לכל אלו שרוצים החוצה מהמסגרת..

mortex

New member
לכל אלו שרוצים החוצה מהמסגרת..

שלום לכם חברים, רציתי לשתף אתכם בסדנה שעברתי מזמן.. שכשראיתי את השם מעבר למטריקס, לא יכולתי שלא להכנס לשתף :) אני עברתי סדנה ששינתה את החיים שלי לטובה בכמה וכמה מקומות בחיים כולל השקת עולם, מערכות יחסים וכו' הרבה פעמים בחיים שלי נקלעתי לשיגרה מעפנה כזו, שהכל נראה לי חסר טעם ורק חיכיתי למשהו שיקרה כבר מצאתי את עצמי משועמם, מתוסכל וחסר חיות וחיוניות בחיים שלי. אימי עשתה סדנה שידיד שלה רשם אותה, ושהיא סיימה היא אמרה לי אתה חייב לעשות אותה, ושלחה אותי... אני אמרתי, וואלה אם זה היה ממש טוב לאמא שלי זה בטוח טוב גם לי, והלכתי... חברים, אחרי שסיימתי את הסדנה, מצאתי את עצמי צומח בחיים שלי, מצאתי עוד אפשרויות לפעול, ושיפרתי את איכות החיים שלי ורמת החיים שלי בכמה וכמה. ומה שמשגע אותי זה שזה היה כל כך פשוט :) למדתי על ערך ההקשבה, הקשבה אמיתית. למדתי על ערך לקיחת האחריות בחיים שלי. למדתי איך לקבל ביקורת ואיך לתת ביקורת בצורה בונה ולא מאיימת. מה שמדהים, זה שבסדנה הזו הלימוד הוא חווייתי, כלומר מעבירים אותך חוויות מסויימות שמהן אתה לומד על עצמך, לכן למרות מספר האנשים בחדר, אתה עובר סדנה לבד. למדתי איך לצאת מהמסגרת, מהחשיבה המעגלית.. איך לפתוח את המודעות שלי לעצמי ואת העירנות שלי בחיים שלי, והכל בכלים פרקטיים שכל אחד יכול ללמוד ולהשתמש, וכל אחד מפיק ולוקח מהסדנה דברים שונים. זה מדהים. אם מישהו היה מעוניין לשמוע יותר פרטים אשמח אם תוכלו לכתוב לי במייל, כי איני רוצה לעשות איזה שהוא פרסום בתוך הפורום עצמו. אחרת יורידו לי את ההודעה :)) והיה חשוב לי לשתף. איך מצאתי את עצמי צומח מתוך התסכול שהיה לי ואיך מחקתי אותו מהחיים שלי :) [email protected] אשמח לתת פרטים לכל מי שרק ירצה :) באהבה אורי

סליידר

New member
בוא נשים את הקלפים על השולחן

תגיד לנו את שם הסדנה, ניכנס לאתר שלה באינטרנט, נראה אם זה בולשיט או לא (יש הרבה מקרים שזה כן) נעשה עליה חיפוש בגוגל נוציא את המיץ מה אתה אומר?

מה זה יעזור??

הרי אם הסדנה טובה - יש לה יכולת שטיפת מוח אדירה בכך שהיא נותנת א ש ל י ה של חופש ואם (אני לא האורקל) הסדנה לא טובה - קו"ח (קל וחומר) שאין לה יכולת שטיפת מוח - כלומר לא שלמה ולא חזקה מספיר- אז למה להתפשר? זה מזקיר לי את המטריקס רילודד (II) בסצנה המפורסמת שבה רואים את ניאו מהרהר אם האוראקל דוברת אמת, או שהוא לא באמת ה א ח ד - כך גם כאן- בבואך לסדנה תדמיין שלקחת את הגלולה הכחולה - אבל לא בלעת אותה אלא ירקת אותאהבלי שאף אחד יראה ולמרות כל זאת- תחי הדמוקרטייה!!!!! הבה ונראה באיזו סדנה מדובר!!!!!!!!!

זאת ועוד

עם כולנן באמת למדנו משהוו מסרט זה הרי המסקנה המתבקשת, דהיינ ו ה ס י ב ה התכליתית היא אחת- זיון !!(ציון- אני בכוונה כתבתי שהמטרה היא להגיע לזיון כי אני מחפש משהו שיהיה מוסכם על כל חברי הפורום הזה.. התכלית סיבתית) ואז אין שום בחירה חופשית ואין כבלים על הרצון (דקארט, ניטשה) וההתעסקות מסביב לשאלת כן סדנה טובה לא סדנה טובה היא היא עצם חוסר ההבנה. והמבין יבין לילה טוב

