ביום א` אי"ה תערך חתונה של בת הרב מצגר (הרה"ר למי שלא זוכר) ויהיו שם מיטב הזמרים והחזנים מהשורה הראשונה ביניהם הלפגוט, לפידות, דודי הרץ, הרשטיק, ויסמן, ג`רופי, אדלר, ועוד הרבה...
היום אחרי שעמוד ההוראה מרן הגרי"ש אלישיב סמך עליו את ידו ואמר שהוא מיועד ומתאים להיות הרב הראשי של מדינת ישראל מי אתה שתכתוב עליו ככה. ולעצם העניין האנשים האלה באים מרצונם ללא תמורה אז ככה ש.... תודה.
מנקרת עיניים ? נכון ממש חוצפה, הרב לאו למשל עשה את החתונות שלו באור יהושע והאוכל היה של יד אליעזר... אה שכחתי משהו אצל הרב לאו המזרח היה מלא במכובדים ומכובדות, אצל הרב מצגר יהיו שם רק מכובדים, ממש חוצפה !
ראשי. הבעייה היא שהם עושים את זה בחינם. הרב הראשי הוא גם ראש ביה"ד הרבני הגדול, משרה שמקבילה לשופט בבימ"ש עליון. אני צריך להיות יותר מפורש או שאתה רוצה שאני אגיד דברים יותר ברורים? היות והם לא נוהגים להופיע בחינם בשמחות של אנשים מהישוב, אי אפשר לטעון כאן שזו דרכם והם לא יפלו לרעה את הרב מצגר רק בגלל שהוא רב ראשי.
מדובר על פונקציונר שמקבל את משכורתו מהמדינה ויש בידיו סמכות. אילו זמר היה מופיע חינם אין כסף בחתונת בנו של פקיד שומה מייד היו מתרוממות גבות. לא ברור לי למה זה עובר בשקט.
אתה לא אומר דברים חכמים. מה רב ראשי יכול לעזור לזמר? לתת לו כשרות? זה פרסומת לזמר בחתונה המונית כזו. יש את התזמורת שהם הזמינו שזה אגב מוסא ברלין ויבואו אנשים לשיר בשביל עצמם. יש מבין?
אפילו שזה לכאורה לא בתחום סמכויות משרדו, בכ"ז, לא עושים דברים כאלה. וכן, ידוע שיש הרבה מחלוקות בנושא של הופעות בחתונות ומה כשר ומה לא. הרב הראשי, בהיותו עובד מדינה בכיר, מנוע מלקבל מתנות בשווי גבוה. לא יודע למה אתם כ"כ מקפידים להגן עליו כאשר ברור שיש כאן משהו שנגוע במראית עין של סירחון.
מה הדמיון בין זה שאתה מעלה את הדואר לשכן שלך לבין הטבה ששווה אלפי שקלים? תביא זמר מהקליבר של אלה שהופיעו בחותונה לחתונה שלך, כמה כסף זה יעלה לך? עמדי גם כן "עשה טובה" והעלה לנתניהו כמה חפצים לקומה שנייה וכל מי שטוהר מידות יקר לו הזדעזע. אל תיתמם.
ולכן בחרת לך כינוי זה. אני רוצה לספר לך שאינני רב ראשי ולא בן רב ראשי וגם לא אבא של רב ראשי. ונכון שאצלי בחתונה לא היו זמרים כאלה קליברים כפי שאתה מכנה אותם. אבל הייתי לא אחת בחתונות של רבנים ושאר מכובדים ומפורסמים ופעמים רבות היו שם זמרים כאלה ואחרים שהגיעו כאורחים של המשפחות ועלו לשיר עם התזמורת. זה כנראה מה שהולך להיות כאן. למה הרוע הזה? מה אתה משווה בין זה לבין עמדי? מה הקשר בכלל? זה בכלל משהו אחר אם מזמינים זמר לחתונה כזמר ומשלמים לו או שהוא בא כאורח ונותן שיר-שניים. מה יש ? סתם רוע לב כנגד הרה''ר.