לכל מי שהוא אדם ישר (כלומר לא גוברנ

O F I R L

New member
לכל מי שהוא אדם ישר (כלומר לא גוברנ

ור) אני עורך סקר בנושא - מה את/ה חושב על מהימנותו של governor? אני מציע לכם לצפות בשרשורים הרלוונטיים בעמוד זה - לבדוק את השאלות והתשובות שניתנו שם ולענות א. אדם ישר למהדרין. רודף אמת וצדק - עונה בעניניות ולא מתחמק. ב. בד"כ כל דבריו אמת - פעם ב... הוא מוסיף לכל דבריו איזה קמצוץ של שקר ג. שקרן/דמגוג שמנסה לעשות הכל והעיקר שלא יעלו על כך שאין לו מה להגיד. אני בוחר ב - ג. ואת/ה?

אני מצביע ד

ד.אמר נבל(גובונור) בליבו, אין אלוהים;השחיתו, והתעיבו עול-- אין עושה~טוב

O F I R L

New member
הסקר נועד לתחום מדויק מאוד../images/Emo91.gif

שנמצא כאן http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=17908795 כפי שכתבתי רבות - governor לפעמים גם כותב דברים עניניים אלא שכאן זה עבר כל גבול הוא משקר לכם בפרצוף

התולעת 1

New member
אני מצביע ג

שקרן סלפן הולך שפי עובד "בדעת אמת"הלו הוא ירון ידען בכבודו ובעצמו.

Igra Rama

New member
כמו כל בני מינך

כאשר אין לכם מה לענות אתם תוקפים אישית. מנוולים מסריחים.

kai li

New member
השאלה היא

האם לדעתך כול אדם שלא מאמין באלוהים\לא מאמין בבורא\לא מסכים איתך, הוא שקרן בעיניך.

תשובתי הארוכה והמייגעת.

כאדם שעיקר עיסוקו במשך היום הוא וויכוחים בכל סוג צבע וגודל, אני יכול לומר שישנה כאן נקודה הטעונה בירור. אני די חדש כאן, ולא קראתי ממש הרבה עמודים בפורום. אך על סמך מה שקראתי, יש ממש בטענה - בלא להכנס להכרעה בוויכוח - אדם החוזר על טענתו בלא תוספת ביאור, אינו מתווכח. הוא מזלזל. הבה ונראה: פורום זה, מטרתו לעיון והרחבת ידע בתחומי מקרא, הלכה ומנהגים. מכיוון שזהו פורום, ניתנת זכות הדיבור גם לחילוניים. ומכיוון שבהויה הישראלית נושאים אלו טעונים מאד - ניתן להבין שיהיה זה פורום משוסע במריבות והתבטאויות חריפות (מה שמעלה תהיות רבות בקשר להתר ההלכתי בהקמתו). ובכן, כל בלתי - מאמין הכותב כאן, הוא בעצם על תקן אורח. ועתה, אם יכתוב בהגיון וינסה להבין את הצד השני - לפחות לצורך הסברת הטעות לדעתו - מה טוב ומה נעים. אבל כשיש כאן אנשים ש80% מהודעותיהם הם קללות (גסות למדי), אני כחרדי, מרגיש כעומד מאחורי דוכן חב"ד להנחת תפילין בתחנה מרכזית. וזה, כלומר - שאדם דתי מרגיש כאן כנטע זר - בפירוש חריגה ממטרת הפורום. על שאלה זו בדיוק מוזמן כל אדם לחוות דעתו בין אם הוא מאמין ובין אם לאו. אדם הנדרש לענות בקשר למוסריות הריגה מרחמים למשל, אינו אמור להיות חולה, או מלאך המוות - המוסריות האנושית מתיימרת להיות אובייקטיבית. בנוגע למקרה ספציפי זה, אני מתכתב עם PROVIDECE בפרטי, והוא בהחלט השקיע זמן ומאמץ לענות לי. בנוגע לשרשורים האחרונים - אכן אין לי הסבר לאור הכירותי אותו. אך למעשה, לדעתי הנידון צריך להיות על כלל האווירה השוררת כאן [איגרא ויוחנן כה"ג למשל]. ובכן, מהן האפשרויות העומדות בפנינו ? חסימה ? - בלתי מעשי. שתיקה ? - אוֹה ! דבר מומלץ מאוד גם אם לא היה כאן אף חילוני. לדעתי, מכיוון שהפורום הוקם בשבילינו [הדתיים], ואנו בפירוש אומרים לכל המנסים לאלפינו בינה - היכבדו ושבו בביתכם. אין כל בעיה מוסרית להציב הודעה מטעם הנהלת הפורום, המפרטת את סיבת המחיקה, ובמקרים רלוונטיים - את הביוגרפיה של הנחסם התורן. הודעה זו - תקוותי - תמנע את הצורך להגיב בליאות רק משום שאותו קישור נצחי הוצב שוב בסוף השרשור. חילוניים - התנהגו בנימוס בחצר לא לכם. אה, ואם כבר מדברים, אין דתיים / חרדים שחסימתם היתה מועילה לאווירה כאן ?

