לכרמית - לגבי תרגילי התמודדות

RainBird

New member
אוקי אני לא חושב שיש פה וויכוח דתות משחר העולם היו בעלות מעמדות היררכיים. זה רגיל ומקובל לחלוטין זה עובד, וזו עובדה מוגמרת. מצד שני כשאני מוריד את הבגדים, התכשיטים ועומד במעגל (לא מלבן עם התחלה וסוף או פירמידה אלא מעגל שכל צד שווה בלי סוף או התחלה) גם התארים יורדים. אין כוהנת גדולה, אין כוהן גדול, יש רק את האנרגיה והטקס שאני חי כלפיו. זה פשוט אינדבידואלי. יש אנשים שצריכים מישהו מעליהם כדי שהם ירגישו בטוחים, שאליו ניתן באופן רישמי לפנות עם שאלות והוא סמכות יותר מקושרת עם האלים ויש כאלו שצריכים לטעום את כל הטעמים בלשונם שלהם. שני הדרכים נכונות אין נכונה יותר או פחות.

זה בדיוק חלק מהעניין.

לוויקה אין שאיפה להפוך לדת-מדינה. במדינה שבה הרוב יהיו וויקנים, עדיין יהיה חוק חילוני ולחוק זה יהיו שופטים, שוטרים וכן הלאה, בהיררכיה המתאימה למדינה שכזו (שקרוב לודאי תהיה דמוקרטית). וויקה לא מנסה להיות דת גלובלית או שליטה על פלג אתני מסויים - היא כן מדברת לאנשים מסויימים, אותם אנשים שכרמית ציינה. ישנה סיבה מדוע אני לא אוהב במיוחד "מסדרים וויקניים" או ארגונים וויקניים סובבי-עולם - וויקה, בעיני, היא דת פרטית, שנחגגת בקבוצות קטנות שהן כמשפחות, מבלי להתעסק בצרות פוליטיות כאלה ואחרות (אם כי, אין זה שולל מעורבות פוליטית מהמאמינים). איני זוכר איפה קראתי זאת, אך וויקה היא דת של תאים קטנים, לא של גוף גדול. היררכיה זה לאו דווקא סדר. ההיררכיות שקיימות היום הן לא מסודרות, ולא הוגנות. אנו יכולים להאמין, אולי בהשראת "הגביע ולהב" שאני קורא כעת, כי בעבר היו חברות שוויוניות-שיתופיות, ושהחלום הזה הוא לא בגדר אוטופיה.

ועוד משהו קטן

וויקה היא דת-כהונה. כל מי שנכנס ל"חיק הדת" הוא בעצם כהן של הדת בפני עצמו. במובן זה - לכל אחד יש קשר בלתי אמצעי עם האלים. במובן אחר, ההגדרה של כהונה היא מוגדרת כ"קבוצה ריקה" - בוויקה אין חלוקה ל"מאמינים שאינם כהנים" ול"מאמינים כהנים", כך שאין "צורך" בשכבת כהונה, כפי שיש ביהדות, בנצרות ובדתות אחרות. כולם שווים בפני האלים, אין מי שפחות שווה ואין מי שיותר שווה. כולנו "כהנים" במובן הזה ויכולים להנות עם קשר פתוח עם האלים, בלי צורך במתווכים, בין אם בדרגה ראשונה, שניה או שלישית, ובין אם מדובר ב-rev כזה או אחר.

gwizard

New member
עם הבדל קטן מאוד

אתה רואה הרבה וויקאנים משקיעים זמן בפיתוח קהילטי ? כאשר מדובר באדם בודד, אתה צודק - אין צורך ביותר מזה. כאשר מדובר בקבוצה(!) - יש צורך באנשים שישרתו את הקבוצה. זו הסיבה שיש בתי ספר, אוניברסיטאות וקורסים

suki da yo

New member
יש הבדל בין פיתוח קהילתי

לעליונות דתית. אתה כובתב מאמרים, ותורם לקהילה, אבל זה לא אומר כלום עליך באופן דתי (בלי כוונה לרמוז משהו אישי עליך, כמובן). גם אדם שלא תורם כלום לקהילה ככבוצה אנשים עם מכנה משותף, יכול בהחלט להתאים להיות מנהיג דתי. מה גם שאני לא חושבת שיש מקום למנהיג דתי כלל, אבל זו דעתי.

gwizard

New member
לא לא לא

לא הבנת. אני לא מתכוון שאותו אדם יהיה מנהיג דתי. הרי לפי הקורליאניות - ה-Clergy הם יותר מורים, מדריכים ועורכים בפומבי, אף אחד לא אומר לך מה לחשוב ואיך לעבוד את האלים שלך. זה יהיה באמת מגוכח. אף אחד גם לא מתיימר לעליונות דתית, מאיפה מצאת את הרעיון הזה ?

מודל של קהילתי עבד ועובד!

נתחיל מזה שהקיבוצים הם דוגמה רעה מעוד, ולא ברורה לי האידאליזציה שהעברת אותם פה. אבל קומונות, למשל, עובדות להפליא. לעדות אתה מוזמן לשאול את עינה - היא גרה באחת.

gwizard

New member
האמת

אני לא מכיר את המודל המדוייק של קומונה. שמישהו יסביר בבקשה.

אני אנסה.

