לכל הברמנים המומחים...

Symbolic

New member
עד כדי כך??

סטולי עלית כ"כ טובה? לא ברמה של לבל וגריי-גוס? אז אני מעריך שאני חייב לנסות פעם. כמה אמור לעלות בקבוק? באותם טווח מחירים של גרי גוס (250 ש"ח) או יותר?

שאלה אמיתית וכנה לכל חובבי הוודקה.

כולנו כבעלי מקצוע יודעים שהייחוד של וודקה הוא בהיותה משקה נטול טעם. וככזה, ככל שהוודקה מסוננת יותר, ו\או מכילה מים "נקיים" יותר, לכן בעלת פחות אלמנטים של טעם - כלומר - איכותית יותר. =וודקה איכותית =מינימום טעם. אז... לאזעזל.... אני לא מבין. הסיבה ההגיונית היחידה לשתות משקה אלכוהולי ללא טעם, היא בשביל להנות מהשפעת האלכוהול. וכאן נכנסת השאלה... למה שאנשים (אתם?) ירצו לשלם כלכך הרבה כסף על... משקה ללא טעם, רק כדי לקבל ראש?! כאילו, סבבה, אבסולוט\סטולי וכו... המחיר שלהן הגיוני. אבל לשלם על כוסית גריי גוס 50 שקל? או על לבל 60 שקל? מה נסגר? למה שמישהו ירצה לעשות את זה? לא עדיף כבר בהרבה פחות כסף לקנות משקאות עם... אשכרה, טעם? בפחות כסף אפשר להנות גם מטעם (ולא חסרים טעמים בעולם האלכוהול, כולנו יודעים את זה - מבירה,יין, קוקטיילים קלאסיים ועד וויסקי קוניאק וטקילה), וגם מההשפעה... אז למה, בבקשה תסבירו לי מה הקטע לשלם כלכך הרבה, רק בשביל ההשפעה?

Symbolic

New member
זה לא רק ההשפעה אח"כ.

קשה להסביר. תשתה שוט קפוא של וודקה ממש טובה ואז תרגיש. אין דרך אחרת להסביר את זה.

יש מה להסביר?

שתיתי כבר... וזה בערך כמו לשתות שאט קפוא של מים. אפילו אי אפשר להגיד שזה טעם נרכש, כי עובדתית, זה לא טעם.

Symbolic

New member
אם לוודקה יש טעם של מים

פשוט נותר לך לא לשתות אותה. זה לא עושה לך את זה? שתה משהו אחר. כל אחד וטעמו. אני אישית לא אוהב טקילה. אפילו הכי איכותית בעולם. טקילה נקייה זה לא בשבילי. יש כאלה שחיים על זה ושוט של 1800 בשבילם זה כמו יומולדת. אני לא אוהב טקילה - אבל אני יכול להבין איך אנשים אוהבים את זה.

לוודקה אין טעם?

ממתי? אין לה "טעם של וודקה" אולי, אבל יש לה טעם...טעם של אלכוהול. כאילו, גם לי קשה להסביר את זה, אבל יש הבדל עצום בטעם כשאתה שותה וודקה ב-10 שקל חמה וכשאתה שותה פינלנדיה קפואה. הרבה יותר נעים לשתות, יורד יותר חלק...לא יודע להסביר, עושה יותר טעים (למרות שלוודקה אין טעם). נשמע דפוק...אבל יש הבדל בקיצור.

ברור שיש הבדל...

כי לוודקה ב10 שקל, גם אם תשתה אותה הכי קפואה בעולם יהיה טעם לוואי של אלכוהול רפואי. כי היא לא איכותית. מצד שני, לבל\גריי גוס\ ודומיהן נטולות טעם, ולכן נסבלות בשתיה - הרבה יותר נעים לשתות, יורד יותר חלק, כמו שאמרת. אל תסתבך על הסברים, ברור שיש הבדל - ולא נשמע דפוק בכלל. השאלה כאן היא לא למה וודקה פרמיום\סופר פרמיום במקום וודקה, אלא, בהנחה שהמטרה של וודקה כמשקה שמהותו היא חוסר טעמו, היא לקבל ראש בלבד (ותקנו אותי אם אני טועה... לוגית, אני לא מוצא הסבר אחר) כשהמחירים גולשים לצד הלא נכון של ה50 שקל, למה לשתות וודקה בכלל? וסימבוליק. אפשר לנסח מחדש את התגובה האחרונה שלך למשפט אחד מוכר ונדוש" "על טעם ועל ריח אין להתווכח" וזה נכון. אחת האקסיומות. -אבל- לוודקה, אין טעם. אז...

Symbolic

New member
תענה בכנות

בשבילך טעם של וודקה וטעם של מים הוא אותו הדבר? לא.

הכי בכנות שיכול להיות....

אם היית נותן לי שוט גריי גוס קפואה בשאט קפוא, לא הייתי מבדיל בין הוודקה לבין שאט מים טהורים קפואים שמוגשים אותו הדבר. אולי בעצם הייתי מבדיל בגלל המרקם. מעבר לזה - חסר טעם לחלוטין.

לא נכון

כשאני שותה וודקה, גם איכותית (לא שתיתי גריי גוס ולא לבל) אבל שתיתי סטולי...וואלה יש הבדל בין זה לבין מים. ולא, לא שותים וודקה רק בשביל להשתכר. לפעמים כשאני אוכל משהו או סתם לא יודע מתי, יש לי חשק לשוט קפוא של וודקה. להרגיש את הטעם (ויש טעם כלשהו), להרגיש אותה יורדת בגרון וכו'...אוהב את זה. עכשיו, הדיון בכלל התחיל מ"עם מה להשתכר בקמפינג", אז...וואלה אם תשתה וודקה זולה או וודקה איכותית, גם התהליך עצמו יהיה הרבה הרבה יותר מהנה, וגם הסטלה תהיה שונה לגמרי. במקום להישפך ולהקיא ולקבל כאב ראש אתה פשוט תהיה שיכור בכיף. זה גם תלוי איך אתה שותה ומה אוכל ומה קצב השתייה, אבל בעיקרון גם את תעשה הכל באותה צורה עם וודקה זולה או עם וודקה טובה, התוצאות יהיו שונות לגמרי.

../images/Emo6.gifטוב זה לא הולך לשום מקום...

אז... בוא נסכים ש"על (אין) טעם ועל (אין) ריח אין להתווכח!" ?

למעלה