לכו.... לכו תעשו מילואים

TJSBZ

New member
אני אשמח מאד לקרוא את התיאוריות

של זאב גלילי ושל חגי הוברמן, יהיו אשר יהיו. אנא שלח לי קישור. הראשונים בקריאה לסרב פקודה אכן היו אנשי שמאל, ולא טענתי אחרת. מה שכן טענתי הוא שאנשי ימין לא צייתו לחוק עוד לפני הקריאות לסרב פקודה, ושאלימות היתה תמיד רק מימין. אתה יכול להביא לי דוגמא ליונה אברושמי משמאל? לנרצח כמו אמיל גרינצוויג מימין? לא כל העיתונים החילוניים הם צהובים, ובודאי שלא כל העיתונות המתנחלת ישרה ודוברת אמת. אשמח להסביר לך איך תל אביב מגנה על יש"ע יותר משיש"ע מגנה על תל אביב, אבל תחושת הבטן שלי אומרת שלא ממש מעניין אותך, כל עוד אנשי תל אביב מוכנים לשמור על ביתך על חשבון ביתם. לא נכון שבשנה שניה בתיזה אין קורסים. זה תלוי במקצוע, ואי-הפטור הוא גורף. במקצועות רבים, כמו זה שאני לומדת בו, חלוקת הקורסים שווה בין השנים ורק בדוקטורט יש הפחתה של כמות הקורסים. ואגב, שמת לב שמי שיש לו כח להגיב ולהסביר ולהתייחס לטיעוני הצד שכנגד היא דוברת השמאל כאן ולא דוברי הימין, שפוטרים את הכל ב"שטויות, זה לא נכון!"? מעניין מה זה אומר על סובלנות וסבלנות משני צידי המתרס הפוליטי.

נועם ח

New member
אני אחפש לך את הלינק

למרות שלא נראה לי שיש לעיתונים האלו מספיק כסף כדי לתחזק ארכיב באינטרנט. וזה לא תיאוריות, אלו עובדות היסטוריות. אני לא מאוד חזק בהיסטוריה, אבל במאמר של זאב גלילי הובא המקרה של האלימות הפוליטית הראשונה- משמאל כמובן. אלא שאז העיתונות וכל השלטון היו שייכים לגמרי למפא"י, לכן זה לא מקרה מפורסם. מה שאני כן זוכר זה שהיה אדם מקיבוץ גן שמואל, לא זוכר את השם, שריגל לטובת מדינה זרה, ממניעים מצפוניים. אני לא יודע לכמה אנשים הוא גרם להיהרג, אבל זה לא בא מימין. זה גם לא שיא הציות לחוק. ולא. לא שמתי לב שמי שיש לו כח להגיב ולהסביר היא דוברת השמאל. שאלתי איך ת"א מגינה יותר על יש"ע ולא בדיוק קיבלתי תשובה. מעניין. אף איש ת"א לא שומר על ביתי יותר משאני שומר על ביתו. מה לעשות שאני גם מתנחל וגם עושה מילואים, ראית? אני גם עובד ומשלם מיסים כחוק. אבל אני בכל זאת פרזיט נכון? דרך אגב, לא כל דבר שאני אומר את חייבת להגיב ב: לא נכון. אם שמת לב כתבתי לניר את הפסקה לגבי תואר שני. אני יודע שיש מקצועות שיש בהם קורסים כל השנים, אבל בד"כ זה יחסית מעט קורסים, אם עושים תיזה. לפחות זה מה שאני מכיר.

