לכל המפחדים יש המון מקומות בעולם שאין בהם ערבים

ההיסטוריה מוכיחה ,כל פעם שיהודים התיישבו בישראל או במקום אחד מרוכז.
בא אלוהים הרג חצי מהם ואת החצי השני פיזר
נכון אבל צריך להבין מה היה אז,

אז כל הזמן מתו זה לא כמו היום שבקושי יש מלחמות.

דבר שני לא היה דרך לפזר את היהודים בכל העולם שחשבו שהם כמו כל העמים

ו"מגיע להם מדינה".

אז האירועים שקרו רמזו להם שהם לא צריכים להיות כאן.

היום מן הסתם יש פחות בעיה לעבוד ממדינה למדינה ולא צריך "להרוג חצי".

חנן44

Well-known member
ככל שיתגוררו יותר יהודים בישראל, כך היא תהיה בטוחה יותר. אולם עניין שחשוב לזכור הוא שלא רק הבטחון חשוב, אלא גם התנהלות המדינה סביב ואחרי האירועים. הנסיון מלמד שברבות ממדינות העולם שם הבעיה. אמנם גם בישראל זו הייתה בעיה בשמחת תורה התשפ"ד. אבל זה חריג לכל הדעות, כאשר במדינות האחרות זה השוטף והקבוע.

כל זאת מעבר לכך שכמובן שמדינת היהודים היא פשוט המקום הנכון והמתאים ליהודים, מעבר לחיוב ההלכתי שבדבר.
הבעיה בשמחת תורה נבעה מניהול גרוע של המדינה שנשלטת ע"י חבורה של מטומטמים ביביסטים דתיים ופאנטים שלא הייתי נותן להם לנהל את החנות מכולת אצלינו במושב

Harrington

Well-known member
מנהל
לא היו דברים מעולם.
לא מבין למה זה אמור להתייחס.

הבעיה בשמחת תורה נבעה מניהול גרוע של המדינה שנשלטת ע"י חבורה של מטומטמים ביביסטים דתיים ופאנטים שלא הייתי נותן להם לנהל את החנות מכולת אצלינו במושב
אוקיי. ואחרי שאמרת את זה, תרצה גם להתייחס עניינית לדברי עליהם אתה מתיימר להגיב?

כוכבית מצויה

Well-known member
הבעיה בשמחת תורה נבעה מכך שהחמאס, ועוד כמה גורמים, רוצים להשמיד אותנו. כל טענה אחרת מורידה מהם את האחריות למעשיהם הנפשעים

הבעיה בשמחת תורה נבעה מכך שהחמאס, ועוד כמה גורמים, רוצים להשמיד אותנו. כל טענה אחרת מורידה מהם את האחריות למעשיהם הנפשעים
הבעיה בשימחת תורה שנתנו להם להיכנס בכוונה תתעוררי!

"שיקרו לציבור בשביל לצאת למלחמה בעזה"

"
אגב, גם המלחמה בעזה לא היתה באף שלב, גם לא ב־7 באוקטובר, מלחמת קיום".

אלה לא המסרים שהציבור הישראלי קיבל בימים הראשונים של המלחמה.

"נכון, וממש נחרדתי לשמוע דוברים ישראלים שאמרו שני דברים ממש לא נכונים, שלא לומר שקריים. הראשון הוא שישראל במלחמת קיום — זה רחוק מלהיות מלחמת קיום, ואתה גם לא יכול לצאת לציבור, שמזועזע מהטבח הנוראי, ולהגיד לו שאנחנו במלחמת קיום. איזה מין מסר זה? המסר השני היה שאנחנו במלחמת העצמאות השנייה, וגם זה קשקוש. ב־7 באוקטובר לא היינו במלחמת עצמאות, וגם לא אחריו. זאת אמירה שמייצרת בהלה מיותרת"."

למעלה