לכל סיר יש מכסה?

evanescent

New member
ואיך את יודעת שהוא

בחיים לא יעשה תואר? לפעמים אנשים משתנים עם הזמן וגם בתוך זוגיות מסגלים לעצמם שינויים, מעצם זה שהם חיים גם עם בן אדם אחר. אולי יש אפשרות שאם הקשר יתבסס תשכנעי אותו כן לעשות את זה ושזה יותר כדאי? אולי תוכלי אפילו לתמוך ולעזור לו בזה אם תגיעי למסקנה שחוץ מזה הכל בסדר? זה לא נדיר שבני זוג מקבלים עצות אחד מהשני לגבי עבודה ולימודים (וגם בכלל) ולא נדיר שגם עוזרים זה לזה.

sharpcookie

New member
לא יודעת מה יהיה בכל החיים, נכון לעכשיו הוא לא יכול ולא רוצה

מחקרים מראים שזוגות כאלו מתגרשים בסופו של דבר
זוגות שבהן הגבר מצליח פחות מהאישה, בעיקר בתחום הכלכלי, נוטים להתגרש. בדרך כלל זו לא יוזמה של הגבר, יש גברים שדווקא מרוצים מהסידור הזה, אבל על פי רוב האישה בסופו של דבר מפתחת זלזול וחוסר הערכה אל הגבר, וגם תגובות הסביבה בד"כ עוינות, וזה גורם לאישה להרגיש תחושות של קיפוח והחמצה (בסגנון של "הייתי יכולה להשיג יותר").
&nbsp
הנה למשל כתבה בנושא:
http://www.themarker.com/career/1.579594
&nbsp
כמובן שמדובר על סטטיסטיקה ואין הכרח שכל זה יקרה גם במערכת היחסים האישית שלך, אבל זו נקודה למחשבה.

sharpcookie

New member
תודה על התגובה, קראתי את הכתבה

מניחה שבאופן סטטיסטי התוצאות נכונות אבל כמו שכתוב גם בה, יש כל מיני סיבות ושיקולים שתורמים לגירושים ולא רק תחושות החמצה מצד האישה. אישה שתלוייה כלכלית בבעלה לא תמהר להתגרש גם אם תהיה אומללה בחיי הנישואים ולכן מדד של גירושים אינו זהה למדד של אי/אושר בזוגיות.
&nbsp
לפני כמה זמן קראתי מחקר נוסף מכיוון אחר - שגברים אינם נמשכים / מאויימים ע"י נשים חכמות מהם
http://www.haaretz.co.il/gallery/lifestyle/date/.premium-1.2764507
סטטיסטית, כנראה שגם זה נכון...

&nbsp

שילת281

New member
עזבי אותך יקירתי...

כשאת מגיעה הביתה לא מעניין אותך איזה תואר יש לבעלך. מעניין אותך אם נוא בנאדם טוב, מפרגן, ג'נטלמן, איזה אבא הוא יהיה... הוא יכול להיות בעל משכורת גבוהה אבל יהיו חסרות לו התכונות החשובות הנ"ל. השאלה מה סדר העדיפויות שלך

sharpcookie

New member
תודה על התגובה, אני בהחלט מסכימה

דווקא בגלל שגדלתי לאב משכיל שידע להרוויח אבל בבית היה אדם ממש בלתי נסבל, לא פסלתי את הקשר עם הבחור הזה מראש. בהתחלה לפחות חשבתי שהבעייה היחידה היא ההבדלים בהשכלה/מקצוע, אבל לאחרונה מסתבר שהוא במצב כלכלי מאוד קשה באופן כללי בגלל המשפחה הבעייתית שלו בה הוא עדיין נאלץ לתמוך ...

