ללמוד בדרך הקשה - המפגש

shl17

New member
השרשרת יוצבה ללא בעיה

אבל יש לו חופש בנאבה שגורם לקסטה שמינית קלה ולכן עברה השרשרת לגלגל שיניים מס 2 וזה גרם לשאר הנזק

רֶשֶף

New member
לדעתי אין קשר לחופש בנאבה

אם באמת היה כזה. יש עינטוז קל (מה-זה קל, קליל) של הקסטה, כאשר הגלגל מסתובב והקסטה לא (מה שקוראים Freewheele). העינטוז הזה בחיים לא היה יכול לגרום לשרשרת לטפס ל-1:2. תנועת המתלה היא שגרמה ל"משחק" במתח השרשת (מתיחה-הרפיה) ובנקודה טכנית מסויימת, כשהשרשרת היתה רפויה מספיק והאופניים נטו מעט לצד שמאל היא טיפסה על הגלג"ש השני בקסטה. הטעות שלי היא, שלא עצרתי מייד להחזיר אותה ל-3 אלא המשכתי לרכב ככה עוד 10 מטרים. הבחנתי בזה מהיום הראשון עם האופניים, וכל מי שראה אמר שזה "שום דבר".

רֶשֶף

New member
כולנו חכמים לאחר מעשה

אכן, אילו היתה לי אוזן רזרבית, הנזק היה מסתכם באוזן בלבד. כעת, רשימת הקניות כוללת - אוזן (+רזרבית, לפעם הבאה), שרשרת ובהנחה די מבוססת שההברגה בקרנק נקרעה לגמרי, כנראה גם זרוע קרנק חדשה. לא נראה שנגרם נזק לגלג"שים. מה שמוזר זה, שטל ידידי איבד פעם מעביר ב-HARO Extreme שלו באמצע דרך הקיסר, ביצע בלי שום בעיות את הליך ה"הילוך הבודד" וסיים את המסלול ברכיבה. בשלדה של ה-XLT התרגיל הזה כנראה לא יכול לעבוד. תנועת המתלה האחורי אינה לאורך משרעת בעלת אורך קבוע (כמו שניתן לצפות ממתלה מסוג Single Pivot בעל ציר תנועה בודד). כאן, המתלה מנצל את הגמישות שמספק המעביר האחורי. קיבוע השרשת למעשה "תולה" את המתלה (ואת כל כובד משקל הרוכב) על השרשרת. ההשערה היתה, שמלבד פטנט האוזן, יש עוד לא מעט חלקים באופניים מקצועיים, המתוכננים להגזר בעומסים חריגים, בכדי למנוע נזק גדול יותר לרכיבים יקרים יותר. השאלה עכשיו היא האם הקרנק אבוד כתוצאה מהתלישה הזו, או שניתן לבצע הברזה לתברוגות ולחדש ימיו והאם עלות קרנק חדש מצדיקה בכלל נסיונות להציל את הקיים. למישהו יש נסיון בעניין הזה? האם כל המתלים מסוג FSR מתנהגים ככה?

shl17

New member
שמע זה רעיון

מבריק ביותר נכון שאני נוסע עם אוזן ספר(ובטיול ארוך גם מעביר)

xrafix

New member
האם נעילת בולם אחורי לא היתה מונעת

את הלחץ על השרשרת??

רֶשֶף

New member
חשבתי על זה

אבל עד היום נעלתי אותו רק על כביש או שבילים כבושים. השטח שם היה טכני ברובו ומאד קופצני. רק חסר היה לי שם שסתום נעילה "מפוצץ" ברשימת השיפוצים

shl17

New member
אני מוכן לנדב לך זרועות

של טרוווטיב מקווה שיתאימו

timon1

New member
סינגל ספיד מאולץ, אכן צרה צרורה

לצערי יצא לי לרכב על סינגל ספיד מאולץ 21 ק"מ ב"טיול הבוץ" לפני שנה וחצי בגולן, אני אז שמתי שרשרת על פלטה בינונית וגג"ש 4 בקסטה [המגמה הייתה מישורית +-] וגם לי השרשרת ברחה לגג"ש קטן בקסטה כל 200 מטר. במצב כזה צריך להיות מאוד קשוב ורגיש להעברת הילוכים "אוטומטית" ואין ממנה מנוס, תמיד בקומבינציה אחת השרשרת תהיה רפויה מדי ובשניה הדוקה מדי, אני הסקתי מסקנות ומיד רכשתי אוזן ספייר שהצילה לי את הרכיבה בדישון לפני שבוע, חובה אחרי הפעם הראשונה.

