לכל חובבי המתמטיקה!

תגובה - הערות.

א. לא חיפשתי כאן את הנושא אתאיזם ודת. זו היתה סקרנות גרידא על רמת הידע של קדמוננו בתחום המתמטיקה. את סקרנותי הכנה עורר "מגהמוח" ברמזיו על חשבון דיפרנציאלי וכו´. אני סיכמתי מייד, עוד לפני שהוא שלח את הקישור האחד והיחיד (ציפיתי ליותר), מה שמעתי אני לפני-כן, שזה ממש לא הרבה: פי בערך 3 מהתנ"ך, הערכה גבוהה מאוד לדיוק אורך החודש, ופחות מזה לדיוק אורך השנה. וזה הכל. ב. מה שהביא "מגהמוח" זה התחכמויות ופלפולים של חכמים מתקופות מאוחרות יותר, שכבר ידעו שזה יותר מ-3, שמנסים לתרץ באופן מלאכותי את השגיאה הגסה של הקדמונים. הפלפול הזה פשוט לא מעניין אותי. לא הייתה לי שום כוונה להוכיח משהו למישהו בתחום זה, בו אינני בקיא. יותר מזה. אחד התירוצים פשוט הצחיק אותי: ר´ יוחנן כביכול ידע שזה יותר מ-3, אבל לא רצה לסבך את תלמידיו. אם הוא היה אומר להם מייד שזה קצת יותר, הם, מסכנים, היו מתבלבלים לגמרי! ג. מה שאתה הבאתָ זה: 1. הרבה מאוד. 2. ראיתי את ההתחלה, וזה אותו דבר מה שהיה כבר. 3. זה כתוב בלשון גסה ובוטה, שדוחה אותי מלקרוא את ההמשך בזמני המוגבל (כמו כולם, אני משער). 4. בכל אופן תודה לך על המאמץ.

G o v er n o r

New member
בנפרד מן הסגנון של הרב השרץ,

המשוקץ, המתועב, הנאלח והנבזה, עדין עומד ההסבר בלתי משכנע ומונחה-תכלית בברור. סביר ש- "קוה" הוא ס"ה טעות כתיבה שנתקבעה. חשבו הלצים כיצד לתרץ ומצאו שהיחס 111/106 מספיק טוב והתלבשו על הטעות כעל מסר שמימי. אחרת היינו רואים תרוץ אחר. האמת היא שלצורך בנית רהיטים ביתיים ממשיים (בעלי "עובי", להבדיל משרטוט מעגלים לשם גאומטריה, בעובי אפס) מספיק היחס 1:3. וכי מה רע בקביעה שלא צריך יותר מ- 1:3 לצרך בניית כלי בית? אולם לא זה מה שיניח את דעת הפאגאנים שלנו. והנה, על אף הלולינות שלא תאמן, 111/106*3=3.1415 אינו אפילו קרוב לדיוק של ארבע ספרות אחר הנקודה, שכן הקרוב לארבע ספרות אחרי הנקודה הוא 3.1416 שוב לא הולך להם לפאגאנים...

עניין ה"קוה" דווקא

מצא חן בעייני כ...הלצה, כמו ההסתמכות על המלך סרגון שהשתמש בגימטריה, ונדמה לי, שגם הקישור שהביא "מגהמוח" לא התיימר להציג את ה"קוה" כהוכחה רצינית.

G o v er n o r

New member
אולם, 3.1415 _אינו_ הקירוב הנכון

לארבע ספרות אחרי הנקודה. הקירוב הנכון הוא 3.1416

בסדר, מה זה חשוב? ולמה צריך

לחלק "קוה" ל"קו"? זו הרי הלצה בלבד. טוב, הגזימו קצת ב...ספרה הרביעית(!) בתקופת בית ראשון. ויש שם "5", נכון? אז מה אם אחריו "9"? מי אמר שחייבים לעגל? מה זה, מבחן במתמטיקה? הרושם שלי הוא, שבקישור שהביא "מגהמוח" בכלל לא מנסים להסתמך על ההלצה הזאת, אלא רק לגרות את הדמיון.

מגהמוח

New member
למה לעוות? תראו מה נכתב

"והנה, על אף הלולינות שלא תאמן, 111/106*3=3.1415 אינו אפילו קרוב לדיוק של ארבע ספרות אחר הנקודה, שכן הקרוב לארבע ספרות אחרי הנקודה הוא 3.1416" עד כאן דבריו של GOVERNOVER. עכשיו נראה מה באמת כתוב: "והנה כפרפרת יפה ונפלאה הביאו רמז נאה למידה המדויקת של יחס הקוטר להיקף מהקרי והכתיב של המילה "קו" גבי ים שלמה, שפירושו: היקף, ובמלכים שם פסוק כ"ג כתב בכתיב: "קוה" במקום "קו", אף שאין "ה´" זה נקרא כלל [ובדה"י כתוב רק "קו"]. שאם תחלק קו בקוה, כזה: קוה/קו, יצא מספרם: 111 /106= 0.95495 = 3.1415 / 3, דהיינו: היחס בין הקרי [=מה שמשתמשים בפועל, וכהרמב"ם דלעיל], לבין הכתיב [= מה שכתוב באמת], הוא אותו היחס בין ההיקף הכתוב השימושי [30] לבין ההיקף באמת [31.415]!! פעם הבאה תהיה קצת ישר ותביא מה שבאמת כתוב! זהו רק הרמז בכתובים ההסבר המדויק לדבר נמצא כאן

G o v er n o r

New member
מה לא מדויק בדברי?

אמרתי שהיחס בין "קוה" לבין "קו" מוכפל ב- 3 הוא 3.1415 אל תאמר לי שאינך מזהה כי 31.415/30 זהה ל- 111/106, שזה שקול לחלוטין לדברי. באיזה גיל נשרת ממערכת החנוך, ידידי? הקרוב של פאי לארבע ספרות אחרי הנקודה הוא 3.1416 מכיוון שהערך של פאי (בעשר ספרות אחרי הנקודה, למשל) הוא 3.1415926535 זאת אומרת, שחרף הפטנט עם "קוה" עדיין לא הולך לכם ולא הגעתם לערך המבוקש 3.1416, אלא רק ל- 3.1415

preacher

New member
למען הדיוק,

מדובר על ה"ים", אחד מכלי המקדש, ואם זכור לי נכון דווקא לא כתוב שהוא היה עגול לחלוטין. יכול להיות שהוא אובאלי במקצת, ואכן היקפו 30 אמות ורוחבו (הארוך יותר) 10.

masorti

New member
איפה כאן החשבון הדיפרנציאלי?...

הנה הקישור למסכת כלאיים, פרק ג´, א´. אני לא רואה כאן שום חשבון דיפרנציאלי.

L7

New member
לא יאמן- יהודים עוסקים במתמטיקה

אכן הראת כאן נס של ממש.

למעלה