שילת281

New member
עשית בשכל

הוא גם הנדסאי.. זאת גם השכלה גבוהה. וספורטאי זה מעולה !!
בהצלחה

שלום אכן דיון מעניין

אני מגיבה מנסיון אחרי חיפוש רציני המון דייטים חח נשואה באושר טפו טפו
אני למדתי כל כך הרבה על מה מחפשת , על מי אני ומה אני צריכה , ועל מה יכולה להתפשר הכוונה היא עם מה יכולה לחיות באושר ועם מה לא אוכל לחיות באושר. אני אומרת מכל הלב שבזמן החיפוש היו רגעי ייאוש רבים ופחד להישאר לבד ואימי ז"ל תמיד אמרה "עדיף לבד וטוב, מאשר ביחד ורע או ביחד ולבד". תמיד האמנתי שלכל אחד יש את האחת שלו והפוך. כמו שנאמר פה שאני מאוד מסכימה לפעמים האגו מונע מאיתנו אינטימיות, או מטעני העבר הילדות טראומות שלא באשמינו אבל הם מעצבים את האישיות שלנו כמבוגרים. כשאני נזכרת שבסוף כשהכרתי את בעלי באחד הדייטים אמרתי לעצמי די נמאס אני אהיה אני, אני אבוא רגיל לא אתגנדר יתר על המידה ואזרום בשיחה וזהו בלי ציפיות. אני זוכרת ששאלתי כמה דברים בסיסים כמו חילוני, רוצה ילדים, אוהב בעלי חיים, וזהו השאר גילינו במהלך ההיכרות העמוקה יותר שהתחלנו לצאת. רק שמורידים את המגננות והאגו ומנסים באמת לראות את הצד השני כפי שהוא ומקבלים בלי רצון לשנות אותו ואוהבים את זה מה שמקבלים רק כך אפשר לאהוב באמת :) ברגע שאני הבנתי שאני אוהבת את הבנאדם כמו שהוא בלי לשנות לשום כיוון מבחינתי זה אושר כי מצאתי את האחד.
אז העצה שלי היא שמחפשים להבין עם מה אנחנו יכולים לחיות באושר ועם מי לא וזה בסדר, ואם יוצאים אז אחרי זמן קצר אם מחפשים לרציני אפשר לבדוק אם מקבלים אותו אותה כפי שהם בלי לשנות אם כן זה אכן שלנו :)

העיסוק שלנו בעצמינו כאינדווידואלים מכשיל את הזוגיות

בעבר, וגם כיום בחברות מסורתיות שמקדשות את מוסד המשפחה, האפשרות היחידה היא לחיות כזוג, רווקות בחברות הללו משולה לנכות ומלווה בהשפלה ואפליה כואבים מאוד. לכן זוגיות נכשלת שם רק לעיתים נדירות, לרוב על רקע של פתולוגיה של אחד מבני הזוג. בני זוג כאלו מגיעים לזוגיות בהכרה שהיא, הזוגיות, יותר חשובה מהם כאינדווידואלים וכי בלעדיה למעשה אין להם קיום. לכן, כדי שהזוגיות תצליח הם מניחים בצד כל רצון אישי ופועלים רק באופן שיקדם את הזוגיות: אשה חרדית תעבוד מחוץ לבית שעות רבות ותנהל את משק בית כמעט בלי מעורבות של הבעל ולא תחוש מירמור. היא תרגיש שמחה וגאווה על כך שהיא מפנה לבעלה זמן ללמוד וכך הוא קונה מקום לשניהם בעולם הבא.
לעומת זאת, בחברה שבה אנו חיים ובעולם המושגים של האשה המודרנית האינדווידואלית, לדאוג לזמן פנוי לבעל ללימודים ולפטור אותו מעול הפרנסה ומטלות הבית זה משפיל ומבזה, והעובדה שהאשה החרדית אינה דואגת לאינטרסים של עצמה (מנוחה, רווחה) מנוגד לטבע האנושי...
כאשר אנחנו כאנשים בעלי ראייה אינדווידואליסטית מגיעים לזוגיות, המחשבה שלנו היא "מה הזוגיות תיתן לנו" ולא "מה אנחנו ניתן לזוגיות". ובאמת, כאשר זוגיות איננה כורח מציאות ואפשר לחיות בחברה שלנו כרווקים, חיים טובים ומלאים ואפילו להיות הורים, אז באמת נשאלת השאלה איך הזוגיות יכולה להועיל לנו... בזוגיות נצטרך להתפשר על חלק מהרצונות שלנו, לשנות את סידרי העדיפויות שלנו ואת חלוקת המשאבים. לא מפליא איפה שאם יש לזוגיות אלטרנטיבה טובה (רווקות אינדווידואלית מודרנית), רבים יתקשו להתמסר לזוגיות...
אם אינדוויאליסט מחליט להיכנס לזוגיות, הוא כאמור יעשה זאת רק אם ידע שתצמח לו מכך תועלת אישית. ומאחר ואנחנו לא נורא ממהרים (כי כאמור להיות רווק זה לא כל כך נורא...), אנחנו בודקים את השוק טוב טוב: "הדייט הזה נחמד, אבל אולי מחכה לנו בדייט הבא מישהו עוד יותר מוצלח?"...
ואם במקרה זה מצליח ונוצרת זוגיות, אזי מאחר ואין ממש "חזון זוגי" ואינטרס משותף "קדוש" שהוא מעל לכל (רווחה של כל המשפחה), תוך זמן קצר נוצר מאבק כח וכל אחד מנסה לדאוג לאינטרסים של עצמו: לעבוד פחות לקבל יותר...
אז לסיכום - אנשים היום כן רוצים זוגיות אבל מתקשים לשלם את המחיר ולוותר במקביל על מנעמי הרווקות (אוטונומיה עצמית מלאה), או במילים אחרות: רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
וזאת הסיבה שבגללה "לא מסתדר להם"

