לכל הסטודנטים החירשים ולקויי שמיעה

עייטן

New member
לכל הסטודנטים החירשים ולקויי שמיעה

שלום לכם. שמי איתן, ואני לקוי שמיעה. ונתקלתי בבעיה קשה שלדעתי מוכרת לכל הסטודנטים ושמה "קורס אנגלית". כמו שכולכם יודעים,בגלל שאנחנו לא שומעים את כל האותיות (או לא שומעים כלום במידה וזה חרש טוטאלי), קליטת שפה זרה היא משימה כמעט בלתי אפשרית. אצלי עוד מיסודי היה הבעיה עם אנגלית,וכל השנים עד התיכון הייתי אצל מורה פרטית. במאמץ אדיר הוצאתי בסוף 80 ב4 יחידות. עכשיו שאני סטודנט, שם מבקשים שאגיע לאנגלית אקדמאית, משהו שלא פשוט בכלל בשבילי. עשיתי את הקורס של מתחילים, בקושי גירדתי עובר. כמו שכולם יודעים,קורס אנגלית יש חובת נוכחות. אז הייתי נוכח. אבל כל כך השתעממתי,כי לא הצלחתי להבין את הנאמר בשיעור. ולעקוב אחריו זה משימה שדורשת המון ריכוז, משהו שאני מתעייף אחרי 10-15 דקות. אמרו לי "טוב,נוכל לתת לך פטור מנוכחות" אבל זה לא עוזר לי,כי בכל מקרה איכשהו אני צריך לעבור את המבחן,ואני לא יודע את החומר למבחן! עכשיו אני בא ושואל אותם הסטודנטים לשעבר או בהווה, מה אתם עשיתם? האם יש כאן מישהו, שהמכללה/אונ' נתנה לו שיעורי תגבור (שזה דומה לשיעור פרטי) ? תעזרו לי בבקשה.

Chuck U Farly

New member
צריך שיעורי השלמה

מעבר לכך, האם אתה מוכן להסביר לי מה ההבדל בין "חירשים" לבין "לקויי שמיעה"?

עייטן

New member
באיזה מובן את/ה שואל/ת?

בנוגע לאנגלית, אין הבדל, את זה למדתי על בשרי. אני לקוי שמיעה, מרכיב בשני אוזניי מכשיר שמיעה, אך חי רגיל לחלוטין, אם זה בח'ברה השומעים,אם זה בתקשורת בין אישית,ואם זה לדבר בטלפון וכו'. אני שומע כ96 אחוז מהנאמר. אבל בעיה אחת יש אצלי, וזה שאני לא שומע אותיות שורקות.

צלף

New member
מה שעשיתי אני לפני 20 שנה

היתה לי בעיה באנגלית, ולא יכולתי להשתלב בשיעורים באנגלית, ואז היה כש"ב ומספר כבדי שמיעה שלמדו באוניברסיטה אפשר היה לספור על כף יד אחת, אז הלכתי אז לראש הפקולטה באנגלית בבר אילן וסיפרתי לו על הבעיה שלי שאין לי אף מקום בארץ ללמוד איך לשמוע באנגלית ואיך לקרוא שפתיים באנגלית, ואני לא יכול להשתלב בשום שיעור באנגלית כאמור, אז הוא הציע לי שאתרגם לו כל מיני מאמרים מדעיים מהתחום שלי מאנגלית לעברית, עשיתי את זה והראתי רמה סבירה של תרגום וקיבלתי פטור... היום אני חושב שלפחות יש מספיק סטודנטים חרשים וכבדי שמיעה בכל הארץ, אז אולי כדאי לעשות כל שנה קורס באנגלית בקיץ לכל הסטודנטים הלק"ש בארץ. נדמה לי שהיתה הודעה בואלה לפני חןדש בנידון... בקול אני יודע שארגן קורסים באנגלית לקריאת שפתיים והבנת הנשמע, בהייתי בקורס כזה, אבל כדי שזה יהיה מועיל זה צריך להיות כמה פעמים בשבוע לתקופה ארוכה...

עייטן

New member
אפשר לשאול אותך משהו קטן?

התרגום היה באון ליין, כלומר שמו לך את המאמר,והיית צריך לתרגם על המקום,או שהבאת הביתה ושם תירגמת? ובהנחה שהיית צריך לעשות את זה "באון ליין", הותר לך להשתמש במילון?

צלף

New member
כמה שאני זוכר

בהתחלה הבאתי הביתה ותרגמתי, ואחר כך בשיעור הסופי נדמה לי שתרגמתי על המקום עם שימוש במילון אם צריך.... על כל פנים הצורך החיה להוכיח קריאת חומר מקצועי (בפיסקה).

