{ללא נושא}

{ללא נושא}

ראשית אני מבהירה: אני נגד שימוש באלימות כלשהי כפתרון לבעיות!!!
בשיחה עם ynet משחזרות המנהלת אורנה והמזכירה לילך את מסע הנקמה של האב מנתני'ה. ואילו רעייתו משחזרת את הרקע למהומה: חוב של 60 שקלים לבית-הספר, בגללו הושפל בנה.
יש לי חברה,שעובדת כגגנת. בשיחה מלפני שבוע וחצי היא סיפרה לי על אחת האמהות שלא שילמה לה קופת-גן ולכן נאלצה להוציא מכספה הפרטי את הסכום הנ"ל,כ 700 ש"ח. "איך אני יכולה לא לתת לילדה הנרגשת את המתנות,או לא לתת לה להשתתף בחוגים??? כאשר כל החברות כן והיא לא.מה היא אשמה???" עכשיו,לקראת סוף שנה,היא ערכה שיחה עם האמא לגבי החוב,האמא אמרה לה שהיא מתנצלת,אבל המצב שלהם כרגע ממש קשה ואין עלי'ה שקל מיותר. חברתי אמרה לה שהיא מצטערת,אבל הכסף שיצא על הבת שלה יצא מכספה הפרטי,ושלפחות תבטיח לה שמתישהו הוא יוחזר. האמא לא יכלה להבטיח ואמרה על סף דמעות:"כרגע אין לי,מצטערת" יום למוחרת,חברתי קראת לה הצידה והודיעה לה שחלק מהחוב מבוטל ושלפחות תביא רק חצי,אחרת היא תיאלץ לערב את מנהלת הגן. האמא התקשחה וצעקה:"תערבי את מי שאת רוצה,אין לך לב להבין???אני לא מאחלת לאף אחד לעמוד מול ילד שמבקש תוספת אוכל ולך אין מאיפה לתת" ויצאה בזעם מהגן. חברתי הבליגה,מחלה בלב שלם על החוב ואמרה לי שאחרי התייעצות עם בעלה,הוחלט שהחוב ירד מכספי המעשרות שלהם,כצדקה. אבל,אחת האמהות ששמעה את הצעקות,מתוך כוונה טובה ודאגה לגננת,פנתה למנהלת הגן וסיפרה לה על מה ששמעה. המנהלת פנתה לחברתי כדי לאשר את הסיפור.וחברתי אמרה שהסיפור סגור וזה בסדר. המנהלת לא ויתרה והחליטה להודיע לאם שבמידה וחצי מהחוב הקודם לא ישולם,הילדה לא תוכל להגיע לקייטנה,ודמי הקייטנה {שאגב,נתרמו להם} ישמשו כתשלום לחוב. ואכן זה מה שקרה,היום,המנהלת סירבה לקבל את הילדה לקייטנה. חברתי הסבירה למנהלת שזה בסדר.והמנהלת בשלה. ועכשיו אתם, מה דעתכם???

touti

New member
מה דעתי?

דעתי שאי אפשר לדון אנשים במצוקה כספית. לא יודעת מה הייתי עושה לו הייתי הגננת המצב לא נעים המצב קשה בהרבה בתים ואני חושבת שלהגיע לסופשנה למצב של קייטנה ורק אז המנהלת מעורבת בתמונה, זה אוזלת יד ולא פייר כי אולי אם היתה מתערבת קודם היו מצליחים עם מגבית צדקה או דרך כלשהיא לכסות את החוב שקל שקל ועכשיו הילדה מסכנה. האמא צעקה על הגנת, אבל לא איימה. כמו שאמא צועקת על פאראמדיק כשהבן שלה שוכב חסר הכרה לא מסכימה עם זה, ולא דנה מאידך. אין לי משהו חכם לומר , אנשים במקרה של מצוקה מתנהגים שלא כדרך הטבע.

הגננת לא ערבה את המנהלת

הייתה זו אחת האמהות ששמעה את חילופי הדברים ומתוך דאגה לגננת פנתה למנהלת. הגננת הודיעה למנהלת שזה בסדר,העניין סודר.ולמרות זאת המנהלת החליטה שזה לא בסדר ונקטה בצעד זה.

כהמשך..או פתיחה..לדבריי למטה..

