לכל סיר יש מכסה?

sharpcookie

New member
מעניין שאתה כותב על זלזול...

מדוע הזלזול במדעי החברה? ולמה בכלל קפצת למסקנה שזה מה שלמדתי? מיזוגיניה כללית?
לא שזה משנה אבל למדתי בטכניון וממש לא מדעי חברה. לא זלזלתי בו, רק כתבתי שישנם פערים בהשכלה שרכשנו, שמתבטאים בשכר וביציבות התעסוקתית שיש לנו כיום. ציינתי בנוסף שזה לא אשמתו אלא בגלל נסיבות חייו. אני דווקא מאוד מודעת לזה שבלי תמיכה משפחתית מאוד קשה להתקדם, במיוחד בארץ. חבל שאתה לוקח דברים באופן כ"כ אישי, נעלב מזלזול שלא היה ובאותה הנשימה מזלזל באנשים אחרים.

שילת281

New member
לכל סיר יש מכסה?

היי כולם! האם לדעתכם... יש כאלו שרוצים זוגיות וזה פשוט לא מסתדר להם? מהם לדעתכם הסיבות שאנשים רוצים זוגיות ולא נמצאים בכזאת?

supersonic777

New member
לפעמים זה פשוט נמצא מתחת לאף,כמו שאומרים...

בסוף את תמצאי.

Shamy

New member
דיון נהדר

ראשית..אני שמחה שמישהו שינס מותניים ופתח דיון מעניין ופתוח !! אני שמחה לראות שאנשים מתעוררים ומעוררים את הפורום..יישר כוח!! המשיכי כך ותודה רבה! שנית כתשובה לשאלה -מהרבה סיבות. לדעתי הסיבה העיקרית היא אגו בשמיים..למה אני מתכוונת? שבד"כ ממה שאני ראיתי פו"פ שלא מוצאים זוגיות היא שכנראה הם בעלי סטנדרטים מאוד מאוד גבוהים עד לרמה שלעיתים הם מציבים סטנדרט שלא ניתן לעמוד בו(מחפשים מינימום גלויית הולמארק מהלכת על 2 או נסיך/ת דיסני מינימום...דבר שלא קיים במציאות). אופציה נוספת שלדעתי קשורה לאגו היא שלכולנו יש אישיואים אישיים; אחד ננטש ע"י אהובתו בחופה פעם ויהיה לו בעיות אמון ,באחרת בגדו,באחד אחר ההורים נטעו בו זרעים שהוא כשלון מהלך ויהיה בעל בעיות קשות ומרובות וכתוצאה מאותם בעיות אישיות נפתח דפוסים לא בריאים של מבחני מציאות שנידונו לכשלון לכל בן זוג פוטנציאלי (דוגמה...בחורה שננטשה עלולה ל"עזוב" בחור בציפיה שהוא ירדוף אחריה ויבקש שתחזור לזרועותיו כי היא רוצה שהוא לא ירפה ולא ייתן לה ללכת אם כי בהלכה למעשה הססטיסטיקה תאמר שמספר הגברים שיעמדו במבחן כזה הוא שואף לאפס ואז היא תקבל "הוכחה" נוספת לעצמה -הנה עוד אחד שלא שווה אותי,כולם עוזבים אותי...אילו הייתה מנסה להניח לשדים שבראש שלה ולא להציב מבחן בלתי אפשרי הייתה נשארת עם זוגיות וזה יחזור על עצמו..בכל בן זוג פוטנציאלי). לדעתי אלו 2 הסיבות המרכזיות. לעיתים יכול להיות אנשים שלא באמת רוצים זוגיות ולא מודים ולא כנים עם עצמם בעניין זה. יכול גם להיות בעיות נפשיות של אנשים שמעיבים על השגת זוגיות ולכן יישארו לבד. קיימות שלל סיבות...אגב הדעה שלי היא שלכל סיר כנראה שאפשר להתאים כמה מכסים ולא התאמה חח"ע. (אבל לא נכנס לזה בדיון זה).

שילת281

New member
אין ספק נושא מעניין מאוד

ומסכימה איתך לכל סיר יש כמה מכסים.
אני מכירה כמה בחורות נהדרות ומוכשרות.. והן לא בזוגיות. חלילה שלא ישתמש שאני רואה בזה דבר שפוגם בהן כי יש להן חיים מלאים גם ככה. אבל זה מעניין ובהחלט יכולות להיות הרבה סיבות לזה.
לגבי בררנות- דעתי חלוקה. מצד אחד יש לי איזו פנטזיה לקשר סוחף, רומנטי , "אהבה כמו בסרטים" (מישהו שיצאתי איתו אמר שאני מחפשת משהו שלא קיים), התפשרות בזוגיות ניראה לי דבר חסר טעם ומשעמם נורא ! מצד שני... שאיפה לשלמות זו דרך רצופה בסבל.:) ואני מדברת מניסיון

ki92

New member
בגלל זה צריך לדעת

עם איזה תכונות אפשר להתפשר ועם מה לא...