TJSBZ

New member
אני אודה לך, במלוא הרצינות

ואשר לתשובה לשאלתך, כתבתי מפורשות שאני לא עונה כי לא נראה לי שאכפת לך מהתשובה. אבל אם אתה שואל פעמיים, אני אענה בשמחה: תושבי מרכז הארץ, צפונה ודרומה היושבים בתוך הקו הירוק נקראים להגן על ההתנחלויות ויושביהן. מתי לאחרונה נקראת למילואים כדי להגן על תל אביב? יותר ממחצית ימי המילואים של אדם בשנה נעשים בשמירה על ההתנחלויות והמתנחלים, על חשבון אימונים לקראת יום שבו באמת תפרוץ חלילה מלחמה. ולפני שתגיד לי שגם אתה עושה מילואים בהתנחלויות, אני אענה לך שזו חכמה קטנה מאד להגן על שכניך ועל חבריך לדרך. בשם "זכותכם לגור בכל מקום ולקיים שגרת חיים כמו בתל אביב" אנשי תל אביב נקרעים משגרת חייהם ולעתים קרובות אינם שבים אליה. אתם מדברים על הנמנעים ממילואים כעל מי שחושבים שדמם אדום יותר, אפילו הטחתם בי שאני חושבת שדמו של בן זוגי אדום יותר כי אני מתנגדת לכך שהוא ילך לתעסוקות (בסוף לא אני אשכנע אותו, אלא המתנחלים בהתנהגותם פורצת הגבולות, תרתי משמע). אבל המתנחלים דורשים השכם והערב שנשלח לשם אזרחים אחרים שימותו במקומם. התפקיד היחיד של אזרח שעושה תעסוקה במילואים הוא למות במקום אזרח אחר שהוא במקרה מתנחל. לא לשמור על המדינה, לא להתאמן ביום פקודה. למות במקום מתנחל.אתה בחרת לגור בלב אוכלוסיה עוינת, אל תבקש מבן זוגי ומחברי לבוא ולשמור עליך שם. כמו שאני לא אבקש ממך ללוות אותי ולהגן עלי אם אסע למקום מסוכן. הרי לו הקשבנו לבן גוריון ב 1967 ונמנענו מלהושיב אוכלוסיה אזרחית בשטחים שנכבשו (טעות קריטית שאף אמפריה לא עשתה, וגם מעשה המנוגד לאמנת ז'נבה), ולו החזרנו אותם כשהציעו לנו ב 1969, כל הברדק הזה היה נמנע. אתה שומר על בית בתל אביב? מתי? איך? ולפני שתדבר על סולידריות, הרשה לי לשאול אותך, למה תמיד רק בכיוון אחד? ורק עוד שאלה אחת, לקינוח: היכן כתבתי שאתה, או כל מתנחל אחר, פרזיט? לא כתבתי ויש לכך סיבה. אני לא חושבת כך, ומעולם לא חשבתי כך. יש לי דעות משלי, ויכולת להביע אותן, תודה. אני לא צריכה שאתה תכניס לי מילים למקלדת.

נועם ח

New member
כרגיל, מתעלמת מהעובדות

מה אם המרגל השמאלני שהזכרתי? אם זו לא אלימות פוליטית אז מה כן? די כבר אם המנטרה המטומטמת הזאת: "אלימות פוליטית זה רק מימין". הרבה יותר נכון ש "דמגוגיה וצביעות זה רק משמאל", כי כתבת הרבה ולא אמרת כלום. לא אמרת באמת איך הישיבה בת"א מגינה יותר מאשר הישיבה ביש"ע, אלא רק בכית שוב ושוב שאת צריכה להגן על ההם. על האחרים האלו. רק לחשוב מה היה קורה אם הייתי מסרב לשרת בהר דוב כדי להגן על ההם- המתנחלים האלה בקיבוצי הצפון. או על ההם, המתנחלים האלו בקרית שמונה. אבל כשגרים בחיק החמים והנעים במרכז, קצת קשה לחשוב בהגיון מה זה להגן על מדינה, מה זה כושר הרתעה. העיקר לא להתרחק יותר מדי מהבית המוגן שלי, והמתנחלים? שילכו לעזה...