רֶשֶף

New member
בשעה טובה ומוצלחת

אני בעלה הגאה של אוזן רזרבית. לדבר הזה אין משקל. מרגיש כמו קרטון אמיתי. שעה! שעה שחיפשתי איפה אני תוקע אותה ככה שלא תשבר לי בטעות. איזה בעסה זה לשבור אוזן, לחייך מאוזן לאוזן חיוך של אחד שמסתובב עם רזרבות, לשלוף את הרזרבית עם הרבה טקס בישבן ולגלות שגם היא שבורה. אי אי אי. אם החיים לא היו מצחיקים הם היו יכולים להיות הרבה יותר מצחיקים.

aFish

New member
טעות ../images/Emo70.gif

חובה לפני הפעם הראשונה. חכם לומד מטעויות
חכם יותר לומד מטעויות של אחרים

רֶשֶף

New member
אני מוצא כשל לוגי בלוגיקה שלך ../images/Emo123.gif

בהנחה שאתה "חכם יותר" אתה צריך לרכב עם אהבלים (או לפחות "סתם חכמים" שעושים טעויות), כדי ללמוד מהטעויות שלהם ולא מטעויות של עצמך, אבל כידוע לקחת איתך חבורה של אהבלים (או "סתם חכמים" שעושים טעויות) לטיול של... נניח יומיים במדבר, זה לא בדיוק מעשה חכם (ויש אשר יאמרו שזו אפילו טעות חמורה מאד) ובהיותה טעותך שלך, הרי שהיא שוללת ממך את הזכות להתהדר בתואר "חכם יותר הלומד מטעויות של אחרים". אבל מכיוון שאני מאמין, שאני אנושי מספיק בכדי לטעות במוֹ אני מניח שטימון, שהוא איש חכם לכל הדעות, לא יעמוד בפיתוי וימצא כשל לוגי גם בלוגיקה שלי. וחוזר חלילה. מ.ש.ל

זה הולך כך :

כדי ללמוד מטעויות של אחרים, החכם יותר צריך להיות מודע אליהם, וזו בדיוק הסיבה שהוא לוקח אותם למדבר - כדי לצפות בהם עושים את הטעויות שלהם, ולהמהם לעצמו - הממ..אני לא אעשה ככה.. כך, ה"חכם יותר" דואג שלכל מקום יבואו איתו כמה "חכמים פחות" כדי לבצע עליהם את הניסויים המסוכנים.

aFish

New member
לא רע....../images/Emo8.gif

הבעיה שהחכם יותר שלומד מטעויות של אחרים זה רק חלק מהסיפור ובכלל לא מתייחס אלי (תיכף תראה למה...) וגם ככה להיות חכם יותר זה תהליך נרכש...לא כולם נולדים עם זה. בהתחלה הייתי גם אהבל ואז גם היה הטיול של האהבלים שמטיילים במדבר אבל לא רוצים להיות אהבלים.... אח"כ לא נהייתי "חכם יותר שלומד מטעויות של אחרים" אלא "חכם יותר שלומד מנסיונם של אחרים" (יש גם כאלו חכמים יותר) שממליצים כאן בפורום על כל מני דברים. זה בגלל שלחכמים שאני רוכב איתם לא קרו מספיק טעויות בזמן הרכיבה המשותפת. וחוצמיזה למה ללכלך על עצמך...חכם יותר הוא לאוו דווקא חכם יותר מהאהבל אלא כמו שאמרת חכם יותר מהחכם המצוי...

רֶשֶף

New member
הלו! הלו! אתה מתחמן

אתה ממציא חוקים חדשים תוך כדי משחק ו... ו... לאמשחק איתך יותר. נפגש בנדנדות בשישי. יאללה ביי.

timon1

New member
אחרי שגרמתי פה לקורס בפילוסופיה

אני חייב לציין ששניכם צודקים... כשקניתי את האופניים הראשונות שלי, אמר לי המוכר שכדאי לי גם לקנות מפתח שרשרת "כשאני אקרע שרשרת, אקנה מפתח" אמרתי לו, אחרי שבועיים בערך עמדתי במילתי וקניתי אותו... לא יודע אם מישהו מכם התעמק פעם באוזן אבל היא נראית מאסיבית למדי למרות יעודה ולא קל לדמיין אותה נשברת לפני שרואים אותה שבורה, אחר כך זה כבר הרבה יותר קל

למעלה