בן זוגי למשל,
לא מעשן והוא בעל מבנה גוף רזה ואוהב ספורט... דברים שאני אוהבת...
אבל הוא לא מתכוון ללמוד ולעשות תואר, הוא הנדסאי.
אני חשבי שאפסול בן אדם שאין לו תואר, מסתבר שלא.

Shamy

New member
את יודעת...

הנדסאי זה עדיין נחשב לימודים גבוהים...זה עוד שנתיים מהתיכון זה מחצית מתואר בהנדסה אגב הנדסאי נקרא גם practical engineer כך שבעיני אני לא רואה פשרה,עדיין מדובר על מישהו שעשה עם עצמו משהו וניסה לפתח את עצמו

littlerunaway

New member
לא שאני טוענת שהנדסאי "לא נחשב"

אבל בשביל לדייק, זה ממש לא חצי מתואר הנדסה. הנדסאי שירצה להשלים למהנדס לצורך העיניין, זה יחסוך לו סמסטר/סמסטר וחצי בערך מתוך 4 שנים.
(בלי קשר לדיון הנוכחי. אני לא מזלזלת בהנדסאים)

Shamy

New member
בתור מהנדסת

זה בפירוש לא מה שאת אומרת!
&nbsp
נסכים לא להסכים ואני לא אכנס לפרטים

littlerunaway

New member
את יכולה אולי לא להסכים

אבל אלה הדרישות של האונברסיטאות. אני סטודנטית באוניברסיטה בעצמי (וגם הנדסאית אם כבר) והנדסאי בפירוש לא מקצר את התואר בחצי (ולחלוטין בצדק, מה שלומדים מהנדסים אצלנו ומה שאני למדתי בתור הנדסאית זה שמיים וארץ).

NEO83

New member
חייב להצדיק ולהסכים עם הקטנה

הנדסאי מקצר בין סמסטר עד 2 מקסימום.

sharpcookie

New member
זה בדיוק מה שאני מתמודדת איתו עכשיו...

יוצאת כבר זמן מה עם הנדסאי. מהרבה בחינות אנחנו מאוד מתאימים באופי, אבל בתור בוגרת תואר שני שגם עובדת בתחום ההבדלים האקדמיים בינינו שמתבטאים גם ביציבות תעסוקתית ורמת הכנסה - די ניכרים. אני כל הזמן בדילמות עם זה, כי הוא אינטיליגנטי באופן טבעי אבל נסיבות חייו מנעו ממנו מלהתקדם (בן למשפחה קשת יום שלא רק שלא קיבל גב כלכלי אבל היה צריך לעזור בפרנסת הבית מגיל צעיר). מצד אחד זה לימד אותו להיות בוגר ואחראי, ומצד שני, זה לא מבטל את הפער ההשכלתי והכלכלי שיש בינינו כיום. הוא אומר שהוא גאה בי ושזה לא מפריע לו, אבל אני תוהה אם ירגיש כך גם בטווח הרחוק. יש מצב שהוא מעריך אותי גם בגלל שהרקע שלו מנע ממנו מליצור קשרים רציניים בעבר, ולא רק בגלל מי שאני, ותוהה אם אני לא מתפשרת יותר מידי וצריכה להמשיך לחפש...

מבחינה פרקטית, אם היה מחליט לעשות כיום תואר ראשון, הכשרתו כהנדסאי לא היתה מעניקה לו שום פטור משמעותי ועדיין היה צריך להשלים בגרויות ופסיכומטרי ולהשקיע בכך לפחות 4 שנים (וזאת גם הסיבה שהוא לא יעשה את זה).

evanescent

New member
הערך של אנשים בקשר

לא מסתכם בכמה שהם מרוויחים, אבל אם בשבילך הוא כן אולי עדיף שתתני לבן זוגך הזדמנות לחפש קשר מסוג עמוק יותר ולעצמך לחפש מישהו שדומה לך בהכנסה ובהשכלה הפורמלית, אם אצלך דמיון בנושאים האלו הוא שיקול שמתעלה מעבר לאופי של בן הזוג ולרגשותייך כלפיו. אולי תוכלי למצוא גם מישהו שיותר דומה לך גם בערכים וגם מיחס חשיבות עליונה לדמיון בהכנסה בין בני זוג.