ניר נגר

New member
המממ תרשי לי לחלוק עלייך, כמו תמיד

חחחח לא מסכים להכללה הזו ימין או שמאל. אני ימני וממש לא מזדהה בלשון המעטה מהמעשים של אברושמי ועוד רותחים כמוהו, אז קודם כל אל תדביקי תוויות לאוכלוסייה שלמה שהיא ימנית בדעותיה. אנשים רעים, טיפשיים, רוצחים ומטומטמים יש משני צידי המתרס. ואל תגידי שאני לא סובלני כלפייך חחחחח ורק בשביל "להראות" לך שגם ימניים סובלניים היה שווה בכלל מלכתחילה הכניסה שלך לפורום הזה. נ.ב - כן, אני חושב שכולנו יהודים!!! בזה אני בטוח. בנוגע לאיש באמונתו יחיה אז גם הדבר הזה הוא נר לרגליי

TJSBZ

New member
אוקיי, ניר

בוא תביא לי שם של שמאלן אחד שזרק רימון לתוך הפגנה של אנשי ימין. של ראש ממשלה ימני אחד שנרצח מכדור של שמאלני. רק בשביל להראות לי שיש רוצחים משני הצדדים. גם חברתי כאחות לי לא מזדהה עם אברושמי ובכל זאת היא ימנית, אבל היא מודה (בצער) שאלימות פוליטית קיימת רק בצד הזה של המתרס, משום שהיא לא מפחדת להתמודד עם דיסוננס קוגניטיבי כמוך. לא הדבקתי תווית לאוכלוסיה, ציינתי עובדה סטטיסטית: כל הרוצחים הפוליטיים בישראל באו מימין. ועוד משהו: מה זה כולנו יהודים? מה מסתתר מאחורי המשפט הזה, חוץ מהעובדה שלזכרים שבנו חתכו את העורלה בגיל 8 ימים, לפני שהם יכלו למחות? אם זה אמור לומר משהו על הזהות, הרי שאתה מרשה לעצמך לקבוע מהי זהותי בלי להכיר אותי לעומק, רק על משקל העובדה שאתה רואה בי יהודיה. במקרה שלך אולי אתה מניח בגלל זה דברים חיוביים, אבל עקרונית ומוסרית זה לא שונה מהתנהגותם של כל האנטישמים בכל הדורות שהחליטו בשביל אנשים שהם יהודים ולכן הם רמאים, גנבים, וכו'.

ניר נגר

New member
את מתנהגת כאילו קיללתי אותך בזה

שמיינתי שאת יהודייה??? לא מבין את הרתיעה שלך מהנושא...את יהודייה או צרפתייה??? אני מדבר על זהות יהודית שבזכותה אינ משרת המילואים ומגן על שאר היהודים במדינה שלי, כולל אותך. לא משנה לי אם היהודי שמאלני, ימני, או אם יש לו קרניים על הראש!!! יגאל עמיר ואברושמי (שהם לדברייך כל הימניים הרוצחים) לא מקובלים עליי ועל רוב רובו של הימין. וכן את מדביקה תוויות בזה שאת מציירת אותם כימניים (שזה נכון) ולכן כל הימניים הם כאלה... אני היית מוקיע אותם כאנשים רעים שעשו מעשה נפשע

