לכל שאלה תשובה
- שרשור שאלות

babylon_a1

New member
הרבה מאד דברים...

למשל, שלא תראה דירה 1 - ותחתום על דירה אחרת

ייתכן שיקרה

שבעל דירה פנה לשני משרדי תיווך שונים. אם את חושדת שכבר ראית את הדירה זו יכולה להיות בעיה. רצוי לדרוש לדעת את הכתובת המדוייקת של המקום, ולעולם לא לומר שראית דירה באותו רחוב או בסמיכות. בקיצור, קודם לוודא שהדירה שרואים היא אכן כזו שלא נראתה לפני כן (ומבלי למסור פרטים על דירות קודמות שנראו למתווך), ורק אז לחתום על המסמך. אם מאיזושהי סיבה את שוכרת דירה שהראו לך שני מתווכים שונים, ע"פי החוזה שחתמת איתם תהיי מחוייבת לשכ"ד של חודש לכל אחד מהם. אה, ואם מופיע שרשור שאלות - אנא לשרשר אליו.

SaintJohn

New member
שלום, אני חדש בפורום../images/Emo13.gif ויש לי שאלה

קודם כל שמי נועם, ויש לי שאלה לגבי שטר בטחון היום החלטתי לחתום על חוזה שכירות עם בעל דירה בבאר שבע, וכשהודעתי לו בטלפון אז סיכמנו להיפגש בעוד כמה ימים ולחתום. הוא ביקש ממני להביא פנקס צ'קים ושטר בטחון ע"ס 15,000 שקל, כמו שנתנו שני הדיירים הנוספים בדירה. בשטר הבטחון הזה יהיה שימוש אך ורק אם ייגרם נזק מצדי לרכוש שבבעלותו (הדירה)? יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת על שטרי בטחון לפני שאני נותן לו אחד כזה? יש משהו שהוא אמור לתת לי בחזרה? טופס חתום כלשהו, פרטים כלשהם, או כל דבר אחר? ושאלה אחרונה: 15,000 שקל זה סכום סטנדרטי לשטר בטחון? זה סכום קבוע בחוק או שזה נתון לשינוי כלשהו? אשמח לקבל עזרה בעניין הזה של שטר בטחון מכל מי שיכול להאיר את עיניי. המון תודה מראש
נועם

ברוך הבא ../images/Emo140.gif

אז ראשית תתרווח, תשב... הנה ה
המצויין שזוכה לו כל משתתף. בקשר לשטרות בטחון: מבחינתך, שטר בטחון זה ערובה כספית אופטימלית. המימוש שלו כרוך בפניה לבית משפט, ואתה יכול לתאר לעצמך כמה אנשים ששים לעשות את זה. מה שכן, יש כאן עניין דו סטרי: מדובר בשטר שימומש באם יגרם נזק לדירה. בשביל זה, צריך להיות מוגדר, ומוגדר היטב מהו נזק לדירה, כלומר, בחוזה. תאר לך סיטואציה שבדירה יש חור גדול בקיר, או לחילופין מזגן מקולקל. יכול הבעלים, עם תום החוזה, לטעון שהדברים הללו לא היו קיימים כשחתמת, ולתבוע בבית משפט.אם בשום מקום לא יהיה כתוב שזה לא היה כך, ושהנזק היה קיים תמיד, אתה עלול להיות מחוייב בסכום על השטר. לכן תעבור על הדירה בשבע עיניים וכל פגם, ליקוי, רהיט קצת שבור, מכשיר חשמלי לא תקין - הכל מצויין בחוזה. לגבי הסכום, להערכתי זהו סכום סביר. צריך לחשוב על זה מנקודת מבטו של המשכיר. אם אכן נגרם נזק חמור ע"י הדייר, אז זו יכולה להיות הוצאה כבדה, וזה מבטיח שהוא יפוצה. כל עוד שניכם מתכוונים להיות הוגנים בעניין לא צריכה להיות בעיה. בהצלחה, וחזור לשתף בחוויות!