sharpcookie

New member
ברור שזה לא מסתכם רק בזה

אחרת בכלל לא היינו נפגשים, אבל כמובן שזה שיקול, ושיש דברים מאוד מהותיים שיורדים מהפרק אם בסופו של דבר נתחתן (בישראל של היום - בלי תמיכה של משפחה ו/או מקצועות יציבים משני הצדדים - לא תהיה לנו דירה).
בגלל שזה לא ההיבט היחידי אנו בינתיים ממשיכים להיפגש ולראות אם בכל שאר הנושאים כן מסתדרים, אבל מי שטוען שזה לא שיקול בכלל, די משקר לעצמו... עובדתית הרבה מאוד בחורות פסלו אותו בגלל מצבו ועד היום עוד לא היה לו קשר רציני.

evanescent

New member
יש הבדל בין שיקול לשיקול מכריע

לשלילה. את אמרת שאת בדילמות והזכרת רק את הנושא הזה, שאת חושבת אולי כדאי לך לחפש קשר אחר כשהזכרת רק את הסיבה הזאת. כלומר העלית את האפשרות שעבורך זה שיקול מכריע (ולא רק שיקול כנושא שמדי פעם עולה לך במחשבה) ולאפשרות הזאת הגבתי. לדעתי יש הבדל אם מישהי פוסלת בגלל שגם לה אין הכנסה גבוהה ו/או יציבה והיא יודעת שיחד לא יוכלו לקים משפחה בכבוד לבין כשמישהו או מישהי פוסלים למרות שלהם בעצמם יש הכנסה טובה והם רק רוצים שיהיה דמיון בהכנסות. את פשוט הזכרת את הפער כאילו זה כשלעצמו מפריע לזוגיות איתו ולא דיברת על דאגות שגם יחד עם מה שיש לשניכם לא תוכלו להסתדר....

sharpcookie

New member
בפועל אף אחד מהמקרים איננו אבסולוטי...

אני ממש לא עשירה וגם העבודה שלי אינה מובטחת, אבל בגלל שרכשתי השכלה פורמלית, מקווה שגם אם אאבד את העבודה הנוכחית, אוכל בסופו של דבר למצוא משרה דומה.

לגבי לימודי הנדסאות, זה תחום די פרוץ והרבה אנשים לא ממשיכים במה שלמדו אלא בתחומים שונים כשרטטים וכיו"ב. אם נמצאים באותו מקום מספיק זמן ועובדים קשה אפשר לפעמים להתקדם בתוך החברה ולהגיע לתנאים טובים אבל אם יום אחד מפטרים אותך או שהחברה נסגרת, זה כמו להתחיל מאפס. זה פחות או יותר המצב שלו ומכאן הכוונה לחוסר היציבות התעסוקתית.

הנושא הזה הוא העיקרי שמכניס אותי לדילמה כי ברוב התחומים האחרים נראה שיש בינינו התאמה יחסית טובה וזה בכלל לא מובן מאליו...

evanescent

New member
אני לא חושבת שאם כבר

מתקדמים בתוך חברה ומפוטרים זה כמו להתחיל מאפס כי ניסיון גם שווה משהו. אני מכירה מישהו שהוא הנדסאי ובלי תואר ועובד בהייטק כבר שנים רבות, על אף שקרה שפוטר מצא עבודה חדשה ואפילו יציבה מאוד והיום יש אנשים עם תואר שהוא מנהל. אבל יכול להיות שבזמן שהוא התחיל פחות הקפידו בהייטק על השכלה אקדמית והזמנים היום שונים.

sharpcookie

New member
לא הכל זה הייטק... יש תחומים שמאוד מקפידים

זה קצת אופ טופיק לפורום הזה אבל הכרתי פעם הנדסאי אדריכלות מאוד מוכשר שהתחיל כשרטט, עבד באותו משרד קטן של מהנדסי בניין הרבה שנים ולאט לאט למד והתקדם ועשה עבודה של מהנדס קונסטרוקצייה לכל דבר. חוץ מלשים חתימה שלו על התכניות, ידע לעשות הכל יותר טוב מהמהנדסים הטריים שהגיעו לשם. אחרי שהוא פוטר, לא היה לו בכלל סיכוי למצוא תפקיד דומה. בפועל מה שהבוס ההוא נתן לו לעשות היה על גבול הלא חוקי אבל אחרי היכרות ארוכת שנים הוא סמך עליו ולקח את האחריות על עצמו. למרות כל הניסיון שהבחור צבר, הוא נאלץ להתחיל כמעט מאפס עם שכר של קצת יותר ממינימום במקום הבא.

למעלה