מוש12

New member
שלום לך צלף

שלום רב, ראשית כל, רציתי לומר כל הכבוד על התמיכה והסיוע שאתה מעניק בפורום . שמי משה ואני עובד ב- Real Overcoming. - אתר חדש שמטרתו לסייע לאנשים להתגבר על קשיים. כשאדם נתקל בקושי, הנטייה הראשונית היא להיוועץ באנשים שהיו שם והצליחו להתגבר. בנוסף לעידוד, לתקווה ולעצות הפרקטיות שאנשים מסוג כזה יכולים להעניק, הם מהווים הוכחה חיה לכך שניתן להתגבר על הקושי. מטרתנו היא להיעזר באנשים מן הסוג הזה, כדי לסייע לאלו הזקוקים לעזרתם. האתר מרכז סרטונים, המסודרים לפי קטגוריות, בהם אנשים מספרים על תהליך ההתגברות האישי שלהם. אנשים אחרים יוכלו לצפות בסרטים הללו, ללמוד מהם ולקבל מהם תמיכה ועידוד, ובתקווה- לגבש את ההחלטה שהם רוצים לפעול כדי להתגבר על הקושי. בחודשיים האחרונים עבדנו קשה על הבנייה וההקמה של האתר, ובצילום של סרטונים רבים. אני פונה אליך משלוש סיבות: ראשית, במידה ואת מכירה אנשים שלדעתך ירצו להוסיף את סיפורם לאתר שלנו, אשמח מאוד אם תפני אותם אלינו (פרטי התקשרות מטה). אם יש לך קשר עם דמויות בולטות מעמותות תמיכה רשמיות, שאולי יסכימו גם להעניק ייעוץ דרך האתר בשלב מאוחר יותר, אדרבא. שנית היא בקשה אישית יותר - לגביך והסיפור שלך. אשמח לשמוע ממך, בין אם כאן דרך המייל או בכל צורה אחרת. המשך יום נעים. משה

Chuck U Farly

New member
כלומר, אתה כבד שמיעה?

למה אתה מכנה את עצמך "לקוי שמיעה" אם כך? אל תתייחס לעצות מלפני עשרים שנה, כי זכויותיך הן לא כמו לפני עשרים שנה.

עייטן

New member
לקוי שמיעה, כבד שמיעה זה אותו הדבר

אז מן הזכויות שלי כיום אם כך?

Chuck U Farly

New member
זה לא אותו הדבר

"כבד שמיעה" זה מה שאתה. "לקוי שמיעה" זאת מילה שהמציאו שומעים. כפי שכתבת, יש מסמך מהמכון לקידום שטוען כאילו הדבר אינו אפשרי. מצד שני, אם נכנסת ללימודים הדבר אומר שבעצם קיבלת עליך את תנאי הלימוד. איפה אתה לומד בדיוק? נסה להציע לנשיא כתיבה מונחית - רק שלא ייתן לך ספר שלם. עדיף מאמר קצר, עם שאלות על המאמר. האם אתה מסוגל לבנות משפט באנגלית? האם עברת בגרות באנגלית?

Chuck U Farly

New member
אני רואה שעברת בגרות ב-80

משום כך נראה לי שאתה מסוגל לבצע קריאה מונחית אם הנשיא לא יסכים לפטור אותך.

עייטן

New member
לגבי שאלתך.

כן,אני מסוגל לבנות משפט באנגלית. וכן, עברתי בגרות של 4 יחידות באנגלית בציון 80. (עם המון דם וזיעה) אני לומד במכללה אקדמית להנדסה תל אביב,שנה ד'.

soheel

New member
הצעה

אני סבלתי מאותה בעיה ועדיין סובל ,בזמן לימודיי במכללה קיבלתי את הפטור ,וזה לא בגלל שאני כ"כ טוב באנגלית, הרי אני כמו כולנו פה לא מבין ולא שומע טוב שום שפה זרה ,אלא בגלל שהרמה במכללה היתה כה נחותה (בקורס האנגלית) עד כדי כך שהייתי הכי טוב בין הסטודנטים.אני מציע שגוף מסויים שמייצג אותנו יפנה למומחים כדי לקבל בכתב חוות דעת מקצועית ומדעית שתהווה מין "מסמך תומך" שנוכל באמצעותו לפנות לאחראים באוניבירסטאות ע"מ לקבל תמיכה נוספת בלימודי האנגלית .