TJSBZ

New member
הם אנשים רעים

שגדלו ברקע מאד מסויים. שאנשים ידעו על תוכניותיהם ולא עשו דבר. שראו בפסקי רבנים עידוד (מעניין איזה עוד פירוש יש ל"דין מוסר"). שראו שמעו וקראו ששמאלנים הם בוגדים, רוצחים ולא ראויים לחיות. הם לא גדלו בחלל ריק והסביבה שלהם לא יכולה להתנער. בניגוד לפשע פלילי, שבו לפעמים יש מקום לטעון שהיתה מעורבת כאן רק נטיה אישיותית, בפשע פוליטי יש חלק ניכר לסביבה. האישיות שלהם פשוט הקצינה את הדברים ולקחה אותם למעשים זה הכל. אבל להזכירך את ההפגנות שקדמו לרצח רבין? להזכירך איך דיברו על שמאלנים בעת מלחמת לבנון, כשאברושמי זרק את הרימון שלו? ולא, הם לא היחידים. וכן, אני חושבת שמי שמרשה לעצמו למיין אותי על פי מה שהוא חושב לדת / גזע שלי פוגע בזכויות האדם שלי, בין אם מסקנתו טובה (אני אוהב כל יהודי) ובין אם מסקנתו רעה (בואו נהרוג כל יהודי). אני חושבת שגזענות היא רעה, גם אם ברגע מסויים, אצל אדם מסויים, היא לטובתי. אין הבדל בין להפלות מישהו לטובה בגלל יהדותו לבין להפלות אחרים לרעה בגלל אי-יהדותם. אין הבדל מוסרי בעיני בינך לבין כל אנטישמי מצוי: שניכם לא מכירים ולא שפטתם אותי כאדם. ואגב, אני לא צרפתיה ולא יהודיה. אני אתיאיסטית ולכן לא יהודיה (יהדות היא דת) וישראלית במוצאי. זכותי היחידה על המקום שבו אני גרה נובעת מכך שנולדתי בו ושהורי נולדו בו, (וגם המשכנתא שאני משלמת כדי שהוא יהיה שלי) כמו זכותו של הבריטי על בריטניה ושל האמריקאי על ארצות הברית. רגע של עברית: אנטישמי היא מלה שאיבדה את משמעותה האמיתית לאורך הדורות. במקור דובר על אנטי עמים שמיים, כלומר כל העמים בני שם, כלומר גם נגד ערבים. משום כך כל פעם שאני שומעת שאומרים על ערבי שהוא אנטישמי אני מצחקקת.

ניר נגר

New member
נועם, בשנה הראשונה סטודנט אמור

לעשות לא יותר מ 21 יום, לא לשכוח להודיע לקצינת קישור על היותך סטודנט

לא טענתי כי השמאל מעודד מיליציות,

ממש לא. אני מביא בכוונה דוגמאות קיצוניות ע"מ להבהיר את חשיבותו של שלטון החוק. את החוק יש לאכוף על הימנים ששמו עצמם מעל החוק, אבל אז מה עם אנשי השמאל המסרבים לקחת חלק בכיבוש? אולי גם לצאת מהשטחים באופן חד צדדי, מבלי לדאוג לתושבים שאינם בעלי תעודת זהות כתומה זה חוסר אחריות והפקרת אזרחים שהתיישבו שם בעידוד ממשלות ישראל? עוד משהו: כשאני מקבל צו מילואים, מה האופציות העומדות לפני? לא להתייצב וללכת לכלא במקום? לשקר לרופא לפי אחד המתכונים להשתמטות שפעם פורסמו בפורום, ולתת לחברי שמצבם כמצבי ואף יותר קשה לשאת בנטל במקומי? או אולי לעזוב את הארץ ובכך להימנע מקבלת צוי מילואים? וכן
למי שמשרת את המדינה ומגן על אזרחיה יש סיבות להיות גאה בעצמו על כך שהוא אף מסכן את חייו לשם כך. מדי פעם אני לומד ממהדורות החדשות למיניהן על תפיסת מחבל שהיה בדרכו לפיגוע בתחומי ארץ ישראל שבו עלולים היו להיהרג אנשים תמימים שלא "בחרו" לצאת למילואים.

ניר נגר

New member
אמרתי פיתרון עם אחריות...שביתה

כמוה כסרבנות...ואני אישית חושב שבזמן האחרון המדינה היטלטלה מספיק עם סרבנים למינהם... הצבא הוא לא תוכנית כבקשתך, על מה שאת "תשבתי" אחר יגיד מה פתאום, על מה שהוא "ישבות" את תגידי מה פתאום, מכאן ועד לאנרכיה הדרך קצרה...

למעלה