נהדר כתמיד, איציק , אגב , הכרטיסייה
ליהוושע .קרית חיים(ארלוזרוב)
יהוושע.ראה זוג כרטיסי נסיעה בטקסי בקו חיפה קרית חיים. יש לי מכרים בוגרי קרית חיים אשר סיפרו לי שרק העשירים מבין פועלי קרית חיים הרשו לעצמם תענוג זה. התקופה שנות ה 40. לילה טוב.הכרטיסים מארכיון KRAUSE העומד לרשות הפורום.
נהדר כתמיד, איציק , אגב , הכרטיסייה
הבלתי משומשת מאששת את מה שהיה ידוע תמיד על אנשי קריה זו , וסבי וסבתי ביניהם , שהיו פועלים צנועים ואפילו סגפנים מעט , ומונית ( אפילו מונית שירות ו ב ו ו ד א י מונית ספיישל ) אכן הייתה בעיניהם מותרות , לעומת האוטובוס העממי והזול . סבתי אפילו לא הכירה את המילה " מונית " ותמיד קראה לזה " מכונית " . אני מניח שהעובדה שבאזור חיפה , הקריות , עכו וטבעון פעלו מאז ומעולם אוטובוסים בשבת , תרמה לעובדות הנ"ל שכן אנשי הקריה יכלו לנסוע באוטובוס גם בשבת , ולא נצרכו למוניות . יש סיפור ששמעתי מהוריי על קרייתי אחד שהמתין זמן רב לאוטובוס בתחנה כולשהי בחיפה , ולא לקו של קריית חיים . עבר על ידו נהג מונית והציע את שירותיו . האיש סירב , גם לאחר שנהג המונית הציע לו לנסוע במחיר של אוטובוס . אה , אמר לו הנהג לפתע , אתה בטח מקריית חיים! אגב , לא זוכר אם כבר שאלתי אותך , האם חברות האוטובוסים , ואגד בתוכן , בזמן המנדט , פעלו בשבת? מעניין לדעת . ( אני מניח שבחיפה כן - כי ההסדר שנמשך שם עם קום המדינה היה ודאי המשך של המצב המנדטורי - לא כן? ) לא ידעתי גם שבא"י פעל אי פעם שירות מוניות שעבד עם כרטיסיות , כמו באוטובוסים . עד איזו שנה פעל השירות הזה?