לכו.... לכו תעשו מילואים

אז לא נעשה מילו../images/Emo7.gifאים ביגלל חריגות

פה ושם ודרך אגב תמיד יש. אז לא נשרת וניסגור את המדינה ונעבור לאן?

בהצלחה ../images/Emo45.gif

אבל תבין שזו כנראה ההחלטה הכי קשה שתקבל: תעבור למקום שבו יהיו לך כאלה הפרשי שעות מהקרובים והחברים אתם תרצה להיות בקשר, ולכל אירוע משפחתי בארץ תיאלץ לטוס טיסות ארוכות. ביקורים אלה בארץ יהפכו אותך לתושב ישראל, ולכן תצטרך גם לשלם מס הכנסה ישראלי. בנוסף: עד כמה אתה בטוח שתקבל מעמד של תושב קבוע?

ניר נגר

New member
קורסת? ממש לא..אז יש מילואימניקים

שגם מסיעים מתנחלים...so what. להם אסור לצאת החוצה מידי פעם? להם אין סידורים במרכז הארץ? עכשיו לעניין האמיתי, אני נגד שימוש בגיוס מילואימניקים למשימות כאלה, אבל דחילק...ממה שאני מכיר (וגם אתה אם אתה משרת במילואים) ההסעות הלה הם רק קצה קצהו של הפעילות האמיתית שמילואימניקים קרביים עושים שם. אני מדבר על מעצרים, פתיחות ציר, מארבים וכו' אז הם הסיעו כמה מתנחלים באים העיתונאים יפי הנפש ראיינו כמה חיילים כאלה והחליטו::: כל המילואימניקים שגוייסו משמשים אך ורק להסעת חיילים. ידיעה דמגוגית ולא אוביקטיבית לחלוטין. האם לפנות את נצרים? אני חושב שכן, בתיזמון שלא יתפרש כנסיגה תחת אש (כמו אנשים שביקשו "לברוח" לאחר 3 ההרוגים בנצרים, הערבים אכן מתרגמים את זה לבריחה וכדרך פעולה ) אבל מה לעשות שהצבא תפקידו לבצע (ולחשוב ולהתריע בדרכים המקובלות) ועד שלא נקבל פקודה לפנות את היישוב נמשיך לעשות את כל המטלות האחרות החשובות והפחות חשובות. אוסטרלייה? צודק יש שם בחורות יפות (גם פה..מבטיח לך חחח) ועבודה בשפע (גם פה, לא הייתי מגדיר בשפע, אבל מי שרוצה לעבוד...יעבוד) בקיצור, גם כשקשה קצת בבית, לא עוזבים אותו אלה מנסים לשדרג אותו, למה? כי בית יש רק אחד

TJSBZ

New member
בטח שמותר להם לצאת החוצה,

אבל למה צריך שמילואימניקים יסיעו אותם? בשביל זה הם נטשו את משפחתם? אני חושבת שהמפקד שנתן את ההוראה שמילואימניקים יסיעו מתנחלים, ובזה הפך אותם למשרתים אישיים, ביזה אותם, את עצמו ובעיקר את עצם שירות המילואים. אדם שכך נעשה לו יצדק במאות האחוזים אם בפעם הבאה שיגוייס בצו חירום או לא בצו חירום, יחשוב פעמיים אם ללכת. שישריינו לעצמם את הרכב על חשבונם. אין שום סיבה שזמן מילואים, או אנרגיה של אנשי מילואים, תבוזבז על הסעות פרטיות ל"סידורים" ול"חברה". שלא לדבר על סיכון חיים לטובת ה"סידורים" של הבנות. אם יש זמן לאנשי המילואים לצאת -שיוציאו את עצמם הביתה, למשפחה שלהם שננטשה. אבל אם בעיניך זה תקין, אני מאחלת לך 30 יום בשנה של הסעות מאושרות. בחייך ניר, יש גבול גם להתרפסות. ואפרופו דמגוגיה, ניר, גם אתה דמגוג לא קטן. הידיעה לא אמרה שכל המילואימניקים גויסו לצורך הסעות, היא אמרה שמקרים כאלה קורים. ואגב, נקודה למחשבה: רק בישראל נפש יפה נחשבת לתכונה רעה. ועוד משהו, אפרופו הקריאה של שחמט קרבי לאנשים לדבר ולהביע מחאה: המחאה שלכם על גיוס החירום נשמעת לי כך: "אנחנו נעשה את זה, ואנחנו נקרא לאחרים לעשות זאת. אנחנו מוכנים לעשות כל מה שתבקשו, אתם יודעים את זה. אבל רק שתדעו לכם שזה לא יפה ולא נאה וככה לא עושים בכלל!
אם תמשיכו כך, אנחנו עדיין נמשיך לציית. אבל רק שתדעו לכם שזה לא מוצא חן בעינינו!!! ואוף אתכם, גם!
" בטח כשאתם ממש כועסים אתם אפילו מטיחים בשר הביטחון שהוא לא נחמד... ואז אני בטוחה שהוא אפילו מזיל דמעה...