קבוצת אנשים, לרוב "גרעין" במסגרת תנועתית כלשהי (אבל אפשר גם ללא מסגרת מוגדרת) שחיים ביחד על בסיס של שיוויון, שיתוף ודמוקרטיה.

gwizard

New member
תבהיר

בנושא שוויון, שיטוף ודמוקרטיה. ואני רוצה דוגמאות מהחיים לכל דבר. (אחרת זה לא זה) מה גודל הקבוצה ? האם יש דמות מרכזית (מנהיג) ? איך מתבטא השוויון בכל הרמות ?

suki da yo

New member
אני יכולה לספר לך על הגרעין של

הנוער העובד, שבו נמצאים כמה וכמה מחברי הקרובים, שדחו את הגיוס בשנה בשביל שנת גרעין. כדי להחליט משהו, הם דנים בזה, יחד. אי מנהיג. מדובר בכמה גרעינים מכמה ערים (הגדול מהם הוא מראש העין:)) ובכל זאת, אף גרעין לא חשוב מהאחר. כדי להחליט מי ישן באיזה חדר הם עשו דיונים של 5 שעות, ובנוגע לפעילויות שלהם הם ערכו הרבה יותר דיונים. אין אף אחד שמחליט, או שהדעה שלו חשובה יותר מזו של האחר.

דברי הקומוניסטית*

[*שום קשר להשקפת עולם, זה כינוי שדבק לי במשמר האזרחי על רקע צורת מגורים.] עובדת להפליא... לא הייתי מרחיקה לכת:) לחיות בקבוצה זה קשה, זה דורש הרבה: סבלנות, הבנה, אנרגיות, אחריות. לא לכולם יש את כל הכלים האלה, לא כולם מבינים שצריך אותם. אבל אנחנו רק בהתחלה. ולדעתי זה שווה את כל המאמץ וגם את התסכול שיש לפעמים. הקבוצות אצלנו מתנהלות בעצם כמעין אשכול קבוצות המתנהלות באנרכיה כלפי פנים (כל קבוצה לפי השקפתה ורצונה) ומן הסתם כפופות לחוקי המדינה. (במקרה שלנו יש הרבה מעורבות "כלפי חוץ" בקהילה ובחברה כי... טוב, זו תנועה חברתית.) כיוון שויקה היא בעצם השקפת עולם ודרך חיים (???) מיוחדת, דוקא נשמע לי יפה ונוח אפילו לחיות במעין קומונות-ויקה שכאלה. ורק תיקון לדותן- ברב הקבוצות אין הצבעות או משהו דמוקרטי כזה. הכל נעשה מתוך שיחה, אפשר אולי לקרוא לזה אנרכיזם שיתופי. (אנחנו טירונים וקשה לנו לדבר כלכך הרבה, אז אנחנו כן מצביעים. אבל הבוגרים אומרים שזה יעבור לנו. :) (אה כן, ובטח אף אחד כאן חוץ ממך לא הבין על מה אני מדברת, אז אתה מוזמן לבאר כי אני הולכת לישון כי מחר סופסוף אני הולכת ממש ללמד, אחרי שבועות של מריחת זמן. אוף, יש לי מלא מה לספר לך. בוא לבקר כבר.) טוב, זה לא היה ממש קשור כל המכתב הזה, אבל אני הרי חייבת להראות פרפור חיים מדי פעם, ומה לעשות שכל מה שיש לי בראש זה דברים שקשורים לשנ"ש?!) אוהבת אתכם, באמת באמת, (וכל הכבוד! אף לא סכסוכיישן דבילי אחד בדף הראשון! לפחות ממה שקראתי...) עיננה העיפפה.

Nizzan Cohen

New member
הממממ....

הכל באמת מנקודת המבט הצרה שלי (כמישו שלא יודע בגרוש על הוויקה) "לא כל האנשים מסוגלים להחליט את ההחלטות שלהם בעצמם..." אבל זו השאיפה ! . מובן שאנשים לא מסוגלים להחליט על עצמם בחברה שכזו, כשיש להם אנשי דת שיודעים טטוב מהם מה הם צריכים לעשות. ואין סיבה להררכיה. מי שלא מסוגל לחשוב בישביל עצמו - באמת שהוא לא מוכרח להיות דווקא וויקיאני.

כרמית.

New member
וזו באמת הנקודה... ויקה היא

דת לאנשים חושבים, עצמאיים, עם יכולת פרסונלית חזקה. מי שהוא לא כזה, איך הוא יעשה את הדברים הכי בסיסיים כמו להטיל מעגל או לקרוא לאלמנט? (לדקלם את הטקסט ולבצע את התנועות כולם יכולים, אבל לעשות את זה בצורה "מוחשית" כמו שצריך עם כוח מאגי שאפשר "להרגיש", יכול לעשות רק אדם עצמאי וחזק).

suki da yo

New member
מה גם

מינסיון, כאחת שמאוד מאוד חיפשה מי שיתן לה את כל התשובות בהתחלה, שהחיפוש העצמי הזה, החיטוט באתרים, קריאה של ערמות של חומר, שאלות , ובסוף סינון של הזבל מהזהב, זה מה שבאמת מביא תוצאות. אם מישהו היה נותן לי את התשובות מההתחלה, לא הייתי הופכת למה שאני היום, כי לא הייתי צריכה להילחם על זה.

כרמית.

New member
וזו הסיבה גם שמי שפוגש חדשים

מתחילים ומתעניינים על בסיס קבוע ובאמת רוצה לתמוך בהם, לדעתי, לא צריך ישר לטחון להם את כל מה שהוא יודע, מבין ולמד. מספיק לכוון אותם למקומות הנכונים והם כבר ימצאו לבד את מה שחשוב להם.

אופ-טופיק

כרמית, שלחתי לך מסר, מייל לוואלה ומייל רגיל. נכון, אני נודניק. קיבלת משהו מהם?

כרמית.

New member
../images/Emo13.gif קיבלתי

גם בוואלה וגם במייל הפרטי... אני אענה לך מתישהו בסופשבוע..

למעלה