לכל שאלה תשובה
- שרשור שאלות

איזה עבודות יש בלילה בחיפה?

היי אני רוצה לעזוב את הבית (חייב לעזוב את הבית!) חשבתי לעבוד בלילות וכך לקבל 150 % מהמשכורת, השאלה איזה עבודות יש בלילות בחיפה? אני בן 23 תודה ולהת'

לי 4321

New member
שאלה קצת מטומטמת

אם אני אכנס לדירה באמצע ספטמבר אז מתי אני אמורה לשלם על ספטמבר בראשון לאוקטובר? ואיך נהוג להעביר את התשלום שכר דירה לבעל הבית בפועל לרשום צ'יקים לכול חודש או ששולחים לו איך זה הולך בדיוק?

karnaf7

New member
לא בכל מקום זה 150% החוק הוא 125%

לשעות לילה ומהשעה השמינית 125% על ה-125 הקיימים (יוצא משהו כמו 156% מהבסיס)

karnaf7

New member
חוסר ידע זה לא טמטום והנה תשובה

בדרך כלל התשלום הוא מינימום חודש קדימה כלומר בספטמבר תשלמי מהתאריך בו נכנסת ועד לחודש אח"כ. לא נהוג לשלם רטרואקטיבית. ישנם בעלי דירות שמעונינים בצ'ק בטחון לעוד חודש ואז התשלום נשאר לחודש מראש אבל בחודש האחרון אין צורך לשלם. אני אישית לא מפזר צ'קים לאף אחד אני מפקיד את הצ'ק לחשבון של בעל הבית בכל חודש. החתמתי ערבים על שטר חוב שעלה שקל בדואר, וזה הבטחון שיש לבעל הדירה מולי, שטר חוב קשה לממש ורק אחרי שהוכח שאכן אני חייב את הכסף אפשר לגשת עם זה להוצאה לפועל. צ'ק ניתן לממש בקלות רבה מידי, והוא יכול להגיע לידיים לא נכונות. מקווה שעזרתי להבהרות ניתן לשאול עוד

גם אצלנו

צ'ק מדי חודש, מופקד לחשבון של בעל הבית, בתחילתו של כל חודש (בתחילת יוני משלמים על המגורים בחודש יוני וכו').

נימשון

New member
לא שאלה מטומטמת בכלל

לרוב נהוג לתת את כל הצ'קים מראש לבעל הבית ולהתקזז על פערי ה$ פעם ברבעון..

babylon_a1

New member
ואם העבודה...

היא 8 שעות בלילה וזהו - אבטחה למשל - לרוב ישלמו מינימום וזהו

karnaf7

New member
אז זה כבר לא חוקי

יש כל מיני קומבינות שעושים עם הגדרת החוק אבל מה שבטוח, השעה השמינית על משמרת שהחלה מ2200 עד 0400 היא שעה נוספת וחייבים לשלם עליה לפחות 156% משכר מינימום

עמית22

New member
לאט ובעדינות

ודרך אגב, עם השאלה 'מה?' קצת קשה לי, אבל ל'כמה?' יש לי תשובה אם אתה רוצה

karnaf7

New member
כמה זה WH רק בעקיפין אבל אם יש

לך תשובה לשאלה מורכבת זו אז לך על זה אחי, אני ממתין לתשובה

babylon_a1

New member
מה אתם עושים עם התחיבות

למשל בעל הבית דורש התחיבות לשנה ומצבכים התעסוקתי לא יציב, או שאתם מובטלים אני עובד פה ושם ויש לי בעיה לתהחייב - מה עושים ? יש רעיונות ?

יש שתי אופציות

האחת - להגדיר סעיף בחוזה שמאפשר לך להביא שוכר אחר במקומך במהלך תקופת ההתחייבות. לגיטימי, מקובל ומבוצע ע"י שוכרים רבים למקרה שימאס להם מהשותפים. החיסרון - תצטרך למצוא בעצמך את המחליף... אפשרות אחרת פשוטה יותר אבל מצמצמת לך את המבחר בדירות - יש אנשים שגרים בשכירות ומעוניינים שמישהו יחליף אותם לתקופות קצרות מוגדרות, על פי רוב בעקבות נסיעה. אם אני לא טועה בחלק מהלוחות יש את זה באפשרויות החיפוש. קח בחשבון שבעלי בית במרבית המקרים דורשים שנה התחייבות ואפשר להבין אותם, הם לא רוצים שהדירה תשאר ריקה. אתה יכול לבדוק אם יש מצב להתחייב רק לחצי שנה, לזה יהיו אולי כאלו שיסכימו.

עמית22

New member
נושא בעייתי

אני אישית חולה על מתוקים וטוען שאי אפשר בלעדיהם, אבל יש הרבה אנשים שחושבים שהם משמינים וגורמים להמון בעיות בשיניים

למעלה