לכל מי שחושב שאני אויב

ms2001

New member
לכל מי שחושב שאני אויב

לכל מי שחושב שאני אויב אני אומר: א.אני לא אויב של מדינת ישראל וקיומה אלא אויב להתנהגות ממשלת המדינה שזו זכות לגיטימית ב. אין לי כל אינטרס להיות עויין למדינת ישראל ג.אילו הייתי עויין לא הייתי נלחם כאן -בפורום שלכם- על דעותי ד.לא זרקתי אבן אחת ומי שזרקו היו כמה ילדים שרצו להשתעשע ה.אני ככל מוסלמי רואה בביקור שרון במסגד אלאקצא כמהלך שמסכן את קיום המסגד הכי קדוש לנו בארץ הזאת ו.השתתפתי בסדנאות רבות למען הנצחת השואה שלכם והייתי פעיל בקיבוץ לוחמי הגטאות שליד עכו ופעלתי רבות למען שכל תלמיד ערבי ירגיש את הכאב שעבר בו העם היהודי בזמן מלחמת העולם השניה ז. כל חיי תמכתי בשלום והייתי מבין אלה שארגנו את הציבור הערבי לצאת לככר מלאכי ישראל בתל אביב ב 4.11.1995 והפגנו שם למען השלום כשהיו המון יהודים מלבישים את רבין ז``ל את מדי האס-אס ח.הייתי מבין אלה שעזרו מאוד לאיסוף תרומות למען חולי הסרטן למרות שאני לא רואה שום פעילות אפילו הסברתית במגזר הערבי ט.הייתי מבין אלה שארגנו מפגשי היכרות ושלום עם נוער יהודי כשהייתי בתיכון י.הייתי מבין אלה שארגנו את ביקורו של יצחק שמיר במסגד אלג`זאר בעכו בשנת 1990 וביקורו של פרס בשנת 1996 תכלס:אני לא נלחם במדינת ישראל אלא בעמדותיה של ממשלת ישראל ובדיעותיהם של כמה יהודים שחושבים שלא מגיע לי כערבי לחיות בשום מקום בעולם בכלל ובארת ישראל בפרט.

amor

New member
הזדהותך עם האויב

מקטלגת אותך כאויב חד וחלק בלי הרבה סיפורים שאי אפשר לבדוק. לא מובן לי איך כמה אבנים שזורקים ``ילדים שרוצים להשתעשע`` גורמות לשריפת בנק . האם לא שמעת שאבן יכולה לגרום למוות ? את דעתך הנך רשאי כמו כל אחד להביע בצורה ענינית והוגנת ולא ליצור פרובוקציות ע``י כינויים השאובים מתקופה שהרבה בישראל רוצים לשכוח. ךערביי ישראל נעשה רק טוב במדינה ואם יש פערים באיכות החיים זה נובע רק מצורת הטיפול של מנהיגיכם בבעיות תושביהם ולא ממדיניות הממשלה. גם לי יש בקורת נוקבת על הממשלה וגם אני רוצה להחליפה מאוד אך לא יצאתי לשרוף בנקים לצורך כך בעת שהמדינה נמצאת במלחמה עם האויב. הזדהותך עם מי שמנסה לחסל את המדינה הופכת אותך אוטומטית לאויב.

בופאלו

New member
לך תלמד היסטוריה

חיים שטורמן יהודי ידיד הערבים בטרם קום המדינה עשה רבות למען הערבים נירצח בידי הערבים ואם תרצה אראה לך עוד הרבה למה אי אפשר לעשות שלום אם הערבים תזכור איך שטפו המוסלמים את העולם בדם מי שלא מוסלמי נרצח תראה את הפרמיטיביות של המוסלמים קריתת הדגדגן של האישה רצח האחות שרק חשדו ולא היו בטוחים אבל בטוח יותר קודם לרצוח החשאשין היו הרוצחים של המוסלמים תלמד היסטוריה למה שאני אתן לך זכויות תראה לי במדינה מוסלמית יהודי בשילטון או בעל זכוית כמו שלך יש כאן

