לכעוס או לכאוב

אני מנחש

שבחורה חילונית לא מנהלת רומן עם חוסיד מזוקן מרוב אהבה אלא יותר מהכיוון של טובות הנאה כך שאמון ממש לא קשור לכאן.

יכול להיות אלף סיבות למה היא עושה את זה

אולי הוא מתגמל אותה כסף/מתנות, או אומר לה מילים יפות, ונותן לה להרגיש נפלא. אולי פשוט היא נהנית מהחוויה המיסתורית, אולי סקס עם דוס, נתפס לה כמין אוקסימירון כזה ועושה לה תחושה של מגניבה. לך תבין בנות.

מתבי6

New member
לכעוס עליו אתה לא צריך

פשוט זה לא יתן לך כלום, תעניש בזה רק את עצמך. מה שכן, זה אמור לתת לך ולעוד הרבה נאיביים להבין שלא כל מה שנראה מבחוץ, ככה זה גם מבפנים. כי אם הוא האמין במה שהוא עשה, ניחא. אבל אם זה היה כדי לרצות את חברו, הוא נבל! בשביל להציל את העור שלך אתה דופק אחרים?

גנדרן

New member
תקשיב ידידי

תקשיב חבר, האיש הזה כמה שהוא צבוע ואולי אפילו מרושע.... יש לו מן הסתם אשה וילדים, מה הם אשמים? היית רוצה שהבן שלך יבוא לחיידר ויצביעו עליו שאבא שלו נואף? זו בעיה שלו(ואולי אשתו יודעת....) תן לו לשחות בתוך הביב שהוא בנה לעצמו, הרי הוא לא יוכל לרמות את כולם כל הזמן.....

חלק נכבד מהצדיקים הללו

כתוב בגמ' תובנה פסיכולוגית פשוטה "כל הפוסל במומו פוסל" ומאותה הסיבה חלק גדול מאלו שרודפים עושים א זה כדי שלא יעלו עליהם על מה שהם עושים.

גבעון 1

New member
גם הם הני אדם לא?

גם הם בני אדם לא? אז מה אם הוא חוסיד, לפעמים בא לו ....

סוג ב

New member
הייתי מעדיפה לחשוב שהוא אנוס

אבל אני מכירה כמה דוסים כאלו ממש מקרובבבב. והם לא אנוסים. הם מאמינים באלוהים וב **** שלהם.... גם סוג של אמונה, לא?

טללאוור

New member
בוקר מאיר

ושבוע מוצלח לכולם. קראתי את כאבך חמוד ועברתי על תגובות כולם. נראה מהודעתך שאין ברצונך לשאול אותנו האם לצאת למסע נקמה, האם לספר לו, אלא לפרוק את אשר על ליבך ולנסות להבין האם כעס הוא התגובה הראויה למה ששמעת. . ואכן מחד לכעוס זו התגובה הראשונית שהרי כששומעים כזה דבר מיד צצים בראש כל אותם משפטים כמו ``קשוט עצמך ואחר קשוט אחרים``, ``אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו`` ועוד רבים וטובים ובאמת מה חשב אותו אחד כשכביכול התיימר לחנך ולדאוג לקידומם הרוחני מה עם אישיותו הוא? ? ? ומאידך הכאב הוא תחושה בלתי נשאלת כששומעים כזה דבר העלבון נורא כל איבר בגוף כואב על אותם ימים שאנשים מתייסרים תחת שבטו ומילותיו של אדם שאינו דר עימם בכפיפה אחת. . ואם כן לכאוב ודאי שצריך, לכעוס מן הסתם שמותר וכמובן לנסות לדון אותו, לא לשפוט אותו, אני בטוחה שניסית להעמיד את עצמך במקומו ואמרת שאין מצב שהיית נוהג כמוהו ועדיין אולי יש מניע נסתר שאפילו לב אנוש לא יכול לדעת מהו? ? ?! ! !

טלאור ברוכה הבאה

למען האמת גם כעסתי וגם כאבתי... כעסתי על אותם הימים שניסיתי לחשוב למה הוא עושה זאת. ולמה הוא חושב שאלוהים שלח אותו לחנך את עם ישראל. וכשהבנתי שהוא בעצם לא עושה זאת בשביל אלוהים, אלא בשביל לקדם את מעמדו בציבור החרדיעל גבם וחשבונם של חברים בישיבה, כעסתי עוד יותר על עזותו של אדם שמסוגל לפגוע בשם אלוהים באנשים אחרים למען קידום מעמדו... וכאבתי את כאבם של כל אלו שנפגעו ממעשיו, ללא יכולת התגוננות. כאשר חבריהם מסתכלים עליהם בבוז, ועליו בכבוד ובהערצה.

לכעוס, זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים

למה לך? לכאוב, זה כבר לא כל כך בשליטה, מה שמעודד זה שזה עובר, עם הזמן, עם מזג האוויר, ועם ההבנה שכל אחד הוא בנאדם, כל אחד נתון לשינויים, כל אחד עושה לפעמים שטויות... לא יודעת אם יש דבר כזה גנעדן, אבל גיהנום לטיפשים שכמותו, יש כבר בעולם הזה...

למעלה