ללמוד עם נייד וללכת לקפטריה

amitk80

New member
טוב התחרבן לי השרשור

לא נורא. פעם הבא זה יהיה במקום המתאים.

Lunar4D

New member
יש בעיה עם חשמל.

בעיקרון אין כל כך... יש בדרך כלל 2 שקעים בצד אחד ואולי עוד שקע פנוי באזור של המרצה. ובדרך כלל 80,000 אנשים עם לפטופ מנסים לתפוס ראשונים את המקום שקרוב לחשמל.. מאריך עם מפצל (נפרד) יכול לפתור את הבעיה.. או להגיע לשיעור 10 דקות לפני הזמן. או לטחון קצת את הסוללה. זה טוב פעם בחודש לרוקן אותה לגמרי ולטעון מחדש. היא תגיד לך "תודה"... ("בבקשה"..) :)

Lunar4D

New member
../images/Emo26.gif ועוד מילה קטנה על נייד...

מניסיון אישי אני יכול להעיד שיש המון נסיונות של פריצה לניידים בתוך הרשתות האלחוטיות באונ'. תבדוק טוב שיש לך תוכנה טובה שמגינה על המחשב שלך באופן כמה שיותר מקצועי.. גם נגד וירוסים ובלה בלה... אבל באונ' בעיקר נגד חדירות למחשב שלך.. (או שפשוט תסגור את הקישור האלחוטי מהמחשב בזמן שאתה לא משתמש בו, לפחות זה).

NFish

New member
תודה על המידע!

יש לך עוד טיפים לאלה מאיתנו שמתכוונים להביא לפטופ לאוניברסיטה? איפה אתה ממליץ להטעין את הלפטופ אם אני משתמש על בטרייה בהמלך השיעור? ויש לך איזה המלצה על תוכנת הגנה טובה? תודה רבה! ניר

Lunar4D

New member
היי ניר פיש :)

בנתיים זה מה שעלה. לי.. תכלס מה שחשוב הרי זה לשמור עליו "בלתי גנוב" ולשמור עליו פיזית מפרציות ווירוסים.. נכון? בנתיים עדיין לא מצאתי תוכנה באמת טובה (חינמית).. אני עדיין בשלבים של להחליף ולנסות. כרגע אני עובד עם avast .. תקופת ניסיון כזה לבדוק מה היא שווה (יש גירסה חינמית לשימוש ביתי - תעשה חיפוש בגוגל). ובקשר לfirewall יותר מקצועי אני עדיין בשיטוטים.. אני לא כל כך מומחה מחשבים :) סתם מהניסיון של החיים כזה. ובקשר ללהטעין אחרי שניצלת גופנית את כל הסוללה.. זה כבר החלטה אקראית אתה יודע. יש לך כבר נייד או שאתה לפני קנייה? בהצלחה השנה!

NFish

New member
לרגי חשבתי שהשגת את המידע מהמחשב אבל

אז הבנתי שראית את השם הפרטי והסכת לפי הכינוי...!! כבר נילחצתי... כי אני די מקפיד להגן עלך נמחשב - בין עם הנתב האלחוטי שיש לי ובין אם בתוכנות אנטיוירוס/פיירוול.... קניתי לפטופ של טושיבה בארה"ב. אני מאוד מרוצה ממנו... הוא בא עם ויסטה, כך שמה אשאני מתכנן לעשות אחרי שתיגמר לי תקופת ההיכרורת חינם שקיבלתי עם מקפיי, זה להפעיל את הפיירוול של ויסטה וכנראה להשתמש באנטיוירוס NOD32.... מה אתה אומר?

Lunar4D

New member
לא לא.. חס ושלום :)

אם היינו מגיעים למצב שלפי הודעה בפורום אפשר לפרוץ למישהו למחשב המצב היה גרוע (תראה מה עניתי לך במסרים) :).. אני כרגע עובד עם AVAST וגם מנסה להחליף תוכנות של firewall עדיין לא סגור על מה אני סומך.. אתה אוהב את הויסטה? ניסיתי להתרגל והיה לי ממש מציק בעיניים ההתנהגות של המערכת הזאת... החזרתי ל XP... התרגלתי, לא יודע.

NFish

New member
אני יודע שהרבה אנשים לא אוהבים את ויסטה

אבל אני די התרגלתי אליה, נכון שהיא די מציקה, אבל היא אצלי היא רצה חזק כי המחשב יחיסית חזק ועם הרבה זיכרון פנימי. אני הבנתי ש NOD32 היא אחלה של אנטיוירוס, אבל הוא עולה כסף (לא הרבה, עכעשיו יש מבצע של 100 שקל אבל אמורה לצאת גירסה מתקדמת יותר בקרוב), לגבי הפיירוואל יש איזו תוכנה חינם (לא זון אלארם) שעובדת טוב אבל לא על ויסטה, אני ממליץ לך לקרוא בפורום מחשבים ניידים יש שם מאמר על זה...!

stkachov

New member
גם אצלי ויסטה

עובדת עם 2GB זכרון ולא עושה שום בעיות. אני מבסוט ממנה מאוד.

stkachov

New member
זה מעניין

תוכל להרחיב אך יכולים בדיוק לפרוץ אלי למחשב כשאני מחובר ברשת אלחוטית? ואיזו תוכנה עלי לשים על מנת למנוע חדירה שכזאת?