ELLA1992

New member
אתייחס לכמה סיבות אפשריות בעיניי ואפרט

אז ככה, מה הן לדעתי הסיבות האפשריות לכך שאנשים רוצים זוגיות אך אינם נמצאים בכזאת?

ישנן סיבות רבות ומגוונות אפשריות למצב זה: (בהמשך ארחיב על כל אחת מהנקודות הללו)

* בררנות יתר.
* טראומות ממערכות יחסים קודמות.
* ביטחון עצמי נמוך.
* חוסר יציבות רגשית.
* התנהגות מרתיעה.

כמובן שיש עוד סיבות רבות נוספות אך בחרתי להתמקד ולהתעמק דווקא באלו מאחר שבעיניי אלו הגורמים השכיחיים ביותר ובכלל, אלו הנקודות החשובות ביותר שיש להתעכב עליהן בטרם כניסה לזוגיות, לעשות בדק בית ולבחון היכן אני עומד ומה עליי לתקן עם עצמי .

להלן הפירוט:

1. בררנות יתר- אנשים רבים נוטים לפסול בני זוג פוטנציאליים מתוך החשש "להתפשר", הם חשים שמא אותם מועמדים על לבם אינם מספיק "שווים" או "איכותיים" עבורם, מזלזלים בכל אשר מנסה להתקרב ללבם ובכך למעשה, מפספסים הזדמנויות רבות למערכות יחסים לא רעות בכלל וחבל. אף אחד אינו מושלם. חסרונות ומגרעות יש לכולם. מי שמחפש את ה"מושלם" כנראה ימצא את עצמו בודד וערירי בגיל הבלות. להתחייב ולהכנס לזוגיות הוא דבר המצריך וויתורים ופשרות, להתקרב לעבר בן הזוג, לבוא לקראתו, למתן התנהגויות מסוימות שעלולות לפגוע ולהזיק לקשר, החכמה היא לא לחפש את המושלם אלא ללמוד להסתדר ואף לאהוב דווקא את החסרונות של בן הזוג. זו אהבה אמיתית בעיניי.

2. טראומות ממערכות יחסים קודמות- מדובר באנשים שאולי עברו בגידה באמון בעברם, שברון לב חמור שטרם התגברו עליו, אנשים שחוו אלימות, קינאה או אובססיה מצד בן הזוג, מערכת יחסים לא בריאה ולא יציבה, או לחילופין אנשים שנוטים לקנא במערכות יחסים וחוששים להכנס שוב למעגל הזה של קינאה ואובססיה, פחד, דאגה. במצבים כאלו הפיתרון האופטימלי הוא- טיפול ע"י אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש ורק אח"כ לפנות לחיפושים אחר בן זוג.שהרי מבלי אמון, אין זוגיות.

