דיווח מבית הספר החדש
התעוררנו בזינוק והמון התרגשות מהמיטה...... מחפשים חניה ופיצי שותקת .... אני מחבקת ויחד יוצאות לחצר בית הספר,המון תלמידים וכולם מביטים על פיצי,כולם מזהים ילדה חדשה....ופיצי שואלת,אמא משהו לא בסדר אצלי שכולם מביטים עלי?,עניתי בחיוך שובר לחץ,בטח את חדשה והכי יפה בבית הספר,היא מחייכת חיוך עקום
ונושפת אוףףףףף בליבי הבנתי שלא ממש הצלחתי לשחרר אותה. עולים לכיתה ,הכיתה נעולה .יורדים לחצר מבינים שיש טקס ומחפשים מה שיך למי והיכן המקום של הכיתה המיועדת. לקחתי את המושכות לידיים והתחלתי שואלת את הילדים ואחרי הסבר קצר עמדנו במקום הנכון בשמש חמה ולחות גבוה ביותר...
ערמת בנות יפיפיות מגונדרות מקשקשת ונועצת מבטים ,שאלתי אתן בכיתה ה? הן במקהלה ,כן. איך קוראים לך שאלתי? ולך? ולך?....יש רק עוד שלוש בר בכיתה
אבל שלי המקסימה מכולן. פיצי עומדת ומתוחה כמו קפיץ משווה כל רגע וכל פרט לבית הספר הקודם לחממה שכל כך אהבה... הטקס מתחיל ,עלוב למדי ,מנהלת חיוורת באופן מיוחד. עולים לכיתה בדוחק וצפיפות כשהחום והמתח רק גוברים. אני מקבלת אישור מהמחנכת להישאר מעט עם הקטנה בכיתה,כולם מתפרצים ברעש עצום לכיתה ומיד תופסים את המקומות הטובים ,וליבי מתמלא כאב,שישאירו לפיצי גם מקום...שהמורה תגלה רגישות כלפיה נו כבר שתגיד כבר משהו,אנחנו ממשיכות לעמוד רועדות כמו דג שנשלף מהמים... פתאום בתוך ההמולה מצמידה המחנכת ילדה קטנה וחיורת לפיצי ואומרת בלי להניד עפעף שבו בסוף,רציתי להתערב,אך שתקתי.... המורה מתחננת לשקט והכיתה בשלה מתרגשת ,ואז נכנסת המנהלת פונה אלי ושואלת כן ,מי את? אני עונה ,אמא חדשה לילדה חדשה...היא עונה בקרירות : אני מבקשת שתצאי...דההה? שאני אצא? חחחחח אני האמא החדשה,מה לא מבינה? המחנכת באה לעזרתי ומבקשת מהמרשעת שתאפשר לי בבקשה עוד כמה דקות,המרשעת עונה טוב,אך רק כמה דקות......אבאלה איזה מגעילה בליבי חשבתי בטח היא האקסית של מורכב או סתם אקסית מהמכשפות. פיצי התמקמה במקומה ואני קולטת ברק על פניה ....חם לקטנה
,חושבת בליבי אולי להביא מאוור אך שוב מתאפקת. אחרי שניה המורה מבקשת שאלך, אני מביטה בה ורוצה לומר ,מה לא הבנת שאני חלק בלתי נפרד? ניגשת לסוף הכיתה מנשקת ומחייכת לפיצי ,והולכת כשעיני כבר מלאות..... יורדת במדרגות וחושבת ,שוב דפקתי לביתי את החיים ,החלטה גורלית לקחתי ,והקטנה מתמודדת וחרדה לגורלה... כן,כן ,אני יודעת שמחר זה יום חדש,אבל השעות האלה לוחצות לי בנשמה ולפיצי מאד.............