ניר נגר

New member
היי יקירה, באמת שהתגעגעתי חחח

ואוף אתכם, גם! " חחחחחחחחחחחח הרגת אותי את צודקת, אנחנו גם דואבים על המצב, אבל מנסים לשפר, אם תכנסי למאמרים, ומשם להישגים של תנועת בלת"ם תראי את ההשגים שלנו...כמו שאומרים אנחנו בוכים ועושים חחחח אני אישית הייתה לי תאונת צניחה, הייתי מאושפז 55 יום בגימלים, גם לי התחשק "לוותר" ולדאוג לתחת שלי, לא הכי קל??? להוריד פרופיל ובא לציון גואל... אבל אני חושב שהנושא הזה הוא בנפשו של מדינת ישראל, הנושא הזה יכול להביא לקריסת המילואים ואז סכנה למדינה שלי ושלך. ולכן אני כאן... ולא אמרתי שאני בעד "הסעות" אבל אם המדינה החליטה להשאיר אותם (משיקוליה היא) תפקידנו לשמור עליהם גם אם אני לא מסכים עם ההישארות שלהם שם, הם יהודים כמוני וכמוך וכל עוד אנחנו שומרים עלייך גם הם זכאים לשמירה הזו.

TJSBZ

New member
הכי אני אוהבת

זה אנשים שבמסווה של הומאניות ואהבת אחים מקדמים גזענות. לא, חס ושלום, כולנו אנשים או כולנו בני אדם. לא, חלילה, התייחסות לאדם באשר הוא אדם, אלא "כולנו יהודים". כשלא יהודים מתייחסים אל יהודים ככה קוראים לזה "אנטישמיות". אם הייתם רוצים לייצר מחאה אמיתית, הייתם פורצים בשביתת מילואים. אם באמת היה אכפת לכם מהאנשים שנמצאים שם, הייתם קוראים לסרב לצו המיותר הזה, שמסכן חיים בשביל כלום. אבל מה שחשוב לכם, שם בבלת"ם, הוא לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה: גם להיתפס כמי שדואגים למילואימניקים, וגם להחשב לפטריוטים גאים. אשר לזכאותם לשמירה כמו שזכאותי לשמירה - מתחת לבית שלי אין טנק; אף חייל או מילואימניק לא נשאר שבת כשלי בא לעשות טיול; ואם חס ושלום היו צריכים לקרוע מישהו מביתו כדי שאני אסע לראות חברים - מצפוני היה אוכל בי בכל פה. קיומו של האיבר הזה - מצפון - הוא אחד ההבדלים ביני לבין חלק מן המתנחלים. מעולם לא ביקשתי מאיש לשמור עלי, ורוב הסיכויים שאם חס ושלום אותקף פתאום באמצע הרחוב לא יהיה מי שיעזור לי, כי אני לא מתנחלת, אני סתם תושבת מרכז הארץ שאף אחד לא שומר עליה באמת (בין השאר כי כולם עסוקים בלעשות בייביסיטר למתנחלים). אני לא מקנאה במתנחלים על איך שהם חיים, אבל אני גם לא מוכנה לשלם את המחיר. הם בחרו את בחירתם, זכותם. זכותי לבחור אחרת, וזכותו של כל אזרח לבחור אחרת. כשאנחנו לקחנו משכנתא, אנחנו לבדנו משלמים עליה - למרות שאף אחד לא היה צריך לשלם בחייו כדי לעזור לנו איתה. כי אף אחד לא צריך לשלם על הבחירה שלנו לקחת משכנתא. וגם אף אחד לא צריך לשלם על הבחירה שלהם לגור בלב אוכלוסיה עויינת. ושלא יגידו שהמדינה שלחה אותם - איש לא הכריח אותם. הם בחרו והמדינה - משיקולים שלא אחווה עליהם דעה כאן - תמכה (בנדיבות רבה יותר מאשר בכל נושא אחר). אבל לא שלחו אותם. הם לא חבילות. ועדיין לא ענית לי, כי אתה, כרגיל, מתחמק משאלות קשות - למה נפש יפה זה דבר רע?

