לכל אוהבי הנוסטלגיה..

פרויז1

New member
שנקבל ממנה פרטים,

בעזרת ה' לכשתואיל לשקול לחשוב אם לפקוד שוב את פרלמנטנו הפרסי פה..

niya

New member
נכון, ויש גם שיעורי בית

כוווולם לקרוא את הספר. ספר מדהים ומרגש!

פרויז1

New member
רק מי שיעשה תיזה בדקדוק,

יקבל מסטר לקראת דוקטורט לאחר עמידה במבחנים המבוססים על הספר. צוות ההסמכה: נייה - מנהלת מלכה רקטור. (מה זה רקטור?
)

פרויז1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ממש
החבר של הדוקטור, או הדרעקטור? ואולי הדירקטור? למה הכינויים לא באסבאונית? או בגולפייגונית? אה? הה? מה?

פרויז1

New member
יאללה, חצי חצי.

שלא נקפח אף עיר משתי הערים שהוריי נוגעים להן. אה? הה? מה?

niya

New member
../images/Emo45.gifטוב

מה שתבקש. עד חצי המלכות (אל תשכח שזה משפט של מלך פרסי - אחשוורוש) ותביא מהר תרגום...

מלכה411

New member
niyaa שלום

את המחברת פגשתי בערב שירה פרסית,אין לי מושג כיצד ניתן ליצור עמה קשר.

niya

New member
../images/Emo183.gifחבל...

אם את שומעת על עוד ערב עם המחברת, אשמח אם תגידי לי

מלכה411

New member
ערב טוב../images/Emo9.gif|gmari

תגובתך ביחס לטלאי הצהוב היתה מענינת ,ומאוד מחכימה .תודה רבה לך.ובעינין שונה ,יש לי אישית זכרונות מאוד נעימים ומלאי עונג מזמנים שהוריך החביבים ניהלו את המועדון.היינו חבורה גדולה שהיינו מבלים שם. דרישת שלום , וחיבוק חזק להוריך ובהצלחה לך בהגשת התזה

gamari

New member
ערב מצוין

אני שמח לשמע שיש פה עוד אנשים שזוכרים זמנים יפים להורים שלי.. בעניין התיזה.. שאל פרויז בהודעה אחרת.. אז יש לי עוד המון זמן עד שאגיש, עניין של חודשים. המון זמן לחקור, לקרא (והכל לא בעברית), להבין, ולבסס טענות. וכמובן לכתוב את זה. (50,000 מילים, בערך כמה עשרות עמודים). הנושא: אם זה מעניין מישהו, מכיוון שזו שאלת מחקר... האם היחס בין חלקי מרחב המחיה השונים שלנו מחולקים בגודלם הפיסי בהתאמה לכמות הזמן שאנו משתמשים בהם.. ? ואסביר חלקי הבית מחולקים לשטחים ביחס כזה שדי לא תואם את כמות הזמן שאנו צריכים להקדיש כדי לשהות בו.... כמו שבשירותים\מקלחת אנו מבלים המון זמן יחסית ביממה וזה השטח הקטן ביותר בבית, או שתרבות האירוח שלנו אינה מצדיקה בכמותה את גודל הסלון, שלא כדוגמת היפנים, אין להם סלון בבית, למה ? כי הם מארחים את האורחים במסעדה בחוץ, בלי לנקות, בלי לבזבז זמן על לבשל וככה יכולים להקדיש לאורח את מלוא תשומת הלב.... ועוד ועוד.. חדר השינה הוא המקום שאנו מבלים בו הכי הרבה שעות מהזמן שאנחנו בבית, ויוצא שהוא לא מקבל את הגודל הרצוי של חדר, שלא כמו בית אמריקאי או אירופאי ממוצע שהחדרים מראש גדולים.... איך הפוליטיקה (ארנונה - גודל של שטחי ההבית) מכתיבה לנו את מרחב המחיה מה ההבדל בין בית ישראלי ובית ערבי ? אם התפיסה הישראלית שהבן מתחתן אז הוא עוזב את הבית ובונה לו קן משלו בעוד שאצל הערבים כשבן מתחתן, הבית מתרחב, בונים לו קומה, , , וכו' וכו' בקצור, המון לחקור כדי להגיש עבודת מחקר

niya

New member
מרתק

מעניין באיזה כלי מחקר אתה משתמש? אני מניחה שאתה בודק במטראז'ים וכו' האם יש גם כלי מחקר איכותניים (כמו שנהוג באנתרופולוגיה, למשל?) אשמח לשמוע עוד...

gamari

New member
למען האמת

יש לי המון כלים מטראז'ים... לא באופן פיזי עם מטר ומד לייזר.... אבל על בסיס תכניות ומצב קיים של דירות\בתים בכל עיר ,תכניות שאני משיג מהועדות, פגישות עם בעלי בתים ודוגמאות קלאסיות המון מאמרים של אדריכלים\סוציולוגים וכו' שהם לא ישראלים ונוח להם לנתח את התכנון בארץ ממבט זר ודי אובייקטיבי, כמובן שהכל באנגלית. ידע, שזה הכי חשוב , שרכשתי במשך 7 שנים של לימודים באקדמיה, וזה הכלי שלי לנתח כל מה שאני רואה ומבין. המון ספרים אנתרופולוגים..... זה עדיין לא קודטורט, אני די רחוק מזה, אבל שאלת מחקר, בהחלט לוקחת לא מעט זמן

niya

New member
אנתרופולוגיה

זה מה שלמדתי... והאמת? זה ממש נותן כלים להסתכל על העולם בזווית חדשה, שונה, מעניינת. אני מצרפת לכאן מאמר של אחת המרצות החביבות עלי, אצלה וממנה למדתי לא מעט - ד"ר תמר אלאור, שאם אני לא טועה היא כבר פרופ' היום. זה בדיוק מה שאנתרופולוגיה "עושה" - לוקחת משהו "מובן מאליו", משהו שנראה לנו ברור ואנחנו כבר לא שואלים עליו שאלות, משהו שנראה לנו כאילו תמיד היה ותמיד יהיה באופן שבו אנחנו מכירים אותו, ומסתכלת עליו במבט חדש, "מערערצ" את היסודות שלו כדי להבין אותו מחדש. סיפור בריאת האישה כמבוא לאנתרופולוגיה

למעלה