עייטן

New member
תשובה

לגבי מה שאמרת עכשיו. הגוף שמייצג אותנו נקרא "מכון לקידום החרש", ויש מסמך שאומר ומסביר עד כמה המשימה היא בלתי אפשרית בשבילנו ללמוד אנגלית.(מסמך כ3 עמודים) הבעיה אצלי כרגע, זה שפניתי עם המכתב לדיקאן.הוא העביר את הבעיה לרכזת אנגלית. היא ענתה שיש לארגן שיעורי תגבור לאותם אלו שצריכים את זה. וזה הפתרון אפקטיבי בשבילי,כל עוד המרצה ישב מולי וידבר לאט. הדיקאן העביר את הבקשה לנשיא,אך קיבל תשובה שלילית.אז "הכדור" חזר לרכזת אנגלית.היא זימנה אותי לשיחה.שוחחנו כ40 דקות על הבעיה. ואין הרבה פתרונות.היא אמרה שיכולה לפטור אותי מנוכחות בכיתה.אבל זה לא מועיל לי,כי עדיין אני לא אדע את החומר. מחר אני קובע פגישה עם הנשיא. ואני מחפש תקדימים שהיו בארץ.

ani Hayehida

New member
הרשה לי להסתייג!

"ויש מסמך שאומר ומסביר עד כמה המשימה היא בלתי אפשרית בשבילנו ללמוד אנגלית" = האמנם? אולי יש מסמך כזה, אך המשימה אינה "בלתי אפשרית". כותבת לך מישהי כבדת שמיעה בהחלט, עם מכשיר שמיעה מאחורי האוזן, עם ירידה נוכחית של למעלה מ-100 DB, שלמדה לא רק לקרוא ולכתוב אנגלית, אלא גם לדבר. ייתכן שזה קשור ביכולת הדיבור הבסיסית בשפת האם, וייתכן שזה קשור בכשרון מולד לשפות, אך הנני הוכחה חיה לכך, שלימוד שפה זרה ע"י כבד שמיעה אפשרי בהחלט. אפשר ללמוד לקרוא ולכתוב לא רע גם בלי לדעת לדבר. ה"סוד" הוא עבודה קשה והשקעה גדולה מאוד ומוטיבציה ורצון ללמוד את השפה. מה שאני עשיתי היה (כמו צלף, לפני כ-20 שנה) - לשבת ולקרוא חומר באנגלית בעזרת מילון. כל מילה שלא הבנתי - וזו יכולה היתה להיות כל מילה שנייה - פתחתי מילון רציני, למדתי את פירושה ואת צורת הגייתה כפי שהמילון מדגים אותה, ושיננתי זאת. קראתי בתחילה ספרים קלים, עיתונים קלים, כתבתי הרבה עבודות וחיבורים באנגלית (לקחתי קורסי כתיבה אנגלית), למדתי מאנשים שתיקנו אותי כשלא הגיתי נכון את המילה - וכך לאט-לאט השתפרתי. בתחילת הדרך למדתי עם מורה פרטית מספר חודשים - גם זה עזר. אז לא היו דברים כמו "און ליין" ומחשבים עם אינטרנט וכל מיני עזרים אלקטרוניים, אז לא היה שום דבר פרט לרצון, מילון ושקדנות. אם תשקיע - תלמד. בהצלחה.

igalim

New member
נגד פטור מאנגלית!!!!

אם נבקש הקלות או פטור נשלם על זה מחיר כבד בעתיד אנחנו יעולים להתמודד לבד!!! ייקח רק יותר זמן. זה הכל. אבל בסוף נידע שעשינו זאת בכוחות עצמינו ונשאב מזה כוח לבעיות נוספות! חוץ מזה שזה גורם לאנשים לחשוב שאנחנו מסכנים ולרחם עלינו וזה ממש ממש לא כך.

