לכמה שנים מחדשים רשיון לנהג-חדש?

shaul5540

New member
לכמה שנים מחדשים רשיון לנהג-חדש?

הבת שלי סיימה עכשיו את השנתיים של "נהג-חדש" בלי אף דו"ח או קנס....מישהו יודע למה היא קיבלה עכשיו רשיון-נהיגה קבוע רק ל-5שנים?
כתוב באתר של מישרד-הרישוי, שחידוש רשיון זה ל-10שנים וגם אנוכי קיבלתי לפני חודשיים חידוש רשיון ל-10שנים, אז איך זה שהיא קיבלה חידוש רק ל-5שנים?
אודה לכם על תשובה ממישהו שמכיר את התעלולים והמישחקים של מישרד-הרישוי....(אולי ביגלל שהיא חצי מיזרחית?...) -- שאול

סהר דוד

New member
בדיוק.. עלית על הטריק..

מי שחצי מזרחי - מקבל חצי רשיון...
וברצינות- לפי התקנות, מי שעבר בהצלחה חמש שנים ראשונות על הכביש, מוזמן לקורס ראשוני חובה.
מעבר הקורס בהצלחה הוא תנאי לחידוש רשיון קבוע. אחרי הפעם הראשונה של חמש שנים, כל חידוש יהיה לעשר שנים (כל זאת בתנאי שב-15 השנים הקרובות לא ישנו את התקנות עוד פעם..)

shaul5540

New member
טוב, אז אני אגיד לבת שלי שגם לה קוראים סהר שת

שתתחיל להיתכונן לקורס מעכשיו, כי בטח אם היא לא תעבור את הקורס המטומטם הזה, לא יחדשו לה את הרשיון אפילו לחודש אחד.....
ולמה נהג טוב כמוה צריך לעבור את הקורס הדבילי הזה?...אולי נהג טוב שנולד נהג טוב, יודע לבד מההיגיון שלו את כול השטויות שמלמדים בקורס?
אני נוהג כבר 32שנים יום-יום עם 7עבירות מהסוג הכי קל...התאונה האחרונה שעשיתי עם פנס קדמי שבור הייתה לפני 13שנים ולא באשמתי....
אז למה היא צריכה לעבור קורס, אם היא יודעת את כול השטויות שמלמדים שם מההיגיון הבריא שלה?....
(אני קראתי פעם מה מלמדים שם בקורס וזה דברים מובנים מאליהם, לכול אדם עם היגיון בריא...)
זו ממש חוצפה וזה קטע שממש מתאים למישרד הרישוי המפגר שלנו במדינת היהודים...חוצפה!!!...ותודה לך סהר!

kompy

New member
קורס רענון לנהגים חדשים אין בו מבחן בסופו

זהו קורס בעל שלושה מפגשים לשם רענון הידע ולימוד חידושים בתקנות(כן, הן משתנות מפעם לפעם).
אין מבחן בסוף הקורס(להבדיל מקורס נהיגה נכונה/מונעת). כך שאין כל צרך להתכונן אליו.

gady18

New member
כשהאשה שלי עברה את הקורס היה מבחן

ואפילו בקשתי וקיבלתי אישור בדואר שעברה דבר שמומלץ לכולם בהתחשב בדברים שקרו

מר סהר, איך נסביר את העובדה...

שאני, בעל רשיון מזה 15 שנה, לא זכיתי להיקרא לקורס רענון נהיגה עד עצם היום הזה, ולמרות זאת חודש רישיוני ל 10 שנים אחרי החידוש של 5 השנים הראשון?

ייתכן שהמערכת "שכחה" אותי?

mr dish

New member
וואלה....

למעלה