קשה לתקשר
אחת הבעיות עם הסדנאות האלה היא שאנשים מפתחים שפה משלהם, כזו שמתחמקת מדיונים רציונליים, ואז קשה לאנשים אחרים לתקשר איתם. למשל, כתבת: "הסדנאות לא נותנות כלים, הסדנאות לא מראות דרך, הן לא דורשות ציות." אבל בהודעות אחרות כתבת "אני קיבלתי את הכלים מהסדנה והמשכתי הלאה בחיים שלי"... "הכל בכלים פרקטיים שכל אחד יכול ללמוד ולהשתמש"... "אלו הם אותם כלים שאתה אישית מפיק מהסדנה" - זה לגבי כלים, וכמעט כל שאר התיאורים שלך מדברים על זה שהסדנה מראה לך את הדרך הנכונה, וברור מהם שהיא דורשת ציות. ("מעבירים אותך חוויות"). אני לא מכיר סדנה או מסגרת אחרת שלא דורשת ציות. ציות הוא למי שמעליך בהיררכיה, וזה אותך אותך יותר קטן וסגור. אני לא רואה שאנשים יוצאים מסדנאות האלה ומשנים את הכיוון שלהם ומתחילים לעשות דברים חיוביים, אני רואה שהם ממשיכים באותו כיוון מחורבן, עם יותר אנרגיה להרוס, לפגוע ולהדחיק. מה שאני מנסה להגיד זה שמכיוון שהמטרה היא כסף והכלים ניתנים ללא הבחנה לכל מי שמוכן לשלם עבורם, בדיוק כמו רובים, היא יכולה לחזק את מי שפועל באופן חיובי כמו את מי שפועל באופן שלילי, גנדי כהיטלר. ומכיוון שהכיוון של כמעט כל האנשים הוא שלילי ביותר, סדנה שנותנת כלים שמחזקים אנשים מקדמת את הכיוון השלילי. כמו כן, זה כמו סדנאות "מהות החיים" של שרי אריסון בבתי הספר, ויפאסנה בבתי כלא בהודו , פסיכולוגים וכו' - זה גורם לעבדים להתמודד בצורה טובה יותר עם העולם שמנצל ודופק אותם, מאפשר להם להמשיך במסלול השלילי בלי להתיאש. סדנאות כאלה, לו היו ניתנות לעבדים השחורים באמריקה, למשל, היו יכולות להאריך בעוד כמה שנים את העבדות. ואני כן רואה בעיה בזה שגוף עובד כתאגיד למטרות רווח. מוסר ומטרות רווח נוטים להתנגש זה בזה, ובדרך כלל יימצאו התירוצים לעזור למניאק לדפוק את החלשים בשביל כסף. MetalSinagouge , כרגיל, מקשקש שטויות, אולי כל מטרתו היא לוודא שמי שנכנס יראה את הפורום הזה כפורום של קשקשנים הזויים.