רונתלה

New member
המעוראות שמכתיבות את הרגש

כאזרח ישראלי אני מעריכה את פועלך, אולם, בכל מקום בעולם יכול כל אדם להכנס למסגד כאשר הוא מכבד את המקום וחולץ נעליו, העדת שהגנת למר שמיר ביקור במסגד, מה ההבדל בין המסגד הזה למסגד אחר? אין כל פסול בקיום בהפגנות מאוגנות, אך אינך יכול להתייחס למאורעות שאירעו ``שעשועי`` ילדים. ברור שכשקיימת החרפה במצב ביטחוני, ואירועים כל כך קשים הרגשות כלפי עושי המהומות הם קשים מאד ולעיתים עד כדי שינאה, בכל כלל יש גם יוצאים מהכלל, ניראה לי כי אתה אחד מהיוצאים מהכלל ותבורך, במידה ויש לך בעיה עם הממשלה יש דרך אחת במדינה דמוקרטית וזה הבחירות. לאור פועלך בעבר עשה הכל על מנת לעודד את סביבתך להתייחסות חיובית וסובלנית לעתיד בטוח יותר פה במדינתנו, ברור שאנו חייבים ללמוד לחיות ביחד בבטחה ובשקט גם ערביי ישראל וגם יהודי ישראל, שלום זה לא רק סיסמא וחייבים להתאמץ על מנת לקיימה כי היא בטח טובה יותר מכל מלחמה, במלחמה אין מנצחים כולם מפסידים. אנשים כמוך צריך לעודד ובואדי לא לדכא, אך בכל זאת שים לב לדברים שכתבת בביטול.

ms2001

New member
ההבדל באיש ולא במסגד

אני חושב שלכל ישראלי יהודי יש לו את הזכות לבקר במסגד אלאקצא ובכל מסגד אחר חוץ משלושה אנשים שיש להם תדמית שלילית כל כך בראשם של הפלסטינים בפרט והערבים בכלל והם: א.אריק שרון:כי הוא האחראי על הטבח סברא ושאתילא וראש המפלגה הכי אויבת לערביי ישראל ויש לו השפעה בזירה הפוליטית . ב.כהנא:בין אם זה האב או הבן וזה ידוע למה ג. רחבעם זאבי:האיש השונא אותנו שנאת מוות ונמצא בכנסת. הבעיה אף פעם לא היתה במסגד כי בקרו המון יהודים ושרים וראשי ממשלות באלאקצא אבל לא כל איש יכולים המתפללים להרשות לו לכנס

amor

New member
מי מינה אותך לעשות סלקציה

האם לברק אתה מרשה לבקר במסגד? מדוע ?הרי הוא אחראי לא פחות מגנדי ומשרון לקטל של ערבים . האם צריך לבקש ממך או ממישהו אחר לבקר על הר הבית? הוא אשר אמרנו שום דבר לא השתנה למרות לשון החלקות. תמיד תחפש סיבה להצדיק פרעות ביהודים ואין בך שום רצון להיות בן אדם.

dudu1

New member
אישור כניסה ms2001

למלך ירדן מובארק עסאד שטבחו במאות אלפי אחים שלך היה מותר להיכנס להר הבי?

ms2001

New member
עד עכשיו לא נכנס אחד מהם להר הבית

א. הם לא נכנסו ב. מובארק לא טבח באחיי, אבל אסד וחוסיין כן טבחו ג.מי אמר לך שאנו מבדילים בין אסד לבין חוסין לבין שרון?? הכל אותו זבל אנושי ד.הרבה מנהיגים יהודיים כולל נתניהו נכנסו למסגד אלאקצא ולא קרה כלום אבל שרון יש לו תדמית שלילית בראשנו מה לעשות?הוא חזיר בעיני כל הערבים ולחזירים אין מקום במסגדים וגם בבתי כנסת