הדג תמיד מסריח מהראש... אם המנהלת כזו. 'מוצלחת'..ודאי שבחרה גם גננת משלומפרת כזו....שקודם נותנת כסף...אח"כ חוזרת בה...ואח"כ תורמת............. איזה עולם...

touti

New member
בסדר

אבל במקביל לזה שנוקטים כזה צעד צריך לעשות משהו לארגן את הכסף.

דעתי היא כזו..

אם החברה -הגננת- ובעלה יכלו לוותר על החוב ולהפרישו ככספי המעשרות שלהם..אז...למען ה'...מדוע לא הוגיעו את מוחם לכתחילה בכך, לפני שפנתה לאם בפעם הראשונה ...???..... איך לא נראה היה לה מוזר שמכל הרוי ילדי הגן..דווקא האם הזו לא משלמת??איפה הרגישות שלה?..לבדוק לעומק למה זה כך.... גננת שאמורה לחוש ילדים ותחושותיהם...לא מבינה הלכי רוח ותגובות של בני אדם??...היתה צריכה לבדוק!! זה שהגננת לא ערבה את מנהלת הגן...אבל...גרמה לתגובה הצעקנית והקולנית והכאובה לאם של הילדה..כשהיא יודעת שיש אימהות בקירבת מקום...הרי את אותה שיחה יכולה היתה לערוך טלפוניתה לא ??????...מה עם הלבנת פנים ברבים??...אז..זה לא הופך אותה לנקיה בכך שמנהלת הגן יודעה על המקרה..ולא ממנה... והכי חמור בעיניי..הוא..ש..גננת..שנמצאת בקשר יומיומי עם ילדי הגן...לא יודעת ולא מחוברת לחיים שלהם בבית ??!! משפחה שנמצאת במצוקה כספית נוראה עד כדי קיצוץ במזון..חשים עליה זאת לאורך כל השנה בכל דבר ועניין...בסגנון הלבוש של הילדים...בסוג תיק האוכל הפשוט ששולחים לילד...בצורת נעליו...באיך שהאם מתלבשת בעצמה..........לא מובן לי..איזה סוג של גננת היא!

../images/Emo46.gif

קחי עיצה משרוט: יש לי הרגשה שאת זורקת תשובות רק כדי שתוכלי להגיב בלי מחשבה ובלי לדעת את כל הפרטים. קחי נשמה ארוכה ותחשבי קצת לעומק. או אולי תכתבי רק אם את יודעת את כל הפרטים ומבינה באמת על מה את כותבת. לעניין המקרה הנ"ל, שאלי כל איש חינוך/ציבור שעוסק בגביית כספים הוא יכול למלא כרכים שלמים מדוע אנשים שיש להם ולא משלמים. מי שאין לו ומטופל במחלקת הרווחה תשלומי גן/בי"ס משולמים לרוב ע"י מחלקת הרווחה בישובו. למען האמת,גם כך קיבלתי החלטה משלי לא להגיב לדברים שלך כי לצערי הגדשת את הסאה.

ההרגשות שלך ממש מרתקות../images/Emo2.gif

אך הן כאמור ההרגשות שלך...........עם הרגשה אי אפשר להתווכח... אתה מוזמן - או לא, להגיב על דבריי מתי שתמצא לנכון...או לא... ולקבל החלטות ו/או לחזור בך מהן..אימתי שתרצה.... ואינך חייב לעדכן אותי בכך...לא עקרוני לי...

שתי רגע מים,תירגעי יקירתי...