3. ביטחון עצמי נמוך- אנשים שחוששים שהם לא מספיק טובים עבור מישהו, סעיף זה בדיוק הפוך מסעיף בררנות יתר (ראו סעיף 1). אנשים המסרבים מסיבות כאלו ואחרות להאמין שמישהו מסוגל להתאהב בהם או לחשוק בהם. חוששים לגשת ולפלרטט, פוחדים מדחייה, הם מאמינים משום מה בכך שגם אם יהיה קשר הוא וודאי יהיה קצר ולא מוצלח. נובע מרגשי נחיתות חמורים המצריכים כמובן טיפול. לפני שאנחנו מחפשים אהבה, עלינו קודם כל בראש ובראשונה לאהוב את עצמנו ולהשלים עם עצמנו, למערכת יחסים בריאה, יציבה וחזקה דרוש דימוי עצמי חיובי. מה גם, שביטחון עצמי הוא תכונה חיונית שנחשבת סקסית בעיניי המין הנגדי. אנשים נמשכים לאנשים שמרגישים טוב עם עצמם. נינוחים ושלמים.

4. חוסר יציבות רגשית- אנשים שלא מסוגלים או מתקשים להחזיק מערכת יחסים ארוכה, איתנה ועקבית לאורך זמן, אם תבחנו את ה"אנמנזה" (ההיסטוריה) שלהם תוכלו לגלות כי הם מעולם לא היו במערכת יחסים שנמשכה יותר ממספר חודשים ספורים. אלו אנשים שלא מצליחים להתאהב, או לחילופין, חוששים להתאהב, הרגשות שלהם מתחלפים בפזיזות, לא מצליחים להרגיש או לחילופין להביע רגש, אינם מסוגלים להיות עם אותו בן זוג לאורך זמן, לא מסתפקים בו, מין יצר הרפתקאני כזה וסף עוררות נמוך לריגושים, חיפוש מתמיד ועיקש אחר ריגושים נוספים וחדשים, לא מצליחים או חוששים להתחייב, מתאפיינים בחוסר יכולת להיות נאמנים על פי רוב. בעלי תנודות במצבי הרוח. לא סגורים על עצמם ונורא מבולבלים, חשוב לציין שאנשים אלו עמוק בפנים נורא סובלים, שרויים במצב של חוסר אונים ומצוקה. גם הם רוצים זוגיות, גם הם רוצים לאהוב ולהיות נאהבים ומאושרים אך מסיבות כאלה ואחרות (לעתים קליניות) הם פשוט נכשלים בזה.

5. התנהגות מרתיעה- הם יכולים להיות יפים, חכמים ומקסימים אך בעלי התנהגות שמרתיעה את כל בני הזוג הפוטנציאליים ובכך הם פשוט מרחיקים מהם את האנשים שאולי היו עשויים דווקא להתעניין בהם אילו היו מתנהגים אחרת. התנהגות כגון- התלהמות, אינפנטיליות, אימפולסיביות ועוד דוגמאות רבות אחרות אשר עשויות להרחיק מהם בני זוג פוטנציאליים, אלו אנשים שהיו רוצים להיות בזוגיות אך מחמת התנהגותם פשוט מרתיעים את הסובבים אותם ומובילים בכך לסלידה מהם. האדם הפוסל בן זוג שכזה, לעתים בעצמו אפילו לא מודע למה פסל אותו, זה בתת מודע, התנהגויות מסוימות פשוט מרחיקות אותנו ולעתים אנחנו בעצמנו מתקשים לאמוד עליהן ולהגדיר אותן. גברים רבים שפסלו נשים שמתנהגות ככה, בעצמם התקשו להסביר מדוע לא רצו אותן שהרי הן יפות, חכמות , מושלמות. התנהגות היא פרמטר חשוב מאוד במשיכה.

