לכל הסטודנטים החירשים ולקויי שמיעה

עייטן

New member
נו, זוהי מהות הבקשה שהגשתי להם

במכתב ממכון לקידום החרש, הבקשה העיקרית היא שיתנו לי שיעורים פרטיים/שעורי תגבור על חשבון המכללה. והבקשה הזאת הגיעה עד הנשיא,והוא לא הסכים. לכן היום אני קובע פגישה איתו כדי לדון בבעיה,ולמצוא פתרון אפקטיבי בשבילי. אחרי המכתב היפה שרשמת קודם, אני שוקל לעשות שיעורים פרטיים לבד, אבל יש לי בקשה אחת שתיהיה הוגנת: לא לשלם את מלוא הסכום לקורס אנגלית,כיוון שהם לא מסוגלים ללמד אותי כראוי. כלומר למה בגלל נכות פיזית שיש לי אני צריך לשלם כספית פעמיים. פעם אחת למכללה סכום מלא לקורס, ופעם שניה למורה פרטי. אני רוצה בכסף שאני אשלם למכללה לשלם למורה פרטי. מילא אני תמיד עובד יותר קשה מאחרים,אבל למה אני צריך לשלם פעמיים???!!! (מדובר על סכומים לא מבוטלים)

עייטן

New member
ח'ברה, חדשות מהשטח

היום דיברתי עם אונ' תל אביב, והסבירו לי שהם נתקלו בבעיה דומה לשלי, ושם הפתרון היה מתן שיעורים פרטיים ע"י מרצה לאותו סטודנט. המימון נעשה דרך ביטוח לאומי. יש כאן מישהו/י ששמע על זה??? כי אם כן, זה מצויין בשבילי. מחכה כבר למחר,להתקשר לביטוח לאומי ולדבר איתם על זה.

hearing

New member
עייטן

שיהיה בהצלחה! מאד מאד ממליץ שתבדוק אפשרות לקבל סיוע לרכישת מכשיר FM זה מאד מאד יעזור לך בלימודי האנגלית ובכלל בלימודים. כתבת שאתה מתקשה לשמוע חלק מהאותיות. מכשיר FM יעזור לך מאד. אני כבר כמה שנים משתמש במכשיר כזה בלימודים והוא מציל אותי!!! עידו ג

Chuck U Farly

New member
אני משוכנע שהביטוח הלאומי עשוי לממן

משום כך הצעתי שלא תתייחס לדברים שהיו לפני עשרים שנה. עד כמה שהבנתי, לא קיבלת תמלול או תרגום במהלך השיעורים, ולכן הביטוח הלאומי "חייב לך" את השיעורים האלה. בהצלחה!

abcd80

New member
שלום איתן

אני סטודנטית חרשת בשנה שלישית ובשנה ראשונה שהייתי חייבת ללמוד אנגלית היתה לי בעיה דומה לשלך ולמזלי המרצה מאוד עזרה לי והוצאתי 85 בסוף השנה והיתה לי חסרה רמה אחרונה לעבור ונרשמתי לקורס קיץ באנגלית ובטוח לאומי בעניין הזה הלך לקראתי ומימנו לי מתורגמנית לקורס כי הקורס הוא תנאי להמשך הלימודים בשנה שניה ועברתי גם אותו. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה בקורס ומקווה שיימצא לך פתרון שישביע את רצונך ויתאים לך.

duli

New member
באוניברסיטת בר-אילן

היי, אספר מה היה לי באוניברסיטת ב"א. כשהתחלתי ללמוד שם, קבעתי פגישה עם ראש הפקולטה למדעי הרוח וביקשתי ממנו אישור פטור מלימודי אנגלית, בטענה שקשה לי להיות נוכחת בשיעורים שבהם איני מבינה כלום. הייתי צריכה לעשות 8 שעות בסמסטר א, ועוד 8 שעות בסמסטר ב- ואמרתי לו שאני לא אעמוד בזה. הוא סירב לבקשתי לשחרר אותי מחובות אנגלית, אבל... האוניברסיטה הסכימה לספק לי מורה פרטית שלימדה אותי שעתיים בשבוע במקום 8 שעות! כך הרווחתי שעתיים של שיעור פרטי אחד על אחד, במקום 8 שעות של עינוי וסבל בכיתה רגילה. ב"ה סיימתי את חובותיי בתואר הראשון, ובתואר השני פטרו אותי אוטומטית מחובות אנגלית. אתה צריך לגשת למחלקה לאנגלית ולבקש מהם שיספקו לך מורה פרטית. ובין החובות של הבטל"א- הם מתחייבים לממן לך את שיעורי העזר לאורך כל הלימודים לתואר הראשון. אז תוכל לממן את המורה מכספי הבטל"א. בהצלחה!

מוש12

New member
אותך אני צריך

דולי שלום רב , התרשמתי מאוד מהאופן בה את עוזרת לאנשים בפורום ומהבקיאות שלך בנושא. וזו הסיבה שאני פונה אלייך באופן אישי שמי משה ואני עובד באתר - www.realovercoming.co.il האתר (אשר עדיין בבניה) הוקם כדי לעזור לאנשים שנמצאים כרגע במשבר כלשהו . אנו עושים זאת בעזרת סיפורים אישיים של אנשים שהתמודדו והתגברו על הקשיים. אנו עושים זאת בעזרת סרטונים שבו האנשים מספרים את סיפורים האישיים שלהם ואיך הם התמודדו עם הקשיים שלהם. המטרה בכל זה היא לתת לאחרים שצופים בסרטון קצת תקווה , השראה , אופטימיות ואולי אפילו דרכים להתמודד אם הקשיים הצפויים. אני פונה אלייך מפני שאני מעוניין להקים קטגוריה המטפלת באנשים לקויי שמיעה וחשבתי שאולי אוכל להסתייע בך. אשמח מאוד אם תחזרי אלי משה שיק [email protected] 09-7404156

miss1s

New member
שאני למדתי אז פשוט

חרשתי! אני כבדת שמיעה ואנגלית תמיד הייתה התחום החלש שלי, פשוט עשיתי המון תרגילים ומבחנים ובסופו של דבר השגתי את הציון המדוייק לקבלת עובר (70), ידוע לי שאם אתה נמצא בתוכנית שיקום בביטוח לאומי אתה זכאי לקבל שיעורי עזר בתקציב של 2000 ש"ח (אם אני לא טועה, אז בהצלחה

למעלה