2001,לא, אני לא חושבת כך

לא, אני לא חושבת שאתה אויב או בוגד. זכותך המלאה לחשוב שהממשלה טועה, וזכותך לחשוב שנעשו עוולות כלפי בני העם הפלשתינאי. הטיעון שלי זהה לשלך. לדעתי, אנו מחולקים לשני מחנות. אלה שרוצים שתהיינה מלחמות מסיבות שלהם. פסיכולוגיות, אידיאולוגיות, נפשיות. יש אנשים שמלחמה נותנת להם הרגשה של עניין בחיים, וקצת אקשן לא יזיק. והרבה אחרים שרואים מלחמות כדבר נורא ומזעזע. בעבר היינו יותר אטומים ושקועים מאד בתסביך פרנויה נורא, שהיו לקיומו סיבות סבירות. נראה לי שבשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מבינים שהגיע הזמן לצאת מהמבצר ולהיות יותר רגועים. לקחת את מה שקורה בצורה יותר אוביקטיבית ולנסות להבין מה קורה גם בצד האחר. זה לוקח זמן, זה תהליך פסיכולוגי ארוך. שני העמים צריכים להתבגר מפחדי העבר, מאשליות, משנאות קודמות. לזרוק לאחור את תסביכי העבר ולהשקיע יותר בהווה למען העתיד. הממשלות עשו המון טעויות, גם מנהיגי ערב עשו טעויות, וכל המלחמות הינן שרשרת בלתי פוסקת של שגיאות גסות משני הצדדים. בוא לא נהיה צודקים. נהיה חכמים. כ ו ל נ ו ! .

רונתלה

New member
חנית קבלי את מלא הערכה

אני מקבלת כל מילה שכתבת בהערכה מלאה ומזדהה איתך, כה לחי.

רבקה ל

New member
sm2001 אתה שבוי בידיהם-ולפיכך אוייב

ראיתי תמונות שפרסמת, בהם מבצע ברק, כביכול לינץ באישה ערביה. בלי להתווכח על נכונות העובדות...אתה תוצר פשטני של תעמולה פלשתינאית. אני קוראת לעיתים את דבריך ותוהה. כיצד אדם שגדל בסביבה משוכללת, אינו מזהה תעמולה פרימיטיבית? ואפילו ונניח שיתגשם החזון הפלשתינאי...וישראל תובס...מה יעשו בך? במה תעבוד ואיפה? איך תיראה שכונת מגוריך? (חלום בלהות? לא?) מה יוצא לך מזה כערבי-ישראלי. כל עוד, אתה ותודעתך שטופים ושבויים בעקביות ע``י הפלשתינאים- אתה אוייב ! כאשר תבין יום אחד שאתה מנוצל מופעל ולמעשה שבוי בידיהם ותשתחרר, יהיה על מה לדבר.

amor

New member
צריך לדאוג שגם

חנית תקרא ותשנן את האמור. רבים מאתנו עוברים לדום מסליד כשהם מתחילים לשמוע דברי חלקות לשון מבן ישמעאל כזה או אחר ומיד מוכרים את עטם להגנתו ולתפארת מדינת...

igul

New member
וגם ברשותך: שאלהים יקח אותו.

למה נהיה יותר מיופיפים מהם? עברו הימים שהיינו מנשקים את הרגליים לערבים שהיו בסך הכל נורמטיביים. שילך ידבר שלום בעזה. ימח שמו. סלדסט בשקה!

י.קטן

New member
שמתם לב....

שמתם לב למה שהיה כאן הרגע? איש ערבי, בא ואמר לכם כמה הוא לא שונא אותכם, וכמה וכמה וכמה.., ואתה לא יודע להעריך זאת, ומדוע?, רק בגלל היותו ערבי, ראש אטום ממש, אתה בטח גם מאלה שחושבים שכל הערבים נגדנו, ושאסור שיחיו בכלל!, לא משנה כמה יסבירו לכם שזה לא ככה, אתם בשלכם ראש אטום! יש לי כמה חברים ערבים, והם האנשים הכי נחמדים שהיכרתי איי-פעם! הרבה יותר מחברי היהודים!. דיי לגזענות!

igul

New member
וואלה? יצאת תרבותי?

