לכל הספוטרים

• פותח הנושא ram_z
  • פורסם בתאריך

ram_z

New member
לכל הספוטרים

איפה אפשר למצוא אתכם? שמעתי איזו שמועה שאתם עומדים מצומת של קריית שדה התעופה. הייתי במקרה שם בשבוע שעבר ולא היה אף אחד. היתכן שהייתם בצומת אחרת? או שאולי לא הייתם בכלל? רם

e dor

New member
לא בטוח לגבי שם המקום שנתת

אבל עקרונית אנחנו לא שם כל יום ...

e dor

New member
לא קבוע

כשמישהו רוצה הוא נוסע, אין לו"ז שאנחנו חייבים לעמוד בו. היום לא ידוע לי.

ram_z

New member
../images/Emo4.gif

טוב תודה בכל אופן. אולי בכל זאת תמאר לי איפה בדיוק אתם עומדים? האם זה ליד הגזלן ודוכן הירקות?

ארזS

New member
תשובת אחד הספוטרים

אתה חושב שכל יום באים ספוטרים ? אני אישית בא בדרך כלל פעם בשבוע-שבועיים, לפעמים יותר ולפעמים פחות, לפעמים בשעות הבוקר ואז בדרך כלל אני נמצא בצד השני אם נוחתים על 12, ולפעמים אני בא אחה''צ ואז אני תופס עמדה באזור של האירפורט סיטי אם נוחתים על 30. פעמים רבות פגשתי ספוטרים נוספים ופעמים רבות הייתי לבד. הבעייה במדינה שלנו היא שנושא הספוטינג לא מספיק מוכר והרבה פעמים אנשים נבהלים כשרואים מישהו עם מצלמה מצלם מטוסים וכבר קרה שהגיעה ניידת משטרה בעקבות התראה של אזרחים על אנשים חשודים שמצלמים מטוסים.

ram_z

New member
לגבי הניידת כבר שמעתי.

חוץ מזה ברור לי שאין לכם מה לעשות שם כל יום בין 2ל-4 נכל אותו הדבר. אבל סתם תהיתי מתי אפשר לפגוש אתכם. רם

ארזS

New member
עניין של מזל...

וחוץ מזה תתפלא שדווקא הייתי כמה פעמים דווקא בשעות החום שבין 2 ל-4 אחה''צ. הבעייה בשעות האלה היא שהצילומים לא יוצאים מוצלחים בגלל השמש הקופחת.

ram_z

New member
מה זה משנה?

מה שחשוב זה שלא באת וראית רק ציפורים. אז הפעם לא יצאה לך תמונה טובה. תמיד יש פעם הבאה. רם

ארזS

New member
לכל ספוטר יש את המטרה שלו

אני מכיר כאלה שבאים בכלל בלי מצלמה. סתם מסתכלים על המטוסים ורושמים כל מטוס שהם רואים. יש כאלה שבאים עם משקפת במקום מצלמה. יש כאלה שמצלמים לאלבום הפרטי או למחשב הפרטי. ויש כאלה שמצלמים בראש ובראשונה כדי להעלות את התמונות לאתרי האינטרנט העולמיים. אני שייך לחבר'ה האלה, שאיכות התמונות מאוד חשובה להם. לכן, נכון שתמיד יש פעם הבאה, אבל לפעמים בפעם הבאה לא יגיע לך מטוס מאוד מיוחד שהגיע היום... אבל בסך הכל זה תחביב נחמד ...

e dor

New member
חבל

עם איכות וזוויות כמו שלך, חבל שאתה לא מצלם בשביל עצמך ... (כמובן, להעלות לאתרים - אבל לא כמטרה ראשית) זו אך ורק דעתי, אין מה להתווכח איתה - כל אחד חושב אחרת ...

ארזS

New member
לפעמים אני חושב שאתה צודק

אני נהנה לצלם ואני נהנה יותר כשהתמונות מתקבלות לאתרים [ומתאכזב כשהן נדחות]. וכפי שכתבתי בכותרת, לפעמים אני חושב שאתה צודק והכי חשוב זה להנות מעצם הצילום.

danii2

New member
דווקא בין 1400 ל1600 זה זמן נחיתות

הכי עמוס לנתבג,כמעט כל דקה אוו שתיים נוחת מטוס...והיום ב1500 בדיוק נחת מסוק ירדני עם משלחת לפני ביקורו של המלך.

ארזS

New member
מדוייק , אבל . . .

אבל בשעות האלה השמש מקרינה אור חזק על המטוסים והתמונות יוצאות לא לטעמם של המחליטים בכל האתרים. גם כשאתה עושה תיקון חשיפה שלילי לא תמיד זהנ מצליח בתוצאה הסופית. אז אם אתה רוצה סתם לראות הרבה מטוסים נוחתים - זה הזמן. אבל אם אתה רוצה לצלם כדי להעלות לאתרים - זה לא טוב...

e dor

New member
זה לא יצליח אף פעם

התמונה תהיה מגורענת מאוד מאוד. אבל לא כל הזמן רואים את השמש על המטוסים, תלוי באיזו זווית וכו'

Aviation Addict

New member
כשאתה מצלם ואתה מעלה לאתרים

אתה רואה שאנשים צפו בתמונות, ולפעמים גם נתנו ביקורת טובה, זה כל הכיף. מה יש לך מזה שהתמונות תקועות לך במחשב ולא מקבל אפילו מחמאה אחת על ההשקעה?

tcu6

New member
ארז, התמונות שלך יפות ואינן פחות

מוצלחות רק בגלל שנדחו באתר זה או אחר. אני שייך לקבוצה שציינת שבאה בשביל לצלם בעיקר בעיניים. נהנה מעצם הנוכחות שלי בסמוך לציפורי המתכת הללו.

e dor

New member
מצד אחד אתה צודק

מצד שני, לדעתי ללכת לצלם בשביל אתרים זה מגוחך. צריך לצלם כי אוהבים את התחום ! (יותר נכון, שילוב תחום הצילום והתעופה) ולא בשביל ביקורת, כי ביקורת אפשר לקבל גם כאן בפורום - ב-A לא תקבל ביקורת, תראה כמה צפו, לא בדיוק אותו דבר. ולא תמיד זה יתקבל. אז אני בעד לשתף תמונות אבל אני מצלם קודם כל לעצמי, אם אני אוהב את התמונה עשיתי לעצמי את ה"פילם" ודעתם של אחרים מעניינת, אבל לא משפיעה.

ארזS

New member
כפי שכבר הגבתי אתמול

לפעמים [בעיקר כשדוחים לי תמונות...] אני חושב שאתה צודק. אולי פעם אסכים איתך לגמרי בקטע הזה...

למעלה