לכל ענקי המוזיקה פה שאלה לי אליכם

thezanani

New member
לכל ענקי המוזיקה פה שאלה לי אליכם

wish you were here חובה 2 גיטרות??? כי אצלנו יש רק שניים שיודעים לנגן בגיטרה אחד מכיר תשיר והשני מתנחל שקורע מיתרים עם ג'ינגלים של ברוך מרזל. יש אפשרות לנגן את זה על גיטרה אחת?????

Nilla Muffin

New member
אפשר

אמממ.. נראה לי שאפשר עם גיטרה אחת.. חברה שלי כל הזמן מנגנת את זה ולא זכור לי שמישהו ניגן איתה.

MellowShip

New member
חבר יקר

בשיר הזה של פינק פלויד (כמו שירים רבים ואחרים) קיימים 2 גיטרות..האחד עושה ליווי והשני סולו. אם תדרבן את המתנחל ללמוד מעט את הסולו זה עלול לצאת אפילו מגניב ביותר... אל תתיאש..מתנחלים לומדים מהר (תראה את יכולת השרידה שלהם בשטח האויב)... האבלי באבלי. ביי!

ומצד שני

מלבד סולו הפתיחה (שאגב עומד דיי טוב גם אם תעשה אותו בלי ליווי) אתה יכול לנגן את השיר בעצמך ללא גיטרה שנייה. קצת יצירתיות (קצת דמיון) ותחשוב על זה שאומנם אין לך גיטרה ליווי, אבל מצד שני אתה גם לא גילמור, אז זה בטח לא כזה משנה:) נגינה נעימה

thezanani

New member
כשאדע לנגן על עוד משהו מלבד

3 כפיות וצלחת קורנפלקס, דברו איתי על איך אני אנגן. בנתיים נסתפק במתנחל המשוגע.

עדיף לשיר למתנחל ולא שהוא ישיר

יענו- הלוואי והיית כאן ולא שם- אבל אם הוא בקטע של מרזל- עדיף אולי שם.. אני יודע, זה לא פורופ פוליטי אבל הייתי חייב

itaikuskus

New member
"אתה גם לא גילמור"

לא צריך להיות גילמור בשביל לנגן את השיר הזה באופן מדויק.

לא צריך להיות גילמור...

בשביל לנגן אף שיר של פינק פלויד מדויק - אבל מדויק זה עדיין לא גילמור. למעשה היום גם גילמור כבר לא מנגן את השירים שלו באופן "מדויק" וזה עדיין טוב יותר מאשר מישהו אחר. הנקודה הייתה - וזו נקודה פשוטה מאוד - שהוא לא גילמור, ואם זה אף אחד לא יכול להתווכח (אולי גילמור עצמו יכול)

itaikuskus

New member
חסוך את ההתחכמויות.

אני מדבר על דיוק במובן של דיוק בתוים, וגם דיוק בפיל. השיר הזה אינו קשה לניגון לכל אחד שיודע דבר או שנים בלהזיז אצבעות. אם גילמור נשמע טוב ממישהו אחר? קיימים שני סיבות אפשריות ללמה אתה חושב ככה סיבה ראשונה-זה הרי הסולואים שלו, ואתה, כמאזין חובב שעקב בטח אחרי מפעל חייו לא תסבול אף אחד שינסה לחקות את ביצועיו, שלא נומר חלילה, להתעלות עליו. לסיכום-ענין פסיכולוגי, גם אלוהים בעצמו לא יוכל לנגן פינק פלויד יותר טוב מגילמור. סיבה שניה-הציוד שיש לגילמור גישה אליו. החל מהגיטרה, ולסיים עם הצ'יפ הכי קטן במגבר, הציוד של גילמור זה זהב טהור ותאווה לכל גיטריסט.

One Echoe

New member
חבוב.

יש לך דבר או שניים ללמוד במוזיקה. בלי להתנשא.או שעם? בעצם בלי. זו פשוט עובדה. גילמור זה גילמור. אף אחד לא יכול לנגן כמו גילמור בגלל 1001 סיבות. לפרט? אין צורך. זה הרי ברור. עכבר זהעכבר, ופיל זה פיל. זה לא עניין פסיכולוגי. לכל נגן יש את הפיל שלו. ובחיים לא תוכל לנגן כמו גילמור, נקודה.

itaikuskus

New member
אוי אוי כמה רעש..

בקשר לדבר או שניים ללמוד במוסיקה...אני לא מכיר אותך, לכן אני לא יכול לבוא באמרות מפוצצות כמו "אני יכול לעשות לך בית ספר". מה שכן, אני אגיד על עצמי, שאני יודע מוסיקה, יודע להאזין לה (יש כאלה שגם זאת לא יודעים, והם לא מעט), יודע לנגן אותה, כבר הרבה שנים. אני לא אמרתי שאפשר לנגן כמו גילמור. אתה לא מקשיב למה שאני אומר וכלוא מאחורי חומה של התרעמויות מול האיש שכביכול קרא תיגר על הגיטריסט האהוב עליך. היו לי 2 אופציות, לגחך, או לנסות בסבלנות להסביר לך שוב, וזה הפתרון היותר בוגר לדעתי. והתנשאות? ברגע שצוציק כמוך יצליח לגרום לי להרגיש שהוא מתנשא עלי (עם כל הכבוד, ויש כבוד), אני שובר תגיטרה, קורע את העורות, מנתץ את הקלידים וכל התזמורת שיש אצלי הולכת לזבל, כי הכל היה לשווא. תבין, אנחנו מדברים כאן על WYWH, ועל השאלה, האם אפשר לנגן אותו בדיוק. גילמור, בגדולתו נותן לסולואים לא קשים לכאורה את הפיל שלו, מה שנותן להם יחודיות ומה שנותן לו את הבלעדיות עליהם. אבל השיר הזה ספציפית יותר חלש בעניין הזה. אין שום בעיה לנגן את הסולו הזה ולהשמע גילמור. אין מה לעשות. ובחיים לא אוכל לנגן כמו גילמור, בזה תהיה בטוח. בכל זאת, אני מכוון יותר גבוה. (-: (סתם זה היה ציניות האופיינית לגיטריסטים מפוצצי אגו עם כשרון מפוקפק, גילמור כבודו במקומו מונח).