mortex

New member
אני רואה שעוררתי דיון אז נשים קלפים

על השולחן :) התחיל בכך שאתן את אתר הארגון, (לא נתתי כי הורידו את ההודעות בחשד לפרסום) www.humanication.co.il בוא נעשה הבהרה קלה. שטיפת מוח - פורום, שיווק רב שכבתי לדוגמא זו שטיפת מוח, משהו שאני צריך לעבור שוב ושוב ושוב עד שהוא יכנס לתת הכרה שלי להגיד ששקרן הוא סה"כ פוליטיקאי, או שעקשנות זו התמדה... עברתי חמישה ימי סדנה, וזהו. לא לקחתי חולצה, אני לא מגיע ל"מפגשים" . אני קיבלתי את הכלים מהסדנה והמשכתי הלאה בחיים שלי. נפתחו לי העיניים בנוגע להמון מקומות בחיים שלי, ואם תשאל בוגר סדנה אחר הוא יגיד לך על מקומות אחרים בחיים שלו, הכלים שאני לקחתי משם אינם כלים שמישהו אחר לוקח. ולא, לא נתנו לי אשליה של חופש... אני לא מרגיש חופשי יותר. :)))) תקראו על סדנה שנקראת "מהות" היא הראשונה אם למישהו יש שאלות... ורוצה לחפור בגוגל בבקשה :) לא יודע על רמאויות או כל מיני... אתה רוצה את הגלולה הכחולה, קח אותה :) אתה רוצה את הגלולה האדומה, קח אותה... הבחירה בידך... אם תרצה להמשיך לישון תוכל לעשות זאת לעד,,, זה בסדר :))) באהבה אורי

mortex

New member
שאלה מעניינת העלת

סלח או סלי לי איני יודע אם אני עונה לזכר או נקבה אדבר בלשון זכר :) תשמע אני מניח שמארגני הסדנאות או בעלי הארגון לא המציאו את הרעיון עצמו... אך אני יכול לומר בוודאות שהפיתוח והסדנאות כמו שהן נראות היום, הן באחריות בלעדית של המארגנים. www.humanication.co.il תכנס למנחים, תקרא על הארגון, תראה איפה הוא בעולם, תקרא על סדנת מהות... תוכל לקבל את האינפורמציה משם :)

mortex

New member
אוי פתחתי את זה בנושא חדש במקום

להגיב לך :) ראה למעלה ... את תשובתי :)

סליידר

New member
אוקי אז ככה,

לא התחלתי "לחקור", אבל בשם האמינות והכל, אני מכיר מישהו מאוד קרוב אליי שחזר מהסדנה הזאת בדיוק בשבוע שעבר והוא גם אמר שזה משהו מאוד טוב, והציע לי גם ללכת, והציע גם לעוד הרבה אחרים. הוא לא הציע את זה במטרה של יחצ"נות, הוא לא מרוויח מזה כלום (את זה אני יודע עליו, לא עליך
), וזהו לבינתיים. אם מישהו מכיר ויש לו דברים להגיד על הסדנה, שידבר עכשיו או ישתוק לעד.

mortex

New member
לפרוטוקול :)

אני לא מטעם הארגון, ואין לי תמלוגים.. פתחו בפניי דלת, אני פותח את עצמה לאחרים...

mortex

New member
עוד כמה פרטים :)

אם מישהו מעוניין לשמוע יותר פרטים, ולראות שהארגון רציני ואינו מן רמאות מטופשת כזו 03-9246646 שלוחה 104 תוכלו לשאול את סתיו את כל השאלות שיש לכם ולקבל את כל הפרטים בנוגע לסדנה, התכנים, מקום, שעות וכו'.... או [email protected] רק לפרוטוקול, יש להם סדנה שנקראת "אתגר" שנועדה לחברות ענק... סדנה שמסייעת בהרמת פרוייקטים ענקיים ... שנותנת הנחייה עסקית... ויש את מסלול ההתפחות האישית שנועד לאנשים פרטניים שמעוניינים לפתוח את העיניים קצת :)