TJSBZ

New member
ניסוח מתוקן של המכתב לשר הביטחון

על משקל מה שעשה משטר אחר (מעניין איזה משטר היית רוצה, אגב) למכתב הטייסים הסרבנים, אני לוקחת לעצמי את הזכות לנסח מחדש, באופן מדוייק יותר את מכתב תנועת בלת"ם לשר הביטחון: אל: כבוד שר הביטחון, הרם מכל אדם, הוד מעלת כבודו, רב אלוף שאול מופז מאת: אלה שגאים לעמוד זקופים ונפוחי חזה מתחת לסוליות שלך. כבוד הוד מעלת שר הביטחון ירום הודו שלום, אנו שואלים אותך מה נשתנה בכמות, או שמא באיכות, ההתראות שראית לנכון לעשות גיוס חירום? כולנו הלא יודעים שכלום לא השתנה, שרק עניינים פוליטיים והתחרות מול ביבי גרמה להוצאת צווי החירום. שלא תבין לא נכון, הוד מעלתך, אנחנו לא מטילים ספק, חס ושלום, בחכמתך או בזכותך לשחק בחיינו כרצונך. רק רצינו להגיד לך שזה לא מוצא חן בעינינו. אנחנו נבוא למילואים, בטח שנבוא. אנחנו הלא יודעים את מקומנו - אתה הדרג החושב ואנחנו הדרג המבצע בלבד, וכל מה שתגיד נעשה ונשמע. אנחנו לא כמו הנמושות הללו שמרשים לעצמם לחשוב ולהרהר אחר מעשיך הקדושים, ואפילו להגיד לך "לא". אבל שתדע לך שזה לא יפה ואנחנו מוחים את מחאתנו, תוך כדי שאנחנו מוחים את הרוק מפנינו ואומרים שזה גשמי ברכה. תודה שקראת את מחאתנו, הוד מעלתך וסליחה שבזבזנו את זמנך הקדוש, ירום הודך. בברכת ניפגש במילואים הבאים, הלא-נמושות העומדים זקוף מתחת לסוליות נעליך.

ניר נגר

New member
הכי אני אוהב זה פיתרון יצירתי

לבכות תמיד היה הפיתרון הקל, כל המתלהמים למינהם שרק בוכים, זה לא טוב, ולמה ככה, ולמה לא אחרת (העם שלנו מומחה בזה) אז, תפתיעי אותי, תני פיתרון יצירתי לחיילי המילואים (מקווה שתערבי בו גם את רגש האחריות) נ.ב - אני בכלל לא חושב שנפש יפה זה דבר רע!!! אני חושב שהלוואי על כולנו להיות עם נפשות יפות יפה נפש מאידך, זה אדם צבוע ולא אובייקטיבי שזה משהו שונה לחלוטין

נועם ח

New member
עזוב אחריות,

אני לא חושב שזה משמעותי אצלה. לפחות לא לפי טון הדברים. רק נכנסתי לבוא לשאול האם יש הקלות לסטודנטים בתואר שני, כי קיבלתי מילואים ל-5 שבועות (צרפו לנו לפני התע"מ גם אימון קלעים) שהולכים להרוס לי את כל הסמסטר- כי הם מסתיימים בדיוק במיבחנים, וכבר מצאתי שנאת מתנחלים. זה באופנה לשנוא מתנחלים היום נכון? אז אולי אני אמור לשנוא את עצמי? אך כמה קשה להיות תושב מרכז הארץ, לשלם משכנתא וזה. כל המלחמה שמתנהלת נשארת הרחק מאחור, ואפשר לשבת ולשנוא לנו בכיף את המתנחלים. (וזה ברור שאני נגד הסעות פרטיות שנעשות ע"י חיילים- מילואימניקים או סדירים. אני לא מכיר מישהו מהיישוב שביקש שיעשו לו דבר כזה) סתם דרך אגב, את היישוב שבו אני גר הקים אדון שמעון פרס היקר, כחלק מהתפיסה הבטחונית שלו. אבל אל תתני לעובדות לבלבל אותך.

