לכל אנשי הניווט/מפות/מיחשוב/לשון

רֶשֶף

New member
אולי עדיף לדבוק בפשוט והבנאלי

שבינגל, על אף שהוא מרתק ומצלצל טוב, יש לו חסרון אחד - הוא לא ממש שם עברי. אין לו שורש, אי אשר להציב אותו בבניינים והטיות נשמעות מאולצות משהו - שבינגלנו, לשבנגל, משבנגלים... (חוצמזה שבאופן אישי הוא עושה לי אסוציאציה של משהו לא נחמד בגרמנית, אבל זה כנראה פגם אצלי). השימוש בבסיס "מסלול" מצלצל משהו כבישי וסלול ולכן פסלתי אותו על הסף. ניסיתי להשתעשע גם עם "עקלול" שמוצאו מ-"מעוקל" ו"מסלול", אבל לא כל הסינגלים מעוקלים... לבסוף החלטתי ללכת על משהו בסיסי ופשוט גם אם לא ממש מדוייק - "שבילון" או "נתיבון" עם הסיומת המעידה בד"כ על משהו קטון ולאו דוקא צר, אבל... שיהיה. הבעיה, שאי אפשר להטות אותם. מה נאמר? שבלנתי? התנתבנתי? בעעע לא טוב. ואז עלו לי מילים כמו "צרגל" או "שנגל" (שמצלצל כמעט כמו סינגל) ופתאום נזכרתי שיש בעברית לא מעט מילים לועזיות שלא מצאו להן תרגום ראוי ונכנסו לשפה כמו שהן (כמו טלביזיה וטלפון). אז מה רע בסינגל. מילון מורפיקס של "רב מילים", תכתוב לו "סִינגֶל" - יביא לך Single. שישאר סינגל וזהו. מי צריך תרגום. נ.ב. אני מוחה על ההאשמה "א.רשף הכי שנון בפורום". יש בפורום הזה אנשים, שאני מסיר את קסדתי בפני שנינותם. די לפליטות הפה חסרות האחריות.
 

eOfer

New member
מה קורה לכם אנשים ? סינגל = שבילון

שבילון שבילוןים שבילוןי שבילוןך דוגמאות: _______ מפת השבילוןים של פארק בריטניה; השבילון הכי טכני ביער עופר. בקיצור, המעגל של דן שבילון
פשוט לא
תחשבו על זה...
 

רֶשֶף

New member
הקדמתי אותך ב-6 דקות ../images/Emo3.gif

וזה לא בגלל שאני יותר שנון. זה בגלל שאני "אצבע קלה על האינטרנט". בכל מקרה, בשבילונים, אני מעדיף להיות מאחוריך. אם כבר שבילון, אז לפחות ללמוד משהו.
 

eOfer

New member
../images/Emo9.gif אז סיכמנו ? שבילונים ?!

תחתום לי פה, פה, כאן וגם שם
 

רֶשֶף

New member
רגע אחד... מה כתוב פה?

"ערבות בנקאית"?? זוּבִּי! לא חותם. מה, אני צריך לממן לך את הפלמינו שלך?
 

רֶשֶף

New member
סתם בשביל הסקרנות...

האם מר עזרי התביית כבר על "הדבר הבא" שלו? ואם כן, העם סקרן לדעת מה נחשב אצלו יותר מפלומינו. גלה גלה, נו, אל תהיה כזה
 

eOfer

New member
../images/Emo12.gif תראה, תביט...

נו באמת מר רשף, אתה באמת חושב שלמישהו זה מעניין ת'#@ת מה הולך להיות "הדבר הבא" שלי ? טוב נשברתי, רק בשביל לסבר את הדעת, יש לי כרגע כמה דגמים 'יציבי פלטפורמה' מה שנקרא על הכוונת..לא מגלה ולא מגלה
ולאו דווקא במקום הפלומינו
מה איתך ?
 
למעלה