תשובה
שלום לך, לפני שנה אני עמדתי בפני ההתלבטות של איפה אני רוצה לבלות את שבע השנים הבאות. הבחירה שלי הייתה ללמוד בתל אביב, כאשר ההתלבטות הרצינית היתה בין תל אביב לירושלים. הוקצו לי כבר מעונות בירושלים והכל היה מסודר מבחינתי להתחלת לימודים בירושלים. השיקול העיקרי שלי היה נוחות. אני גרה במרכז, יש לי כאן עבודה, כל מה שמוכר ונוח לי נמצא ממש כאן מתחת לאף. מה שמשך אותי מלכתחילה להדסה היה בעיקר השם והיוקרה- כשמסביבי היו תגובות של "התקבלת להדסה ואת לא רוצה ללמוד שם?!". אף אחד מהשיקולים האחרים שהנחו אותי ללמוד רפואה במקום זה או אחר לא היה פקטור חיובי לכיוון הדסה, בין אם זה מקום מגורים- הרי אין מה להשוות את הבית לחדר במעונות. בין אם מדובר בעיר- לגור בירושלים עבור מי שלא גר שם, זו לאו דוקא חוויה חיובית. העיר, לדעתי, לא נעימה- הן מבחינת אווירה, מזג אוויר, הסתובבות באוטובוסים מפקולטה לפקולטה.רק המחשבה על הנסיעות הביתה בכל סופ"ש. הצטייר לי כמו בסיס סגור משום מה, כי הסלנג שאני שמעתי מחברים נשמע כמו "לא, אני סוגר שבת יש לי מבחן".. הרעיון העיקרי היה שלא מדובר בחווית מעונות של שנה שנתיים ונגמר התואר. מדובר על תקופה מאוד ארוכה. שבתקופה באורך זה הרבה דברים יכולים להשתנות. שיקול מאוד חשוב הוא נושא התמיכה- את (או אתה?) לא מתארת לעצמך כמה זה חשוב. למשל שכשאתה מגיע הביתה יש מי שיגיש ארוחת צהרים חמה, וידאג לך. או כשאתה לחוץ לפני בחינה ידאג לשים לך חפיסת שוקולד על השולחן. או כשאתה חולה- וכן זה קורה, יש מי שידאג לכוס תה חם ולדאוג לך שתקח תרופות, לקבוע לך תור לרופא..זה אמנם נשמע קטנוני וטפשי, אבל אלו הדברים הקטנים שעושים את ההבדל. אני חושבת שרק במהלך הצבא, התחלתי להעריך את הדברים הקטנים האלו ואת המושג בית. שיקול נוסף חשוב ביותר הוא שיקול כלכלי-לגור במעונות או בדירה, לא מסתיים בלשלם שכר דירה אלא המון דברים מסביב. והכי חשוב- את באה ללמוד רפואה,את תקבלי השכלה רפואית טובה בכל פקולטה לרפואה בארץ, ללא כל ספק. בכל פקולטה את תתמודדי עם אותם המקצועות- המעניינים יותר והמאוסים יותר (אני במשבר ביוכימיה) .אם תהיי רופאה טובה או לא, לדעתי זה תלוי בכמה את סופגת נכון את הכלים והידע שקיבלת.כמה השקעת, וכן גם כישרון טבעי ואינטואיציה לא יזיקו. את יכולה להיות רופאה טובה באותה מידה גם אם את בוגרת תל אביב, באר שבע או כל מקום אחר. שלא תחשבי שלימודי רפואה זה קל יותר כי את לומדת בתל אביב. הלימודים קשים. אני יודעת ששנה א' בתל אביב עמוסה יותר מבירושלים. בנוגע לנושא המחקר- אם את חושבת על זה בעתיד, זה קיים גם בתל אביב. מעודדים לעשות זאת גם בתל אביב. אני לא יודעת מבחינת כמה באמת מעודדים את זה בהשוואה לירושלים, אבל מי שרוצה להמשיך ל-PHD בהחלט יעודד לעשות זאת. המסקנה מהמגילה- תעשי מה שנוח לך. אם נוח לך ללמוד בתל אביב, וההדגשה היא על המילה נוח. אם נוח לך תלכי ללמוד בתל אביב. ואף פעם אל תביטי לאחור ותחשבי "מה היה אם.." מבחינתי ההחלטה ללמוד בתל אביב היתה הנכונה ביותר, טוב לי מכל הבחינות. אני יכולה להעיד שהעובדה שטוב לי מכל הבחינות מקלה גם על הלימודים עצמם, על חיי החברה (שאגב הם ממש ממש סבבה בתל אביב, ועל זה היו שרשורים בעבר). בכל אופן, לך ולכל המתלבטים מאחלת לכם התלבטות קלה, ושכל אחד מכם יעשה את ההחלטה הנכונה עבורו, וזו אכן תהיה ההחלטה הטובה ביותר. המון בהצלחה מורן.