SaintJohn

New member
תודה../images/Emo9.gif

אני באמת אשתדל לשים לב בשבע עיניים לכל פרט (בחוזה ובדירה) יוצא דופן. בכל אופן, כשבעל הבית ציין את שטר הבטחון אז הוא אמר שזה במקרה של נזקים לדירה או אי-תשלום שכר דירה, ובאותה נשימה הוא ציין שאני נראה לו אדם אמין ושלא אמורה להיות שום בעיה. גם לי הוא נראה די חביב ואמין, ואחד השותפים נתן לי פידבקים טובים עליו. אני יודע שאולי זה לא הכי קשור לשרשור, אבל בכל זאת אני חייב להגיד שכל הקטע הזה של להתחיל להיות עצמאי לחלוטין הוא נורא מוזר לי. פתאום אני צריך להתחיל לדאוג להכל מסביבי ואין הורים בסביבה שעוזרים. באמת שאני לא יודע איך אני אמור להרגיש לגבי כל זה. אני מניח שזה אמור להיות די מרגש בגלל שכל הקטע הזה חדש בשבילי, אבל כרגע התחושה שאופפת אותי היא תחושה של מוזרות, חוסר ודאות וחוסר בטחון. אני שואל את עצמי מתי זה יעבור ואני יתחיל להרגיש נינוח עם כל הקטע החדש הזה. ואז אני צריך להוסיף לזה את הלימודים... טוב שיש פורום כזה נחמד שיכול לעזור בדברים הקטנים
ועוד שאלה קטנה: ראיתי שמישהו פה כתב ששטר בטחון רוכשים בדואר בשקל אחד, אבל חבר שלי אמר לי שזה צ'ק רגיל ופשוט על סך הסכום הנקוב. אז מהי התשובה הנכונה?

התחושות שלך מוכרות....../images/Emo13.gif

ולטעמי בדיוק בגלל זה נפתח הפורום. זה הרבה יותר מפשוט לעבור דירה, זה ממש שלב נוסף בהתפתחות. אני לא יכולה לומר מתי זה עובר, אבל לאט לאט באמת תתחיל לחוש נינוח יותר. הדירה כבר תרגיש ביתית, וזה יהיה המקום שלך... בקשר לטר הבטחון: חברך טועה ומטעה. שטר הבטחון הוא נייר פורמלי, נרכש בשקל אחד. אני נגד לחלק צ'קים באופן כללי, כי הקו המפריד בינם ובין כסף מזומן הוא עדין וקל מאוד לחציה. לא היית רוצה שיהיה מדובר בכסף המזומן שלך. כל הרעיון של שטר הבטחון הוא שניתן לממש אותו ולקבל את הכסף רק באמצעות פניה לבית משפט, ולא פשוט ע"י הפקדת הצ'ק. אם לבעל הדירה יש צ'ק שלך, והוא מחליט שהיו נזקים והוא פודה אותו, מה אתה יכול לעשות? לכל היותר תוכל אתה לגשת לבית משפט ולתבוע את הכסף שלך בחזרה. איך שלא מסתכלים על זה, לתת צ'קים כשלא חייבים זה פשוט רעיון רע. אגב, בעלי דירות הם ממש לא בהכרח מפלצות. הרבה מהם הם אנשים נחמדים שפשוט יש להם דירה להשכיר. בפירוש יכול להיות (ואני מקווה בשבילך) שבעל הבית שלך הוא איש חביב , וההתקשרות העסקית עמו תהיה נעימה. כל העצות הללו באות בדיוק בשביל המקרה בו עלול להסתבר שמישהו נפל על בעל בית מהסוג הלא נכון.

SaintJohn

New member
הנדסת מערכות מידע../images/Emo13.gif

העדיפות הראשונה שלי (הנדסת תעשיה וניהול) עדיין נמצאת בטיפול כי משרד החינוך החינני עוד לא שלח את תוצאות מבחני הבגרות בפיזיקה שעשיתי בקיץ כדי שאני יוכל להעביר אותן לאונ', אז אני הולך עם העדיפות השניה, שבשבילי היא לא רעה בכלל. משום מה התקבלתי לזה בלי ציוני פיזיקה (ביקוש נמוך כנראה). אממ...ומה את לומדת? נ.ב. אירוח של עו"ד שיוכל באמת לייעץ בענייני שכירת דירה נשמע כמו רעיון ממש טוב.

ailag

New member
אולי באמת כדאי

לארח עו"ד בקשר לבעיות האפשריות עם שכירת דירה וטיפים..

לי 4321

New member
תן לו שטר בטחון דרך הדואר

ולא דרך הבנק כי דרך הבנק ברגע שהוא מחליט שהוא רוצה את הכסף שהתחיבת עליו ( אגב הסכום נשמע מטורף בשביל דירה בבאר שבע זה לא יותר מערך הדירה עצמה? בתל אביב מבקשים פחות) הוא יכול לבקש אותו מהבנק והבנק חייב לתת לו ודרך הדואר הם צריכים להודיע גם לך וזה יותר מסובך בשבילו למשוך את זה.

bomba2004

New member
היי! מישהו פה יודע איזה הופעות

יש בחוצות העיר בירושלים?? כבר הרבה זמן שאני מנסה למצוא באינטרנט ולא מוצאת, ובסוף מתברר שאני מפספסת את ההופעות..

למעלה