כל כך מזדהה
אני בקושי מצליחה לסבול את חמותי (לא שאי פעם אהבתי אותה במיוחד, אבל עכשיו זה נהיה קיצוני). הכי הכי נורא היה שנועם היה בבית חולים לפני שבועיים, ואושפז למשך 3 ימים. כמובן שזה היה השבוע הנורא בחיי - כל כך דאגתי לו ולא עזבתי אותו אפילו לשנייה - רק כדי להרגיע ולהניק ולהתפלל ולאהוב. אבל אפילו בזמן כזה היא לא הפסיקה. זה התחיל בזה שהיא תהתה למה הבאנו אותו כל כך מהר לבית חולים (כי הרופאה אמרה שמתחת לגיל חודש כשלילד יש חום הולכים למיון) - והקפידה לציין כמה פעמים שאם היא היתה מגדלת היום ילדים היא היתה עושה את זה בהומאופטיה (יופי לה ממש אכפת לי). אחר כך, כשחיברו אותו לאינפוזיה (הפרוצדורה היא לתת אנטיביוטיקה לכל תינוק כזה במשך 3 ימים, עד שמגיעות תוצאות הבדיקות המראות אם אכן חלילה הוא נדבק בחיידק, כיוון שלגוף הקטן שלהם אין יכולת להילחם עדיין בחידק) היא אמרה שהיא מקווה שהאנטיביוטיקה לא עושה לו נזק לטווח ארוך. אגב, לפני שנועם חלה הייתי מצוננת. והשיא הנורא מכל היה כשהיא ישבה בבית החולים מולי ומול בעלי, ובעלה וחברה שלי שגם היו שם, ואמרה - אולי כדאי לך לדבר עם הרופאים ולבקש מסכה כשתחזרי הביתה כדי להגן על נועם? (הייתי מצוננת, כן? לא חטפתי סארס) אמרתי לה שזה לא נראה לי נחוץ, שהרופאה אמרה לי שאין בעיה להמשיך להניק תוך כדי צינון. אז היא המשיכה - את צריכה להיזהר הוא מאד קטן. אמרתי לה שאני עושה את המקסימום שאני יכולה. ואז היא אמרה לבעלה בקולי קולות כדי שכולם ישמעו - "תשמע זה לא צחוק, אני עם הילדים שלי הייתי מאז נזהרת כשהייתי חולה - זה חסר אחריות לגמרי להתנהג ככה ליד תינוק" אתן מבינות??? היא פשוט האשימה אותי בזה שהוא נהיה חולה. וזה בימים הקשים ביותר, כשאני עושה הכל, אבל הכל, כדי לטפל בו, לאהוב אותו, ולשמור עליו. אמרתי לה שאני מניחה שתינוק צריך את אמא שלו לידו לא פחות מזה שהוא צריך להישמר מחיידקים (מי שמע על תינוק שאמא שלו מסתובבת בחדר השני עם מסכה בגלל צינון?!?!?!) ויצאתי החוצה והתייפחתי. מאז אני לא יכולה לסבול אותה. פשוט ככה. היא נתנה לי מכה ברגעים הכי קשים ואני לא יכולה לשכוח את זה.