לכל הבשלניות

daldan

New member
לכל הבשלניות

יש לכם מתכון לעוף בקארי? או רעיונות להכנת עוף ברוטב אחר (לא מתוק)? צריכה עזרה
- יש לי את המתכון של בישולה אבל אני מחפשת משהו אחר.
 

shelycat

New member
רק תגידי מה......

רק תגידי איזה מהמתכונים את רוצה (אפשר יותר מאחד
): סלט עוף בקארי ופסטה קארי עוף אדום על איטריות אורז פריכות קארי עוף ופטריות קארי עוף ומשמשים קארי עוף וקוקוס קארי עוף ירוק המתכונים מהספרון מה אוכלים היום? אוכל הודי עם מישהו רוצה עוד משהו או שאני אפרט את כל תוכן העינינים של הספרון צריך רק לבקש
 

gmgy

New member
תראו איך עשו לי חיים קלים...

הרוטב ההודי האהוב עליי הוא טיקה מסאלה. פה פשוט מוכרים את זה בבקבוק, בדיוק כמו שמוכרים טריאקי...
 

daldan

New member
שליקט - איזה גדולה את. ../images/Emo24.gif

את יכולה לתת לי את המתכון של קארי עוף ופטריות?
תודה
 

shelycat

New member
התבלבלתי וכתבתי בטעות פיטריות

במקום איטריות, כך שמדובר בקארי עוף ואיטריות עדיין מעניין אותך?
 

daldan

New member
OK גם זה הולך....

ואם אפשר אז גם קארי עוף ירוק (זה מסקרן - מה זה הירוק?...) תודה רבה רבה
 

shelycat

New member
קארי עוף ואיטריות+קארי עוף ירוק

קארי עוף ואיטריות 9 ירכי עוף, נקיות מעור ועצמות ופרוסות 1 כף שמן בוטנים1 בצל גדול, פרוס 1/4 כוס מחית קארי צהובה 2/3 1 כוס חלב קוקוס 1 כף רוטב דגים 2 כפיות סוכר חום 250 גרם איטריות חיטה מלח150 גרם שעועית ירוקה הכנה: 1. מחממים במחבת גדולה את השמן, ומשחימים את העוף, מעט בכל פעם. מוציאים, ושומרים חם. 2. מוסיפים לאותה מחבת את הבצל, ומבשלים עד שהוא מתרכך. מוסיפים את מחית הקארי, ומערבבים עד שניחוחה עולה. מחזירים למחבת את העוף, ומוסיפים את חלב הקוקוס, רוטב הדגים והסוכר. מבשלים 20 דקות 3. בינתיים מבשלים את האיטריות במים רותחים ומומלחים, עד שהן רכות. 4. מסננים את האיטריות, ומערבבים עם תבשיל העוף שבמחבת ועם השעועית הירוקה. מבשלים עד שהשעועית מתרככ, ומגישים מיד. קארי עוף ירוק 7 ירכי עוף, נקיות מעור ועצמות ו]רוסות 2 כפות מחית קארי ירוקה 2 כוסות חלב קוקוס 1 כוס ציר עוף 2 כפות סוכר חום 2 כפות מיץ לימון 1/4 כוס כוסברה, קצוצה מלח 2 כוסות תירס גמדי משומר, חצוי לאורך הכנה: 1. מחממים מחבת,ומבשלים את המחית עד שניחוחה עולה. מוסיפים את חלב הקוקוס,הציר,הסוכר, המיץ והכוסברה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 15 דקות. 2. מוסיפים למחבת את העוף והתירס, ממליחים ומבשלים עד שהעוף מבושל לחלוטין.
 

kisses

New member
חזה עוף בקארי - פורום מתכונים

המתכון לא כשר אבל טעים... 3 חזות עוף חתוכים לסרטים 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות 2 בצלים גדולים 1 שמנת או יוגורט פלפל שחור גרוס מלח 2 כפות קארי לפזר מעל לסירטי העוף מלח פלפל גרוס וקארי.לכסות את הכלי ולהכניס למקרר לפחות ל- 3 שעות אפשר ללילה. לפרוס את הבצלים ולטגנם במעט שמן יש לשקיפות מוסיפים את הפטריות לטגן ולערבב עד שמוכן. להוציא מהמהחבת. לטגן את סרטי השניצלים המתובלים עד שהבשר מוכן . להוסיף את הבצל והפטריות ולבשל בכלי מכוסה 5 דקות. להוסיף את השמנת/היוגורט לערבב היטב לתקן תיבול ולהניח מתחת לגריל ל- 10 דקות.
 

daldan

New member
ליאת זה נשמע מעולה

אבל אני צריכה ארוחה כשרה, הבעלול שומר , אז אין ברירה (שאגב זה היה אחד השינויים שהייתי צריכה להתרגל אליהם)
 

kisses

New member
דליה יקירתי ניראה לי שאפשר

לוותר על השמנת אבל אני אמשיך לחפש לך מתכונים
 

danonit

New member
אני מזמינה עוף בקוקוס!!!