Lunar4D

New member
עניתי לניר בגדול כבר..

שעדיין לא ממש מצאתי משהו שהצלחתי לסמוך עליו ב-100% דרך אגב, הבדיקה היא פשוטה מאוד.. מוצאים מישהו שיודע לפרוץ ומבקשים ממנו לפרוץ לך למחשב מהמחשב שלו... (איזה לוגיקה מופלאה אה?) :).. "איך" פורצים .. אמממ.. הלוואי והייתי באמת יודע. זה דווקא תחום מופלא.. בנתיים מה שאני יודע זה להוריד איזה 1000 תוכנות לא חוקיות שיודעים לעשות את זה בעצמן ולפעמים אפילו מצליחות (למחשבים שלא מוגנים כמו שצריך). הבעיה שאני לא איזה מומחה... סתם אחד שיודע להוריד תוכנות פריצה כמו ילד בן 11
זה חמוד אבל כזה מצליח... קסם כזה.. (אני לא עושה נזקים.. יש הרבה שאוהבים להשאיר נזק פה ושם, אני סתם מתלהב מהרעיון שאנחנו פשוט אף פעם לא יכולים להיות בטוחים שאין איזה מישהו שיושב בכיתה ליד, או בצד השני של כדור הארץ, ומסתכל לנו על הקבצי עירום של החברה). בנתיים לדעתי שווה להשתמש בפתרונות ההגיוניים הקיימים.. כל מיני תוכנות ממשפחת NORTON או חברות גדולות אחרות. יש עכשיו את הסדרה שהמשכים הזאת של דנה וייס בערוץ 2. מתעסקים שם בכל הנושאים האלה שבעצם אנחנו כל כך חשופים וגלויים שזה מפחיד. כמה תוכנות הגנה שלא נשתמש וכמה סורקים תדרים לבדיקה שאף אחד לא התקין לנו במקלחת מצלמה נסתרת... אף פעם לא נוכל לדעת ב-100%... הפתרון הכי הגיוני לדעתי.. וזה מה שאני עושה... זה פשוט להשתמש בתוכנות שונות ומשונות שישמרו לך על המחשב.. אבל ללא קשר לזה פשוט לא לשמור דברים סודיים ואישיים מידי במחשב נייד או מחשב ביתי שמחובר 24 שעות לרשת האינטרנט החיצונית. עולם דבילי יש לנו כאן אה?

amitk80

New member
אני אנסה קצת לעזור

רשת אלחוטית שיש לנו בקמפוס לא בדיוק מוגנת בסיסמא וכל מי שיש לו מקלט במחשב יכול לקלוט את השידורים כי זה משודר באוויר. ניתן לקלוט את השידור לכמה ק"מ. אני חושב שיש אפשרות לראות מי מחובר ולראות את כתובות ה ip וברגע שיש לך ip ואין הגנה אז קל מאד לפרוץ. לכן, כמו שאמרו קודם ואני מסכים עם זה, כאשר אתה לא צריך קישור לאינטרנט בזמן השיעור תכבה את כרטיס הרשת וככה לא יפרצו לך. שיהיה בהצלחה, עמית

stkachov

New member
אבל אני כן רוצה אינטרנט

בזמן ההרצאות. מה עוד נשאר חוץ מלגלוש באינטרנט? להקשיב למרצה?

Lunar4D

New member
בדיוק! נקודה נכונה ../images/Emo9.gif

זה לא שהם בדיוק עם יכולות הוראה מהממות.. חחח... וזה נכון... עם התוכנות הנכונות אפשר לקבל המון המון מידע על המשתמשים ברשת... מידע אומנם פומבי, אבל אפשר לקבל חתכים מסודרים ולעשות מיונים וסיווגים שונים.. ואז לדעת למי הכי כדאי לנסות לפרוץ.. וגם לזה יש תוכנות מאוד מסויימות. (או בכלל.. יש כאלה שיודעים לפתח בעצמם אפליקציות פריצה קטנות לעצמם.... ). זה מפחיד קצת לחשוב על זה.. אבל אי אפשר להיות מוגנים ב-100%.. אפשר פשוט להיזהר לא להשאיר במחשב תמונות שצילמת בחוף נודיסטים ביוון ואת ההתכתבויות עם המאהבת .. חח.. ורציני... כל הטכנולוגיה הזאת יכולה לבוא נגדנו רק ברגע שאנחנו עוזרים לה להיות מקור איום. כמו להשאיר קבצים רגישים איפה שהם לא צריכים להיות. אנחנו בדרך כלל מסכימים להסתכן בשביל נוחות. כמו נייד באונ'... כמו להסתובב עם סלולרי במקום להשתמש בטלפון קוי... וכו'

למעלה