ניר נגר

New member
היי נועם, ברוך הבא...אני אתחיל

מהבשורות הפחות נעימות. אין "הנחה" בימי מילואים לסטודנטים לתואר שני. ביום המילואים שנערך בכנסת ישבתי בוועדת החינוך, גם לח"כ שלגי ממרץ יו"ר הוועדה הדברים הללו נראים תמוהים. הוא ביקש לבדוק את ההנחיות הללו מחדש ולמה יש איפה ואיפה. אני אשתדל לברר אצלו מה נגמר עם הנושא. לא חושב שאנשים "שונאים" מתנחלים (מקווה מאוד שלא) שכן כולנו יהודים בסופו של דבר. אני אישית מאוד מכבד אתכם וחושב שהאידיאולוגייה שלכם, הציונות שבכם יכולים לשמש אור ומופת להרבה יהודים שחיים ביננו. זה מצד אחד מצד שני, חייבים להבין שיבוא יום שבו יהיו 2 מדינות לשני עמים ואז רק אז תצטרכו להתפנות מההתנחלויות המבודדות או מכל התנחלות שהמדינה תקבע. עז אז, אני חושב שאתם החייץ הראשון בייננו לביינם. בהצלחה בקורס הקלעים ובלימודים

TJSBZ

New member
אתה מכיר אותי?

כי אני לא מכירה אותך, ולכן לא שונאת אותך וגם לא יכולה לקבוע אם אתה אדם אחראי. אבל אם כבר הזכרת אחריות: מה לגבי האחריות של אנשים לכך שאנשים אחרים צריכים לנטוש את משפחתם כדי שהם יוכלו לבחור בחירה חופשית? אם כבר מדברים על סולידריות, איפה הסולידריות בכיוון ההפוך? תל אביב שומרת על ההנחלויות הרבה יותר משההתנחלויות שומרות על תל אביב. אחריות למשפחתך ולא רק למשפחות זרות גם היא אחריות. אחריות לפרנסת ילדיך גם היא אחריות. קל מאד להגיד "זכותי להתיישב בכל מקום שארצה בארץ ישראל" אבל הרבה יותר קשה לקחת אחריות מלאה על התוצאות של המעשה ולא לדרוש שחובתם של אזרחים שלא התיישבו במקומות הללו לשמור עליך כשאתה בוחר לגור שם. אבל אחריות תמיד הלכה פה רק בכיוון אחד - אנשי מרכז הארץ כלפי מתנחלים; שמאלנים תמיד נדרשו לא להגיד דברים חריפים מדי כדי שלא יהיו הסתה, אבל ימנים תמיד הרשו לעצמם הסתה חופשית; ליברלים תמיד היו מוכנים להילחם על זכותו של הפאשיסט להביע את דעתו, שבדרך כלל היתה שצריך לסתום לליברלים את הפה; וחילונים ואתיאיסטים תמיד נדרשו לשמור על רגשותיהם הדתיים של הדתיים, דבר שבדרך כלל דרש מהם ויתורים מפליגים באורח חייהם ובכבודם שלהם. אני מעולם לא אמרתי ולא טענתי שפרס לא אשם בקיומן של התנחלויות רבות, אבל אל תתן לעובדה הזאת לבלבל אותך. הוא איש רב פעלים ורב טעויות.

TJSBZ

New member
../images/Emo6.gif

אני הבכיינית? אני לא זו שרצה לכל קריאה גחמנית של שאול מופז ובדרך בוכה שזה לא יפה מצדו, אבל אין ברירה. הצעה יצירתית: מותר לי להעתיק מאחרים? שביתה. לצוי חירום שאינם בגלל מצב חירום לא מגיעים. אמרו נא לשר הביטחון שאתם מוכנים להגיע למילואים כשצריך אתכם שם, אבל רק אז. אדם אובייקטיבי? אין חיה כזאת. אדם שאינו צבוע אינו אובייקטיבי,אלא אדם הישר לעצמו ונוהג על פי אמונותיו. זה אדם שפיו ולבו שווים.

אין הרבה ברירות:

כשמקבלים צו קריאה, יש לבוא למילואים (או לחילופין לבטל הצו). יש בארצנו כאלה שמסרבים לשרת בשטחים מטעמי מצפון, אך באותה מידה יכול אדם אחר להחליט בתוקף המצפון שלו להצטרף לאיזה מיליציה יהודית ביש"ע, ולטעון כי אם לצד אחד מותר לשים את עצמו מעל החוק מטעמי מצפון אז גם לו מותר. פשוט כי לכל מטבע יש שני צדדים.