א.בהחלט לא!!! לא הגננת ולא המנהלת יכולות לדעת מה קורה בבית!!! לפעמים ההורים מתביישים ומסתירים את מה שקורה. את יודעת, כשעבדתי במעון,אחת מהצוות שלנו,אמא לילדים,הייתה על סף רעב. ואף אחד לא ידע. הייתה להם דירה,הי'ה להם רכב,הילדים היו לבושים טיפ טופ. באיזשהו שלב היא נשברה ובאה בדמעות למנהלת המעון בבקשה שאת האוכל שנשאר מארוחת צהריים אם היא יכולה לקחת. ואז נחשף המצב שלה. היינו בהלם. התברר שהיא הייתה מפרנסת יחידה וכל המשכורת שלה הלכה למשכנתא וחובות שבעלה יצר. מידי פעם היא לקחה מההורים שלה דברים,רק בקטנה שאף אחד לא ירגיש. והבגדים-הכל מיד שני'ה. ב.בסה"כ היא לא חייבת כלום לאמא.אבל אחרי שהיא הבינה את הבעי'ה,היא הייתה מוכנה מלכתחילה לוותר על מחצית החוב.וזה יפה מאוד לדעתי. ואחרי שהיא הבינה שהבעי'ה לא תיפתר ושחבל סתם להתווכח ולהתחיל מלחמה,היא החליטה לוותר על כל החוב. ג.היא אולי עשתה טעות שמלכתחילה לא פנתה למנהלת.אבל זה כבר נעשה. ואחרי שהיא הבינה שגם המנהלת לא תעזור בזה,ומאחר והעניין כבר סודר בלב שלם.היא לא חשבה לערב את המנהלת. להורים אין טלפון בבית וכדי להשיג את האם צריך להתקשר לשכנה או להשאיר הודעה אצל האמא של האם. ומאין לגננת לדעת שהאמא רוצה שהן תדענה על מה ולמה המהומה??? ולכן החליטה לדבר איתה בצד. אחת האמהות שהמתינה גם היא לגננת,נעמדה מאחורי הקיר ולכן שמעה. ומוזר לי שלא התייחסת להתנהגות המנהלת שסרבה להכניס את הילדה לקייטנה.

אני עם הגננת ומנהלת הגן

כדי להבין צריך את המקרים צריך להכיר איך המערכת עובדת. תשלומי בי"ס/גן נקבעים בדרך כלל מייד אחרי החגים. התשלום ידוע מראש וניתן לפרוס את התשלומים לאורך כל השנה. במשפחות מיעוטי יכולת התשלום מתבצע בחלקו/כולו ע"י מחלקת הרווחה ובדרך כלל התשלום מועבר בלי התערבות ההורים. תזכורות לאי התשלום מועברות במשך כל השנה,במידה ואין לאותה משפחה אפשרות לשלם הדבר מובא לועדת תמיכות ושם ניתנת הנחה בתשלום החוב. קיימת תופעה די רחבה שבהם מחליטים ההורים לא לשלם את תשלומי גן/בי"ס מכל מיני סיבות. קצפם של אנשי החינוך יוצא במקרים בהם ההורים מראים שיש ביכולתם לשלם והם אינם עושים זאת. נתקלתי במקרים בהם הורים החזיקו פלאפונים,סיגריות,בגדי מעצבים,בילויים בארץ ובחו"ל,מכוניות יוקרה,מניקור/פדיקור, צבע לשיער כל חודש ועוד. ובכל זאת בוחרים לא לשלם את תשלומי הגן וביה"ס. שרוט שימש בועדי הכיתות של ילדיו במהלך השנים.

תסלח לי מ-א-ד!!!!!

עם כל הכבוד לדיעותיך...שכבודן במקומן מונח...לכל מטבע ישנם שני צדדים. אתה צודק..ישנם כאלה שאכן 'עושים את עצמם' מסכנים ולא משלמים כי...לא נורא..המערכת תסתדר...להם לא צריך לאפשר להתחמק מתשלום. זה ברור!! אבל..לצד זאת ישנם אנשים שבאמת לא יכולים..והעובדה המוכחת מהכתוב שהגננת ובעלה - שני אנשים מבוגרים- החליטו לבסוף לתרום לאמא הזו את הכסף הזה כמעשר...מסתמא..שהיו דברים בגו...!!! אלא אם כן..הם קלי דעת ?? או זורקים 700 ש"ח לרוח כך סתם ?? ממש מעניין....................... והמנהלת...אם זו ההחלטה של הגננת ובעלה..שכנראה בדקו ומצאו שהמצב שם באמת קריטי עד שהחליטו להפריש זאת כמעשר -המנהלת הזו היתה צריכה לערוך בדיקה מדוקדקת טרם החלטתה העקרונית,כפי שמובא בכתבה, לא לאפשר. כמי שעוסקת בתחום הכספים ביומיום ועובדת מול גופי רווחה ועובדת גם מול אנשים מעוטי יכולת, שלעיתים ממש בנפשם להודות שזה מצבם, כמו גם מול כאלה שמתחזים..בהחלט כן...אני יודעת היטב שצריך וחובה לבדוק היטב טרם מביישים אדם עד עפר...בשביל 700 ש"ח!! ואם כ"כ ברור שהיא מסוגלת לשלם....יש דרכים מקובלות וחוקיות לממש חוב מצד אדם..חוץ מלהוציא את ילדו מהגן!!!