One Echoe

New member
2 דברים.

בתור אחד שקורא לאנשים צוציקים, אני במקומך לא הייתי מרשה לעצמי להתנשא. אתה מרגיש שמישהו מתעלה עליך אז אתה יורד לרמות כאלה? ובכל זאת, אני אהיה "בוגר", כל שיר תוכל לנגן כמו גילמור, או כל סבתא יוחבת.(אם יש לך את הטכניקה, מן הסתם) אבל בחיים לא תוכל להישמע כמו גילמור.. ועל זה הכל מדבר לא? הרי מה זה להיות כמו גילמור? להישמע כמוהו. ברור שאתה יכול לנגן את הסולו, בעצם, כל ילד שמנגן חצי שנה על גיטרה קלאסית יוכל. וכן, הבנתי אותך. בוויש יו וואר היא גילמור לא מדגיש את עצמו כ"כ. אז לדעתי זה בדיוק ההיפך, זה האלבום הכי גילמורי שקיים. הפיל של גילמור מתחיל נשאר נגמר ומסתיים באלבום הזה.

אוקיי

אז הגענו לשלב הטחת כינויי גנאי? ועל מה ולמה? זה נשמע לי כמו רוב מהומה על לא כלום, כמאמר המשורר. שהרי לכל גיטריסט יש את ה”חותמת” הייחודית שלו, ומסיבה זו אף אחד לא נשמע כמו אף אחד אחר. אף אחד לא יכול להשמע כמו גילמור, אבל באותה מידה אף אחד גם לא יכול להשמע כמו מלו, אקו או איתי. פשוט, לא? שמא תעברו לנושא אחר, חברים?

itaikuskus

New member
גנאי?

אני מצטער אם המונח "צוציק" פגע או העליב או גרם אי נעימות למישהו, אני פשוט זוכר את עצמי בגיל הזה (לא כל כך מזמן), לא חשבתי כל כך שונה ממנו, אז מבדר אותי לראות אחד כזה מתרעם, כשאני הפעם מהצד השני של הויכוח. אני לא מדבר על האלבום WYWH, אלא על השיר, שזה מה שגם פתחו בשבילו את הדיון. לא קשה לשחזר את הפיל של גילמור בסולו הקצר והפשוט של תחילת השיר (פעם אחרונה שאני חוזר על זה זה מתחיל להמאס גם עלי), אתה צודק בהחלט שזה אלבום "גילמורי"", ואף אחד לא יכול לשחזר בצורה מדויקת מה שגילמור עושה בשירים שם, אבל אנחנו מדברים על שיר הנושא בלבד. תעקוב מותק.

One Echoe

New member
שמע.

לא הבנתי כ"כ מה אמרת בהתחלה..אז אני אתעלם באלגנטיות כי זה מתחיל להימאס וזה נהיה ילדותי. בקשר לדבר השני, גם אני התייחסתי לשיר הנושא..רק ששיר הנושא קשור קשר ישיר לאלבום מבחינה מוזיקלית..לכן הזכרתי את כל האלבום. אני חושב שגם בסולו הקצר לא תוכל לשחזר את הפיל של גילמור. זה אחד הסולואים הכי גילמורים שקיימים ושומעים אותו שם כ"כ בבירור שהוא עצמו, בפולס, לא הצליח לשחזר את עצמו.

MellowShip

New member
האמת שפה..

אתה לחלוטין צודק. לדעתי: פינק פלויד זה לא מוזיקה לנגן. זאת מוזיקה להאזין לה, ותו לא. ולכן כל הקשור בלהיות גילמור או להשתוות פה לגילמור לא חל בכלל.. תהיה סטיב ואי, תהיה פאקו דלוצ'יה..גילמור?.לא בעיה.. יום שמח ונחמד!

טוב

לא צריך להפריז יותר מידי בקדושת המוזיקה של פינק פלויד. אחד הדברים שאני יותר נהנה מהם זה כשמישהו מוכשר מנגן בסבבה שלו פינק פלויד.הוא לא חייב לעשות את זה כדי להוכיח את יכולת הגיטרה שלו,הוא יעשה את זה מתוך אהבה והערכה אמיתית למוזיקה שלהם. לדעתי האווירה שזה יוצר היא נהדרת כיפית והכי אמיתית שיש

One Echoe

New member
לא מוזיקה לנגן?

מה? איך אתה מגדיר מוזיקה כ " מוזיקה לנגן ". לא באמת, כי זה מאוד מעניין אותי. " תהיה סטיב ואי " ?! מה הקשר בכלל לסטיב ואי? לא בעיה להיות גילמור? |:

למעלה