TJSBZ

New member
עמית וניר:

אני יודעת היטב שלכל מטבע שני צדדים. אני נחשבת לבוגדת בעיני רבים כי אני רואה את שני צידי המטבע של הסכסוך; כי אני מסרבת לדבר על "כולנו יהודים" (החביב עליך כל כך, ניר) ומתעקשת לראות רק בני אדם שדתם ואמונתם הן עניינם הפרטי. אבל: א. הימין הישראלי לא הצטיין מעולם בציות-יתר לחוק. רבנים קראו לסרב פקודה ומתנחלים הקימו מאחזים בלתי חוקיים ודרשו הגנה בדיעבד הרבה לפני שהיתה פה סרבנות מצפון לגבי השטחים. האלימות הפוליטית היחידה בארץ באה מימין. זו עובדה סטטיסטית יבשה. אין מקבילה שמאלנית ליונה אברושמי או ליגאל עמיר. בכל זאת, בכל פעם שמישהו משמאל מחריף קצת את טון דבריו, מיד קמים בימין וצועקים "הסתה! הסתה!". לכן, הטיעון כאילו הסרבנים יעודדו מליציות ביש"ע הוא עקר. אם המתנחלים ירצו להקים מיליציה, הם לא יחכו לאישור משמאל. ב. יש הבדל בין לסרב לעשות משהו בשם המצפון, לבין התנגדות פעילה בשם המצפון. אין דין סירוב להפציץ עיר או כפר כדין הצטרפות למיליציה. הפעולה הראשונה היא פאסיבית בעיקרה, והשניה היא אקטיבית-אלימה בעיקרה. ההשוואה הנכונה היא בין סירוב לשרת בשטחים לבין סירוב לפנות התנחלויות. אם הייתם מסרבים להתייצב בצוי חירום בעת שאינה חירום, הממשלה היתה יודעת שהיא לא יכולה לעשות זאת. זה עד כדי כך פשוט. וזו גם אחריות לגורל המדינה: לאיכות השלטון והחיים בה. אבל מישהו פעם הגדיר לכם שהדרך היחידה להיות אחראי זה ללכת למילואים, ושם נתקעתם. יש עוד סוגים של אחריות. המילואים נועדו לשעת חירום. ימי המילואים השנתיים נועדו לשמור את חיילי המילואים ברמת כשירות סבירה ליום פקודה. כבר שנים לא מעטות שימי המילואים המוקדשים למטרה זו מעטים ובטלים בשישים לעומת ימי המילואים המוקדשים לתעסוקות אבט"ש בשטחים. ואשר לכותרת שלך, עמית: החיים מלאים ברירות. כשאתה מתייצב למילואים, אתה עושה זאת מתוך בחירה לבטל באותו רגע את עצמך מול רצון המדינה. זכותך המלאה לעשות זאת, ואני בטוחה שאתה מקבל מכך תגמולים נפשיים נדיבים (גאווה, אגו מלוטף ותחושת שאתה אחראי) אבל זו בחירה וברירה. ואם לרגע אאמין לך שאין ברירה, על מה אתה גאה? אתה רשאי להיות גאה רק על החלטות ובחירות. אז בחר-נא: או אין ברירה, או גאווה. אתה מוכן לוותר על התגמול הנפשי שלך לטובת גישת ה"אין ברירה"?

נועם ח

New member
אני מצטער שאין לי כח להגיב להכל

כי רוב הדברים שאמרת שחוקים עד עפר. הראשונים בקריאה לסירוב פקודה היו אנשי שמאל במלחמת לבנון. האלימות הפוליטית התחילה משמאל- ראי את המאמרים של זאב גלילי במקור ראשון ושל חגי הוברמן בהצופה (למרות שאני משער שאת מאמינה יותר ל"אמת" שמתפרסמת בעיתונים הצהובים יותר. אומנם כאן קצת קשה להתווכח- זה היסטוריה). ואם כבר מדברים על צביעות: הימין תמיד ערך הפגנות שנועדו להראות את התמיכה בדעותיו, ולכן הורכבו בעיקר מדוברים שונים ומשעממים. כשהשמאל ערך הפגנה, כדי להראות את כמות האנשים שבאים הוסיפו אטרקציה: זמרים שישירו וימשכו אנשים להגיע גם בשביל ה- fun (עכשיו 2 המחנות עושים את זה, רק שהזמרים השווים יותר נמצאים בשמאל לצערי. זה פשוט יותר באופנה, ובכלל טוב להיות מחובק ע"י העיתונות במקצוע כזה). גם לא הבנתי איך בדיוק תל-אביב מגנה יותר על היישובים ביש"ע? לדעתי חשוב להיות בכל מקום בארץ במידה שווה- בתל אביב וביש"ע. לכן חשוב לשרת במילואים ולהגן על תושבי ת"א ותושבי יש"ע במידה שווה. גם אם אני כנראה הולך לדפוק לעצמי לגמרי את הסמסטר הזה בגלל המילואים. ניר: הסיבה שאין פטור לתואר שני היא מכיוון שבשנה השניה כבר אין בד"כ קורסים או מבחנים לאלו שעושים תיזה, לכן ההפסד קטן יותר. אבל מה קורה בשנה הראשונה, או לאלו שעושים תואר ללא תיזה?

למעלה