member
בידיוק כמו ששלך ... ../images/Emo39.gif

hרגורן
אתה (רק אתה !) יכול לקרוא לי יולי

דרגורן

New member
../images/Emo9.gif לכבוד הוא לי ../images/Emo13.gif

יולי, אני לא רוצה להשמע נוקשה או משהו (זה תפקידן של מנהלות הפורום
) אבל האם תוכלי להעביר את הודעותיך דרך ספלר של וורד? (Speller של Word) מכוון שאני רואה בעיני רוחי את בוג´י מחממת את משגר הברקים שלה, ואת הייזל מתכוננת לחיסולך....

Boojie

New member
סתם משמיצים אותי.

אני לא נוהגת לרדת על אנשים בגלל האיות שלהם, ומשתדלת באופן כללי למנוע ירידות מהסוג הזה כל עוד הטקסט קריא. יש די והותר ילדים, עולים, דיסלקטים, ובעלי בעיות שונות ומשונות אחרות, שגם להם זכות להתבטא בפורומים, וכמו שלא הייתי יורדת על אדם מגמגם או בעל מבטא כבד, כך לא ארד על אדם שכותב בשגיאות, כל עוד אפשר להבין מה הוא כותב. כמה מהאנשים היותר אינטליגנטים שאני מכירה הם דיסלקטים, ואיות שגוי הוא לא ממש מבחירתו של הכותב. זאת אומרת, זה לא כאילו אנשים שכותבים בשגיאות נהנים מזה.

Boojie

New member
הוא התכוון אלייך

במשפט "בוג´י מחממת את משגר הברקים שלה"???
אויה!

snift

New member
אם

הייזל היקרה תתרגז, ותבקש ממך להגיב בשמה (מתוך התחשבות בחייו הרכים של הכותב המרגיז) האם לא היית מוכנה לעזור, וכל כן לחמם את משגר הברקים ?

דרגורן

New member
מנהלות יקרות, (ואורחים נכבדים)

מכוון שהינכם "מפלצת דו ראשית" מספיק שהייזל "תתחרפן" (לדבריה) בשביל שהגוף המשותף יפעל ל"ניטרול" הבעייה
(כמובן, יש לכן משרתים פחותי דרגה שמנסים להגן על התמימים והחפים מפשע...) אז למרות שהיד של בוג´י מחממת את משגר הברקים (ציוד תקני לאלים עמוד 3 פיסקה גימל) הצד של הייזל שלח את הפקודה... עכשיו ברור?

fin

New member
המלצות

נסה את ספרו של טרי פראטצ´ט, שאינו שייך לעולם הדיסק, ששמו הוא Good Omens. ספר פנטזיה נהדר ומצחיק במיוחד. סדרת ספרים נהדרת נוספת היא סדרת Shannara של Terry Brooks.

Boojie

New member
יש להזכיר ש- Good Omens

("בשורות טובות", בעברית) נכתב על ידי טרי פראצ´ט וניל גיימן, והמגע האפל והמרושע של גיימן מאד מורגש בספר הזה. ואני מצטרפת להמלצה - ספר מצוין, מצחיק מאד ומעורר מחשבה בו זמנית.

blackwolf

New member
שאנארה?

אני אישית, מצאתי את הספר היחיד שקראתי של הסדרה הזאת, משעמם ביותר. עשיתי טעות והתחלתי לקרוא אותו בחנות ולכן גם רציתי אותו. זה אחד הספרים היחידים שיש לי שקראתי פעם אחת ויחידה ואין לי שום רצון לחזור אליהם.

fin

New member
איזה ספר מהסדרה ?

אם לא התחלת מהראשון (The Sword of Shannara) אין לך הרבה טעם לקרוא את הסדרה, כי הכל בנוי אחד על השני (כן, כן ואלנון קצת מעיק).

snift

New member
ואם בספרים משעממים עסקינן..

אל תתחילו אפילו עם "כישור הזמן" של רוברט ג´ורדון. נכון להיום תורגמו לעיברית 16 או 18 ספרים בסידרה (כל ספר באנגלית יוצא 2 בעיברית), והתיאורים שם יותר גרועים מאשר אצל טולסטוי .

blackwolf

New member
הספר המדובר הוא חרב שאנארה...

בקשר לכיור הזמן... אני לא מסכימה. הסדרה ארוכה מאוד, זה כןם. אבל סדרה ארוכה, היא לא בהכרח סדרה גרועה. יש לסדרה את המגרעות שלה, כמו ההתעקשות של ג´ורדן להאריך תאורים, מצבים ודיבורים מעבר לנדרש. אבל העלילה מאוד מעניינית והעולם וההסטוריה שלו מחשפים גם הם לאט לאט ובעניין רב. אני מאוד אוהבת את הסדרה הזאת. אני אמנם לא אתחיל את כל הסדרה מהתחלה לכבוד צאת הספר החדש ( שבזמן הקרוב אני לא אקרא, כי כרגע אני אוסרת על עצמי לקרוא ספרים בעברית ) כמו שעשיתי לכבוד שני הספרים האחרונים שיצאו ( כשאני אומרת שניים, אני מתכוונת לארבעה בעברית ), אבל למי שלא קרא את הסדרה אני ממליצה בחום.

snift

New member
הבעיה העיקרית עם נסידרה

הזו, היא לא האורך שלה, אלה המרחק הרב בין קוי העלילה. יש למשל מצב בו לא פוגשים את אחד הגיבורים (פרין) למש שניים וחצי ספרים, ואז פתאום בפרק האחד לפני אחרון חוזרים אליו, מי בכלל זוכר מה הוא עושה ואיפה הוא ...

נועם@בת

New member
מי שוקרא את כולם בת אחת- זוכר ../images/Emo28.gif

בחופשת מחלה ארוכה אחת שלקחתי לעצמי השנה, אחי צייד אותי בכל הסידרה שיצאה בעברית. קשה להגיד שהתעכבתי על כל מילה משפט או תיאור (ממילא המוח שלי היה מעורפל למחצה). מאחר ואני לא ממש אנינת טעם לגבי ספרי פנטזיה, מצאתי את הסדרה מהנה במיוחד. מה שכן, כשאחי מציע לי ספרים מסדרה שלא גמרו לתרגם אותה- אני מוותרת
מעדיפה לחכות ולקחת את כל הערימה בבת אחת
נועם

למעלה