לכל נבחני(לחוצי) מועד אפריל

natalysh

New member
../images/Emo24.gif רק בלי דמעות.

תזכרי שלדברים טובים מחכים הרבה זמן.

הלוואי והיה ו...

סתם רציתי להעביר את האינפורמציה הסמי חשובה הזו. ד"א, היום הייתי במרכז למרשם ופגשתי את הפקידה החביבה ר"ח, ולמרות שציפיתי לפגוש שטן, ה היה גרוע בהרבה, פגשתי את אם כל השטנים. אין לי מילים לתאר איך היא פשוט ניפנפה אותי בחוסר חיבה מוחלט (ודווקא כשהיא דיברה בטלפון היא הייתה כ"כ נחמדה וחביבה). אבל הצלחתי בסוף להגיע אית להסדר. בכל אופן משיחתה עם מי שזה לא יהיה, כנראה שלא פותחים את בית הספר לרפואת שיניים, ודווקא הסיבה המסתמנת היא משרד הבריאות שלא נותן אישור לכך שאחת מקופות החולים תיתן את המימון לתוכנית (לא בדיוק כך, אבל יש כאן איזושהי פוליטיקה). ולעתודאים אסור להרשם לרפו"ש באת"א.

AdiB19

New member
קצת לחוצה

מישהו יודע מה קורה עם הסכם בבאר שבע? באתר מעודכן ה 757 של שנה שעברה, אם למישהו ידוע על שינויים אני אשמח לקצת אינפורמציה. תודה!

michaelmanr

New member
סכם בבאר שבע

נסי. מה המצב? שאלה לי אליך (או למישהו אחר שיודע..) האם הסכם השנה בבאר שבע מחושב בצורה שונה משנה שעברה אם כן אז מה השתנה?? הסיפור הוא כזה באתר האינטרנט שחישבתי את הממוצע שלי יצאה לי בגרות של 108.7 ובפרטים האישיים אחרי ששלחתי להם את הבגרות כתוב שהממוצע הוא 106.3 (כמו שבאמת יוצא לי כשאני מחשב ידנית). שמעתי ממישהו שאנשים שנרשמו דרך האינטרנט גם להם הייתה סטייה דומה בחישוב ממוצע הבגרות אלא שאצלהם הציון המצ'ופר נשמר גם בפרטים האישיים (דבר שלא קרה אצלי). אנייודע שזה נשמע תמוה על גבול הפרנואידי אבל אשמח אם מישהו ישפוך קצת אור על הנושא (אם יש לו ידע נוסף..)

ohad60

New member
באר שבע

אני נרשמתי דרך האינטרנט ובכל מקום מופיעה לי אותה הבגרות כולל את כל האוני' חוץ מהטכניון כמובן

michaelmanr

New member
שינוי בשיטת החישוב..

בפורופ קראתי שהשנה שיטת החישוב השתנתה ובגלל זה הסכם כנראה יעלה. כששאלתי במדור רישום אמרו לי שזה לא נכון ושיטת החישוב נשארה אותו הדבר. א.מה אתה יודע בנוגע לשינוי שיטת החישוב? ב. יש לך איזושהי הערכה מה יהיה סף הסכם השנה?(כמה יותר מ757..?)

הסכם שלי באב"ג

עלה ב- 10 נק' בעקבות החישוב החדש. אני מעריכה שגם הסכם לרפואה יעלה בהתאם ב- 10 או 15 נק'. רק הערכה גסה, לא מבוסס על ידע ודאי.

in god we trust

New member
תנאי קבלה

לכל מי שלא מרוצה מתוצאות הפסיכומטרי ואו מסיכויי הקבלה שלו: אני מבין שעכשיו אתם עצובים\מבואסים\ממורמרים אבל, לא חכמה לקרא לשנות את חוקי המשחק רק מכיוון שאת\ה מפסיד בו.... ברור שישנם יתרונות וכנראה גם הרבה חסרונות לשיטת המיון אבל כנראה שזו השיטה הטובה והיעילה ביותר שהצליחו למצוא .אכן נראה שהשיטה במגמה כל שהיא של שינוי אבל כמו שאמרו מספר חברים באמת קשה מאוד ואולי בלתי אפשרי לקבוע מהי השיטה הטובה יותר. אין ספק שרופא הוא לא רק טכנאי שצריך לרכוש ידע אלא גם אדם שמנהל תקשורת עם חולים ומישפחותיהם ולכן הוא זקוק לכישורים אישיותיים ובין אישיים טובים, אך מי באמת יכול להעריך את הכישורים האלה? האם הם לא משתנים עם השנים ובשל השחיקה? מי יודע להאריך יכולת התמדה והתמודדות מול שחיקה? כה רבות דובר על השיטה של אונ' בן-גוריון בה ציוני הסף לראיון יחסית נמוכים אך פעמים רבות הראיון עצמו הוא כה מקומם ונסוב סביב שאלות אדיוטיות בעליל...ומי הם המראיינים? מדוע רופא שלא עבר בעצמו שום סינון אישיותי כשהתקבל לפני 30 שנה כשיר לראיין מועמדים? ומה לגבי רופא שלמד בחו"ל והיום מראיין? ולא נזכיר את המראיין השני: "איש הקהילה" שיכול להיות גם ד"ר לפיזיקה מהאונ'- מהם כישוריו הרלוונטיים? -אין ספק שהשיטה היא יותר מבעיתית..... ומבחני מו"ר- הרי ככל שהמועמד "פחות אנושי" וציון הסכם שלו מרקיע שחקים כך הוא נדרש להצלחה מועטה יותר ביום המיון- אז מה הועילו חכמים בתקנתם??? ואם יכפילו את מספר המקומות בפקולטה...מישהוא חושב שאז דרישות הסף ירדו פפלאים??? וודאי שלא -מועמדים רבים שנדחים כל שנה, היו כל-כך קרובים. תמיד מתחת למי שהתקבל ברשימה יהיה מועמד עם "רק" עשירית נקודה פחות... כך אני יכול להמשיך ולהראות את חסרונותיה של כל שיטה -העובדה היא שתמיד יהיו כאלה שיידחו (אלא אם כן יחריבו את המקצוע כמו שעשו לעו"ד) תמיד יהיו ממורמרים. מקומי בלימודים שנה הבאה אינו מובטח, אני אפילו די גבולי אבל אופטימי, מה שבטוח שרקדן אמיתי רוקד יפה גם כשהריצפה עקומה... שיהיה בהצלחה לכולם ונקווה שמי שיתקבל יהיה רופא לתפארת.

nightriders

New member
וזאת לדעתי, גישה של winner

ולמען הסר ספק , אני מדבר ברצינות ולא בציניות.

morancho1

New member
אכן גישה של ווינר ../images/Emo127.gif

יש לי אבל הסתייגות מסעיף אחד..במידה ויכפילו את מספר המקומות בפקולטה, הסכם יירד. אפילו נקודה אחת היא זו שקובעת קבלה או אי קבלה.. אני לא חושבת שצריך להגיע למצב שבו "ייחרב" התחום כמו עו"ד. אני חושבת שלהוסיף מקומות לרפואה בארץ זהו דבר הכרחי לצורך המחסור החמור ברופאים שצפוי עוד כ-5 שנים.

morancho1

New member
נראה לי סוף החודש הזה..

אבל אני לא אתפלא אם זה ייכנס גם ליוני

למעלה