לכל מי ששואל "איפה המוסלמים המתונים?"..

לכל מי ששואל "איפה המוסלמים המתונים?"..

יום הזיכרון הבינלאומי לשואה מצוין היום בכל רחבי העולם, ועו"ד ח'אלד מחאמיד, ערבי תושב נצרת, החליט לציין את יום הזיכרון בדרך מעט שונה. יחד עם אנשים נוספים הוא יזם צעדה ממוזיאון "יד ושם" בירושלים למחסום קלנדיה שבגדה, כדי לנסות ולהנחיל את תודעת השואה היהודית לפלשתינים ובמקביל לנסות ולעמת גם את החברה הישראלית עם הכאב הפלשתיני. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/688/740.html ובנוסף, בליברפול (בריטניה) השתתף ארגון הגג של המוסלמים באירוע הזיכרון לשואה. אז יש תקווה?

THE WIZARD 55

New member
רק אנשים שפויים כמוהו

נטולי שנאה מש-2 הצדדים...יכולים להביא את השלום. להבין את הכאב של האחר, להושיט יד, במקום חרבות לשנות את הגישה אחד לשני. אהבתי

THE WIZARD 55

New member
לא הוא לא כל כך בודד

יש עוד הרבה אנשים שפויים, הבעיה היא שקולות הקיצוניים גוברים עליהם.

shm490

New member
אך תמיד הקיצונים מושכים

והרוב הדומם משלם את המחיר כי הרוב הוא באמת דומם ,דומם וסובל . הימין הקיצוני אצלנו הוא קטן אך בעל תהודה גדולה ובמשך זמן לא קטן סחב את כל ממשלות ישראל ואצל שכנינו מה הם הגיהאד ואפילו החמאס הם לא רוב העם הפלסטיני והם קובעים לרוב את סדר יומו .אם היו הרבה ח'אלד מחאמיד העימות בינינו מזמן היה נגמר .

שים גם לב...

שהטוקבקים לכתבה שהבאתי, לא ממש מעודדים ומחזקים את מר כאלד מחמיד בעקבות היוזמה שלו....... אז אם לאף אחד מהצדדים אין אינטרס לחזק אנשים כמוהו, אפילו לא בקצת פירגון ומילים טובות - מה הפלא שהם נשארים חלשים וכולנו סובלים?

Mishkafofer

New member
האם הוא מקשר בין שואה למצב בשטחים

כי לי נדמה שמפקד מרד גטו ורשה מורדכי אנילביץ לא היה דומה לערפאת ובגטאות לא רקדו עם רובים ושרו שירי הילל של מוות לגרמנים.

THE WIZARD 55

New member
לא חושבת שהוא רצה לקשר

בין השואה למה שקורה מאחרי המחסום. אני הבנתי שרצה להעביר מסר אחר להבין את הכאב של שני העמים ולא להשוות אותו.

Mishkafofer

New member
אז במקרה זה שיסע

שיסע לכנס של חמאס, לי נדמה שיש להם קשר לכאבים מאחורי המחסום

אם הוא ייסע לכנס של החמאס...

הוא יחזור במצב מאוזן. גם ככה יש איומים על חייו ומלכלכלים אותו כ'סוכן ציוני'.

Mishkafofer

New member
אין לי

אני לא אוהב שמשווים בין שואת יהודים שזה רצח שיטתי לבין המצב בשטחים, האם ליהודים באירופה היתה הנהגה שרצחה המוני גרמנים בפיגועים? האם ליהודים באירופה היה תביעה טריטוריאלית כלשהי? האם יהודים באירופה לא היו אזרחים נאמנים למדינתם?

אין שמץ של מקום להשוואה.

זה לא מתחיל להתקרב זה בכלל לא דומה זה משהו אחר לגמרי ויש פה זילות.

מסכים איתך. כל אדם הגון אמור להסכים.

מי שעורך השוואה כזו ובאמת מתכוון לזה, הוא או מכחיש שואה אנטישמי, או לאומן פרו-פלסטיני ואנטי-ישראלי, ולצערנו זה בא הרבה פעמים ביחד! הרי כל מי שלמד את נושא השואה יודע שאין להשוות בין הדברים. הישראלים לא מנסים לבצע רצח עם שיטתי בפלסטינים, ומעולם לא ניסו. היהודים לא היו צד בסכסוך כלשהו עם הגרמנים, והושמדו כתוצאה משנאת זרים קיצונית נטו. אותו עו"ד ערבי מנצרת, בהנחה שהבנתי אותו נכון, יוצא בדיוק נגד הבורות וההכחשה הזו שיש בכל העולם הערבי בנושא השואה - וצריך להבין שהבורות הזו היא שמאפשרת את ההשוואות מהסוג הזה! כך שמלחמה באותה בורות, היא בהחלט צעד בריא וחשוב בדרך לפיוס ולשלום.

קראתי כמה פעמים את מה שהוא אמר, ולא.

הוא לא נכנס למלכודת הזאת בשום צורה. הקשר היחיד שהוא כן עושה וגם זה במרומז ולא במפורש, הוא לגבי העובדה שכרגע יש כאן סכסוך ושני הצדדים מנסים להתכחש זה לסיפורו של זה - מה שנכון לגמרי ואני מסכים איתו בכל מילה! הוא בא ומרים את הכפפה ובניגוד לכל העולם הערבי שמתייחס לשואה בהכחשה ובהדחקה, הוא קם ואומר בגלוי: "היתה שואה, היהודים סבלו קשות והגיע הזמן שאנחנו הערבים נלמד את הנושא לעומקו, לא נתכחש לסבל ולכאב שעברו היהודים ונלמד להזדהות איתם בכאבם."

THE WIZARD 55

New member
מסכימה איתך, גם אני הבנתי

את זה בדיוק כמוך. אין פה זילות לשואה לדעתי.

כן, כי ובשני המקרים הם עשו השוואות

בליברפול, זה גם ל"רצחי עם אחרים" ופה הוא עושה מיד ושם עד למחסום.. לא צריך להמשיך את ההסבר..

למעלה