ללקשמי-

יש גם ממטרות....

אינדיאנים וגם מילרפה יכלו להוריד גשם.... ויש דרך הרבה יותר קלה - ממטרות..וגם בתקופה שלו היו, היו הרבה דרכים אחרות פרט לחסדי שמיים. והתשובה על החסד הייתה צפויה והיא כמובן לא יחודית לגיטה אלא לכל זרם דתי, ולי זה תמיד נראה די מובהק שמדובר פה בשליטה ולא בגישה הדוגלת במאמץ עצמי. כל ארגון חברתי, דתי, פוליטי או אחר המעונין להגביל את עצמאות הפרט דוגל בשיטה הזו - תתאמץ, תוכיח את עצמך ואנחנו - הנשיא, העליון, אללה, קרישנה (מחק את המיותר..) נחליט בחסדנו... גם ענין המורה הרוחני הוא מלכוד, מכיוון שאני לא נאור ואיני יודע את האמת, איך אדע שמה שמישהו אקנה לי הוא אמת. או איך אוכל לדעת שזה שאני הולך אחרו בהכנעה הוא איש אמת ?

yogaoflove

New member
חופש הפרט

עצם חפצנו בחופש מצביע על היותנו כבולים. מה כובל אותנו? מי כובל אותנו? למה אנו סובלים בניגוד לרצוננו? האין זו ראייה שאנו כפופים למרות גבוהה יותר? האם אסיר בבית סוהר יכול להתריס ולומר שזה שהוא יושב בבית הסוהר אינה ראייה לקיומו של מישהו מעליו? ואכן, כתבי היוגה (כמו גם כל הכתבים הדתיים בעולם), מורים על קיומה של סמכות העליונה. היוגי לא חש את התלות באל כדבר שמאיים על חירותו ועצמאותו, אלא כהזמנות ליחסי אהבה. אכן, ביחסי אהבה אין שאלה של עצמאות וחירות. יחסי אהבה משמעם כפיפות מתוקה למושא האהבה. לגבי גורו, יש תהליך שמאפשר לדעת שהמורה הינו מורה אמיתי. אך בימינו, אפילו אם נמצא מורה אמת שכזה, משום שאנו חיים בעולם של מנצלים ומנוצלים, קשה מאוד לתת אמון אפילו בדבר האמיתי (שללא ספק הינו נדיר ביותר). אם תתפלל במלוא הכנות לאל היושב בליבך ותבקש שינחה אותך למורה אמיתי, תזכה, בטוחני, להתנסות בדבר מדהים.

Omnivor

New member
Improve?

OK, I think people should be open to other lifestyles change and improvement. However, equating smoking and meat eating is very incorrect and might encorage people to pursue vegeterianisem at the risk of their health. I said before that nutirion experts consider vegeterian diet be better than most meat based diets, however that was only a part of the story. The thing is that meat eaters tend to eat too much and gain weight while vegeterians tend to eat too little (not in amount, rather in nutrition) and thus might pose a serious risk health (B12 anyone?) so one of the main reasons for my previous post was so people like the original poster who felt bad about sacrificing their ideals (vegeterianisem) will not feel bad about having to compromise. Life is full of such compromises and we should not be ashamed of what we are which is scientifically omnivors. Should we aspire to vegeterianisem? I personally don't aspire to that, I think that people who make that life choice made an interesting one, I hope they have all the facts and that they take good care of their body. I think people should be proud of whoever they are and of taking care of their bodies properly which might include eating something that makes you feel better.

לקשמי

New member
כפי שכתבתי ההגדרות לא משנות

צמחונות, טבעונות, אומניבוריות, כל אלה הן רק הגדרות. אם איתן רוצה לקרוא לעצמו צמחוני ולהמשיך לאכול סרדינים זה עניין שלו. אפרופו הגדרות ואפרופו אוכל: היום במקרה חברתי לעבודה שמה לב שאני נוהגת לברך על האוכל (כל אוכל, אפילו אם זאת רק עוגיה קטנה, אני מברכת לפני שאני אוכלת). היא שאלה אותי: "מה, את דתיה"? עניתי לה שלא. וסתם, חשבתי על זה, אם נניח הייתי אומרת לה שכן, אז בעצם לפי ההגדרה המקובלת של דתיה, אני צריכה לא רק לברך על האוכל, אלא גם לשמור שבת, ללבוש חצאית שתכסה את כל הרגליים וכו' וכו'. למה? כי מישהו אי שם ואי פעם קבע שזאת ההגדרה של "דתי". אני לא אוכלת בשר ודגים, לא כדי להיקרא צמחונית. אני נמנעת מזה כי זו האמת הפנימית שלי. יחד עם זאת, כפי שכתבתי כבר בשרשור קודם, אם אני אגיע לסיטואציה שבה אהיה חייבת לאכול בשר למחייתי אני אוכל. כרגע, אחרי שתהיתי ובדקתי הגעתי למסקנה שזה לא הכרחי. ולגבי סבל של הצמחים, בל נשכח שגם החיות שאוכלי בשר אוכלים, אוכלות צמחים. כך שאם אתה אוכל בשר, הפגיעה היא כפולה: גם של הצמחים שאתה אוכל וגם של החיות שכבר "פגעו" בצמחים. אבל אין לי כוונה להמשיך את הוויכוח, כי אני בשום אופן לא באה לשכנע מישהו להיות צמחוני. אני גם לא אקרא לאף אחד שאוכל בשר, "רוצח". ואני כותבת את זה כי מדבריך משתמע שכל מי שהפסיק לאכול בשר מטעמי מוסר הופך לאלים ושונא אדם. ואגב: לקרוא למישהו "צבוע" וללעוג לו על דרך החיים שלו, זה לא בדיוק מעשה יוגי. תרגול האהימסה ביוגה מתייחס גם לבני אדם ולא רק לבעלי חיים. שבת שלום.

swamimba

New member
נו, פטור בלא כלום אי אפשר

לקשמי, מה זה "זה לא יוגי"? מה זה כן יוגי? ומי לועג? ומי נלעג? ונושא האהימזה מתייחס גם לצמחים, לא לשכוח. ובקשר לנושא הצמחונות- את צודקת. אכן מוצה הנושא, שוב. שבת שלום.

Omnivor

New member
You too are an Omnivor

Unlike being a vegeterian or vegan, Omnivorisem is not a choice but rather a scientific classification. You are one just like very other human on earth in that your body has evolved as one that can sustain itself both on meat and vegetation. In fact we are the only known species who drink the milk of other mamals which makes us even more unique (not to mention cooking etc...). I'm saying you shouldn't feel bad about eating meet just like a pig won't feel bad about it, this is a good analogy since pigs are actually very similar in many regards to us physically. This is nothing to be ashamed of, just get used to it. Oink.

למעלה