הערות

הסנדאות האלה נותנות כלים, בדרך כלל אותם כלים, כך שזה לא משנה כל כך איזו סדנה, יש הרבה דומות, ואולי העניין העיקרי בהן הוא זה שאנשים חופרים בעצמם ובבעיות שלהם, דבר שהם נמנעים ממנו בדרך כלל, בודקים מאיפה נוסעים הפחדים שלהם, ומנסים להתמודד איתם. אבל יש כמה בעיות עם הסדנאות האלה: הבעיה העיקרית היא לתת כלים לאנשים שהכיוון שלהם הוא שלילי. כמעט כל האנשים כעט כל הזמן פועלים לכיוון שלילי (שזה מבחינתי נגד חיים ונגד חופש). מעבירי הסנדאות לא בודקים בידי מי הם נותנים כלים, ולא מנסים לכוון לכיוונים מוסריים. למשל, אותן חברות גדולות שאתה מספר שהם מעבירים להם את הסדנה, מן הסתם עושים שימוש בכלים הללו בכדי לצבור עוד כוח, אל מול אלה שהם דופקים, שאר האנשים. בעיה המובנית בסדנאות היא שיש בהן משמעת (להשמע, לציית). אפילו קרישנמורטי, שדיבר נגד גורואים וראה את הבעיה בהליכה אחרי אחרים ואיך זה עושה פעולה של הקטנת האדם והגברת תחושת חוסר האונים שלו, פעל בסמכותיות. והסדנאות האלה עוד יותר. עצם הסיטואציה שמישהו מדבר אל האחרים והאחרים יושבים ומקשיבים לו, יש מי שיודע ומי שלא יודע, מקטינה אותם ומגדילה את הפחדים ואת הבעיה העיקרית שיש לאנשים, חוסר הבטחון. אי אפשר באמת להעביר שיעור על חופש, אפשר רק להעניק חופש. בעניין שטיפת המוח - אין ספק שלשמוע נציג של ארגון (למעשה עסק מסחרי) במשך חמישה ימים, במרחב שנועד להגביל גירויים ועיסוקים אחרים, זוהי שטיפת מוח. אך שטיפת מוח כשלעצמה אינה בהכרח תמיד שלילית. ניתן לומר גם שדיונים של חמישה ימים על מוסר ואיך פותרים את בעיית גדילת הפער הכלכלי בחברה הם שטיפת מוח, ולאו דווקא שלילית. בעניין "רמאות", יש בעיה עם הסדנאות שהופכות את לקוחותיהן לעובדים ומשווקים בחינם, כמו סדנאות חברת לנדמרק אדיוקיישן. חברה שעושה הרבה כסף, אין הצדקה לריכוז הכסף בידי אדם או כמה אנשים, במקום לחלק אותו בין כלל העובדים.

mortex

New member
בתגובה..

הסדנאות לא נותנות כלים, הסדנאות לא מראות דרך, הן לא דורשות ציות... אני אסביר בדיוק למה הכוונה שלי. בסדנה מעבירים אותך חוויות, כלומר ישנו לימוד חווייתי. דרך אותם חוויות אתה למד על עצמך, הדברים שאתה למד עם עצמך, אלו הם אותם כלים שאתה אישית מפיק מהסדנה שאתה עברת עקב אותן חוויות. אם מארגני הסדנה רואים לנכון שאינך מסוגל לעשות אותה, מבחינה פסיכולוגית, או פיסית, אינך תעשה אותה. בנוגע למטרות הרווח, כל אירגון הוא למטרות רווח. כן גם האירגון הזה למטרות רווח, אך אני מסתכל על הרווח האישי שלי לא על הרווח שלהם, מה איכפת לי לשלם להם בשביל לקבל משהו שאין לו ערך כספי (תאמין לי אין לו) . אני מפיק דברים שלעולם לא הייתי יכול להפיק בשום סדנה אחרת (עשיתי הרבה לא רק של האירגון הזה) . דבר שני, בסדנה לא חופשרים בעצמך, לא מסתכלים לאן הולך הפחד ומנסים להתמודד איתו, ההיפך הגמור הוא הנכון :) לא אסביר כדי לא להרוס אותנטיות. מי שמעוניין לדעת שיכנס לאתר www.humanication.co.il שיקרא הכל מ א ועד ת מי שמעוניין לקחת את זה צעד קדימה 03-9246646 שלוחה 104 שידבר עם סתיו, שיציג בפניו את מה שהצגתם כרגע בפניי. או שיברר פרטים :) באהבה אורי

סליידר

New member
משהו מוזר,

בכל הודעה שאתה מפרסם אתה כותב שם את הטלפון, את השלחוה, ואת השם של סתיו, זה כבר קרה 3 פעמים, למה אתה עושה את זה? אתה גורם לעצמך להיראות מסחרי. מבחינתי אתה כרגע ממסחר אותם.

mortex

New member
אתה צודק...

אם אתה מעוניין להיות כזה, אז אתה צודק :) אם אתה מעוניין לשמוע יש לך את הפרטים :)

MetalSinagouge

New member
בעיקרון...

גם אתה וגם miss mcmillan חשודים בזה. זה נשמע די הגיוני שכל הפורום הזה וכל החפירות בו הוקמו רק בשביל הרגע המסויים הזה שבו אור יבוא ויגיד על זה כמה מילים. ואז אתה תאמר שחבר שלך היה שם ומיס תאמר אותו דבר. ואז אני אשחק אותה בתור Devils' advocat ואתעניין יותר בגבול הסקפטיות, כמוני כך גם משתתף הפורום אלוהים והכל כדי להשאיר אותי במופע של טורמן!!!111 השורה התחתונה היא שגם אם הוא מרוויח מזה בצורה כלשהי: מה רע בזה? למה אנחנו מתחילים להתחסד כשמדובר בעמותות רוח למיניהן? יש פה מישהו שמצליח לחיות על ידי מסחר באבנים חלקות?

למעלה