לכל חברי הפורום

matam haifa

New member
לכל חברי הפורום ../images/Emo159.gif../images/Emo159.gif../images/Emo159.gif

חג שמח! ולא כשר! תוכלו מלא מלא מלא פיתות!!!

תמר,

New member
אני מציעה

שבפעם הבאה תשמור את הדעות האישיות שלך לעצמך. חשבת שיש אולי אנשים שהודעות כאלו מפריעות להם?

ezaton

New member
בעייתם.

זכותו של אדם לומר את הדעות שלו. יש אנשים שדיעותינו בנושא הלינוקס מפריעות להם. זכותם לא לקרוא את ההודעות שכתבנו, זכותם להיעלב מכך שאנחנו חושבים שמיקרוסופט לא טובים, אבל בכל זאת זכותנו לכתוב מה שאנחנו רוצים. כל זמן שאין הסתה, עבירה על החוק, שימוש במילים גסות או דירדור לפשע, זכותו של אדם להתבטא. זאת מדינה דמוקרטית, ועם כל הכבוד לנפגעים, יעשו הם כרצונם, ויעשו הלא נפגעים כרצונם. עלינו לומר את הדיעות שלנו (עם קצת טאקט, כמובן - לא לצעוק "יוסי, תביא את החלב, החזיר נתקע לי בגרון" בבני ברק...), גם אם יש אנשים שנפגעים מכך. לא בגלל שיש אנשים שנפגעים מכך (לא דווקא) אלא כי אנחנו רוצים לומר את הדיעות שלנו, וכי זאת מדינה דמוקרטית, וזה אינטרנט, וזאת זכותנו לכל הדיעות. אני מאחל לכולכם חג שמח. כשר או לא, זאת כבר החלטה שלכם. Ez

תמר,

New member
יש כל מיני דרכים להביע דעות

אפשר לומר "חג שמח, אבל אני לא שומר", אבל לאחל לכולנו חג לא כשר, זה כבר עיניין אחר.

ezaton

New member
נכון. הוא איחל חג שמח

קודם כל. כשר או לא, זה כבר עניין אישי. אם כל דבר שהיו מאחלים לנו היה קורה, (או היה קורה לי ספציפית) הייתי רופא בגיל 4, והייתי מת עד גיל 6 (כמה הם מקללים בגן, אלו). כמו שיש כל מיני דרכים להביע דיעות (וטאקט הוא מילת המפתח) יש כל מיני דרכים לקבל דיעות. Ez

תמר,

New member
טוב...

קראתי שוב את ההודעה שלי, והיא נראית די תוקפנית (אף אחד לא יכול לשמוע באיזה טון אמרתי אותה, נכון?) אז הנה כמה סמיילים, שימו אותם במקומות המתאימים:
חג שמח תמר.

matam haifa

New member
אל תקחי את כל זה באופן אישי../images/Emo132.gif

כל הכיף זה להתווכח עם דתיים או דתיות, יש לי שכנים כאלה, ותאמיני לי שבעיקר הנשים פשוט לא יודעות למה הם דתיות, ומה כל דבר, הולכות אחרי הבעל.. , לעומת זאת לגברים אין תשובות על המון שאלות, קיבלו חינוך כושל והמשיכו עם זה. כל בתי הכלא מלאים בכאלה . . . קשה למצוא פרופסור או מהנדס מחשבים בתנועת ש"ס מסכימה?? חג שמח!!

תמר,

New member
בכלל לא מסכימה

א. ש"ס לא מייצגים את כל הדתיים ב. אני מכירה המון דתיים עם תארים אקדמאיים (דוקטור, פרופסור וגם פחות) ג. אתה כנראה לא נפגשת עם האנשים הנכונים כדי לקבל תשובות ברמה ד. אני לא אוהבת להתווכח. איש באמונתו יחיה.

matam haifa

New member
דעות אישיות.

1. כל ההרס, ההרג, והמלחמות, מתחילות בדתות האינפנטיליות של כולם, איסלם, נצרות, יהדות וכו´. הכל אשליה, דמיון, והרבה הרבה טימטום אלה היו 60 שניות על דעה אישית. חג שמח לכו....לם נ.ב. ועוד יגידו לי מה לאכול . . .