ודיאט קולה
אגב - נראה לי שאת השמנת אפשר להחליף בחלס קוקוס - יצא אפילו יותר אקזוטי.
 

kisses

New member
עוף ברוטב קוקוס

עוף ברוטב קוקוס עוף Macalcal או מסאלה (Masala) מאכל זה של עדת בני-ישראל בהודו אינו חריף כלל, והרוטב העשיר מכיל בני טעם מתוקים מעודנים. מגישים עם אורז. 4 בצלים, קצוצים גס 4 כפות שמן שומשום או שמן חמניות 6 שיני שום, כתושות שורש ג´ינג´ר באורך 6.5 ס"מ, מגורר 1 כפית כורכום טחון 6 נתחי עוף - ירכיים וחזות (בלי העור והעצמות) מלח שפע פלפל לבן 500 גרם תפוחי אדמה צעירים, פרוסים עבה 1 קופסה חלב קוקוס לא ממותק 1 כפית סוכר 100 גרם אגוזי קשיו או שבבי שקדים 2 כפות צימוקים + בסיר גדול מטגנים את הבצלים בשמן תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שיתרככו ויזהיבו. הטיגון ממושך מאד בשל כמות הבצל הגדולה, ולכן מוטב להתחיל בטיגון בסיר מכוסה (כדי לאדות את הבצלים). מוסיפים את השום ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה. מוסיפים את הג´ינג´ר והכורכום ובוחשים היטב. + מוסיפים את נתחי העוף ומתבלים במלח ובפלפל לבן. מבשלים 5 דקת והופכים את נתחי העוף. מוסיפים תפוחי אדמה, חלב קוקוס ומים כדי כיסוי - כ1- כוס. מוסיפים סוכר ומשפרים תיבול. מנמיכים את האש ומבשלים 45-30 דקות או עד שהעוף ותפוחי האדמה יתרככו מאד. מוסיפים את אגוזי הקשיו או השקדים והצימוקים ומבשלים עוד כמה דקות. מגישים חם. מתכון ל - 6 מנות
 

kisses

New member
איטריות עם עוף וירקות בתיבול תאילנד

איטריות עם עוף וירקות בתיבול תאילנדי 250 גרם אטריות ביצים רחבות, מבושלות וקרות (או ספגטי או ספגטיני) מעט שמן, להקפצה 200 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות 1 בצל, פרוס דק 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות 100 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות 2 כפות מחית קארי תאילנדי 1/4 כוס חלב קוקוס 1/2 כוס כוסברה, קצוצה * מחממים מעט שמן בווק או במחבת רחבה ומטגנים-מערבבים את רצועות העוף, שומרים בכלי נפרד. * מוסיפים את הבצל לווק החם, מטגנים-מערבבים כדקה ומוסיפים את הפלפל. מטגנים עוד כשתי דקות. * מוסיפים את הפטריות, מערבבים-מטגנים כדקה ומוסיפים מחית קארי וחלב קוקוס. מערבבים ומוסיפים את רצועות העוף והאיטריות. * מערבבים כשתי דקות, מוסיפים עד שהרוטב מתחבר לכל המרכיבים, מוסיפים את הכוסברה ומגישים מיד. מתכון ל - 4 מנות
 

daldan

New member
הדפסתי - תודה ../images/Emo25.gif

יש עוד רעיונות? אולי עוף שלא פורסים אותו (מצטערת שאני מקשה)
 

daldan

New member
יכול להיות גם משהו אחר

אני פשוט מתחילה את הארוחה עם מרק בצל, אז צריך להיות משהו מתאים (למשל לא חמוץ מתוק)
 

kisses

New member
עוף ממולא

עוף ממולא/ 1 עוף, שלם, טרי 3 כוסות אורז, מבושל עם מעט מלח 250 גרם בשר טחון 1 בצל 1 כף דבש 1 כף רוטב סויה מטגנים את הבצל עם הבשר הטחון ופותחים תוך כדי טיגון עם המזלג עד שמתבשל. מוסיפים את האורז החצי מבושלים וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים לתערובת 1 כף דבש 1 כף רוטב סויה. דוחפים לתוך העוף את התערובת הנ"ל. לאחר מכן מצפים את העוף בדבש , מורחים עם הידיים. ולתנור בחום בינוני בבישול איטי. בתיאבון.
 

kisses

New member
עוף בלימון, שום ובהרט

וגם זה מתכון מ-ד-הים! מתכון: עוף בלימון, שום ובהרט רכיבים: 1 עוף מס´ 1 1 כף מיץ לימון טרי 1/4 כוס מים 1 כפית שום כתוש 1/2 1 כפיות בהרט 1/2 כפית אבקת גריל עוף 1/2 כפית אבקת כוסברה (לא חובה) מעט סוכר אופן הכנה: לחלק את העוף לשניים לאורך. לערבב את כל שאר הרכיבים ולעסות את העוף ברוטב. לצלות על הגריל באש נמוכה… להזהר לא לשרוף את העוף. כ-2 דקות לפני סיום הצלייה, לשפוך את שאריות הרוטב על הבשר. הערות: על האש, מומלץ. מקור המתכון: Lord_of_Code
 
למעלה