Providence

New member
מעני הקצר והממריץ

הבעיה מתעוררת רק כאשר אימבצילים חסרי-תקנה פורצים לפורום ביומרה להוכיח קיום `אלהים`. לא עלה ביד אף אחד לעשות זאת, וגם לא יעלה, ויש רגלים איתנות לסברה שהוא מצוי אך בין אזני מאמיניו, אולם האימבצילים אינם מודעים לכך... 972357O34IO7F

O F I R L

New member
לכווולם!../images/Emo91.gif

אולי לא הייתי ברור לא ניסיתי חלילה לערוך סקר דעת קהל לגבי governor סתם כי בא לי השאלה שלי היתה ממוקדת מאוד לשרשור הזה וכן לשרשורים האלו שבוע טוב לכולם אופיר

בוקרא פיל משמיש !

זה LOOP חסר תקנה, כאשר נוצר רושם שיש לענות בכל מחיר - הרוחות מתלהטות. האימבצילים אינם פורצים, זה פורום לדתיים. [אם כי לפעמים מומלץ לחסום גם חלק מהם] קיומו של א-להים הוא בפירוש נושא מכובד לדיון - עם כל הכבוד לאתאיסתים. אם לא נוח לך להתארח אצלנו - הנה הדלת... אבל אם אתה נשאר - תתווכח ! אל תחנך אותנו.

גוססי2

New member
"זה פורום לדתיים"

האמנם? מה יש לאדם דתי לעשות בפורום שהמוטיב העיקרי שלו הוא נסיונות החזרה בתשובה?

נכון מאוד !

זו בדיוק הבעיה, בגלל שנוצר הרושם שחייבים לענות לכל תגובה חילונית. אם הדיונים יתנהלו ברמה סבירה יותר, הפורום יראה ככל במה לדיונים תאולוגיים ואמוניים. ותקוותי - שבעקבות זאת יועלו נושאים חדשים ומעניינים וכן יצטרפו כותבים ברי דעת, דוגמת דב שכול ואופיר. חוצמיזה, מה יש לחילוני - שאינו מתכונן לחזור בתשובה - לעשות בפורום כזה ? להציל אחרים מהחושך ? - אַַה, זה פשר היחס הלבבי שמוטח בפני כל בעל תשובה טרי. הבו גודל להתחשבות החילונית באדם הניצב באומץ מול מהפכת חייו על כל הקשיים האדירים הכרוכים בכך - ללא כל קשר לצדקת או אי צדקת דרכו.

גוססי2

New member
באמת, מה יש לחילוני לעשות פה?

המממ..... אולי להציג עמדת נגד למען יוכל המתחרד הפוטנציאלי לשקול את שני צידי המטבע? מה, לא לגיטימי?

למעלה