תאיר80

New member
לא יודעת על מה אתה מדבר

ראשית כל-אולי במחלקת הרווחה בעירך זהו נוהל מקובל.בכולופן בעירי,אע"פ שאני מוכרת ברווחה -אין מושג כזה שהתשלום מתבצע על ידם. אני לא רוצה להגיד לך אילו תשובות ענתה לי העו"ס שלי כשאמרתי לה שהעירייה הגישה נגדי תביעה משפטית כי לא שילמתי סל תרבות שכלל ביקור במוזיאון תיאטרון בובות ושיעור ריתמיקה.הם רצו ממני 500!!!!!שקל על הקישקוש(לא מזלזלת בתרבות רק חשוב לי לפני כן שיהיה לילדים מה לאכול) הזה עבור 2 ילדים כשבאותה תקופה צברתי חוב לאותה העירייה על מים וארנונה ע"ס 3000 שקל ועמדתי לפני ניתוק מים וחשמל והגעתי ממש כפשוטו לפת לחם.בלית ברירה פרסתי את החוב לשנתיים בתוספת ריבית של-.....שים לב! 12% הבן אדם צובר חוב כי אין לו איך להתפרנס(ולא כאן המקום להרחיב מה הסיבה שבגללה נקלעתי למצב הזה),הוא עושה מאמץ בא להסדיר את החוב ואתם לוקחים לו ריבית כפולה מהריבית שהיו לוקחים לו בבנק אם הוא היה לוקח הלוואה על מנת לסגור את החוב. התקנים והנהלים שעל פיהם מחלקת הרווחה את הסיוע שלה-שונים מעיר לעיר. שנית-אני באופן אישי הכרתי אנשים שכלפי חוץ נראים טיפ טופ.לא תעלה בדעתך מה מצבם הכלכלי.לפעמים הרכב/הפלאפון/ הביגוד הם מתנות מהמשפחה והחוג הקרוב שלפעמים בעצמם לא יודעים מה קורה באותו בית-כי משדרים עסקים כרגיל. אין לי כח להרחיב אבל יש אלף ואחת סיבות למה בן אדם נראה כלפי חוץ שהוא מבוסס כלכלית בעוד הוא שקוע בחובות. באופן אישי אני יכולה להגיד לך שגם בזמנים מאוד קשים דאגתי שאני וילדי לא נראה אומללים ונזקקים ומצאתי שיטות ודרכים איך לעשות זאת בלי להכנס להוצאות מיותרות או להוצאות בכלל..כי לדעתי מילא שהמצב שלך על הפנים אז אתה צריך להראות גם על הפנים?שכשתתבונן במראה תתבאס עד הסוף?תמיד היו אומרים לי-אבל את נראית מצוין-לבושה טיפ טופ מאופרת וכו' והייתי עונה- מה אתם מצפים שאלך בגדים קרועים ואסתובב בצפורניים ארוכות ושחורות?

עכשיו אני מבינה מדוע הפנית אותי לכאן..../images/Emo13.gif

הגבת....יפה מאד!! סוף סוף מישהי עם שכל ישר, שגם מגיבה חוץ ממני לדיעות של השרוט ה.....הזה. ולחשוב שהבנאדם הזה היה בועדי הורים בכל כיתות ילדיו...לא מקנאה בהורים שהיו צריכים להתמודד עם דיעותיו הסוציאליות הנוקשות בנושאים הללו. ואת צודקת בהחלט לגבי המראה החיצוני!!שזה חשוב להרגשה הפנימית.ובהחלט אפשר ליצור מראה כזה מכובד..שלא יקר. ועוד להיפך..לעיתים אנשים יוצרים את המראה המוזנח והבלוי כדי ליצור אווירת מסכנות (אני מדגישה-לא כולם!! ישנם כאלה) כדי שיקלו עליהם. ולכן..לב מבין ללב ועין רואה לעין.... ולא...לב מבין לארנק...ועין רואה לסממנים חיצוניים .

איתן פז

New member
יעלה

אל נא תכעסי על מר שרוט, באופן כללי הוא מאוד נחמד ודיעותיו לא מאוד קיצוניות או קוצניות... משום מה, הוא כבר מספר פעמים הגיב לך בחריפות... אני לא יודע אם זה מרצון להסב את תשומת ליבך או מסיבות אחרות. אבל סלחי לו.... בכולופן הוא מוסיף כאן (מעבר להתייחסויות המרגיזות הנ"ל) לצביון ולגיוון הדעות!