miritsk

New member
נא לא להשתמש בבעית שמיעה

קלה כקרדום לחפור בו. אני מסכימה שללמוד אנגלית או שפה שניה כלשהי זה דבר קשה לאדם שלא שומע. אנשים שומעים שומעים טלויזיה, רואים סדרות באנגלית ולומדים תוך כדי כך גם אנגלית , מבלי משים אפילו. האם זה אומר שצריך להרים ידים ולהתחיל לחפש שהסביבה "תוותר" לך בגלל שאתה לא שומע? כמו שכתבת - בתיכון עבדת קשה, לקחת מורה פרטית ועמדת יפה ב4 יחידות. מה השתנה מאז? תפסיק לחפש קיצורי דרך. שחררו אותך מחובת נוכחות בכיתה - אדיר. קח מורה פרטית (אם אתה מקבל ביטוח לאומי אז הוא מכסה גם את העלות) , קח את החומר שלומדים בכיתה ולמד. שלא תבין לא נכון - הנושא ממש לא זר לי. גם אני בתיכון בקושי עמדתי בלימודי האנגלית. עבדתי פי 5 קשה מכל אחד אחר. כל שבוע היתי קונה עיתון ובאובססיות היתי יושבת יום יום שעה ביום , קוראת את העיתון עם מילון צמוד. בתואר הראשון גם לא הצלחתי להבין דבר מהנאמר בכיתה בשעורי האנגלית ובסוף לקחתי מורה פרטית ועבדתי קשה. כשרציתי להגיע לתואר שני במנהל עסקים - אחד התנאים היה מבחן GMAT . זה המקבילה לפסיכומטרי אבל באנגלית.(תחשוב שהיית צריך לעשות את הפסיכומטרי כולל קריאת הקטעים אבל באנגלית) ופה הרגשתי כבר שאני עומדת מול הר ענקי שאני לא יכולה לעבור. ביקשתי פגישה עם דיקן הפקולטה, אדם חכם מאוד. לפגישה הגעתי מצויידת במסמכים (מהמכון לקידום החרש, שמסבירים כמה קשה לאדם לא שומע ללמוד שפה שניה ולמה צריך לתת לי פטור). הדיקן אמר - תני לי לחשוב ותחזרי אלי בעוד שבוע. אחרי שבוע באתי אליו , והוא אמר לי - תשמעי - ביררתי עליך מהקולגות בטכניון- והם אמרו לי שאף פעם לא ביקשת שום דבר , שום הקלה בלימודי התואר הראשון בגלל בעיית השמיעה שלך. (וכבר הייתי בטוחה שהוא בכוון להגיד לי שהוא נותן לי פטור מה GMAT - המבחן באנגלית) . והוא המשיך ואמר לי - אני יכול לשחרר אותך מזה אבל אני לא אעשה את זה. כי אני רוצה שתעשי את המבחן ואז תתקבלי בדרך הישר. אני רוצה שתלמדי אצלנו ותסיימי אצלנו בהרגשה שלא וותרנו לך . בן אדם חכם מאוד. שנה שלמה לקח לי ללמוד ולעבור את המבחן באנגלית (שנה שלמה הלכה רק בשביל לעבור את המבחן!!!). והיום אני מודה לו על כך. איתן - אתה הגעת ללימודים גבוהים למרות בעית השמיעה שלך. תלמד יפה ובלי לחפש הנחות. זה קשה , קשה מאוד ללמוד שפה זרה ולאנשים שומעים יש יתרון ברור עליך - תעבוד יותר קשה ותצליח.

עייטן

New member
נהנתי לקרוא את מה שכתבת.

אבל הקטע כאן לא לקבל פטור, אלא שילמדו אותי באופן אפקטיבי. זה כל מה שאני מבקש. זהו,אני עוד חודשיים מסיים את כל התואר. ואז נשאר לי המכשול האחרון לתואר הנכסף,והוא אנגלית. ואותו אני יעבור איכשהו(אני מוכרח,לא?) ואני מחפש האם היה מישהו שקיבל שעורי תגבור, או שיעורים פרטיים מהמכללה (כי זה הדרך האפקטיבית בשבילי ללמוד). אני גם כמוך עד היום לא קיבלתי שום הנחות. הדבר היחידי שזכור לי שקיבלתי זה הארכת זמן, אבל ברוב המבחנים אני זה שהייתי יוצא בין הראשונים בכיתה. אני לא הייתי נוכח בשיעורים כ60-70 אחוז מסך כל השיעורים בתואר הזה. למדתי הכל מהכתוב , בבית! עבדתי יותר קשה מכל סטודנט רגיל, אבל לפחות הגעתי להשגיים מכובדים לחלוטין. אבל המשימה הזאת שנקראת "אנגלית", אני לא מסוגל ללמוד לבד, ולא מסוגל להיות בכיתה באופן רגיל,כי זה לא אפקטיבי בשבילי. ולכן כאן הבעייתיות. אני מתחיל לחשוב על כיוון שיעורים פרטיים. פשוט זה נורא יקר לי . לגבי מה שאמרת על ביטוח לאומי. אמממ, הצחקת אותי קצת. אני כבר ממזמן לא מקבל מהם שום שקל. והמשכורת שלי היא 370 שקל (אני חייל).

miritsk

New member
אני שמחה לקרוא את התגובה שלך

תנסה לדבר עם מי שיכול לקבל החלטות אצלכם במכללה, שתקבל שעורים פרטים מאותה מורה שמעבירה את הקורס באנגלית לשאר הכיתה. תסביר לו שאתה לא בא אליו לחפש הקלות אלא מתוך מצוקה אמיתית ומבקש שיסדרו כך שהמורה תתן לך כמה שעות בשבוע באופן פרטי - כמובן ע"ח המכללה. אולי תופתע. תעדכן אותנו בהמשך. ובהצלחה!

למעלה