אנשים אלו מרגישים מעין כישלון במציאת "המכסה לסיר שלהם", אך הבעיה האמיתית היא שהלכה למעשה, המכסה לסיר שלהם ככל הנראה כבר היה שם בהזדמנויות שונות בחייהם והם פספסו אותו מסיבות כאלה ואחרות שאת חלקם ציינתי לעיל.

dory141

New member
תגובה על האבחונים שלך

האבחנות שלך נכונות, בחלק מאותן קביעות. עם זאת, הדיאגנוזה שלך (שרובה מסתכמת במילה אחת- "טיפול") היא מאוד פשטנית, לטעמי לפחות. 3סיבות:
1. יש הרבה אנשים כמוני, שאין להם את הכסף, הזמן והרצון להיעזר באיש מקצוע מהסוג הזה. מהמעט ששמעתי מחבר קרוב שעשה את זה, פסיכולוגים לרוב נהנים מאוד מהמטופלים. לכך שתי סיבות - הם מאוד שמחים שמישהו סובל יותר מהם ועוד לקבל על זה כסף. כן, כמו קברנים, רופאי שיניים, חוקרי מקרי מוות ופקידי עירייה, הם מתפרנסים מצרות של אחרים. זה טבע העולם. הרי אם לאנשים לא היו צרות, מי היה צריך אותם בכלל? אף אחד.
2. אני חושב שהפיתרון או הדרך לה, הוא חישול גופני. אני כבר 4 שנים מתאמן בחוג לפילאטיס בבריכת גורדון בת"א. נכון, זה לא תאי בוקס ולא קפואירה, אבל התרגילים שם די מאתגרים. הם מכינים אותך לחיים, במובן של התמודדות עם קושי ומול התנגדות. אחת הסיבות שעברתי יחסית בסדר נפילה ביתית שהסתיימה במרפק שבור ובפלטינה, בקושי קל יחסית, הוא הכושר הטוב שבו הייתי עד לרגע הנפילה. אחד המדריכים מטיף וחוזר ובצדק, שהקשר בין גוף לנפש סימביוזי. אם חצי מהאנשים היו מנסים את זה במקום לשרוף כסף על פסיכולוג סוג ד, המצב היה יותר טוב.
3. עידן הניכור- לא אכחיש, גם אני חלק מזה. קטע חשוב שהתעלמת ממנו, הוא העובדה שאנשים מתכנסים בתוך עצמם בחסות הטכנולוגיה. מתי לאחרונה יצא לך ללכת ברחוב ולראות אדם מתחת לגיל 40 שלא שקוע בסלולרי לצורך דיבור, סימוס, גלישה, וואסטאפ, וכדומה? פעם לא יכולת להתחבא, היום אין קל מזה. הכי צובט לי את הלב לראות אמהות עם הילדים שלהם, כשבעצם הן לא איתם והסמארטפון יותר חשוב. הילד? שיידרס, שיאבד עין. אפשר לקנות תמיד עוד אחד באינטרנט... חבל שלא עשו הפלה או שהרשויות לא לוקחות אותם מהן.
4. קצת קשה לי עם הקביעה של התנהגות מרתיעה. לי יש הרגל רב שנים לכרסם בגדים של עצמי מגיל מאוד צעיר, לא יודע איך קיבלתי את זה. לרוב זה במצבים של מתח. מישהי שתראה אותי עושה את זה תחשוב שאני "מנטל קייס". אני לא בטוח שהבנתי את ההגדרה שלך.

ELLA1992

New member
"טיפול" - מילה שחזרתי עליה רק פעמיים וכן, קינאה ואובבסיה אלו

תכונות המצריכות טיפול. ממש ככה. כתבתי אנשי מקצוע, לא כתבתי פסיכולוג, יש גם מאמנים וקואוצ'רים שישמחו לתת לך שירות מאוד מקצועי ויעיל בכלום כסף.

לגבי מה שכתבת בסוף, ממש לא הבנת את כוונתי בהתנהגות מרתיעה, תקרא שוב.
אתה כתבת משהו שבכלל לא קשור לכוונה שהייתה לי בסעיף "התנהגות מרתיעה".

התכוונתי שיש נשים לצורך העניין שרוצות זוגיות אבל מתנהגות באופן שמרתיע גברים ואפילו פירטתי, וציינתי - התלהמות , התנהגות ילדותית מדי, אימפולסיביות , יצא לי לשמוע על הרבה גברים שנרתעו מהתנהגויות כאלה אצל נשים שדווקא כן משכו אותן עד שהן פתחו את הפה והרסו לעצמן, דוגמא- דיברו יותר מדי על מראה חיצוני. אני אומרת את זה אחרי שחקרתי מספיק בשטח.

את פשוט לא הבנת את כוונת המשורר זה הכל

למעלה