הראל

New member
כדי שלא תישאר בור ... ../images/Emo61.gif

חבל שתוך כדי הבעת דעה, אתה מגלה בורות בסיסית ביהדות. בכללל לא "מזיז" לי אם אתה מתעקש לאכול לחם בפסח, חזיר ביום כיפור או שרצים בסוכות. אבל מכיוון שהזכרת את נושא הדתות בכלל, וכרכת את היהדות עם הנצרות והאיסלאם, מן הראוי שאעמיד אותך על טעותך, פשוט כדי שלא תעשה צחוק מעצמך בפעם הבאה. והנה ההסבר - יש הבדל בסיסי בין היהדות לבין הנצרות והאיסלאם. בנצרות אם אינך מאמין בישו אתה חוטא. באיסלאם אם אינך מאמין במוחמד אתה חוטא ואף מותר להרוג אותך. גם הנצרות וגם האיסלאם הינן דתות מסיונריות. כלומר, על המאמין לשכנע בכל דרך את זה שאינו מאמין. בניגוד לנצרות ולאיסלאם, היהדות אינה דת מסיונרית
כלומר, לפי היהדות, אם אינך יהודי, סימן שאינך צריך להיות יהודי. נכון, היהדות הינה דת שתובעת הרבה ממאמיניה, אבל רק ממאמיניה, כלומר היא תובעת הרבה מהיהודים עצמם. אבל אינה באה בתביעות לאלו שאינם יהודים (למעט "7 מצוות בני נח" שתמציתן - שתהיה "בן אדם", אל תרצח, אל תגנוב, וכו´ ...) לכן, אינך יכול לכרוך את היהדות ולומר (בטיפשות) שכל הדתות אותו הדבר ומביאות מלחמות לעולם. היהדות אינה לוחמת לאכיפת היהדות על אלו שאינן יהודים. (מאידך, היהדות קשוחה כלפי היהודים עצמם, זה נכון!) מקווה שהבנת .... מקווה שיהיה לכולנו חג פסח שמח, ורצוי משעמם מבחינה בטחונית

ezaton

New member
אולי עזבו אתכם מזה?

דיי. היהדות היא דת יפה, כדת. לערב אותה בפוליטיקה, או בדיונים שלנו זה לא יאה, ולא הולם, לא את היהדות כדת, ולא אותנו, כיהודים, כאנשים טכניים, וכבני אדם. מייקל, מספיק עם זה. לא מתאים לפורום, פשוט לא מתאים. אם יש לך משהו להגיד בנושא מחשבים, דבר (כן, כן, אפילו על מיקרוסופט), אבל אם יש לך משהו לומר בנושא פוליטיקה, דת, ביטחון או מה שלא יהיה, שלא קשור לפורום הזה, תתאמץ (בתור אדם בוגר) פשוט לא להגיד אותו. אלו הן דעותיך, וזאת זכותך המלאה להחזיק בהן, אבל זאת לא זכותך לשתף אותנו, בפורום *טכני* בהן, וזאת זכות חברי הפורום לבקש ממך לא להעלות נושאים לא קשורים כאן בפורום. הקריאה כאן מיועדת לכולם. דיי. אנחנו עוסקים בנושאים טכניים פה. מי שלא מוצא חן בעיניו, שיעבור לפורום פוליטי / דתי / מוסרי / אחר, שרלוונטי יותר לנושאים שבא לו לדבר עליהם. הם לא יאהבו שנעלה שם נושאי מחשבים, אנחנו לא אוהבים כאן נושאי פוליטיקה / דת וכיו"ב. פשוט נצמד לנושאים הטכניים. חוצמזה, חג שמח! Ez

הראל

New member
הפורום כמפלט מהברברת ... ../images/Emo61.gif

עז ידידי, אתה צודק ב"מליון אחוז". אני מניח שלרובנו נמאס כבר מהברברת מימין, משמאל, ימין, דתיים וחילונים, נראה לי שכולנו מעדיפים לעסוק ב"משהו ניטראלי", רחוק מההויה הקשה שמסביבנו, רחוק מ"תרבות השנאה" המתפתחת בארצנו המיוסרת. מ"המחלה היהודית" של פלגנות גם לנוכח אויב העומד בשער. אנחנו מגיעים לכאן, לפורום הזה, כדי לעסוק במשהו מעניין, הן כמקצוע והן כתחביב. לכל אחד מאיתנו דעות שונות על אורח החיים הראוי, ומן הראוי שלא נערב את דעותינו. נשאיר את "פורום לינוקס" כאי של שקט מול כל המהומה שמסביב חג שמח (ו"משעמם", שהחדשות תעסוקנה רק במחשבים ...

טל_V

New member
נורא קל להגיד

אני עכשיו מחפש מאפיה קרובה לבית אני שמרתי מספיק בצבא, עכשיו הגיע השעה להינות

HaIFe

New member
לי אין בעייה שאנשים אחרים לא יוכלו

כשר פשוט לא הבנתי מה הקשר בין ההודעה הזאותי של הכשר או לא לפורום?

טל_V

New member
אופס ..

לא חשבתי שאנשים נפגעים מזה .. אולי צריך לעסות סקר, מעניין כמה לינוקסאים שומרים וכמה לא ..

טל_V

New member
תגובת העורךך :)

כשכתבתי שבצבא שמרתי מספיק לא ממש התכוונתי לזה שהכריחו אותי לשמור כשרות אלה לזה ששמרתי בעמדות שמירה המון המון .. הייתי פשוט המון זמן קורסיסט ואכלתי המון חרא (עדיף כבר מצות). נכון שכתבתי שמירה ככפל לשון אבל וכשאני חושב על זה, הייתה באמת כפיה דתית, אבל זה לא היה ממש נורא. לא ממש הקפידו כי אף פעם לא היה שומר כשרות בשבתות ואז היינו חוגגים. מה שכן, אולי כמו שעושים כיור חלבי וכיור בשרי צריך לעשות מטבח כשר ומטבח לא כשר.. ובאשר לקשר ללינוקס .. זה לכשר ((:) אחח אני ומשחקי המילים שלי אבל זה חלק מהתרבות שלנו נ.ב פסח לא אמור להיות חג החרות? חירות זה גם החופש לבחור מה אוכלים, לא?! טל

למעלה