../images/Emo13.gif חס וחלילה לכעוס!! ממש לא!!../images/Emo140.gif

וכבר נאמר ......שהכעס יעוור עיניי חכמים! קוראת את תגובותיו של שרוט בתשומת לב. ובהחלט מפרידה את המוץ מהגרעינים. יש מה לקרוא ממנו.אין ספק. כשאיני מסכימה עימו,אני מבטאת..וכשאני מסכימה-אני מביעה גם באותה מידה. וככלל, דעתי כדעתך שאפשר לבטא ולגוון ולהוסיף..בנחת רוח. אין צורך לכעוס ו/או להגיב תגובות לא יפות. אני תמיד סולחת,מראש. אין אדם שאין לו שעה. תודה על שאתה איכפתי.

../images/Emo18.gif ארוך מדי,תגובה לתאיר ולשאר

לפני שאגיב ספציפית לדברים שלך,אנצל את הפוסט כדי לחדד את הדברים. מנהלת הגן פעלה בצורה הטובה ביותר כפי שמצופה ממנה לפעול,הן כלפי האם והן כלפי הגננת. א. אסור היה לגננת לשלם מכספה עבור הורה אחר אלא אם הדברים נעשו בסתר לחלוטין. ב.מצב שבו הגננת משלמת עבור הורה אחר הדבר פותח פתח לבקשות לתשלום עבור הורים אחרים.האם הגננת תוכל לשלם עבור כל ההורים "הנזקקים" בגן שלה? ג. תשלום מצד הגננת יעניק פרסים להורים שלא ישלמו מול הורים שמשלמים במועד.כלומר,לא תהיה מוטיבצית תשלום מצד ההורים כי הגננת תשלם בעתיד עבור כולם. ד. כל ההורים צריכים לשלם ללא יוצא מן הכלל. גם אם התשלום מבוצע בסופו של דבר דרך העיריה/קרנות סיוע/ביטוח לאומי ואחרים. ה. הקייטנה היא פריבילגיה ולכן אין חובה לקבל את הילדה לקייטנה. ו. חייבת להיות דרך מסוימת לגרום להורים לשלם עבור שירות ששילמו גם אם לפעמים זה בא על חשבון הילדים. ז. ברגע שיוודע להורים אחרים שהאם לא שילמה את תשלומי הגן,מדוע שהורים אחרים ירצו לשלם עבור הקייטנה?הרי הם יבינו שגם אם הם לא ישלמו הם יקבלו את הקייטנה בחינם, האם מישהו חושב בכלל שניתן לקיים קייטנה ללא תשלום? עכשיו לעניינך,תאיר: מאוד הצטערתי לשמוע על מצבך, אך, צריך להפריד בין הרגש לשכל בעניין הזה. א. מתשובתך אני למד שלא הבאת את הקשיים לידיעת הנהלת בית הספר. ב. לא הבנתי אם בית הספר הוא ממלכתי או פרטי. ג. כאם חד הורית את זכאית בתחילת כל שנה למענק לימודים מהביטוח לאומי. ד. לא ניתן לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה. כלומר, את לא יכולה לשדר עסקים כרגילי ולטעון שמצבך קשה מבלי לעדכן את הגורמים הרלוונטיים. ה. ע"פ הכרותי בית הספר מאפשר לשלם במקרים כאלה בתשלומים קטנים בכל חודש. ו. אם אדם אחר משלם את החשבונות שלך קרי אחזקת רכב, פלאפון וקניית בגדים הוא יכול להוציא עוד קצת כסף עבור תשלומי בית הספר. ז. בסופו של דבר הכל עניין של סדר עדיפויות. ח. הייתי מבקש שתעמידי את עצמך כעצמאית וברשותך חנות בגדים לאחר צבירת החוב הם מודיעם לך שאינם יכולים לשלם עבור הסחורה שלקחו,מה תהיה תגובתך לעניין הזה? ט. קיראי בעיון את הדברים שלי השתדלתי לא להאריך היכן שלא צריך. י. אשמח להבהיר לך בכל עניין שתירצי.

