לכל אוהבי הנוסטלגיה..

gamari

New member
לכל אוהבי הנוסטלגיה..

אמנם אני די צעיר בגיל, אך למזלי, אמא שלידי דאגה להשריש בנו את הילדות שלהם... למרות שאני צבר לחלוטין לפיכך אני ממליץ על מספר דברים מאד נחמדים דבר שאפשר לעשות בכל מקום ובכל רגע !! לקרא לקרא לקרא ולקרא. אז מספר ספרים מומלצים: "סמטת השקדיות בעומריג'אן" ו"החתונות שלנו" \ דורית רביניאן לקרא את לוליטה בטהרן \ אזאר נאפיסי רעלה של ורדים \ לורה פיצ'גרלד כל ספר פרי עטו של פרופ' שאול שקד (חתן פרס ישראל וחוקר התרבות והספרות האיראנית) - בקרוב מילון פרסי עברי באינטרנט - ניתן לקרא עליו רקע באינטרנט רשימת סרטים מעולים שהעליתי לפני שבוע בערך למוסיקה ולשפה דואג פרויז ולקינוח שני שירים חמודים 1 ו 2 כשהייתי מנגן (עד לפני 7-8 שנים), אני זוכר שתמיד זה העלה זכרונות טובים לכל מי ששמע. כל פעם קצת כי אני צריך גם לעבוד שיהיה שבוע טוב, נעים ושקט

niya

New member
מוסיפה

לרשימת הספרים - "אהבתה של סלטנאת" של שרה אהרוני - התחלתי ובנשימה אחת קראתי חצי ספר. מקווה שבמהלך השבוע-שבועיים הקרובים אסיים... רעלה של ורדים - קניתי ומחכה... יש עוד ספר "זעקת הטווס" - ג'ינה ב' נהאי - קראתי ומחכה גם אלף שמשות זוהרות של חאלד חוסייני ורודף העפיפונים שלו - מצויינים שניהם (יש שאומרים שאלף שמשות פחות טוב, אני לא הסכמתי). בקיצור... יש רשימת קריאה אכוה למי שלא קרא. אתם מוזמנים להעלות חוויות מהספרים.

s h i r i n 1 0

New member
היי NIYA אני מסכימה

איתך. הילדה שלי הגדולה קראה את הספר "אלף שמשות זוהרות" סיפרה לי את הסיפור וממש הייה ספר מרגש עד כדי בכי,מקווה שיצא סרט של "אלף שמשות זוהרות". כמובן שגם את הסרט רודף העפיפונים ראיתי וגם סרט יפה, ובחלקו גם כבד וכואב.

פרויז1

New member
ככל הידוע לי, ספרים הרבה יותר

מרתקים ומהנים מאשר הסרטים על פיהם. וזה לדעתי, די ברור : החוויה הספרית, הרבה יותר מפורטת ולכן גם ממושכת. הניואנסים מפורטים ומהווים חויה מתארכת, מה שבסרט שוב מתקצר. בסרט, גם ישנם דילוגים והקצב קבוע לך, מה שבספר לא. קריאה נעימה.

niya

New member
בספר,../images/Emo63.gif

הדימיון הוא החלק המרכזי ואפשר להפליג...
בסרט, יש הרבה פחות מקום להלשים פרטים חסרים בדימיון

niya

New member
עדיין לא ראיתי את רודף העפיפונים

אבל אלך בהזדמנות הראשונה... שמעתי שהוא טוב. מאד נהניתי מהספר, מקווה שלא אתאכזב!

niya

New member
לא נראה לי שאוותר.

מ-ק-ס-י-מ-ו-ם אקרא את הספר שוב מה שממילא אני עושה לא מעט פעמים כשספר טוב, כי ככה אני מגלה עוד ועוד דברים שבקריאה ראשונה לא שמים אליהם לב...

פרויז1

New member
../images/Emo62.gif../images/Emo62.gif שנאמר :

מַרַעֵ'שָֹא דַר מייָרי maragesha dar miari = את התמצית שלו את מוציאה.

niya

New member
../images/Emo3.gifאני רואה../images/Emo8.gif

שהפרקנסון לא עובר לך

פרויז1

New member
../images/Emo62.gif../images/Emo62.gif שנאמר :

מַרַעֵ'שָֹא דַר מייָרי maragesha dar miari = את התמצית שלו את מוציאה.

מלכה411

New member
ל niya שלום בקשר לקריאת הספרים

קאראתי בנשימה עצורה את אהבתה של סלטנת, פגשתי גם את המחברת אישה עדינה נעימה.באמת לקרוא ולהי תמוגג כיון שחלקים מהמסופר זכור לי מספורים בילדותי בפרס.הספר רעלת הורדים פחות דרמתי. אבל זעקת הטווס,מדהים מרגש ומזעזע בתאוריו על חיי הקהילה היהודית.האם מישהו יודע שאת הטלאי הצהוב המציאו בפרס .?את זה קראתי בספר זה.

פרויז1

New member
../images/Emo188.gif../images/Emo188.gif ../images/Emo2.gif../images/Emo152.gif../images/Emo178.gif מה../images/Emo188.gif../images/Emo188.gif

מי המציא בפרס את הטלאי הצהוב ולאיזו מטרה? מתי? צ'י
כוג'ה
צ'י שי
צ'ייה
צ'ה חברה
האן

gamari

New member
הטלאי הצהוב

יש המון מיתוסים. למעשה מי שהמציא את הטלאי היו בכלל הערבים, באזור סוריה עירק בתקופת הסאסניים החלו המוסלמים שנקראו אז ערבים לרדוף אחר מי שאינו מתאסלם. הראשונים היו הנוצרים , שסימנו אותם בצבע כחול (טלאי כחול) ומי שלא התאסלם, נשחט. א"כ היהודים קיבלו טלאי צהוב ובני מיעוטים שהאמינו באלילים, כל מיני פגאנים למיניהם קיבלו טלאי בצבע אדום כהה, מעין בורדו מתקרב לשחור. ובאמת זה נעשה נפוץ באזור פרס. משום שבתקופה זו רק בממלכת פרס הייתה יציבות שלטונית לאורך שנים, שכל התערבות במלוכה השפיעה על הלך הרוח. האזכור הבא בהסטוריה בכלל באנגליה כשהמלך אדוארד ה-I היה חייב כסף בגלל מלחמותיו עם צרפת והמרידות של הסקוטים, אז היהודים נאלצו לשלם מסים גבוהים, הוא סימן אותם בטלאי צהוב, מפורסמת פרשת 300 היהודים שנידונו לתלייה וא"כ גירושם מאנגליה. הספר של הגב' שרה אהרוני עדיין שוכב אצלי על המדף, מחכה שאקרא אותו. בינתיים אני עסוק בלקרא מאמרים באנגלית, צריך לכתוב תיזה

niya

New member
מלכה

איך ואיפה פגשת את המחברת של אהבתה של סלטאנאת?

למעלה