בטח בגלל הכיבוש קצת התנוון לך הדחף לשחוט את אחותך אם חלילה תתנשק עם מישהו. כל הכבוד. יצאת כמעט נורמאלי. אבל עברו הימים שנקנה ממכם בולשיט. לך תדבר שלום בעזה. סבבה של מדינה שם וגם אין כיבוש.

האמנם?????

האם לא אמרת שאתה שונא יהודים? האם לא אמרת שאתה רוצה בכיבוש ערבי? האם לא השוות אותנו לנאצים? ויש לי עוד הרבה דוגמאות.... מה פתאום אתה מתחנף? אני מכבד את דבריך אתה מדבר כמו כל ערבי אבל ברגע שאתה גולש לאלימות מילולית אל תצפה למשהו אחר!!!

אמישה

New member
ילדים שרצו להשתעשע?????

אני שמאלני בדעותי,ובעד שלום.בחיים שלי לא שנאתי אדם בגלל גזעו או צבע עורו. אבל בקשר למה שקורה בארץ,אין אשמים מלבד הערבים. אתם יוצאים להפגין ,זורקים אבנים(שכיביכול לא מזיקים),לוקחים אתכם ילדים קטנים(תתבישו לכם),וכאשר הילדים נפצעים אתם מראים את זה לכל העולם,כדי שיראו איזה חיות הישראלים,ואיזה מסכנים אתם. ועוד משהו,אני למדתי שהאיסלם היא דת שוכנת שלום,אבל בפועל מה שאני רואה זה מטיפים מוסלמים שמטיפים(שוטפים את המוח)לרצח ולטבח ביהודים. והכי מרגיז שרואים באותן הרצאות ילדים קטנים שמאזינים. p e a c e

1

New member
תגובה לדברי ערבי ישראלי

דבר ראשון אני לא רואה בך אוייב אבל אם לפי דבריך היו אילו רק אוסף קטן של ילדים שרצו להשתעשע ושזרקו אבנים אז יש לי כמה שאלות בשבילך א. למה כל ההורים של הילדים לא מנעו מהילדים שלהם להתפרע ? הרי יש באפשרותם למנוע מהם לצאת מהבית . ב. אם אילו היו מספר קטן אזי לא היו כל כך הרבה נפגעים . אני מאמין שאילו בהחלט היו מיעוט מבין ערבי ישראל אבל אני חושב שלהנהגה ולחברי הכנסת הערבים יש אחריות גדולה למהומות ולאי עצירתן. דבר שני אינני מבין מדוע ביקור שרון בהר הבית ולא במסגד אל אקצע כדבריך הוא מעשה שמסכן את המסגד הרי המסגד נמצא בשליטתינו מעל שלושים שנה ושמרנו עליו ועל מתפלליו ( להזכירך המלך עבדאללה נרצח שם בזמן שלטונו שם ) מה כבר יכל ח``כ שרון לעשות במסגד ואיך יכל לחבל בו ? והאם אתה באמת מאמין שיש בכל בכוונתו לחבל באתר קדוש כלשהו ? חבל שהדברים יוצאים מפרופורציה ואנשים מתלהמים על שטויות ולכן נהרגים ונפצעים כל כך הרבה אנשים יהודים וערבים חבל אינך מבין שאין בכוונתינו לפגוע בכם ולא המסגדים שלכם אבל ברגע שאתם פוגעים בנו ולא נותנים לנו לחיות חיים נורמלים , שישנם יריות על חילי צה``ל ועל בתי תושבים בעיר בירתינו אין לנו אפשרות אלא להגיב ולפעמים גם תגובה חריפה שיכולה להיות מובנת מהמצב.

למעלה