סליחה..אך,אתה מפריז!../images/Emo4.gif

1. מותר לגננת בהיותה בן אדם רגיש, לשלם עבור כל אדם ולעזור לו.בין בנסתר ובין בגלוי! יש מתן בסתר..ויש גם לא! אלא אם כן היא עשתה זאת מתוך מחשבה שהמנהלת לא תאהב את זה שלא גבתה מכל ההורים את הכסף.ואז..זה מאד לקוי שאי אפשר לבוא אל המנהלת ולשטוח באזניה את הבעיה הזו.והיה ראוי שהמנהלת הנכבדה מראש תיידע הורים שמתקשים איך ואיפה מקבלים סיוע כספי לתשלום זה. הודעה כללית שלא מביישת איש...ואם יש אדם זקוק,הוא בודאי יפנה. אם הגננת עשתה זאת נטו כדי לעזור - זה מקסים! ואנושי! 2. זה לא פותח פתח לשום דבר. הרי..ברור לכולם שהגננת אינה גמ"ח כספים. וגם אם ייודע שהיא עזרה לאישה נזקקת כ"כ..זה לא אומר שהיא תוכל לעמוד בכל עזרה כספית שתתבקש ממנה... זה יהיה פתח לבקשה?..למה לא? אם היא תחליט שהיא מפרישה את כספי המעשר שלה למטרות כאלה שגם עוזרות לתפקוד הגן...למה לא?...מה רע בכך?...ככלל רוב האנשים המכובדים שבעולם אוהבים מונעים ונהנים לשלם את חובותיהם בעצמם ולהעניק לילדיהם את כל הנדרש. רוב האנשים לא יוצרים מצב סתמי שבו אדם זר משלם את החשבונות שלהם..בגן או במקום אחר. 3. סעיף ו' שלך זעזע אותי במשמעות שבה כל ההורים צריכים לשלם גם במחיר פגיעה בילד! זה ממש לוקה בחסר! אם הנהלת הגן חושבת שישנם הורים שהם סרבני תשלום ולא בגלל אי יכולת....יש בית דין לעיניינים קטנים כאלה, ולאנשים דתיים...יש רב קהילה שאפשר לפנות אליו לגשר בעניין...לפגוע בילד בפומבי זה לגיטימי בעיניך?ולו כדי להגיע למצב שהכל משולם? וזה מתקשר גם לשאלתך בנוגע לעסק חנות הבגדים שכתבת : אם מישהו לוקח סחורה ולא משלם...יש בתי משפט...יש הוצאה לפועל..יש עיקול חשבונות. אני הרי לא אלך לבית רוכשי הסחורה..אעמוד ברחוב ואעשה להם בושות בפני שכניהם ומשפחתם ... קל וחומק שילד לא צריך בכלל להיות מוטרד על תשלומים של הוריו. הוא רק ילד!

ציפי81

New member
דעתי המאוד פשוטה, כי חוויתי את זה

לפני פורים הבת שלי איבדה, לצערי, ספר מספריית בית הספר. קיוויתי שבפסח הוא יימצא, מה שלא קרה, וזה אומר שלמרות שאני לא מרשה, היא הוציאה את הספר מהבית. ילדים... רק מה? צריך, כמובן, להחזיר לבית הספר ספר חדש. יצא מצב שמייד אחרי פסח טסתי לחו"ל, וכשחזרתי פשוט לא היה לי כסף מעבר להוצאות היומיומיות הבסיסיות. אגב, חייבת לציין כדי להסביר את ההמשך: לא הוצאתי שקל על הנסיעה שלי לחו"ל. היתה נשמה טובה מהמשפחה שדאגה לי לזה כדי שאתאושש מחוויית הגט, וכל העול היומיומי שאחר כך. כמובן שהתכוונתי להחזיר את הספר לפני סוף השנה וידעתי שבשבוע שעבר, ביום ראשון, יהיה לי את הכסף לכך (אני מקבלת חלק מהמשכורת בעשרים לחודש). רק מה? שבוע לפני כן הילדה חוזרת מבית הספר עם הודעה: "אמא, המורה אמרה שאם לא נחזיר את הספר אני לא אקבל תעודה". וזה אחרי שהבטחתי למורה לפני זמן מה שאקנה חדש במקום! הרגשתי כל כך רע בשביל הילדה. למה לעורר סנקציות כאלה בשביל ספר, למה לפגוע בה כך? אגב, אני משלמת לבית הספר באמצעות הוראת קבע, כך שהם יכלו בקלות לקחת את הכסף משם - היה להם את הביטחון הכספי. אז בשורה התחתונה: אמא שאין לה כסף למנת אוכל שניה לילד, בית הספר היה צריך לדאוג לה מלכתחילה ולמצוא מקור לתשלום דמי הקופה. נקודה.

למעלה